ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

1. α. Δημοσκόπηση Prorata σε νέους: Στις 4,5 μονάδες η ψαλίδα -ΝΔ 24%, ΣΥΡΙΖΑ 19,5%
Κάλπη και ψηφοδέλτια / Φωτογραφία: Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
β.Με 8,2 μονάδες μπροστά η ΝΔ στις ευρωεκλογές, στη δυτική Ελλάδα

Η πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση της DATA RC / Πηγή: εφημερίδα «Πελοπόννησος»

 

Αληταριό! Μην τους παίρνετε στα σοβαρά. Αν κάτι  ισχύει σε τέτοιες ψεύτικες μετρήσεις  είναι  πως … καθένας ό,τι πληρώνει παίρνει. Και μόνο ο εισαγγελέας δε βλέπει χρόνια τώρα αυτό το αίσχος που λέγεται δημοσκόπηση στην Ελλάδα  από εταιρίες απατεώνων.

 

2.ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
Λάρισα: Ξεσηκωμός για τα «αγροτοδικεία του ΣΥΡΙΖΑ» -Συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Από πρόσφατη κινητοποίηση του μπλόκου Νίκαιας / Φωτογραφία: EUROKINISSI

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη των δέκα αγροτών στη Λάρισα που είχαν συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2019 για τη συμμετοχή τους στο αγροτικό μπλόκο της Νίκαιας.

Εξω από τα δικαστήρια της Λάρισας πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών – συνδικαλιστών, με σκοπό να καταδικάσουν την πολιτική ποινικοποίησης του συνδικαλισμού και των αγροτικών αγώνων που, όπως λένε, εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Φαντάζεται κανείς όποια συντεχνία απεργεί ή διαμαρτύρεται να κόβει  την Ελλάδα στα δύο και στα τέσσερα  για μια και δυο βδομάδες;  Με το μέτρο και τη συχνότητα  που απεργούν ή διαδηλώνουν οι κλάδοι, δε θα έμενε ημέρα με ανοιχτούς δρόμους για  να κινηθούμε.

Οι  “αγρότες”, εδώ και χρόνια και κλέβουν και δολοφονούν με τα φυτοφάρμακα  στους πάγκους και εκμεταλλεύονται τον ιδρώτα του Πακιστανού. Αλλά  έχουν και το θράσος να καυχώνται πως  …στήνουν, όποτε θέλουν,  την Ελλάδα στα τέσσερα, όπως  προκλητικά έλεγε παλιότερα,  μπροστσ σε μια κάμερα ένας συνδικαλισταράς τους. Τόσο προκλητικοί .

Να δούμε,  θα τολμήσει το δικαστήριο να τους κόψει μια φορά τα πόδια; Χρυσαυγίτες και ακροδεξιοί είναι οι περισσότεροι. Λούμπεν γενικώς στοιχεία. Εκτός των άλλων.

 

3. ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΕΤΑ ΤΟ «ΤΡΙΤΟ» ΠΡΟΣΩΠΟ
6 ζώδια που αποπλανούν παντρεμένους
Ο Σκορπιός

Το «τρίτο πρόσωπο» σε μία σχέση είναι μεγάλη ιστορία και τις περισσότερες φορές η κατάσταση δεν είναι εύκολη για καμία από τις πλευρές.

Για κάποιους δεν είναι δύσκολο να μπλέξουν σε ένα ερωτικό τρίγωνο και για άλλους είναι ένα τεράστιο «όχι». Στην πρώτη κατηγορία, συνήθως, βλέπουμε ανθρώπους που ανήκουν σε πολύ συγκεκριμένα ζώδια, δείχνοντας πως είναι πιο επιρρεπείς σε μπερδέματα και πάθη.

Γέμισε ο κόσμος με απατεώνες ,κομπογιαννίτες και θεραπευτές.  Κοίτα τώρα τί  σου λένε οι Λεφάκηδες. Δουλεύουν τον κόσμο  κανονικά, ψιλό γαζί και υπάρχουν αφελείς, φαιδροί  και ανεγκέφαλοι που δίνουν βάση και πίστη σε αυτές τις παλαβομάρες.

΄Οσο δεν ισχύει νόμος, δεν υπάρχει αξιοπρέπεια και στοιχειώδης λογική,  τέτοια θρασίμια    θα διαπρέπουν στην απάτη και την κοροϊδία.

΄Ωρα, 13.00
4.ΥΣΤΕΡΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ “ΚΟΝΤΥΛΟΦΟΡΩΝ” ..
ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ATHENS VOICE
Σώτη Τριανταφύλλου: Χρήσιμος ο ΣΥΡΙΖΑ -Μάθαμε τι σημαίνει ανικανότητα, ψέματα, αμορφωσιά, θράσος
Σώτη Τριανταφύλλου: Χρήσιμος ο ΣΥΡΙΖΑ -Μάθαμε τι σημαίνει ανικανότητα, ψέματα, αμορφωσιά, θράσος

΄Οντως, χρήσιμοι.  Αρκάς, ΄Ελενα  Ακρίτα ,Σώτη Τριανταφύλλου. ΄Οχι ως “χρήσμιοι ηλίθιοι”, όπως θα έσπευδαν να πουν , όσοι για τους δικούς τους  λόγους,  δεν την πάνε με τίποτα αυτή την  τριάδα  των… αγυιόπαιδων της  πένας.  Αλλά,  ως απαραίτητα  παραδείγματα αποφυγής συμπεριφορών σε όσους  ακόμα σε τούτο τον τόπο δεν επιτρέπουν στην τύφλα και τον ιδεοληπτικό  φονταμενταλισμό  να έχουν επιβάλει παντελή συσκότιση  στα μυαλά  τους.

Από τον Αρκά, λοιπόν, την΄Ελενα Ακρίτα και τη Σώτη Τριανταφύλλου  διδασκόμαστε  πολλά και αρκούντως ικανά τον τελευταίο καιρό. ‘Οπως: Τί εστί μια… κακή  παιδική ηλικία ενός και  μόνο, συγκεκριμένου πρωθυπουργού και ποιές συνέπειες  επιφυλάσσει για  τη τύχη  ενός  ολόκληρου λαού.  Τί σημαίνει  (επί)κριση και κριτική  επί παντός επιστητού, από Αλέξη Τσίπρα ως…Μάρκο Σεφερλή.  Και τέλος,  τί πάει να πει  ανικανότητα, ψέματα, αμορφωσιά και θράσος  για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Από το  παραπάνω “τρίο”  τους δύ πρώτους, Αρκά και Ακρίτα τους ” ξεφωνίσαμε”  πρόσφατα  κανονικά σε άλλες αναρτήσεις μας. Για  τη Σώτη Τριανταφύλλου, είχαμε καιρό να μιλήσουμε. Με την ευκαιρία θυμίζουμε πως η εν λόγω θορυβοποιός πένα είναι υπόδικη μετά από μήνυση που κατέθεσε ο διαχειριστής του blog «Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων» Παναγιώτης Δημητράς, με αφορμή ρατσιστικό κείμενό της που είχε δημοσιευθεί στην ηλεκτρονική σελίδα της Athens Voice.

Παλιότερα,  με αφορμή τη δήλωσή της πως “ο δημαγωγός Ανδρέας Παπανδρέου «γέννησε» τον ΣΥΡΙΖΑ, τους νεοΚνίτες και αναρχοφασίστες, λέγαμε για ελόγου της : Πέρα από αντικομουνίστρια («εγκληματική μυθολογία», αποκάλεσε  το ιστορικό ΚΚΕ!), έχει λόγο καραχρυσαυγίτικο. ΄Οχι απλά ακροδεξιό. Και όχι μόνο εδώ,  Εμείς αυτή τη λοβοτομημένη ιδεολογικά «κυρία»,  την έχουμε και στο παρελθόν κράξει. Δεν μπορεί να κρύψει πια το φασιστικό της μούτρο. Κι ας το παίζει αντιφά. Σας τους μπαχαλάκηδες ένα πράμα.

Λοιπόν, να ξε-καθαρίσουμε πάλι, όσα η Σώτη Τριανταφύλλου  λερώνει με φανατισμό και αμετροέπεια . Με …το χέρι στην καρδιά, μας αποκαλύπτει, τί πάει να πει  ανικανότητα, ψέματα, αμορφωσιά και  θράσος  για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Τέτοιο αίσχος διακυβέρνησης δεν είδαν ποτέ πριν τα  “μυωπικά γυαλιά” της Σώτης.  Μάλιστα!

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, κυρία Τριανταφύλλου, κυβέρνηση είναι . Και ο Τσίπρας πρωθυπουργός.  Και όταν  κυβερνάς, όφειλες από στοιχειώδη γνώση να γνωρίζεις, πως κάνεις και λάθη και παραλείψεις  κι ανικανότητα σε διακρίνει  σε κάποια ,ή έστω σε πολλά.

 Και αν μιλάς τόσο απαξιωτικά  για το σημερινό πρωθυπουργό ,τί θα έπρεπε να  πεις τότε για τους κορυφαίους, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Ανδρέα Παπανδρέου, ή τον παντελώς από κάθε άποψη άχρηστο  “ανιψιό” Κώστα Καραμανλή  για την (εν πολλοίς) εγκληματικά αποτυχημένη διακυβέρνησή τους εξαιτίας της οποίας  η χώρα υπέστη τα (πάν)δεινα  μιας  χρεοκοπίας; Δεν είπες ποτέ τίποτα για τις ευθύνες τους. Πώς απαιτείς να σε πιστέψουμε  για όσα καταλογίζεις  στον νυν πρωθυπουργό;

 ΄Οσο  για τα ψέματα,  τώρα, γνωστό τοις πάσι πως είναι το μεδούλι της κομματικής ζωής της χώρας μας. Ανέκαθεν, από συστάσεως ελληνικού κράατους. Δημαγωγία και λαϊκισμός είναι ταυτόσημα   σε μας εδώ με την ίδια την πολιτική. Ούτε αυτό το τόσο απλό ,το παραρτηρήσατε στο παρελθόν σύμπαντος του κομματικού βίου της Ελλάδας;

Για  την  αμορφωσιά, πάλι, είναι λογικό  σε μια πολυμελή κυβέρνηση,και όχι μόνο στη σημερινή,  να υπάρχουν και “αμόρφωτοι” . Στην κυριολεξία, ,όμως,  του όρου. Γιατί με ένα  πτυχίο,που  στις ημέρες μας  το έχουν όλοι,  δεν είσαι μορφωμένος  (Δια)μόρφωση, (προσωπικότητας) ,που είναι και το ζητούμενο της παιδείας,  δε διαθέτουν όλοι.

 Τέλος ,   για το θράσος, αν είσαι “πολιτικός” ,στη χώρα της “φαιδράς πορτοκαλέας” και δεν έχεις θράσος,να κάνεις το μαύρο άσπρο και αντίστροφα,  μένεις…εκτός  νυμφώνος και  ως  κομματική μεγαλοκόρη στο ράφι της εξουσίας. Παραδείγματα άπειρα στη νεότερη και σύγχρονη Ιστορία της χώρας.

Οπότε, κυρία , ” δεν ανακαλύψατε την Αμερική” . Τα έχει πει  πρωτύτερα η Ιστορία για το  τί σόι πολιτική ζωή έχουμε στον τόπο μας.  Δεν ανακαλύψατε, μεν, αποκαλύψατε,δε, με όσα δηλώσατε,  ένα χαρακτήρα μικρότητας, μικροέπειας, φανατισμού και τύφλας.  Κοντόφθαλμη η πένα σας.  Δε φαίνεται να βλέπει πέρα από τη  μύτη της!

Ηλικίαν έχετε. (Νουν δεν ξέρουμε με όσα διαπιστώνουμε πως υποστηρίζετε).  ΄Οπως λέγαμε  εδώ και λίγες ημέρες για τον (επίσης τετυφωμένο) έτερο Καπαδόκη Αρκά, πάσχετε κι εσείς από το ίδιο σύνδρομο.  Διότι :

Είδες και γνώρισες  και συ  «πέτρινα χρόνια» για τον τόπο από τη Μεταπολίτευση και μετά. Κάνουμε ένα σύντομο «προσκλητήριο νεκρών» σε διαδηλώσεις, κινητοποιήσεις, σε ενέδρες από σφαίρες αστυνομικών και μαχαίρια χρυσαυγιτών.
Τσιβίκα, Κουμής, Κανελλοπούλου,Τεμπονέρς ας, τα 15χρονα εφηβάκια Καλτεζάς και Γρηγορόπουλος, Φύσσας, Αλβανοί και άλλοι αλλοδαποί μετανάστες…«αντικοινωνικοί» ή μη ανήκοντες στο ανάδελφον γένος των Ελλήνων!
Κι ακόμα. Χρεοκοπία της χώρας, άνθρωποι στην απόλυτη φτώχεια και την απελπισία. Νεκρανάσταση Ναζιστών, διαφθορά, διαπλοκή, ασύστολη κλοπή του δημόσιου χρήματος.
Αλλά, και συ  ,όπως και ο Αρκάς, δεν ήσουν εκεί. Απουσιάζατε  προκλητικά κι ενώ “απέναντι σ’ αυτή την αθλιότητα κανένας έντιμος άνθρωπος δεν δικαιούται να παραμείνει σιωπηλός»,όπως μας λέτε σήμερα.

Οπότε, για να το πούμε λαϊκά, αλλού αυτά, κυρία μου. Μάθετε πρώτα τί σημαίνει αντικειμενική, ανόθευτη, ανεπηρέαστη κριτική και μετά ελάτε να σας δώσουμε εύσημα για τέτοιες αρετές. Ως τότε ,θα σας κρίνουμε και θα σας κατακρίνουμε ως ένα στρατευμένο κονδυλοφόρο, που τον βουτάτε στο κατάμαυρο μελάνι του φανατισμού, της μικροπρέπειας και της αμετροέπειας.

Θέλει αρετή και τόλμη η   ελεύθερη, η ανεξάρτητη κριτική, κυρία Σώτη Τριανταφύλλου μας. Και ,πάντως ,σεις αποδεικνύετε επανειλημμένα  και από καιρό, πως τέτοια αρετή  στα μέτρα σας δεν υπάρχει. Δεν το έχετε και  δε σας βγαίνει. Τί να λέμε τώρα!

,