ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

1. ΧΑΟΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ
Βενεζουέλα: Στους δρόμους ξανά οι πολίτες -Μαδούρο και Γκουαϊδό καλούν σε διαδηλώσεις
Νέες διαδηλώσεις σήμερα στη Βενεζουέλα/ Φωτογραφία: AP- Ariana Cubillos

Καλώ όλο τον λαό της Βενεζουέλας να εκφρασθεί με μαζικό τρόπο στους δρόμους κατά του διεφθαρμένου, ανίκανου, καθεστώτος των σφετεριστών, που βύθισαν τη χώρα στο σκοτάδι», δήλωσε ο Γκουαϊδό. Και ο Μαδούρο όμως κάλεσε τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν «κατά του ιμπεριαλισμού», καταγγέλλοντας «τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην ενέργεια».

Ο υπουργός Αμυνας, Βλαδίμιρ Παδρίνο κατήγγειλε σύμφωνα με το ΑΠΕ πως η βλάβη αποτελεί «σκόπιμη επίθεση» από τις ΗΠΑ και ανακοίνωσε την «ανάπτυξη» του στρατού, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες. Η Βενεζουέλα ανακοίνωσε πως θα δώσει στον ΟΗΕ «αποδείξεις» για την ενοχή της Ουάσιγκτον σχετικά με τη βλάβη.

Να, τα αποτελέσματα του δημοκρατικού πολιτεύματος! Και όχι μόνο στη Βενεζουέλα.   Η δημοκρατία,  που τάχα μου σέβεται την πλειοψηφία και έχει για όλα λύση, τώρα βρίσκεται  σε τραγικό  αδιέξοδο!

Μόνο που  πλειοψηφία είναι αυτή που την ορίζουν και την επιβάλουν οι διάφοροι εκλογικοί νόμοι στις  “δημοκρατικές” χώρες. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Με πλειοψηφία δεν πήρε την εξουσία και ο Μαδούρο ή ο Πούτιν; Και σήμερα θέλουμε δε θέλουμε,”νόμιμοι” πρόεδροι είναι και οι δύο.

Τώρα, αν δεν αρέσει στους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους ο Μαδούρο και  αποφάσισαν πως δεν είναι νόμιμος, αυτό είναι μια άλλη ιστορία,που δεν έχει να κάνει μόνο με το πολίτευμα ,αλλά και με τα…πετρέλαια.  Δεν τρώει ο κόσμος κουτόχορτο!

 Μέτρησε ο Τραμπ  τους οπαδούς του Μαδούρο και του Γκουαϊδό και είδε πως η αντιπολίτευση έχει τους περισσότερους;   Και οι μεν και ο δε έχουν τους δικούς τους. Μόνο που οι μεν δε θέλουν να δουν στα μάτια τους τους άλλους.Τους θεωρούν υπεύθυνους για τη φτώχεια και την  εμφυλιακό χάος  που επικρατεί στη χώρα.

Κι αυτό είναι λογικό; Και δίνει το δικαίωμα στην αντιπολίτευση να μην αναγνωρίζει το “νόμιμο” πρόεδρο; Από την άλλη, γιατί ο Μαδούρο δεν αποφασίζει να αναμετρηθεί και να δεχτεί εκλογές, έστω κι αν φανεί πως υποχωρεί στην πίεση του  Γκουαϊδό και των πατρώνων του; Είναι ίσως μια λύση προς το παρόν.

Πάντως,  είναι ηλίου φαεινότερο πως η Βενεζουέλα οδεύει σε μακροχρόνιο εμφύλιο. Ακόμα και εκλογές αν γίνουν, η διαφορά δε θα είναι συντριπτική.  Το πρόβλημα δε θα λυθεί εύκολα.

2. ΖΑΝΤ ΚΟΥΝΤΙ
Η συγκλονιστική ιστορία ενός ελεύθερου σκοπευτή που σκότωσε 250 τζιχαντιστές στη Συρία
Κούρδος ελεύθερος σκοπευτής στο Κομπάνι της Συρίας (Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ)

 

Ο αντίπαλος ήταν σκληρός, αδίστακτος. «Οι τζιχαντιστές ήταν αποφασισμένοι να πολεμήσουν μέχρι θανάτου, στο βαθμό που κουβαλούσαν μαζί τους κουτάλια για να μπορέσουν να γευματίσουν στον παράδεισο με τον προφήτη. Κάποιοι είχαν μαζί τους και μεγάλα κλειδιά, ώστε αν πέθαιναν να μπορούσα να ανοίξουν τις πύλες του παραδείσου. Ήταν χαμένοι μέσα στις ψευδαισθήσεις τους. Υπήρχαν και κάποιοι που έπαιρναν ναρκωτικά. Βρήκαμε πολλά χάπια, ecstasy και άλλα

Πώς μπορεί  ο άνθρωπος να  φτάνει σε τέτοιον ξεπεσμό, να διαπράττει θηριωδίες για να πάει στον παράδεισο, να… τρώει βουνά ρύζι και να πλαγιάζει με παρθένες; Υπάρχει λέξη να χαρακτηρίζει ένα τέτοιο υπάνθρωπο;

 

3. Ευάγγελος Μάραθος Ρέινι: Ενας Ελληνοαμερικανός εξηγεί τι σημαίνει να είσαι Εύζωνας
Ο Ευάγγελος Μάραθος Ρέινι υπηρέτησε στη προεδρική Φρουρά. Φωτογραφία: YouTube

 

Ο 26χρονος Ευάγγελος Μάραθος Ρέινι είναι μισός Αμερικανός και μισός Έλληνας, αλλά μεγάλωσε στο Γιορκσάιρ και πέρασε τους τελευταίους 9 μήνες στην Προεδρική Φρουρά στην Αθήνα.

Ο ρόλος του ήταν να φρουρεί τον Τάφο του Αγνώστου Στρατιώτη μπροστά στην Βουλή και εξηγεί τι σημαίνει να είσαι Εύζωνας.

Ο Ευάγγελος έχει ολοκληρώσει την θητεία του στην προεδρική Φρουρά και τώρα έχει επιστρέψει στο Γιορκ ενώ σκέφτεται να ενταχθεί στον βρετανικό στρατό.

Τι χρειάζεται για να ενταχθεί κανείς στην ελληνική προεδρική φρουρά;
Στην Ελλάδα θεωρείται μεγάλη τιμή να υπηρετήσει κανείς στην Προεδρική Φρουρά, αλλά δεν είναι όλοι ικανοί για ένταξη.
Εύζωνες στο μνημείο του Αγνώστου ΣτρατιώτηΕύζωνες στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Για να μπορέσει κάποιος να ενταχθεί, πρέπει να είναι άνδρας, τουλάχιστον 1,83 στο ύψος, Έλληνας Ορθόδοξος Χριστιανός, καυκάσιος, χωρίς ιατρικό ιστορικό και χωρίς εμφανή τατουάζ

Την έχει καταβρεί ο τύπος πατριωτικά και… σερνικά. Να είσαι άντρας λέει. Το τονίζει!

  Καθένας με το κουσούρι του. Τί να πεις;

4. ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ
Το χυδαίο και σεξιστικό ανέκδοτο του Αχιλλέα Μπέου για την Ημέρα της Γυναίκας [
Ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. Φωτογραφία: Intime

Τότε, ο Αχιλλέας Μπέος, άρχισε να αφηγείται ένα ανέκδοτο με έναν απατημένο σύζυγο και μια κρουαζιέρα στην «Καραβαϊκή» όπου ο θεός αποφάσισε να πνίξει όλες τις γυναίκες που απατούν τους συζύγους τους.

Το τραγικό είναι πάντως, πως το κοινό γέλασε με το ανέκδοτό του και τον καταχειροκρότησε.

Το πρόβλημα δεν το έχει ο Μπέος. Για να παραφράσουμε τους στίχους  του ποιήματος του Αναγνωστάκη  “δεν έφταιγε ο ίδιος,  αυτός είναι”.

Τον έβγαλαν δήμαρχο, όμως. Αυτό τον τύπο που πάει τον κόσμο πίσω στο Μεσαίωνα.  Δηλαδή, να υποθέσουμε,  σαν αυτόν είναι  ο μισός Βόλος και παραπάνω,που τον ψήφισε ;  Τραγικό!