Μουντιάλ 2022:
Ο καλύτερος τελικός εδώ και χρόνια μέσα από 50+1 φωτό -Ο «θεός» Μέσι και όλα όσα ξεχώρισαν
****
Σε μια μεταβατική περίοδο ,όπως η σημερινή, με τις κοινωνίες οδεύουσες σε άφυλες, οι γυναίκες δείχνουν πιο σοβαρές και συνετές από τους άντρες. Είναι πιο κοντά σε εκείνον τον τύπο του Ανθρώπου που περιμένουμε να προκύψει στον κόσμο του Μέλλοντος. Τότε που οι ρόλοι των φύλων θα έχουν εξαφανιστεί και θα μένουν για αναγνώριση, μόνο τα ανατομικά χαρακτηριστικά του άντρα και της γυναίκας.
Το παραδέχεται, άλλωστε, και η λαϊκή αγχίνοια. “Γυναικείο μυαλό”, λέει ο κόσμος. Και εννοεί έξυπνο, πρακτικό, που κόβει. Και στην καθημερινή πρακτική, μπορεί κανείς με άνεση να διαπιστώσει πως οι γυναίκες διαχειρίζονται πιο σοβαρά τη ζωή ,με μεγαλύτερη συνέπεια και υπευθυνότητα.
Μπορεί μια τέτοια διάκριση υπεροχής να οφείλεται και στη θέση της στο “γίγνεσθαι” των αιώνων. Η πατριαρχία -φαλλοκρατία ισοπέδωνε άτεγκτα τη θηλυκή προσωπικότητα σε σημείο που στις παλιές κοινωνίες η γυναίκα να αναγνωρίζεται όχι απλώς, ως δεύτερης κατηγορίας άνθρωπος, αλλά σε πολλές ως πράγμα (res). ΄Ηταν πιθανόν και αυτός λόγος, μια και η γυναίκα δε διέθετε «όπλα», όπως σωματική δύναμη ,για να αντισταθεί στη σφοδρή καταπίεση, που τις επέτρεψε να αναπτύξει πιο κοφτερό μυαλό, αν μη τι άλλο, τουλάχιστον ως προς την πρακτική διαχείριση της καθημερινότητας.
Μην πάμε παραπέρα και χρονοτριβούμε. Δείτε πρόσφατα το περίφημο Μουντιάλ. Δε θα μιλήσουμε ,τα είπαμε άλλωστε παλιότερα, για τα μεγάλα ζητήματα που άπτονται άμεσα με τη συμπεριφορά αυτού του κράτους-τρομοκράτη, όχι μόνο τα εργασιακά δικαιώματα , αλλά σε ό,τι αφορά γενικότερα το βίο και την πολιτεία του ολοκληρωτικού καθεστώτος απέναντι σε όλα, ακόμα και τα στοιχειώδη, ανθρώπινα δικαιώματα. Σε ένα τέτοιο κράτος το φασιστικό μόρφωμα της ΦΙΦΑ, αποφάσισε να διεξάγει τις «επί χάρου» ασκήσεις για τις φονικές συγκρούσεις στα αληθινά πεδία των μαχών. Και φυσικά χέστηκε για τις 6000 νεκρούς που στοίχισε η κατασκευή του …Ναού του ποδοσφαίρου για να ιερουργήσει ο Μέσι!
Δείτε, λοιπόν, το Μουντιάλ. Τουλάχιστον 7 στους 10 άντρες, λένε οι στατιστικές παγκόσμια, όπου τουλάχιστον υπήρχε η απαραίτητη τεχνολογία, είδαν σε μόνιμη παρακολούθηση ή τις περισσότερες διεξαγωγές των ….ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ. Στρωμένοι στους καναπέδες, με το ποπ κορν και το ουισκάκι δίπλα και…”σκάστε, ρε”, επί εβδομάδες , έβλεπαν και άκουγαν τις βάρβαρες φυλές των ποδοσφαιριστών να “σφάζονται στην ποδιά” της θεάς μπάλας. Μίσος για τον αντίπαλο, επιβολή, βία, ανταγωνισμός, εθνικισμός, ρατσισμός, όλες οι αρετές της βαρβατίλας και της αρρενωπότητας ΄Ιδιοι και απαράλλακτοι και οι θεατές τους.
Είδατε το Μουντιάλ να το παρακολουθούν γυναίκες; Εν τάξει, κάθε κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις τους. Πώς να το κάνουμε; Ακόμα και το μόρφωμα της ξεδιάντροπα φαλλοκρατικής Χρσής Αυγής, όλο και κάποιες γυναίκες είχε στα τάγματα εφόδου της.
Η πλειοψηφία των γυναικών δε συμμετείχε σε αυτό το καθαρά σερνικό πανηγύρι, που αν αναδεικνύει κάτι, δεν είναι η άμιλλα ,η αγωνιστικότητα ,το σθένος και η παλικαριά, αλλά τα περισσότερα από τα κουσούρια της βαρβατίλας. Με πρώτο τη φαλλοκρατία, που έχει συνώνυμα την ισχύ, την επιβολή,τη βαρβαρότητα.
«Γαμήστε τους», σκίστε τα μουνόπανα», «δε φοράτε, ρε, πανταλόνια», παίξε μπάλα ρε, μουνί». Μερικές από τις μεγαλόπρεπες φαλλοκρατικές βρισιές που πέφτουν βροχή στους αγώνες από παίκτες και θεατές. Είπαμε, το ποδόσφαιρο είναι αντρικό …άθλημα! Δεν ειναι για …κοριτσάκια!
Ως φαίνεται σήμερα, σε αυτή, όπως είπαμε τη μεταβατική περίοδο στις άφυλες κοινωνίες, η γυναίκα, τελικά, τα έχει τετρακόσια. Σιγά, που θα στρωθεί στην πολυθρόνα με τις ώρες , να βλέπει τους νταγλαράδες με τις ιδρωμένες σωβρακοφανέλες ,να τρέχουν σαν αγρίμια πάνω -κάτω για να κυνηγούν μια μπάλα,φουσκωμένη με αέρα…κοπανιστό!
Και άντε. Το Μέσι να τον καταλάβω. Βγάζει εκατομμύρια. Και ο ρεμπεσκές με τα δυο του τριχωτά σκέλια, παίρνει μεροκάματο. Αλλά, αυτό τον χαζεμένο κοιλαρά απέναντι από το ηλιθιοκούτι, που ωρύεται σα μαϊμού, άμα η μπάλα πάει στην εξέδρα , ποιο σεβασμό, ποια εκτίμηση και γιατί να του έχω; Περνιέται τούτος στη ζωή για σοβαρός τάχα;
Οι άφυλες κοινωνίες χωρίς ρόλους, αλλά με μόνα ευδιάκριτα τα ανατομικά γνωρίσματα των δύο φύλων, θα κυνηγήσουν αμείλικτα αυτά τα επικίνδυνα αρρωστήματα του εθνικισμού, του ρατσισμού ,της φαλλοκρατίας, που εκκολάπτονται και ενδημούν στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορώ να φανταστώ σε φυσικές κοινωνίες αύριο, έναν άντρα να εκτονώνει την αρρενωπότητά του, κραυγάζοντας υστερικά μπροστά σε μια τηλεόραση για το γκολ που δεν μπήκε ή μια γυναίκα να τονίζει τη θηλυκότητά της και να σοβατίζεται με τις ώρες μπροστά σε έναν καθρέφτη.
Τέτοιες αρρώστιες, μόνο στις δικές μας εποχές δεν φτάσαμε στο επίπεδο γνώσης και ενσυναίσθησης, για να αντιληφθούμε πόσο βαριές και επικίνδυνες είναι. “Αύριο” οι γενιές, θα τις πληροφορούνται, μόνο μέσα από τις σελίδες τις ιστορίας στο κεφάλαιο “ΟΙ ΔΕΙΝΕΣ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ”.