ΠΕΡΙ …ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ, ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

1. Ισίδωρος Ντογιάκος: Σατανικές συμπτώσεις πίσω από την απόπειρα συγκάλυψης δύο σκανδάλων

Documento

“Ο γιος του Ισίδωρου Ντογιάκου εργάζεται για λογαριασμό εκείνων που ο πατέρας του οφείλει να ελέγχει. Την εποχή της διερεύνησης του σκανδάλου Βγενόπουλου, εργαζόταν για λογαριασμό του ίδιου του Βγενόπουλου, ενώ σήμερα, εργάζεται ως μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή”.

2.Ενας εισαγγελέας για ΤΟΝ εισαγγελέα

efsyn

 

“…Ομως την ιστορία δεν θα τη γράψει ο κ. Ντογιάκος, ο οποίος μεταξύ άλλων επιχείρησε να αποτρέψει τον κατά το Σύνταγμα έλεγχο της ΑΔΑΕ στην Cosmote, πράξη στα όρια της παράβασης καθήκοντος. Την ιστορία (των υποκλοπών) θα τη γράψουν οι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι και τα μέσα εκείνα που κάνουν συστηματικά τις αποκαλύψεις (χωρίς τις όψιμες οβιδιακές μεταμορφώσεις), το κλιμάκιο π.χ. της ΑΔΑΕ που δεν «μάσησε», οι δικαστικοί λειτουργοί, οι πολιτικοί, οι ακαδημαϊκοί που θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων χωρίς φόβο”.

****

΄Ηρεμα, κοντυλοφόροι μου.  Ως “ταύροι  εν υαλοπωλείω” δεν κάνουμε δουλειά. Εσείς, δηλαδή.

Λοιπόν:

1. Ναι, σημαντική η αποκάλυψη του Βαξεβάνη για το γιο του εισαγγελέα Ντογιάκου , ο οποίος ,αμειβόμενος. προσφέρει υπηρεσία σε   όσους  ο πατέρας του, λόγω της θεσμικής του ιδιότητας,   όφειλε να τους  βλέπει στο δρόμο και να στρίβει από άλλη μεριά, για να μην τον κατηγορήσουν πως τους είπε…καλημέρα.

Ο Ντογιάκος  όχι μόνο δεν έπραξε το αυτονόητο, αλλά διέπραξε έγκλημα καθοσίωσης.  Διαπλοκή καραμπινάτη!  Είναι ποινικά ελέγξιμος ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.  Καθαρά και ξάστερα.

Βεβαίως, “τα του Καίσαρος τω Καίσαρι”.  Δεν είναι σε καμιά περίπτωση ο Ντογιάκος  ,τα λέγαμε  μόλις χτες , χειρότερος από δεκάδες άλλους διαπλεκόμενους εισαγγελείς και δικαστές. Μην ξεχνάμε πως ζούμε  σε  μια χώρα που το πολίτευμά της  είναι όμοιο με κείνο στις Μπανανίες.  Τα ονόματα γνωστά.  Μια ματιά μόνο στο σκάνδαλο  Novartis και φτιάχνεις ολόκληρη λίστα.

2. Ο …πολύς Κώστας Ζαφειρόπουλος που σήμερα  αυτοαναγορεύεται και  σε   ιστορικό στην εφημερίδα της κολεκτίβας, όφειλε, πέρα από τη δεοντολογία , να  γνωρίζει  πως η “αντιποίηση επαγγέλματος”   είναι  ποινικά κολάσιμη ενέργεια.    Κι  αν νομίζει   πως  αυτός  και οι άλλοι στο συνάφι  θα γράψουν  την ιστορία, έστω και αυτή  των υποκλοπών,  είναι όλοι τους… μακριά νυχτωμένοι .

“Πέτσα”, εν τάξει, είναι ακριβό είδος, για να τη διαθέτει ο καθένας . Ειδικά στο Γκεμπελιστάν. Αλλά, τουλάχιστον, δεν ρώταγε   κανέναν  που να ξέρει να του πει  πως  δεν έχει ούτε αρμοδιότητα  ούτε δικαίωμα να γράφει ΟΥΔΕΝΟΣ  ΕΙΔΟΥΣ ΙΣΤΟΡΑ;    Είναι δημοσιογράφος ,όχι Ιστορικός.

Καλό θα του κάνει να  επισκέπτεται  συχνότερα   το σάιτ μας. Και το  μυαλό του θα ακονίζει, αλλά  και θα   μαθαίνει πράγματα  που  του είναι απαραίτητα   σε ό,τι κάνει.     Θα γνωρίζει   ποιες είναι οι αρμοδιότητες της εμπορικής δημοσιογραφίας  από την οποία ελόγου του βγάζει μεροκάματο   και ποιες της ιστορικής  που υπηρετεί  η αφεντιά μας ,αμισθί και με ακαδημαϊκή ιδιότητα.

Αν ήταν  έτσι, αν  και η …”Μαριωρή  τον άντρα της  της με τους πραματευτάδες” ,αν   έγραφε την  ιστορία ο… πάσα ένας ,πολλώ μάλλον  οι   “εν τη παλάμη και ούτω  βοήσομεν”, τότε ,να βάλουμε τον Πορτοσάλτε να αποτιμήσει ιστορικά το έργο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και, γιατί όχι,  κι εσύ,  εκείνο το Αλέξη Τσίπρα. Ο Αλέξης Παπαχελάς, αλλά και άλλοι πριν απ΄αυτόν , άνοιξαν, ως   σκαπανείς. το δρόμο.