Εγκλήματα Καραμανλικής δυναστείας. Από την καρμανιόλα της …Εθνικής Αθηνών-Πατρών-Πύργου στο Χάρο της σιδηροδρομικής γραμμής Αθηνών -Τεμπών -Θεσσαλονίκης

1. α.Ελλάδα: Ποιος ήταν ο πρώτος αυτοκινητόδρομος στην ιστορία, πότε δημιουργήθηκε

 

Κωνσταντίνος Καραμανλής: Η σπάνια φωτογραφία από το εξώφυλλο ...

αυτοκινητόδρομος α1

Η ιστορία του Α1

Πριν πάρει σάρκα και οστά ο Α1, για τη σύνδεση της Αθήνας με το Τελωνείο των Ευζώνων, φρόντιζε η παλαιά Εθνική Οδός 1, μέσω Δεκέλειας, Αταλάντης, Καμένων Βούρλων, Θερμοπύλων, Λαμίας, Στυλίδας, Αλμυρού, Βελεστίνου, Λάρισας, Κοιλάδας Τεμπών, Κατερίνης, Αλεξάνδρειας, Χαλκηδόνας, Γέφυρας και Πολύκαστρου.

Με το πέρασμα, ωστόσο, του χρόνου οι  προδιαγραφές της άρχισαν να θεωρούνται παρωχημένες, καθώς στην υπόλοιπη Ευρώπη άρχισαν να φτιάχνονται σύγχρονοι για την εποχή αυτοκινητόδρομοι.

Έτσι, στα μέσα της δεκαετίας του ’50, ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής σε νέα χάραξη της οδού, οι οποίες ξεκίνησαν το 1959 με την παράδοση του τμήματος Λάρισα – Κατερίνη (Αργότερα, ακολούθησαν και τα τμήματα Αθήνα – Λαμία το 1962 και Λαμία – Λάρισα το 1967) και ολοκληρώθηκαν το 1973, με την παράδοση του τμήματος Κατερίνη – Θεσσαλονίκη – Εύζωνοι.

 β. Καραμανλής: Πέμπτη κατά σειρά νίκη της ΝΔ -Στις Σέρρες έλαβε το υψηλότερο ποσοστό σε όλη τη Μακεδονία

 

γ. Ανασχηματισμός: Υπουργοποιήθηκαν 4 μέλη της εξεταστικής για τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών

 

Ανασχηματισμός: Υπουργοποιήθηκαν 4 μέλη της εξεταστικής για τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών

 

***

Από τους  πατριάρχες των δυναστειών, μεγαλύτερη κατάρα για τον τόπο δεν υπήρξε ο Κων.  Μητσοτάκης,  αλλά ο Κων. Καραμανλής.  Για χρόνια  κι αυτή η «φαμίλια» ταλαιπωρεί αυτό  τον τόπο με κάθε είδους απάτη,  δημαγωγία , διαφθορά και ΕΓΚΛΗΜΑ.

Με αίμα βαμμένα  τα χέρια τους. Από τους «ανιψιούς» , ο πρώτος  Κωστάκης  έφερε τη λαίλαπα της  χρεοκοπίας με χιλιάδες  θύματα.  Ο δεύτερος, επίσης Κώστας  (!)    σκότωσε στα Τέμπη δεκάδες αθώους ανθρώπους. Αντέγραψε και τούτος το θείο του.

Η ίδια  δυναστεία  έχει  ιδιαίτερη…  αδυναμία σε μια ειδική κατηγορία  εγκλημάτων. Εκείνα των  Μεταφορών επιβατών.  ΄Ισως, επειδή τρέφει  εξαιρετική εκτίμηση  και  στους… «εργολάβους» που τις …εκτελούν.

Αν  ρωτήσεις έναν αντιδεξιό ποια είναι τα εγκλήματα του  ιδρυτή της δυναστείας, θα αναφέρει πρώτο το κατάπτυστο “πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων”. Εκείνο,  που πλήρωσε ακριβά στο πετσί της η μισή Ελλάδα επί συναπτά χρόνια με   διωγμούς, βασανιστήρια, δολοφονίες, εξορίες  και  δεινή ,εξοντωτική  φτώχεια.  Και  ως αμοιβή, ο Κων. Καραμανλής,  λίγο μετά, τιμήθηκε  με τη θριαμβευτική  επιστροφή  του , ως Εθνάρχης στον ίδιο τόπο του εγκλήματος. Θεοί!

Όχι μόνο αυτός.  Μερικά χρόνια αργότερα,  οι  «ανιψιοί» θα συνεχίσουν να κουβαλούν στους ώμους τους τη δόξα και τη λαμπρότητα του ονόματος, «βαπτιστικού» και επωνύμου, του πρώτου διδάξαντος το έγκλημα  και Νονού της φαμίλιας. Με  την ανάδειξή  τους, ο πρεσβύτερος  σε πρωθυπουργό της χώρας και ο νεότερος σε  υπουργό Μεταφορών  του Μητσοτακικού καθεστώτος.

Τούτος, υπήρξε το ίδιο θρασύς και προκλητικός.  Αλλά   με τις πλάτες του συγκαλύψαντος το μέγα αυτό έγκλημα στα Τέμπη,  του έτερου Καπαδόκη, γιος τούτος του αλήστου μνήμης…πατέρα του.   Και τον τίμησαν οι συμπατριώτες του κι αυτόν  με 18.000  ΨΗΦΟΥΣ ΑΙΣΧΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ!   ΑΛΛΑ  ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ  ΔΕ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΕΤΣΑ , ΣΤΗ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΗΣ ΦΑΜΙΛΙΑΣ,    ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ  “ΜΙΑ ΠΕΤΡΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ” ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ  ΛΙΜΝΗ.

(Κι ύστερα, αναρωτιέται  ο αφελής ,γιατί η Ελλάδα από συστάσεώς της σε κράτος, υπήρξε τέτοιο,  μόνο  ως  δεσποτεία, αυταρχισμός, καταστολή.  Ουδέποτε, όμως, ΔΙΚΑΙΟΥ. Και πώς να είναι τέτοιο, όταν στη χώρας της φαιδρής πορτοκαλιάς, οι δολοφόνοι παρασημοφορούνται  από τις     «πένες»  που προλαμβάνουν για υπηρεσία κάθε φορά και τα θύματά τους, οι ίδιοι “Καλύβες” τα ξαναρίχνουν στην  πυρά;)

Για να επιστρέψουμε στον πατριάρχη, ένα άλλο    από τα  πολλά   εγκλήματα   του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αποτέλεσμα  της άρρωστης  έπαρσης, της δημαγωγίας ,της διαφθοράς και του τοπικισμού  που τον διέκριναν,  υπήρξε και η παράδοση των ελληνικών αυτοκινητόδρομων της χώρας στον περίφημο «Λεβιάθαν της ασφάλτου» με χιλιάδες θύματα επί δεκαετίες ολόκληρες. ΄Ηταν  οι εποχές που σε κάθε μεγάλη έξοδο, ο πόλεμος στους δρόμους μετρούσε εκατόμβες νεκρών και σακατεμένων στην άσφαλτο.

Το έχουμε ξαναγράψει. Ο Κων. Καραμανλής,  έφτιαξε δρόμους  σε περιόδους  απόλυτης φτώχειας  της Χώρας,  ως…Μακεδόνας,  ΜΟΝΟ  στη γενέτειρά του.   Την επομένη  που ανέλαβε πρωθυπουργός  της χώρας ,επικεφαλής της επάρατης  ΕΡΕ  από αυτά τα «έργα» ξεκίνησε. Σε αυτά πέταξε τις γελοίες αποζημιώσεις που συμφώνησε να λάβει η χώρα από τη Γερμανία  για τα εγκλήματα του Ναζισμού, αφού βιάστηκε να εισπράξει ζεστό χρήμα,   για να αρχίσει  δυναμικά την κομματική του  καριέρα.

΄Εφτιαχνε, όμως,  δρόμους  και για χρόνια στη Μακεδονία.   Και εγκατέλειψε στην  τύχης της για δεκαετίες  ολόκληρες την υπόλοιπη Ελλάδα. Και πάντα με πρόσχημα τον  (ανύπαρκτο) απο  Βορρά κίνδυνο!

Την Πελοπόννησο, ειδικά,   τη μισούσε με πάθος, ο  υπερόπτης  τοπικιστής.   Τόσο μικρός, αλλά… Εθνάρχης!    Ο αυτοκινητόδρομος  Αθήνα-Πάτρα, μόλις πρόσφατα εδέησε να γίνει κι αφού προηγουμένως «έγινε τάφος» και «σφαγείο» για χιλιάδες επιβάτες.  Και  μέχρι αυτή την ώρα,  εν έτει  σωτηρίω  2024 (θα κλείσει σε λίγο ένας αιώνας)  ο δρόμος  Πάτρα- Πύργος παραμένει ακόμα η ίδια καρμανιόλα, όπως ήταν για δεκαετίες    με αμέτρητους πάλι  νεκρούς κι εδώ,  ως τώρα.

Ο στενόμυαλος και  σφόδρα συντηρητικός Δεξιός     Σερραίος,  αρνήθηκε να κατασκευάσει δρόμο  «στο  χωριό του Κομμουνιστή Νίκου Μπελογιάννη  και των  Αναρχικών  της Ισπανίας, που διέσυραν(!) τη χώρα».

Τόσο λίγος, μικροπρεπής  και εγκληματίας, Σε όλα του!

2. Opinion Poll: Η επόμενη μέρα για Μητσοτάκη και Κεντροαριστερά .

iefimerida.gr”

Πολύ σημαντικά ευρήματα προκύπτουν από την έρευνα της OPINION POLL για το Libre.gr αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές τόσο για το τα μηνύματα των πολιτών για το συνολικό αποτέλεσμα, όσο και για το πως βλέπουν τις διεργασίες στα κόμματα της Κεντροαριστεράς.

Το 32.65 % όσων απαντούν δηλώνουν πολύ και αρκετά ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και σ’ αυτό πρέπει να συσταθμίζεται η επίδοση του κόμματος που ψήφισαν, αλλά και η συνολική αρχιτεκτονική του εκλογικού αποτελέσματος, οι πολιτικοί συσχετισμοί όπως καταγράφηκαν.<

Της  ΝΙΚΗΣ με 58.8%, της ΦΩΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ με 54.6%, της Ν.Δ με 50.7% και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ με 36.7%. όσων απαντούν δηλώνουν πολύ και αρκετά ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και σ’ αυτό πρέπει να συσταθμίζεται η επίδοση του κόμματος που ψήφισαν, αλλά και η συνολική αρχιτεκτονική του εκλογικού αποτελέσματος, οι πολιτικοί συσχετισμοί όπως καταγράφηκαν.

Πιο ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι ψηφοφόροι της ΝΙΚΗΣ με 58.8%, της ΦΩΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ με 54.6%, της Ν.Δ με 50.7% και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ με 36.7%.

***

Πώς το έλεγε ο  Σαύλος –Παύλος, ο και ανέραστος Απόστολος που ήθελε μάλιστα  ο αθεόφοβος να  μείνουμε  όλοι σαν ελόγου του, παρθένοι, στερημένοι και υστερικοί;   Από μνήμης  το παραθέτω, μια και δεν υπάρχει ούτε λεπτό  διαθέσιμο  να το ψάξω  πώς, ακριβώς, το έγραψε. Αλλά, πάντως, κάπως έτσι το θυμάμαι:  Οι πουτ@νες, λέει, πάνε βγάζουν τα μάτια τους, μετά λένε γαμώτο τί έκανα, σκουπίζουν  τα…αμαρτωλά  τους χείλη και την επόμενη φορά , άνετες και ωραίες τα …ξαναβγάζουν (τα μάτια).  Γνωστός ο άρρωστος  μισογυνισμός του Φαρισαίου  Σαύλου που έγινε Χριστιανός Παύλος.

Αναφέραμε το παράδειγμα γιατί ταιριάζει  γάντι η παρομοίωση  με  την …εκδιδόμενη ξεδιάντροπα   εταιρία των πέτσινων δημοσκοπήσεων του Μιχήλ Διαμαντή (*).    Η OPINIONPOLL  μόλις μια εβδομάδα μετά το μέγα  στραπάτσο που εισέπραξε     από  τα αποτελέσματα των εκλογών (όπως  ΟΛΟΙ, άλλωστε οι  Παναγοπουλο-Φαναρο-Γεράκηδες   στην μπίζνα     της  απάτης και της εξαπάτησης  κατά συνήθεια  και επάγγελμα),  σκουπίζει το ρουζ από τα χείλη,  τα  περνάει  κόκκινο της φωτιάς     και    ξαναβγαίνει για βίζιτες .   Και ό,τι αρπάξει,  μια και οι καιροί πέρα από δύσκολοι, είναι και ου μενετοί, δοθέντος  πως     η πτώχευση των κυβερνητικών πελατών- αφεντικών ,  βρίσκεται επί θύραις.

Σήμερα ξαναχτύπησε ΠΑΛΙ  με την ίδια τερατώδη συνήθεια της …επί λόγω τιμής της, διαβεβαίωσης  πως όλες τις φορές που βγαίνουν στους δρόμους ή πιάνουν τα τηλέφωνα οι μισθοφόροι της για…έρευνα , πέφτουν  μόνο πάνω σε… Δεξιούς! Ποτέ σε απέχοντες του θεάτρου των εκλογών ή σε Αντιδεξιούς,  που είναι όλη η Ελλάδα πλην της γαλάζιας ακρίδας .   Και δε θαυμάζουν ασφαλώς τον Κυριάκο , ο οποίος,  παρ΄  όλα αυτά, βγαίνει πάντα  πρώτος και καλύτερος σε όλα.   Ωσαύτως,  το κόμμα του,  γνωστό  πως   μια ζωή  χτυπάει  τα περίφημα  σαραντακατοστάρια  του.

Τώρα, συνέπεσε για άλλη μια φορά  οι ατσίδες της ίδιας εταιρίας , να πέφτουν     πάνω σε οπαδούς και  νούμερα , απαραίτητα ,για να  στηθεί το νέο παραμύθι,  περί της τάχα μου δημοσκόπησης.  Αν κάνεις, βέβαια,  μια απλή περατζάδα  από  το Σύνταγμα  και ρωτήσεις ,έτσι για πλάκα,  αν γνωρίζουν τη Λατινοπούλου, το Νατσιό  και το Φράγκο Φραγκούλη, θα σε κοιτάξουν περίεργα και ως εξ άλλου πλανήτη, ορμώμενου.

Παρ΄όλα αυτά τα ψεύτικα  διαμάντια που έβγαλε  σήμερα στην αγορά ο… Διαμαντής , έκαναν πάλι  το μέγα  θαύμα τους, που είναι ταυτόχρονα και μέγα τζέρτζελο .  Ανάμεσα στα  εκατομμύρια των Ελλήνων  που απείχαν  και  στους λοιπούς που  ψήφισαν αντιδεξιά (και τι μένει πια σε πληθυσμό στην , πλην των άλλων, ταλαίπωρη κι από δημογραφικό  Ελλαδότσα) , τα λαγωνικά του  ξετρύπωσαν  άνετα ένα ολοκληρο  32.65 %  που δηλώνουν πολύ και αρκετά ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα των εκλογών!

Τί είδους, αλήθεια, λοβοτομή να έχουν υποστεί, εκείνοι, οι ελάχιστοι που θα διάβασαν το νέο τερατούργημα  «δημοσκόπησης» της εταιρίας    και  θα μπορούσαν  να πιστέψουν ,έστω και ένα νούμερο  από τα πέτσινα  ποσοστά  που αραδιάζει πάλι ο  αναίσχυντος  ιδοκτήτης της  Μιχαήλ Διαμαντή του Γεωργίου;

Το είπαμε. Σε μια Μπανανία, που  οι φύλαρχοί της διορίζουν εισαγγελείς Αρείου Πάγου τους Ντογιάκους και τις Αδειλίνες  ,ο  Διαμαντής είναι ένα  από τα  “διαμάντια”  του Μητσοτακικού  καθεστώτος ,   καθαρότητας… πολλών καρατίων.

______________________

(*)Η εταιρεία OPINIONPOLL ΕΡΕΥΝΕΣ-ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ σύμφωνα με το μητρώο δημοσκοπήσεων του ΕΣΡ και το ΓΕΜΗ ανήκει εξολοκλήρου στον κ. Μιχαήλ Διαμαντή του Γεωργίου. Σύμφωνα πάλι με στοιχεία του ΓΕΜΗ η εταιρεία REPOSITION STRATEGY LTD, φέρεται να είναι συμφερόντων του Μιχαήλ Διαμαντή του Γεωργίου, ο οποίος είναι νόμιμος εκπρόσωπος της. Τόσο η OPINIONPOLL όσο και η REPOSITIONSTRATEGYLTD έχουν την ίδια διεύθυνση ως επιχειρήσεις (Δάφνη, Ισμήνης 10).

Όπως καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην σχετική επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο ιδιοκτήτης της Opinion Poll «ενώ διενεργεί δημοσκοπήσεις που παραγγέλλονται από ΜΜΕ, παράλληλα αναλαμβάνει “δουλειές” και πληρώνεται από την ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας ΑΕ)». Γι’ αυτό και ζητά «να διερευνηθεί κάθε σπατάλη δημόσιου χρήματος από την κυβέρνηση προς τη δημοσκοπική εταιρεία “Opinion Poll”, που διενεργεί δημοσκοπήσεις πέραν κάθε δεοντολογίας με μόνο στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτικών στόχων της κυβέρνησης και τη χειραγώγηση των πολιτών, καθώς και η τυχόν ύπαρξη άλλων δημοσκοπικών εταιρειών των οποίων οι ιδιοκτήτες διατηρούν παράλληλη δραστηριότητα μέσω της οποίας άμεσα ή έμμεσα λαμβάνουν χρηματοδότηση από το Ελληνικό Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα».