ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

 

                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά τις νέες πολιτικές εξελίξεις ,τα αποτελέσματα  της δημοσκόπησης-έρευνας που είχαμε ετοιμάσει και  προγραμματίζαμε να τα ανεβάσουμε εδώ,  αύριο, 23/8/2015, δεν έχουν πλέον νόημα. Πολλά από τα ερωτήματα που έθετε η έρευνα σήμερα είναι άκαιρα, αφού  αφορούσαν μια κυβέρνηση  που θα συνέχιζε το έργο της  και τοποθετούσαν  τις εκλογές σε βάθος χρόνου.

Τώρα, έχει αλλάξει άρδην το πολιτικό σκηνικό και φυσικά οι απόψεις των πολιτών θα διαμορφώνονται ανάλογα με τη νέα κομματική πραγματικότητα, τις προεκλογικές εξαγγελίες και τους κομματικούς σχηματιμούς ή τις συνεργασίες που ενδεχομένως υπάρξουν. Επομένως, θα ήταν εντελώς άκαιρη και παράταιρη  η δημοσίευση “μπαγιάτικων” πλέον  συμπερασμάτων, που αφορούσαν άλλη πολιτική και κομματική πραγματικότητα.

Πάντως, στα κείμενά μας προσεχώς, όταν υπάρχει λόγος και εξυπηρετεί,  σκεφτόμαστε να χρησιμοποιήσουμε κάποια από τα στοιχεία της έρευνας που έχουμε στη διάθεσή μας. Ειδικά στα σημεία που διακρίνεται  η διάθεση των πολιτών απέναντι στις συνεργασίες των κομμάτων και τη μελλοντική  πορεία της χώρας.

 

 ______________________________________________________________________

 

1.ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΙΣΜΟΥ 

2.ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΡΗΞΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

 ________________________________________________

1. ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 10:30
Tώρα η συνάντηση Λαφαζάνη – Κωνσταντοπούλου -Ερχονται εξελίξεις
Nikos Libertas / SOOC

 

Την συμπόρευσή της με την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη θα κρίνει η συνάντηση που έχει η Ζωή Κωνσταντοπούλου αυτή την ώρα με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η συνάντηση ξεκίνησε τελικά με μία ώρα καθυστέρηση, περίπου στις 11:30 και μεταδόθηκαν live από το κανάλι της Βουλής οι δηλώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η πρόεδρος της Βουλής ήταν… φωτιά και λάβρα κατά του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως «αυτή η κυβέρνηση επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά». Προχωρώντας ακόμη περισσότερο, υποστήριξε ότι είχαν ενημερωθεί οι δανειστές αλλά όχι η Βουλή και η ίδια. Ενώ επέμεινε στις κατηγορίες της κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι παρασιωπά την εκκίνηση της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών. Από την πλευρά του ο Π. Λαφαζάνης έκανε λόγο για «μνημονιακή κατοχή της χώρας».

  • Λαφαζάνης: Ευχαριστώ που με δεχτήκατε. Ηταν μέλημά μου να σας ενημερώσω για τη δημιουργία και ίδρυση αντιμνημονιακού μετώπου εν όψει εκλογών. Πιστεύω ότι η συμβολή σας είναι σημαντική για την τήρηση του Συντάγματος και του κανονισμού και της λειτουργίας της Βουλής. Οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα, το μόνο δίκαιο είναι το δίκαιο του Μνημονίου. Εχουν επιβάλει μνημονιακή κατοχή της χώρας. Η Ελλάδα και με απαίτηση του λαού, πρέπει να παραμείνει δημοκρατία με τη λαϊκή συμμετοχή.
  • Κωνσταντοπούλου: Εχει σημασία να υπογραμμίζεται η δημοκρατική υποχρέωση το θεσμικό καθήκον όλων να θωρακίσουμε το Σύνταγμα και το πολίτευμα απέναντι στα μνημόνια που αντιστρατεύονται τη συνταγματική νομιμότητα. Είναι απο τις οχληρές παραμετρους το ότι αυτή η διαδικασία ξεκίνησε με μια κυβέρνηση που επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά μη ενημερώνοντας τη Βουλή και την Πρόεδρό της και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επίσης να σιωπά την εκκίνηση αυτής της διαδικασίας. Είναι ιδιαιτέρως οχληρό ότι εχθές αποκαλύφθηκε ότι για όλη την διαδικασία είχαν πλήρη ενημέρωση οι δανειστές, αλλά στερήθηκε ενημέρωσης η Βουλή».

 Π. Λαφαζάνης και Ζωή Κωνσταντοπούλου σε ένα …καλλιτεχνικό ενσταντανέ . Κανονικά η λεζάντα κάτω από τη “φότο”, θα έπρεπε να διευκρινίζει σε ανάλογο του ύφους και της στάσης των εικονιζομένων περιεχόμενο   πως  “τα “ζόμπι” της παλαιοκομματικής κοπής , συσκέπτονται για το μέλλον της εξαφάνισης του είδους τους”!

Ανιστόρητοι, εγωκεντρικοί και με  επικίνδυνο για τις ανθρώπινες κοινωνίες  ψυχισμό. Σταλινικά απολιθώματα μιας άλλης εποχής, που παρήλθε πλέον ανεπιστρεπτί.  “Κολλημένοι”  τάχα στον τύπο της δημοκρατίας και του Συντάγματος. Αμφότερα…αμφότεροι,βέβαια,  δε δίστασαν να  κατακρεουργήσουν, τύποις και ουσία, στη διάρκεια που άσκησαν ιλαροτραγική  εξουσία. Με φιλοναζιστική συνοδοιπορία και αδυναμίες, τουλάχιστον η “θυγατέρα”. Υπόδικοι άπαντες οι συμμετέχοντες στο νέο κομματικό  εξάμβλωμα-μόρφωμα και ειδικά ο  ρωσοδωσίλογος αρχηγός του Π.Λαφαζάνης για εσχάτη προδοσία.

Προσπαθούν να γυρίσουν το ρολόγι της ιστορίας πίσω. Να νεκραναστήσουν την Ελλάδα του κομματικού δεινοσαυρισμού και της πολτικής  παθογένειας με όλα τα δεινά που επεσώρευσαν.  Στην πραγματικότητα χρησιμοποιούν την πολιτική ως  επάγγελμα και μάλιστα άνετου και υψηλού βιοπορισμού. Αλλά και ως  μέσο και άλλοθι    για τις κακές ημέρες που τους περιμένουν, αφού   σίγουρα θα δικαστούν σύντομα  από ένα κράτος χωρίς αγκυλώσεις. Δημοκρατικό, ευρωπαϊκό, σύγχρονο.Το κράτος που χτίζεται! 

 Με όλες αυτές τις ενέργειες,ας μην ξεχνάμε,πως οι φορείς τους ,εκτός των άλλων,   αποδεικνύου και  τον άκρως επικίνδυνο για τη χώρα ψυχισμό τους. Τέτοιοι χαρακτήρες και  συμπεριφορές  οφείλουμε να επισημάνουμε  πως διακρίνουν  άρρωστα άτομα. Η ελληνική κοινωνία οφείλει να τα απομονώσει και να τα εξουδετερώσει. Η θέση τους είναι στη φυλακή ή έστω σε ψυχιατρικά ιδρύματα. Πάντως,   όχι στην πολιτική κονίστρα.

______________________________________________________________

2.Ξέσπασε ο Τσίπρας κατά Ζωής: Παραληρεί, εξουσιομανής, δικτάτορας
 Ξέσπασε ο Τσίπρας κατά Ζωής: Παραληρεί, εξουσιομανής, δικτάτορας
 

Απίστευτους χαρακτηρισμούς εξαπολύουν συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου με αφορμή της τελευταίες επιθέσεις της κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλούν για παραλήρημα αλαζονείας, κρίση εξουσιομανίας και συμπεριφορά δικτάτορα.

«Νομίζει πως είναι το επίκεντρο, ενώ είναι απλά, μια λάθος επιλογή» καταλήγουν καυστικά, κάνοντας την αυτοκριτική τους για την επιλογή Τσίπρα που την πρότεινε για πρόεδρο της βουλής.

Η σχετική «διαρροή» συνομιλητών του Α. Τσίπρα, έχει ως εξής:

«Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον το παραλήρημα αλαζονείας και την κρίση εξουσιομανίας μιας προέδρου της Βουλής που συμπεριφέρεται ως δικτάτορας. Νομίζει πως είναι το θεσμικό επίκεντρο του πολιτεύματος ενώ είναι απλά μια λάθος επιλογή»

΄Ηταν επόμενο να ξεσπάσει ο Αλέξης Τσίπρας. Και σίγουρα σε καμιά περίπτωση δεν του καταλογίζονται ευθύνες για τη συμπεριφορά ενός άρρωστου ανθρώπου,όπως είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Δεν είναι απλά εξουσιομανής, δικτάτορας κ.λπ, όπως τη χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός. Είναι συνοδοιπόρος των Ναζί και, όπως αυτοί, είναι διαταραγμένη προσωπικότητα, ψυχασθενής. Ο Ναζισμός είναι ψυχασθένεια και μάλιστα  βαριάς μορφής.  ΄Οχι μόνο ο  διακατεχόμενος από τέτοια  ιδεολογήματα , αλλά και ο απλώς συμπαθών ή συμπορευόμενος (όπως είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου),  έχουν τα χαρακτηριστικά  ενός  serial Killer .

  ΄Oλοι τούτοι,  θα έπρεπε,φυσικά,  να βρίσκονται στη φυλακή ή στο άσυλο. Και πάντως όχι στη Βουλή ως υψηλοαμειβόμενοι…βουλευτές ή πρόεδρος της. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε που ούτε οι Χρυσαυγίτες επιτίθενται με μένος κατά της Ζωής(μόνο τα  παραληρηματικά ,ιδεοληπτικά  προσχήματα κρατούν),αλλά ούτε και η κόρη του Κωνσταντόπουλου, πέρα κι αυτή από τα …κοινοβουλευτικά προσχήματα,  ανοίγει πόλεμο μαζί τους. Αντίθετα,τους στηρίζει με “νύχια και δόντια”.Υπάρχει μια ανήθικη  ομερτά την οποία όμως εύκολα μπορεί να αφουγκραστεί  το “αυτί” που έχει καλή ακουστική ικανότητα.

Κάκιστη η επιλογή της “θυγατέρας” από τον πρωθυπουργό και μάλιστα στη θέση της προέδρου της Βουλής (τρίτος θεσμικός παράγοντας στην ιεραρχία). Είναι προς τιμήν , όμως, ,του Αλέξη Τσίπρα πως αναγνώρισε κι αυτό το σφάλμα του. Είναι ψυχική ανωτερότητα μιας προσωπικότητας τέτοια συμπεριφορά  και θα αποτελέσει και στην Ελλάδα μεγάλο προσόν στην πολιτική η αναγνώριση των λαθών τους από εκείνους που τα δέπραξαν, όντας εκπρόσωποι του λαού στην άσκηση της εξουσίας. Θα αποτελέσει την υψίστη  αρετή για έναν πολιτικό στο μέλλον και όχι μόνο στην  Ελλάδα. 

Ο Αλέξης Τσίπρας ,δέρρηξε τους δεσμούς  του με το παρελθόν σήμερα .Με τα πρόσωπα βαρίδια που έφεραν το χάος στη χώρα και δημιούργησαν απίστευτη σύγχυση, αλλά και κίνδυνο όχι από τους ελάχιστους. Η σημερινή δριμύτατη καταδίκη του “λαφαζανισμού” και του “ζωιδισμού”  ήταν το μεταίχμιο, το σύνορο,που χώρισε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ σε νέο και παλιό. Σε άρρωστο και ζωντανό, μοντέρνο, προσγειωμένο στην πολιτική και ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

΄Ενα τέτοιο ΣΥΡΙΖΑ που θα δεσμευτεί πως θα συνεργαστεί με τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις  της προόδου και της εξέλιξης,θα τον στηρίξουμε με όλη μας την ψυχή.