Oι “Λούθιο Ουρτούμπια” από την…Πάτρα!

Πάτρα: Εικόνες από τη γιάφκα των 7 ληστών -Οπλα, εκρηκτικά, κάνναβη και βιβλία για τον αναρχισμό
Σε επτά ληστείες συμμετείχαν γιος μέλους της 17Ν και άλλοι 6 -Ποιοι είναι οι συλληφθέντες στην Πάτρα<

 

ν

 

Όπλα, εκρηκτικά, 18 κιλά κάνναβης και βιβλία για τον επαναστατικό αγώνα και τον αναρχισμό εντόπισαν οι Αρχές στη γιάφκα των 7 ληστών στημ Πάτρα.

IEFIMERIDA.GR

***

Πρωτοσέλιδη, μεγαλογράμματη  και πολύχρωμη     η είδηση της σύλληψης των νέων “Λούθιο Ουρτούμπια”    στο σημερινό φύλλο του Χρήστου Ράπτη.   Από  τους φανταχτερούς βασιλιάδες και τους πρίγκιπες τις προηγούμενες ημέρες ,  τη λεπτομερή,  καθημερινή περιγραφή της παρουσίας   της γαλαζοαίματης  γκλαμπουριάς, αλλά  και του κιτς των προσκυνητών  στην Αθήνα, σήμερα η γνωστή (για να θυμηθούμε και τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο) “Πατσαβούρα”   με αναγνώστες τούς επίσης  γνωστούς και μη εξαιρετέους ιθαγενείς που τρελαίνονται για πολύχρωμα  χαϊμαλιά και καθρεπτάκια , προσγείωσε την αμείλικτη  πραγματικότητα της ελληνικής καθημερινότητας,   άτσαλα ,απότομα και πονηρά. Μετά το θάμβος   των Μεγαλειότατων  και των Υψηλότατων   στο έρεβος   των   …άπλυτων και των  κατσαπλιάδων! 

Από τη μια, η  γκεμπελική ορδή  της φυλλάδας   με  αφεντικό τον μπιζναδόρο   Χρήστο  Ράπτη,   λεηλατούν  ασύστολα το χώρο της πληροφόρησης,  βιάζουν και  κακοποιούν τη γνήσια είδηση.  Από την άλλη  οι…Επτά επί Πάτρας  γεμίζουν με  δυνατό κρασί , που πάντα τους χύνεται, παλιά ασκιά,  γιατί  δεν αντέχουν.    Είναι οι δυο πλευρές του νομίσματος, που συνυπάρχουν.  Απ΄ όποια μεριά κι αν τις παραδώσεις , έχουν την ίδια ανταλλακτική αξία για το Σύστημα.  Η μόνη διαφορά τους είναι πως δεν ταυτίζονται. Η μια είναι απέναντι στην άλλη.  Ο (με το αζημίωτο)  χωροφύλακας  της  έννομης και λοιπής  κρατικής και κοινωνικής τάξης και ο  τιμωρός ( επίσης με το δικό του διάφορο) των παρανόμως  υπηρετούντων  μια  τέτοια τάξη.

Η Πάτρα, ανέκαθεν,  υπήρξε το λίκνο του αναρχισμού στην Ελλάδα. Το πρώτο και ουσιαστικό αναρχικό κίνημα εδώ φούντωσε. Αλλά και το αντιστασιακό κίνημα του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ και  η ίδια  κομμουνιστική επανάσταση (την οποία ασεβώς,  θύτες και θύματα  αντάμα, την αποκάλεσαν  υποτιμητικά κι ανιστόρητα  (και συνεχίζουν) …ΕΜΦΥΛΙΟ, στους κάμπους και τα βουνά της  Αχαϊας, της Ηλείας και της Μεσσηνίας , τράφηκαν  με  πολύ αίμα και  ιδρώτα  αγωνιστών Ανταρτών από τους πλέον ηρωικούς  εκείνου  του μεγάλου  ξεσηκωμού.

Σήμερα, συνεχίζουν να τηρούν, ως φαίνεται,  την παράδοση-παρωδία  της Πάτρας οι συλληφθέντες παραπάνω αναρχικοί, που ζήλωσαν τη δόξα του  αναρχικού  Λούθιο Ουρτούμπια και μετακόμισαν  το Παρίσι στην πρωτεύουσα της Αχαϊας.  Με μια διαφορά των μεν και του δε.  Ο μεγάλος Ισπανός αναρχικός, λήστευε Τράπεζες στη Γαλλία  για τον αγώνα  που πίστευε και τις κοινωνίες που οραματιζόταν σε μια εποχή που το καλούσε, το απαιτούσε η ίδια. Και ταίριαζε.  Μοίραζε τα απαλλοτριωμένα σε τρία μέρη.  Το ένα για   τα έξοδα του  αγώνα,  το δεύτερο για να στηριχτούν οι  οικογένειες των φυλακισμένων συντρόφων και το τρίτο για τις δικές τους, προσωπικές ανάγκες. Και στην  ομάδα τους πλαστογραφούσαν,  μεν,   νομίσματα και επιταγές, αλλά ΟΥΔΕΠΟΤΕ   εμπορεύονταν  χασίσια και ουσίες.  Ούτε μαστούρωναν οι ίδιοι.

Κάπου, λοιπόν, οι  σημερινοί αναρχικοί  έχουν μπερδέψει  εντελώς τους  (τεμπέλικους)  μηρούς τους  . Και πρώτα απ΄όλα, γιατί δυσφημούν ως μπαχαλάκηδες ή  μαστούρια,  μια ιδεολογία, που τίμησε και τιμά χρόνια την Επανάσταση, την αλλαγή, τον ανθρωποκεντρισμό,. Αλλά  σε καμιά περίπτωση δεν είχε και δεν έχει να κάνει με  εγκληματικότητα και  βία υπόκοσμου.   Δεν μπορεί να μιμείται τον ποινικό , ο αναρχικός.   Ούτε αναγνωρίζει πως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Μια κατηγορία  αναρχικών σήμερα στη χώρα μας  κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους  για να δίνουν στο γκεμπελικό αληταριό, τύπου Χρήστου Ράπτη, να πουλάει  τροφή για τους σκπουποδιφάγους  ,   όπως   παραπάνω με τις λαμπερές εικόνες  των όπλων και τους σάκους το χασίσι ,  δίπλα στα βιβλία του Αναρχισμού!   ΄Αλλο που δε θέλει το Σύστημα .΄

Οι καλύτεροι  κράχτες του παραδείσου του,  είναι σήμερα οι λογής μπαχαλάκηδες με τις βαριοπούλες και οι ληστές,που  αυτοπροσδιορίζονται ως αναρχικοί.  Ρίχνουν , ας πούμε τρικάκια  στη…ναζιστική  Ουκρανική  πρεσβεία, αλλά τιμούν και υπολήπτονται  τη  Ρωσική, του Μέγα  Χορηγού Πούτιν.  Αρπάζουν λεφτά από ληστείες  για να έχουν άνετα  τα μπυρόνια και τους μπάφους τους και λένε πως κλέβουν τους κλέβοντες  κι  απαλλοτριώνουν  τα ληστεμένα.     Τι μας λέτε!

Το είπαμε και παραπάνω  «νέο κρασί σε παλιό ασκί δεν μπαίνει». Τελείωσαν  οι ημέρες των «παχιών αγελάδων» της ένοπλης, λαϊκής βίας. Μπορεί να ήταν εποχές που “δεν μπορούσε να γίνει κι αλλιώς”,  όπως έλεγε παλιός και έντιμος  στρατευμένος στον αγώνα , αλλά , εν τέλει , αποδείχτηκε ιστορικά ατελέσφορη και αδιέξοδη μέθοδος.  ΄Εκλεισε τον κύκλο της.  Αν κάποιοι σήμερα συνεχίζουν  στο όνομα  μιας ουτοπικής, κατασκευασμένης στο μυαλό τους  επανάστασης,  να λένε πω κάνουν ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ με τα όπλα,  είτε εξαπατούν  εαυτούς  και αλλήλους  (συν τοις άλλοις   εξασφάλισαν και  λύση στα ιδεολογικά τους αδιέξοδα ), είτε…  βρήκαν το μήνα που τρέφει τους 11.  Δουλεύουν για πάρτη τους.

Να εξηγούμαστε  άλλη μια φορά.  Η σκυτάλη  της ΄Ενοπλης Λαϊκής Βίας, δεν παραδόθηκε από τους παλιούς στους νέους. ΕΞΕΜΕΤΡΗΣΕ ΤΟ ΖΗΝ.  Τελείωσε η σκυταλοδρομία. ΄Οποιος πρόλαβε τότε, πρόλαβε. Και …γούστο του  και καμάρι του!

Ακόμα και με τα λάθη τους, η Ιστορία σε καμιά περίπτωση δεν τους θεωρεί αποσυνάγωγους από τον αγώνα για αλλαγή του κόσμου για την έλευση των  νέων κοινωνιών που περιμένουμε.  Σε πολλές περιπτωσεις ,μάλιστα ,η Ιστορία  τους βγάζει  το καπέλο, αφού μόνοι  εκείνοι , ανάμεσα σε αδιάφορους, ουδέτερους  και ωχαδερφιστές,  πού δήλωναν αποχή και “κρατούσαν πισινή”,    όταν καιγόταν το Σύμπαν,  εκείνοι έβαλαν το κεφάλι τους στον ντροβά   και κράτησαν στους ώμους  τους την αξιοπρέπεια του  Ανθρώπου.

Επιλογή σου,   ή να συνεχίζεις να κυνηγάς ανεμόμυλους  ή να βολεύεις την πάρτη σου.  Την Επανάσταση, όμως,  βγάλ’  την απ΄έξω, δράσε ερήμην της.   Είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ πια  οι διαφορές σου με το Σύστημα. Και μπορεί, μεν,  να σε στηρίζουμε  στο όνομα και τις αρχές της αλληλεγύης, όταν το χρειάζεσαι, αλλά διαφωνούμε εντελώς με τις επιλογές σου.   Βεβαίως,  δικαίωμά σου να  ακολουθείς το δρόμο σου. Επωμίσου και τις ευθύνες σου.  Αλλά, την Επανάσταση μην την μπερδεύεις. Ουδείς,άλλωστε,  σε εξουσιοδοτεί να γίνεις κολαούζος της.

ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ,  ΣΙΓΟΥΡΑ.  ΄Ομως,  αυτό θα γίνει  αργά,  σταθερά, ουσιαστικά. ΄Όπως το έχουμε εκτενώς  αναλύσει εδώ.    Θα αλώσουμε  το  Σύστημα (χωρίς να καταντήσουμε κι εμείς συστημικοί)  από μέσα.  ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ.   Με τα «όπλα» που μας δίνει το ίδιο το Σύστημα.

 Για να φτάσουμε στις νέες ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ, ΑΤΑΞΙΚΕΣ, ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ, ΑΝΤΙΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΕΣ,  ΑΘΡΗΣΚΕΣ ΚΑΙ ΑΦΥΛΕΣ  κοινωνίες,  θα περάσουν χρόνια.  Ουδείς γνωρίζει πόσα. Θα φτάσουν, όμως, εκείνες οι εποχές .Βάλε κι εσύ  σωστά το λιθαράκι σου σε ό,τι μεγαλόπρεπο  κτίζεται    Μην  το χαραμίζεις, χτίζοντας χαμοκέλες.  Και μάλιστα  στην άμμο!

΄