Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΑΠΕΘΑΝΕ! ΖΗΤΩ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ! (2ο)

Λέγαμε και χτες πως δεν το έβαλαν κάτω οι «βασιλιάδες»  από το 1974 που έχασαν το  θρόνο.  Το παλεύουν συνεχώς  από τότε μέχρι σήμερα.  Με το θάνατο του Κωνσταντίνου, δεν έκλεισε το κεφάλαιο  “παλινόρθωση της βασιλείας”. ΄Ανοιξε καινούριο.  Και το παιχνίδι διεξάγεται  πλέον  σε κοινοβουλευτικά ,όχι σε ανακτορικά γήπεδα.

Η Νέα Δημοκρατία σήμερα με αρχηγό  το γόνο της πλέον αφοσιωμένης στην Ελλάδα   στο θεσμό της βασιλείας “πολιτικής” οικογένειας του Κων.Μητσοτάκη, είναι  η  βασιλικότερη από ποτέ  Δεξιά.   Οι φιλοβασιλικοί εφοπλιστές  έκαναν τον Κυριάκο αρχηγό της Ν.Δ και αργότερα πρωθυπουργό. Κανένα άλλο λόμπι, δεν υπήρξε ποτέ πιο γενναιόδωρο στο κόμμα της Δεξιάς      από όσο το βασιλικό με επικεφαλής  τους Μητσοτάκηδες. Και  πάντα για συγκεκριμένους λόγους.

Ο ιδρυτής  της δυναστείας Μητσοτάκη,  έκανε ζάμπλουτο τον Κωντσαντίνο με τον κλεμμένο θησαυρό από το Τατόι το 1991. Ο Κυριάκος επίσης, έχει κατά νου να  εισπράξει  τις βασιλικές ψήφους, που δεν είναι και λίγες, όπως έδειξε το…λαϊκό προσκύνημα  του νεκρού τέως βασιλιά.  Δεν αποκλείεται γι αυτό το σκοπό να αξιοποιήσει το Νικόλαο  και  να  τον συμπεριλάβει  στις εκλογικές λίστες.

Είναι πιθανότερο, αν κάνει τέτοια κίνηση ο Κυριάκος,  να έχει υποψήφιο το Νικόλαο, παρά τον  Παύλο στον οποίο   πλέον, με το θάνατο του Κωνσταντίνου  (στο δικό τους …βασιλικό  κόσμο) περνάει ο  θρόνος.    Η αρχή της νέας βασιλείας παρουσιάστηκε  και συμβολικά με τον τρόπο που μοιράστηκαν τις θέσεις στη Μητρόπολη τα μέλη της οικογένειας.  “Η  βασιλομήτωρ  πρώτη,  βασιλεύς Παύλος, η  βασίλισσα  σύζυγος και ο νέος διάδοχος , ο υιός Κωνσταντίνος”!

Και μπορεί, μεν,  όλα αυτά να ακούγονται για κάποιους ως παραμύθι με βασιλιάδες και πριγκιπόπουλα, αλλά ,έλα μου, όμως,  πως δεν είναι. Η ιστορία αποδεικνύει  το αντίθετο. Ο γράφων μάλιστα υπέστη στο πετσί του τις άγριες συνέπειες, ενός  «μύθου» που κάποιοι εκ του ασφαλούς  τον  αντιλαμβάνονται, ως αστείο και γραφικό.  Αλλά δεν είναι.

 Ο Μαρξ σοφά αποφαίνεται, πως όλα γίνονται, τελικά,  για  το…διάφορο.  Τα  συμφέροντα.   Στα ελληνικά  «βασιλικά παραμύθια» ,    ο «βασιλικός οίκος» της Ελλάδας  έγινε χρυσός με τις δωρεές του πατρός Μητσοτάκη.   Σε δισ. αποτιμάται σήμερα η περιουσία τους.   Αλλά και η ίδια η φαμίλια,  που ο γόνος της και  πρωθυπουργός   σήμερα  κανακεύει το νέο “Παλάτι”, είχε το δικό της μεγάλο μπουναμά  από το παλιό.   Πλούτισε από τη Αποστασία του Πατρός το 1965.  ΄Ετσι τζάμπα ,νομίζετε,  πως γίνονται οι χάρες; Ακριβοπληρώνονται. Το χρήμα δεν έχει ιδεολογία, ούτε χρώμα, κανενός είδους.   Κι αυτό το ξέρει, κάλλιο παντός άλλου, ο απλός, ο μέσος άνθρωπος.

Για του λόγου το αληθές,  διαβάστε στη συνέχεια παλιότερη ανάρτησή μας .  (Μια από τις δεκάδες δημοσιεύσεις  μας εδώ    για τα παιχνίδια  στο μεγάλο τζόγο, που οι μόνοι κερδισμένες είναι η…  βασιλική  και η  Μητσοτακική   φαμίλια).

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ «ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ» ΣΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

«Το σχολείο του Βασιλιά», όπως ονομάστηκε τελικά το Κολλέγιο, αφού όλοι γνώριζαν πως το ίδρυσε ο Κωνσταντίνος, για να φοιτήσουν σ΄αυτό τα παιδιά του και να προωθήσει μέσω αυτού τους στόχους του, το έκανε ΔΩΡΟ στο φίλο του το βασιλιά (ποιος άλλος;) ο υπουργός Εξωτερικών τότε της Ν.Δημοκρατίας ο… Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (ο πατέρας του Κυριάκου, σημερινού υποψήφιου αρχηγού της Ν.Δ. Κρατήστε το αυτό). Μάλιστα, φρόντισε ο ίδιος ο μετέπειτα αρχηγός της Ν.Δ και πρωθυπουργός ,να σταλούν στο σχολείο «δικοί» του εκπαιδευτικοί, για να μη δημιουργούν πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του, όπως την ήθελαν οι βασιλικοί.

Μητσοτάκης και Κωνσταντίνος ήταν από την εποχή της Αποστασίας «κολλητοί». Εκείνα τα γεγονότα  (Ιουλιανά) είναι γνωστά  και σφραγισμένος από την εγκυρότητα της Ιστορίας  ο χαρακτηρισμός του εκλιπόντος π. πρωθυπουργού ως ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ. Δε θα μείνουμε σ΄εκείνη την εποχή. Σήμερα ,θα αναφερθούμε στις σχέσεις του τ. βασιλιά  και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από τη Μεταπολίτευση μέχρι πρόσφατα. Το συγκεκριμένο   κεφάλαιο είναι ελάχιστα γνωστό. Και με την ευκαιρία του θανάτου του π. πρωθυπουργού, είναι συνετό να μνημονεύσουμε κάποιες ενδιαφέρουσες  σελίδες του.

Η «φιλία» των δύο  ανδρών, λοιπόν και μάλιστα δυνατή ,αμφίδρομη και επιβεβαιωμένη κι από τους ίδιους, κράτησε  όλα αυτά τα χρόνια, ως πρόσφατα. Ο Κωνσταντίνος  Μητσοτάκης, μαθημένος στην ίντρικα, τη δημαγωγία  και την κομματική, πελατειακή αντίληψη  , όπως φυσικά ήταν οι περισσότεροι  της εποχής  και της κοπής του πολιτικοί (κι αυτό δε σημαίνει, βέβαια,  πως οι νεότεροι δεν είναι),  κρατούσε πάντα και σε όλα «πισινή». Από τα χιλιάδες ανώνυμα  βαφτιστήρια  στην Κρήτη , μέχρι τα επώνυμα «βασιλόπουλα», που φρόντισε να τους κάνει και  δημόσιο σχολείο στο Λονδίνο, όπως λέμε στη συνέχεια.

Η παράταξη που υπηρετούσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης χρειαζόταν πάντα  τις βασιλικές ψήφους, που δεν ήταν, τουλάχιστον παλιότερα, ευκαταφρόνητες. Και ο τ. βασιλιάς φρόντιζε πάντα  από την όποια κομματική δεξαμενή διέθετε ο ίδιος, να ποτίζει το…Νεο- Δημοκρατικό μπαξέ. Κι αυτό συνεχώς και αδιαλείπτως  μέχρι σήμερα.

Στη μεγάλη  διαδρομή της φιλίας των τ. βασιλιά και Κ. Μητσοτάκη θα σταθούμε σε δύο   αξιοσημείωτες «στάσεις» ,σε κάποιους γνωστές, σε άλλους  όχι. Δυο από τις πλέον γνωστές, τουλάχιστον στους παλιότερους και στο «δημοκρατικό» λεγόμενο κόσμο, είναι εκείνη στα γεγονότα του Κολλεγίου στο Λονδίνο.  Η άλλη, το 1990 στο Τόκιο ,εποχή της διεκδίκησης από την Ελλάδα των Ολυμπιακών αγώνων.

Θα είχε ενδιαφέρον να μιλούσαμε εδώ και για μια άλλη,  επίσης σημαντική…επισφράγιση  της φιλίας των δύο ανδρών,  εκείνη στην υπόθεση της μεγάλης κλοπής στο  Τατόι. Πώς,  δηλαδή, πάλι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ως πρωθυπουργός της χώρας το 1991,  έδωσε άδεια στις ελληνικές δικαστικές και τελωνειακές αρχές,  να  εξαχθεί  με μαφιόζικο τρόπο από τα ανάκτορα στο  Τατόι ΟΛΗ  η κινητή  περιουσία του τέως βασιλιά.  Χιλιάδες πράγματα  (πίνακες, άλλα έργα τέχνης, σκεύη χρυσά και αργυρά,  αυτοκίνητα αντίκες κ.α) έφυγαν για το εξωτερικό. Αντικείμενα, τα οποία φυσικά δεν απόκτησαν στην Ελλάδα οι βασιλιάδες με δικά τους έξοδα,αλλά με χρήματα του ελληνικού λαού από το δημόσιο “κορβανά”. Είναι το περίφημο  «Ριφιφί» του 1991 στο Τατόι. Μια   μεγάλη και “αμαρτωλή”  ιστορία, που θα την αναλύσουμε εδώ μια άλλη φορά.

Για τους δύο πρώτους  αυτούς σταθμούς της φιλίας του εκλιπόντος πρωθυπουργού και του τ.βασιλιά Κωνσταντίνου, παραθέτουμε αποσπάσματα από  παλιότερες αναρτήσεις μας εδώ, για μα μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλιότεροι (έτσι δε λένε;)

Διαβάζουμε σήμερα :

“Στο Προεδρικό Μέγαρο για πρώτη φορά ο Νικόλαος Γλίξμπουργκ (15/9/2016)  Χθες για πρώτη φορά μετά το 1969, ένας Γλίξμπουργκ πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου, το κτίριο που πριν το δημοψήφισμα του 1974 αποτελούσε τα επίσημα ανάκτορα. Χθες, στο Προεδρικό Μέγαρο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την έναρξη των εργασιών του 4ου Ετήσιου «Αthens Democracy Forum», με θέμα «Religion, Migration Power and Money».

Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν και ο γιος του τέως βασιλιά, Κωνσταντίνου, Νικόλας Γλίξμπουργκ. Ο Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ με την οικογένεία του έφυγαν από την Αθήνα μετά το αποτυχημένο αντικίνημα της 13ης Δεκεμβρίου 1967 ενάντια στο καθεστώς των συνταγματαρχών και ζούσαν αυτοεξόριστοι στη Ρώμη. Ο Νικόλαος Γλίξμπουργκ γεννήθηκε δυο χρόνια αργότερα, το 1969 στη Ρώμη”.

***

Την αρχή έκανε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης  που ως υπουργός εξωτερικών στην  κυβέρνηση του  φιλοβασιλικού Γ.Ράλλη (1980), ίδρυσε το ελληνικό Κολέγιο Λονδίνου ,για να πάρουν απολυτήρια , ως ΄Ελληνες,  τα παιδιά του τ. βασιλιά Κωνσταντίνου. Ο γράφων (Νίκος Αδαμόπουλος)  και δύο άλλοι συνάδελφοι καθηγητές (Ανδρέας Σταματόπουλος φυσικός και ΄Αννα Κοστρίβα, Γαλλικών) με την ενεργό συμμετοχή στον αγώνα και δύο δασκάλων (Κώστας Λάμνιας και Αγγελική Αναστασοπούλου), αποτρέψαμε αυτό το πραξικόπημα και έτσι δεν κατάφεραν τα παιδιά του Κωνσταντίνου να ισχυρίζονται πως έτυχαν ελληνικής εκπαίδευσης  με σφαγίδα της ελληνικής δημοκρατίας. Με το δικό μας «αίμα», η τότε ελληνική πολιτεία  δεν εξευτέλισε  το σύνταγμα και τους νόμους της. Κάτι που δεν έκανε η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου προσωπικά. Να θυμίσουμε πως ο Ανδρέας Παπανδρέου την εποχή που δίναμε εμείς τον παραπάνω αγώνα στο Λονδίνο, συνεργαζόταν άριστα  με τους εφοπλιστές, έδινε διαβατήρια στα μέλη της τ. βασιλικής οικογένειας με τους τίτλους τους και κυνηγούσε στο Λονδίνο εμάς τους «αντάρτες» εκπαιδευτικούς μέχρι θανάτου για το …ανοσιούργημα που διαπράξαμε να υπερασπιστούμε το Σύνταγμα και τη νομιμότητα.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, παίρνει πάλι τη σκυτάλη (στο ανοιχτό ζήτημα και σήμερα της βασιλικής επαναδραστηριοποίησης) το 1990 στο Τόκιο ,εποχή της διεκδίκησης από την Ελλάδα των Ολυμπιακών αγώνων.  Διαβάστε τί λέει ο  ίδιος ο Κωνσταντίνος :   ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Τ.ΒΑΣΙΛΙΑ . Σε τέσσερις εξόχως σημαντικές προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας και κύρους, που όμως ανήκουν πολιτικά και ιδεολογικά «στην αντιπέρα όχθη», κάνει ειδική αναφορά στην αυτοβιογραφία του, που δημοσιεύθηκε σε τρείς τόμους στο «ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ», ο τ. Βασιλεύς της Ελλάδος, Κωνσταντίνος: Στον Φιντέλ Κάστρο, με τον οποίο, όπως γράφει τον συνδέει μακρόχρονη φιλία, τον Μίκη Θεοδωράκη, η μουσική του οποίου «τον μαγεύει», και τον Αντώνη Τρίτση! O τέταρτος είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου, τον οποίο γνώρισε ως καθηγητή Oικονομικών, πριν ο ιδρυτής του ΠΑΣOΚ αναμειχθεί στην πολιτική: O Ανδρέας έκανε στον Κωνσταντίνο μαθήματα Oικονομίας και ειδικά μαθήματα ανάλυσης και διαχείρισης των Κρατικών Προϋπολογισμών! «Δεν θα μπορούσε να γνωρίσει κανείς πιο χαρισματικό άνθρωπο» προσθέτει επί λέξει για τον Ανδρέα, ο τ. βασιλεύς! Η συνάντηση γνωριμίας του Κωνσταντίνου με τον αείμνηστο Αντώνη Τρίτση έγινε το 1990, τη χρονιά που θα κρινόταν η μεγάλη προσπάθεια της Ελλάδος να πάρει τους Oλυμπιακούς Αγώνες του 1996, τους Αγώνες των 100 ετών από την αναβίωση των Oλυμπιακών Αγώνων. Η τελική μάχη για τους Oλυμπιακούς Αγώνες του 1996 θα δινόταν στο Τόκιο τον Σεπτέμβριο του 1990 και στην τότε ελληνική αποστολή που θα διεκδικούσε να γίνουν οι Αγώνες στη χώρα μας συμμετείχαν, ανάμεσα σε άλλους, ο τ. πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Αντώνης Τρίτσης, η Μελίνα Μερκούρη κ.ά Και ένα τελευταίο: Διαβάζοντας κανείς τους τρείς τόμους της αυτοβιογραφίας του τ. Βασιλέως, βγάζει αβίαστα το συμπέρασμα ότι ο Κωνσταντίνος είχε περισσότερες συμπάθειες σε πολιτικά πρόσωπα της Κεντροαριστεράς παρά στο χώρο της Δεξιάς!.. Αλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Κωνσταντίνος εκθρονίστηκε από τον (Δεξιό) δικτάτορα Παπαδόπουλο, ενώ την ταφόπλακα στο βασιλικό θεσμό έβαλε ο επίσης Δεξιός Κωνσταντίνος Καραμανλής με το δημοψήφισμα του 1974! 

΄Ηταν τότε που ο Μίκης Θεοδωράκης, αγκαλιά με τον Κωνσταντίνο στο Τόκιο, ξεστόμισε εκείνη την απρεπή-ασεβή  φράση «σήμερα με τον Κωνσταντίνο κάψαμε τους φακέλους μας»! (Δες και Νίκος Αδαμόπουλος «ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ).* Από εκείνη την εποχή μέχρι σήμερα, η τ. βασιλική οικογένεια πήρε… τα πάνω της και μπήκε δυναμικά στην κονίστρα με συχνές εμφανίσεις μελών της στα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις δραστηριοτήτων, βιβλίων, αλλά και…λιγερών, κοριτσίστικων κορμιών της φαμίλιας  σε πασαρέλες κ.α.  Και όπως λέγαμε παλιότερα εδώ, ο τ. βασιλιάς και οι εφοπλιστές του Λονδίνου, προχώρησαν σε δυναμική παρουσία  «βασιλικών» ανδρών τα τελευταία χρόνια και έριξαν δυο «καλά», κατά την άποψή τους,»άλογα» στην κούρσα της διεκδίκησης  αξιωμάτων  και στην πολιτική ζωή της χώρας.  Γράφαμε στις 11 Φλέβαρη 2016:   1. Δείπνο Καραμανλή με Γλύξμπουργκ και στρατηγό Φράγκο.

 

Δείπνα γίνονται πολλά το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα στον χώρο της ΝΔ και της ευρύτερης Κεντροδεξιάς. Αυτό όμως που έγινε χθες το βράδυ στην Αθηναϊκή Λέσχη έχει τη σημασία του και κυρίως εξαιτίας της σύνθεσής του, γράφει το Εθνος. Το τραπέζι στην Αθηναϊκή Λέσχη
Στο τραπέζι παρόντες ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας, η πρώην υπουργός της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου – Κουτσίκου, ο Νικόλαος Γλύξμπουργκ και ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, πρώην υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Αμυνας.Φυσικά, οι τελευταίες εξελίξεις στη ΝΔ με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία και τα νέα δεδομένα που δημιούργησε στον χώρο της Κεντροδεξιάς δεν σημαίνουν ότι διεργασίες, συζητήσεις και παρασκηνιακές κινήσεις για τη «στρατηγική» του χώρου και ευρύτερα της παράταξης έχουν σταματήσει ή ατονήσει. Πολλά δείπνα στην Αθηναϊκή Λέσχη
Oπως έγραφε χθες το βράδυ το Planet-Greece, «αυτή τη στιγμή (βράδυ Τετάρτης) στη Λέσχη των Αθηνών βρίσκεται σε εξέλιξη μυστικός δείπνος υπό τον Κώστα Καραμανλή με την συμμετοχή 17 ατόμων, μεταξύ των οποίων ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας και η Μαριέττα Γιαννάκου. Ο μυστικός δείπνος λαμβάνει χώρα στην ιδιαίτερη τραπεζαρία, στον 8ο όροφο. Να θεωρήσουμε ότι είναι τυχαία η συγκέντρωση τη στιγμή που στον 6ο όροφο βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκέντρωση φίλων του Φράγκου Φραγκούλη, για την δημιουργία του νέου κόμματος, στο οποίο θα είναι και ο Τάκης Μπαλτάκος; Στην συγκέντρωση του 6ου, μάλιστα, απ” ότι μαθαίνουμε βρίσκεται ο πρώην Πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμένος και ο κος Γρίβας!
Όμως, όπως μαθαίνουμε, και ο τέως Πρίγκιπας Νικόλαος βρίσκεται στη Λέσχη Αθηνών, έχοντας μυστικό δείπνο στον 9ο όροφο!
Μάλιστα, ο τέως Πρίγκιπας Νικόλαος (γιος του τέως Βασιλιά, Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ) εθεάθη και στην συγκέντρωση του 6ου ορόφου!».

 

Στη συνέχεια μια συνοπτική  ανδρομή  στα   ιστορικά πια γεγονότα στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΛΟΝΔΙΝΟΥ :

* ΄Εγινε ο…μέγας χαμός εκίνη την εποχή στην Αγγλία. «Ομηρικός πόλεμος στο Hellenic College of London», έγραφαν οι Times του Λονδίνου. Ο  «βασιλιάς» και οι εφοπλιστές ήθελαν πάση θυσία τα παιδιά να πάρουν απολυτήριο από το δημόσιο ελληνικό σχολείο με τους τίτλους διάδοχος και πρίγκιπες! ΄Ετσι ξεκίνησε ο πόλεμος. Εμείς, 3 μόνο καθηγητές του Δημοσίου από τους 40 του Κολλεγίου (!), να παλεύουμε «με νύχια και δόντια», να μην πάρουν τα παιδιά απολυτήρια με τέτοιους τίτλους…ευγενείας ,με υπογραφές δημοσίων ,Ελλήνων εκπαιδευτικών και σφραγίδα της ελληνικής δημοκρατίας. Τότε ακόμα ο Κωνσταντίνος δεν είχε σταματήσει να έχει πολιτικές βλέψεις. Από εκείνη την εποχή πίστευα πως θα ερχόταν μια μέρα,που ο ίδιος ο Κωνσταντίνος ή τα παιδιά του θα δημιουργούσαν πρόβλημα στη χώρα. Σήμερα, διαβάζοντας την παραπάνω είδηση με την εγκατάσταση του Νικόλα στην Ελλάδα και συνδυαζοντας 1. τις σχέσεις «Βασιλιά»-Εφοπλιστών 2. τις σχέσεις Μιχαλολιάκου-Εφοπλιστών 3. Την πληροφορία (από καλή πηγή) πως ο τ. βασιλιάς αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας,  αρχίζουν τα «φίδια να με ζώνουν» πάλι, οι ίδοι εφιάλτες, όπως τότε. Λες, να προετοιμάζουν το Νικόλα να ηγηθεί του ακροδεξιού συρφετού της Ελλάδας, τώρα που ο Μιχαλολιάκος μας… «τελειώνει» και σύντομα θα εξαφανιστεί από το…συνταγματικό τόξο; Ο Κωνσταντίνος, όμως, όπως περιγράφουμε στο βιβλίο μας με τίτλο «…΄Οταν ήμουν δάσκαλος των παιδιών του Γλύξμπουργκ» (εκδόθηκε το 1994), δεν το έβαλε κάτω. «Κούρνιασε» μόνο  πολύ λίγο καιρό και λίγο χρόνια μετά, το 1978, σε συνεννόηση με τους φιλοβασιλικούς εφοπλιστές του Λονδίνου, ετοίμασε ένα  νέο σχέδιο επαναδραστηριοποίησής του με τους εξής σταθμούς:

1.΄Ιδρυση του Ελληνικού Κολεγίου  Λονδίνου (Hellenic Colege of London).  Δημόσιο, ελληνικό σχολείο (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Λύκειο),που λειτουργούσε με ελληνικό και αγγλικό πρόγραμμα. Το ελληνικό δημόσιο πλήρωνε ΟΛΑ τα έξοδα λειτουργίας του σχολείου (αποσπασμένο ελληνικό εκπαιδευτικό προσωπικό, λειτουργικά και άλλα έξοδα) και οι εφοπλιστές με τον Κωνσταντίνο διέθεταν το κτίριο, ένα μεγάλο, όμορφο οικοδόμημα στο κέντρο του Λονδίνου, παλιάς αγγλικής αρχιτεκτονικής, ιδιοκτησίας της Ολλανδικής πρεσβείας, που ενοικιάστηκε γι΄αυτό το σκοπό.  «Το σχολείο του Βασιλιά», όπως ονομάστηκε τελικά το Κολέγιο, αφού όλοι γνώριζαν πως  το  ίδρυσε ο Κωνσταντίνος, για να φοιτήσουν σ΄αυτό τα παιδιά του  και να προωθήσει μέσω αυτού τους στόχους του, το έκανε ΔΩΡΟ στο φίλο του  το βασιλιά (ποιος άλλος;) ο υπουργός Εξωτερικών τότε της Ν.Δημοκρατίας ο… Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (ο πατέρας του Κυριάκου, σημερινού υποψήφιου αρχηγού της Ν.Δ.Κρατήστε το αυτό). Μάλιστα, φρόντισε ο ίδιος ο μετέπειτα αρχηγός της Ν.Δ και  πρωθυπουργός ,να σταλούν στο σχολείο  «δικοί» του εκπαιδευτικοί, για να μη δημιουργούν πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία  του, όπως την ήθελαν οι βασιλικοί. Το 1981 έρχονται στην Ελλάδα τα «πάνω κάτω» και το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου κερδίζει τις εκλογές. Στο Λονδίνο, από την πρώτη ημέρα της ίδρυσης του βασιλικού Κολεγίου  η ΚΝΕ και η Νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ Λονδίνου ζητούσαν επίμονα να κλείσει, γιατί ήταν μια πραγματική συνταγματική πρόκληση.  Τα παιδιά του Κωνσταντίνου (Αλεξία, Παύλος και Νικόλαος),που φοιτούσαν τότε στο σχολείο ήταν εγγεγραμμένα με τους τίτλους πρίγκιπες και διάδοχος και έτσι τα προσφωνούσαν οι καθηγητές τους. Διευθυντής μάλιστα του σχολείου ήταν ο φίλος και συμμαθητής του Κωνσταντίνου, ο φιλόλογος Ιωάννης  Κανελλόπουλος, που τον είχε μάλιστα  ακολουθήσει στην «εξορία» (Ρώμη-Λονδίνο). Ο  υφυπουργός Παιδείας Πέτρος Μώραλης και μέλος του εκτελεστικού γραφείου («κολλητός» του Ανδρέα) ήταν εκείνος που έπαιρνε τις διαμαρτυρίες από το Λονδίνο γι΄ αυτό και αποφάσισε να αποσπάσει  καμιά 10αρια νέους, «δημοκρατικούς»   δασκάλους και καθηγητές στο σχολείο, για να κρατηθούν οι ισορροπίες, όπως έλεγε. ΄Ενας από τους αποσπασμένους, όπως λέμε παραπάνω, ήταν και ο γράφων. Νεοδιόριστος τότε εκπαιδευτικός στη Δημόσια Β/θμια εκπαίδευση …