TO ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ΑΝΔΡΩΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ,ΑΝΟΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΩΝ !

1. ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Live-Μητσοτάκης: Σε lockdown όλη η χώρα για τρεις εβδομάδες από το Σάββατο

Κυριάκος Μητσοτάκης

2. Homo-Naturalis.gr

α. Ο ΠΡΟΣΦΑΤΟΣ ΚΙΝΕΖΙΚΟΣ ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΛΟΙΜΟΣ

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Αγριεύουν τα πράγματα στην Ευρώπη με τον κοροναϊό: Σε κατάσταση συναγερμού και η Ιταλία

Piazza di Spagna

Συναγερμός έχει σημάνει σε ολόκληρο τον πλανήτη εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονoϊού.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, κρούσματα κορονoϊού έχουν επιβεβαιωθεί σε 22 χώρες, ανάμεσα στις οποίες η Ιταλία, η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία. Στην Ιταλία το υπουργικό συμβούλιο κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση συναγερμού για τους επόμενους έξι μήνες.

Οι θάνατοι που οφείλονται σε επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού έχουν φθάσει τους 213, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι σχεδόν 10.000. Στην Ευρώπη έχουν επιβεβαιωθεί δεκαεννέα κρούσματα – έξι στη Γερμανία, πέντε στη Γαλλία, δύο στην Μεγάλη Βρετανία, δύο στην Ιταλία, δύο στη Ρωσία, ένα στη Σουηδία και ένα στη Φινλανδία.

…..

Για το σημερινό Κορονoϊό  που ξέσπασε στην Κίνα, να επισημάνουμε τα εξής:

…Για να μείνουμε στο σημερινό πρόβλημα της επιδημίας, εκείνο που πρέπει ιδιαίτερα να προσεχθεί σε αυτή τη φάση που ελέγχεται ακόμα ο ιός, είναι η προετοιμασία του κόσμου από τώρα ,ώστε να μη λειτουργήσει με πανικό και απόγνωση, σε περίπτωση που ξεφύγει η κατάσταση από τον έλεγχο. Η σωστή πληροφόρηση  πριν ακόμα ξεσπάσει η δίνη, η  είναι όρος μοναδικός ,για να μην υπάρξουν περισσότερα θύματα από την “οχλώδη”, την ανεξέλεγκτη  συμπεριφορά του πλήθους ,ακόμα και από την επιδημία.

Ο κόσμος πρέπει να πληροφορηθεί  από τώρα τον τρόπο με τον οποίο οφείλει έκαστος να συμπεριφερθεί σε περίπτωση περαιτέρω εξάπλωσης του ιού.   Επειδή  σε τέτοιες καταστάσεις, αν δεν υπάρχει πειθαρχία, ενημέρωση, γνώση,  η κατάσταση αποβαίνει  ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη.

 

Ουδείς γνωρίζει την εξέλιξη της επιδημίας του Κορονοϊού. Να ευχόμαστε να είναι περιορισμένης διάρκειας και έκτασης. Η ανθρωπότητα έχει ζήσει τραγικές στιγμές από τις κατά καιρούς επιδημίες. Η Κίνα δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει δολοφονικές επιδημίες.

β. ΚΚΕ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ:ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ
05.12.08

Εκεί, όμως ,που «δίνουν ρεσιτάλ»,όσον αφορά την αγαστή συνεργασία, την ασυλία και την υποκρισία ΟΛΩΝ των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου, είναι στο μέγα θέμα του καταστροφικού δανεισμού της χώρας. Όπως και σε άλλο  μπλογκ  με τίτλο «ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΥΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ ΥΜΕΙΣ ΑΔΕΤΕ» αναπτύξαμε, η χώρα έχει καταρρεύσει οικονομικά (πτωχεύσει) και αυτή είναι η διαπίστωση όλων των οικονομικών κύκλων της Ευρώπης και των Βρυξελών, φυσικά. Το χρέος και τα ελλείμματα είναι απίστευτα τεράστια. Μισθοί, συντάξεις, εξοπλισμοί, παροχές διάφορες και κονδύλια, καταβάλλονται πλέον μόνο από δανεικά, αφού δεν υπάρχουν χρήματα στον κρατικό κορβανά. Ο δανεισμός (αν βρεθούν δανειστές) της επόμενης χρονιάς( 2009), για παράδειγμα, θα πλησιάσει τα 50-55 δις, ευρώ και με επιτόκιο 2% μεγαλύτερο της…Γερμανίας.

Και ενώ αυτή είναι η τραγική και μη αναστρέψιμη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η μεν κυβέρνηση αποκρύπτει την αλήθεια από τους ΄Ελληνες, τα δε λοιπά κόμματα, ενώ γνωρίζουν κι αυτά πολύ καλά πως  η οικονομική καταβαράθρωση της χώρας είναι οριστική και αμετάκλητη, όχι μόνο δεν  προβαίνουν σε «σταυροφορία» ενημέρωσης, αλλά τη συγκαλύπτουν κιόλας. Φωνάζουν, τάχα μου, ελάχιστες φορές, αλλά στην ουσία προτιμούν να ασχολούνται με τα …αποδοτικά σε κομματικό όφελος σκάνδαλα, τύπου Βατοπεδίου-Εφραίμ, γιατί είναι «πιασάρικα» και τηλεοπτικά, παρά με το πρόβλημα της οικονομικής κατάρρευσης.

Αλλά, γιατί αυτή η στάση  και των πέντε ελληνικών κομμάτων-συνεταίρων? Τα δύο μεγάλα κόμματα, βέβαια, έχουν τους ίδιους λόγους να καμώνονται πως δε βλέπουν τίποτα. Αυτό, γιατί και τα δύο, όταν ασκούν κυβερνητική εξουσία, δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να δανείζονται ασύστολα, επειδή ακριβώς ούτε έχουν να προτείνουν ούτε να εφαρμόσουν κάποιο πρόγραμμα πλουτοπαραγωγικό για τη χώρα. Η εύκολη και συνηθισμένη λύση, λοιπόν, είναι ο αναπόφευκτος και σκληρός δανεισμός. Και την εφαρμόζουν ανελλιπώς και αδιαλείπτως από τη μεταπολίτευση και μετά. Τις συνέπειες από  αυτόν τον άκρατο δανεισμό, τις υφιστάμεθα πια όλοι στο πετσί μας. Ευτυχώς, που με την γενική οικονομική κρίση έγινε απόλυτα εμφανές το πρόβλημα και δε γίνεται να το αποκρύψουν άλλο.

 

 

 

 

 

****

Στην αρχή,  αργήσανε δυο ολόκληρους μήνες.  Ο ιός θέριζε στην Κίνα, εμείς εδώ  ακόμα και υπό το ασφυκτικό καθεστώς της έλλειψης ενημέρωσης που είχαν επιβάλει  Κίνα κα ΠΟΥ, από τον Αύγουστο/Σεπτέμβρη 2019, από δικές μας πηγές προειδοποιούσαμε ήδη  από τον Ιανουάριο του 2020 και καλούσαμε τα ζόμπι της εμπορικής δημοσιογραφίας να ενημερώσουν τον κόσμο και τη διεφθαρμένη  κυβέρνηση  “Κούλη” να λάβει μέτρα.  Αλλά αμφότερες οι  συνομοταξίες ,διεφθαρμένες κα δημαγωγικές, “αγρόν ηγόραζαν”.

Είχε γίνει το ίδιο πριν 12 χρόνια (2008) με τη χρεοκοπία.  Καλούσαμε και τότε από εδώ τους ίδιους λωποδύτες  να προλάβουν το κακό και το δημοσιογραφικό αληταριό  είχε στήσει θεματικό τζέρτζελο  και κερδοσκοπικό φαγοπότι με  Βαβίλη, Εφραίμ  και  Ζαχόπουλο.

(Παρεμπιπτόντως: Πόσο θα τραβήξει αυτό το έγκλημα; Τί κάνεις  εσύ ο  συνειδητοποιημένος Πολίτης να βλέπεις το Μαρινάκη  και τον  Αλαφούζο να ασελγούν με προκλητικό τρόπο στο πιο σημαντικό από τα καθήκοντα  του Τύπου, που είναι η αποκάλυψη της αλήθειας και η προστασία του ατομικού κα του δημόσιου συμφέροντος;  Θα  αφήσεις ατιμώρητο τον  αλητήριο  “Χατζηνικολάου” και  τον “Ταρζάν” που  παίζαν  το 2007/8 τα αισχρά  παιχνίδια τους σε βάρος της ενημέρωσης   για τη λαίλαπα της επερχόμενης χρεοκοπίας, αλλά   την άφησαν ανεμπόδιστα  να σε γονατίσει, χάριν τις  κερδοσκοπικής  τους μανίας  και μιντιακής τους  αρρώστιας   για αναγνωρισιμότητα; Τί θα κάνεις γι΄αυτό;).

 

 

Σήμερα, ούτε η πρώτη αποτυχία στους χειρισμούς τους  πτόησε  τις ίδιες διεφθαρμένες εξουσίες,  ούτε  τη διάθεση έχουν να μην συνεχίσουν με αφορμή τα μέτρα, η μεν βιομηχανία παραπληροφόρησης να “τρώει με χρυσά κουτάλια”,  η δε  κυβέρνηση να  μη δημαγωγεί. Και φτάνουν, λέει, πάλι το Σάββατο να προχωρήσουν σε νέο συνταγματικό πραξικόπημα lockdown. Πάλι σε αγαστή συνεργασία Τύπος-Κυβέρνηση.

Από την άλλη, έχουμε μια Αντιπολίτευση που επιτέλους σήμερα ανακάλυψε τα εγκληματικά λάθη της κυβέρνησης στους χειρισμούς της για τη αντιμετώπιση της πανδημίας, τα οποία όμως τότε τα υπέγραφε και μάλιστα επαίρονταν όλα τα κόμματα πως είχαν…εθνική σύμπνοια! (΄Οπως έλεγε κάποιος   από  δαύτους σε ένα “δεκάρικο” την 28 Οκτωβρίου, “το έθνος σύσσωμο, όπως και στο έπος της Αλβανίας και στη τραγωδία της πανδημίας τώρα, μάχεται πάντα ηρωικά  ενωμένο”! (φτου σας, ρε μασκαράδες!).

 

Τα μέτρα από το τέλος Μάρτη 2020 και ειδικά το εγκληματικό lockdown είδαν τα ξεφτέρια, οι αχυράνθρωποι   ΤσιοδροΧαρδιαλιάδες πως …απέδωσαν και πρότειναν την επανάληψή τους!  Το γεγονός πως όλα  αυτά τα μέτρα απέβησαν άκαρπα,  “μια φούσκα στο νερό”, αφού η κατάσταση σήμερα είναι χειρότερη και ανεξέλεγκτη,   όπως θα είναι και αύριο, μετά τη λήξη  κι αυτής της νέας  ποινής φυλάκισης,  πέρασε στον ντούκου. Σαν να μην υπάρχουν στην επιτροπή ούτε λοιμωξιολόγοι, γιατροί, ειδικοί επιστήμονες (κι ας δηλώνουν), ούτε σοβαροί πολιτικοί σύμβουλοι να  διαπιστώσουν πως μιμούνται το Σίσυφο.  Κα πρότειναν  επανάληψη της τρέλας του Μάρτη 2020!

Τί συμβαίνει;  Γιατί όλη αυτή η φαρσοκωμωδία  (ως σχήμα λόγου στην ουσία τραγωδία). Γατί  φυλακίζουν άλλη μια φορά τον κόσμο; Ποιες εξηγήσεις δίνει η ιστορική δημοσιογραφία;

(ΕΠ) ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ.

 

1. ΒΙΟΜΗΧΑΝΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΡΗΣΗΣ:

Τη βασική ευθύνη και  του σημερινού δράματος, φέρει  ο εξωνημένος “Πετσοτραφής”  Τύπος. ΄Εχουν σκάσει στην κυριολεξία από το άγριο  φαγοπότι που τους έχει  παραθέσει  η διεφθαρμένη κυβέρνηση.  Ξέρεις τι σημαίνει να είσαι ένας άεργος, λωποδύτης,  διαπλεκόμενος, αγράμματος, να δηλώνεις δημοσιογράφος, εκδότης, καναλάρχης με δανεικά  και χωρίς να κουνάς  το  δαχτυλάκι να τρέχει ο πακτωλός στις  τσέπες τους ,   λεφτά που κόβουν από το  δικό σου γλίσχρο  μισθό και την πενιχρή σύνταξη, για να   δωροδοκούν  την πουλημένη αυτή συνομοταξία της Τέταρτης εξουσίας;

Μιλάμε για σύμπαντα τον   ξεφτιλισμένο ελληνικό Τύπο. Μέσα και ο λεγόμενος αντιπολιτευτικός. Κι αν 1-2 δεν τα πήραν από τη λίστα Πέτσα, τα παίρνουν ή έστω βγάζουν το ψωμί τους  με δεκάδες άλλους τρόπους.

΄Εχουν κάνει επιχείρηση -εμπόριο την  πανδημία.΄ Ετοιμο υλικό τρόμου, πανικού,  σύγχυσης που χρειάζονται, για  να γεμίζουν σελίδες, να πουλάνε “φύλλα”,  να παίρνουν διαφημίσεις.  Δεν είναι  ένοχοι μόνο   όσοι “τα παίρνουν χοντρά”. Οι “μικροί” δεν είναι καλύτεροι.  Η συνομοταξία  είναι μία.  ΒΙΟΜΗΧΝΙΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣ. Αισχρή, διαπλεκόμενη, άτιμη.  Τρέφεται πλουσιοπάροχα  από τις σάρκες της σωστής ενημέρωσης, της πληροφορίας, της   κριτικής.

Γυρίστε λίγους μήνες πίσω.  Δείτε τους διθυράμβους όχι μόνο  Μαρινάκη, Αλαφούζου, Ράπτη, Χατζηνικολάου , Κουρτάκη, αλλά και Βαξεβάνη, Παππά, του τάχα αντιπολιτευόμενου Τύπου.  Πανηγυρισμοί, ανταποκρίσεις από άλλες φυλλάδες εξωτερικού για το πόσο πετυχημένα (!) διαχειρίστηκε ο “Κούλης” τους την πανδημία.  Και τι… καλό,  άξιο και χρυσό παιδί ο Κυριάκος ,που λέει και η αισχρή δημοσιοσχεσίτισα   Γλύκαζη-  Αρβελέρ.

Τώρα, τσιμουδιά που τα έκανε θάλασσα ο Κούλη τους .Βγάλαν  το σκασμό όλοι τους.  Και υπερθεματίζουν  οι περισσότεροι από δαύτους  να ξαναφέρουν την “Κατοχή” του ’41, που δεν ξέραμε και  φρόντισαν  να τη βιώσουμε  το 2020!

Κάτι άρχισε και μουρμουρίζει βέβαια,   ο Βαξεβάνης, επειδή το είπε η Κουμουνδούρου. Αλλά ανώδυνα, συγκρατημένα. Κανένας πόλεμος για το νέο, ανίερο, ασεβές συνταγματικό   πραξικόπημα.  Το αφήνουν να περάσει πάλι έτσι. Το επικροτούν στην ουσία.  Συμφέρει απ΄όλες τις πλευρές.

Θα φάνε  πάλι με “χρυσά κουτάλια”. Θα έχουν στο πιάτο  συνεχώς  τεράστιες μερίδες πανικού , τρόμου, απόγνωσης. Θα καταβροχθίζουν  τις  δικές σου σάρκες τις σκοτωμένης ψυχή σου. Του νοήμονα, του  συνετού. Οι Χαχόλοι δεν έχουν ανάγκη.

Ο Κορόνα τους ήρθε “γάντι”. Η καλύτερη συνταγή  για . σωστή και πρέπουσα  …δημοσιογραφία.  “΄Ανθρωπος… δάγκωσε σκύλο”, τελικά! Παλιάνθρωποι, λέμε εμείς και το υπογράφουμε!

 

 

2. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ:

Τα πράγματα εδώ είναι  πιο απλά και απολύτως ορατά ,άρα καταληπτά και εξηγήσιμα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να κερδίσει χρόνο. Με οποιοδήποτε μέσο. Μέχρι να ξεκουμπιστεί.  Και ξέρει πως λίγες είναι οι μέρες του.

Κι αυτός είναι και ο λόγος που δεν τον νοιάζει το τεράστιο κομματικό   κόστος που έχει εισπράξει (θα το αναλύσουμε σύντομα στη δημοσκόπηση ).. Κι αυτή επίσης  είναι η αιτία που η επίσημη Ν. Δ (η κυβέρνηση  είναι “Μητσοτακική” , όχι της Ν.Δ) έχει κηρύξει  πόλεμο που ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα δεν τόλμησε. Φτάνει να δει κανείς μόνο τις  αναρτήσεις Αντώναρου, υπουργού προπαγάνδας του  Κώστα Καραμανλή. Στη Δεξιά τον θέλουν σουβλιστό τον “Κούλη”. Βλέπουν τις πραγματικές του προθέσεις και ξέρουν πολύ καλά ποιο θα είναι και το εκλογικό αποτέλεσμα για το κόμμα που ίδρυσε ο…Εθνάρχης τους.

Τον Κυριάκο, όμως,   τον νοιάζουν δυο πράγματα!  1. Πώς  θα την βγάλει καθαρή, να μην πάει φυλακή. β. Πώς να  καβατζώσει, όσες  περισσότερες μίζες προφτάσει.

Και ξέρει πως  δεν έχει πολλά περιθώρια.  Σε ενάμιση το πολύ  χρόνο, θα αναγκαστεί  να πάει σε εκλογές.  Αν συμβεί και τίποτα άλλο πιο  “δυνατό”, θα πάει  νωρίτερα.

 

Στο πρώτο νιώθει ασφαλής, αφού  ακολουθεί την πεπατημένη της Ευρώπης. Δε θα δικαστεί για το πραξικόπημα. Αφού όλη η Ευρώπη το ίδιο κάνει. Γι΄αυτό και δε διστάζει να  ξαναφέρει  τα εσφαλμένα μεν, αλλά…ασφαλή γι΄αυτούς μέτρα.

Τη  Μέρκελ, τον Μακρόν, το Τζόνσον το ίδιο  τους ενδιαφέρει.  Να μην χρεωθούν  νεκρούς από την πανδημία, εξαιτίας αδράνειας. Τα λάθη στα μέτρα, δεν τους αφορούν. Καλύτερα  να κάνεις  λάθη σε δράση, παρά   να μένεις σε ακινησία. Γνωστή πονηρή ατάκα.

Και ως καλοί   πολιτικάντηδες άπαντες , παριστάνουν πως  είναι το  κράτος… πατερούλης. Στην ουσία τους νοιάζει  να ξελασπώσουν στα δύσκολα,  αυτά που τους έτυχαν. Να μην πάνε  φυλακή για αδράνεια. Για τα λάθη, τα συνταγματικά πραξικοπήματα, θα την σκαπουλάρουν.

 

Είναι η μόνη και λογική, ιστορική ερμηνεία. Για όσους ξέρουν πώς δεν υπάρχουν καλές και κακές  εξουσίες. “΄Ολα τα γουρούνια ίδια μούρη έχουν”. Μαύρα, άσπρα, κίτρινα, δε διαφοροποιούν  τα χρώματα την ουσία.

.

Είσαι ο κομπάρσος. Σε κάνανε τέτοιο σε όλο αυτό το θέατρο (του παραλόγου). Σε κλείνουν φυλακή , για να κρατούν τα προσχήματα. Και να  μην πάνε μέσα.   Να βγαίνουν  κιόλας κι από πάνω. (Για το καλό σου, ρε γαμώτο!)

 

Υ.Γ. ΄Οπως λέγαμε παραπάνω στο …παρεμπιπτόντως  για τη  χρεοκοπία.

Πάλι, δε  θα αντιδράσεις; Δε θα πάρεις “εκδίκηση” (όπως απαιτούν από τον “δίκαιο” η Δίκη και η Νέμεσις); Θα αδιαφορήσεις πάλι; Τουλάχιστον , δε θα σεβαστείς τη δική σου  αξιοπρέπεια ;

Στο σοβαρό πολίτη μιλάω,  το νουνεχή, το συνειδητοποιημένο, τον έντιμο.  Το χαχόλο δεν τον λογαριάζω.  Θα τον γ@μούν συνεχώς και αδιαμαρτύρητα. Το  έχει συνηθίσει.

“Δεν έφταιγε ο ίδιος. Τόσος ήταν”!  Εσύ;