ΗΠΑ: “ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ”! ΣΙΓΑ, “ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΥΦΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΜΕΡΙΚΗ” !

«Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ ΤΟΥ»
ΜΜΕ για αμερικανικές εκλογές: «Στενή μονομαχία», αποτέλεσμα στην «κόψη του

Για ένα αποτέλεσμα πραγματικά στην «κόψη του ξυραφιού» κάνουν λόγο τα ΜΜΕ, αναφορικά με τις Αμερικανικές εκλογές, καθώς δεν είναι ακόμη σαφές ποιος θα είναι ο τελικός νικητής.ive Αμερικανικές Εκλογές 2020: Θρίλερ -Νικητές δηλώνουν και Τραμπ και Μπάιντεν

Νικητές δηλώνουν και Τραμπ και Μπάιντεν

***

“Ο κόσμος κρατάει τη αναπνοή του”, είναι  ο κυρίαρχος τίτλος των Μέσων Μαζικής Αποβλάκωσης-Λοβοτόμησης   των Μαζών.   Σε όλο σχεδόν τον κόσμο.

 

Αλλά ,γιατί να κοντεύει ο κόσμος να σκάσει από την εκούσια  υποβολή του στο μαρτύριο της άπνοιας;  Μα, για το τελικό αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών!  Ποιος θα είναι ο νικητής;  Ο Τραμπ ή ο  Μπάιντεν; Είναι τόσο σημαντικό και καθοριστικό της  μελλοντικής τύχης της Αμερικής, αλλά και του κόσμου ολόκληρου, μια και οι ΗΠΑ έχουν αναλάβει  και το ρόλο του πλανητάρχη; ( “Δερβέναγας”  στη Νεο -ελληνοτουρκική  …λαλέουσα).

Κι εμείς διαφοροποιούμε εδώ το ερώτημα. Τί θα αλλάξει στην Αμερική, αν βγει ο Δημοκρατικός Μπάιντεν  στη θέση του Ρεπουμπλικανού Τραμπ για μια ολόκληρη, επόμενη τετραετία; Πολλά; Ελάχιστα; Τίποτα;

Πόσα και τί θα αλλάξει ο ένας ή ο άλλος, αν κερδίσει το…θρίλερ αυτών των εκλογών,  είναι πολύ εύκολο να το  προσδιορίσει κανείς από τώρα ,πάλι με πυλώνα την εμπειρία  της Ιστορίας. Αυτή που καταγράφει και κρίνει τις συμπεριφορές και τις επιδόσεις στο ιστορικό γίγνεσθαι και των Αμερικανών προέδρων.

Και αν θέλουμε να απαριθμήσουμε τί θα αλλάξει ο ένας ή ο άλλος, θα επιχειρήσουμε  να το δούμε μέσα από άλλο δρόμο. Από  τί ΔΕΝ θα αλλάξει ούτε ο Τραμπ ούτε ο Μπάιντεν ,  αν από Ιανουάριο 2021 ένας από τους δυο θα είναι  πρόεδρος της Αμερικής.

Κι  αυτό σημαίνει εκ προοιμίου πως  στην περίπτωση που ελάχιστα  θα διαφοροποιηθούν   από εκείνα που θα  θυμίσουμε εδώ ,τότε η ουσία  κι αυτών των εκλογών είναι τούτη.  Την είπαμε και χτες στον τίτλο μας:  “Τί Παπάγος, τί Πλαστήρας”.

Τα παρακάτω, λοιπόν,  ούτε άλλαξαν ποτέ στην Αμερική ούτε πρόκειται  να αλλάξουν και τώρα ,είτε οι Δημοκρατικοί, είτε οι Ρεπουμπλικάνοι  εξουσιάζουν:

1.Ο χωροφύλακας του κόσμου.

 οι … Γιάνκηδες  μια ζωή “φυτρώνουν  εκεί που δεν τους σπέρνουν” .Δεν υπάρχει ίσως χώρα στη γη που να μην έχει υποστεί τις συνέπειες τις αμερικάνικης αντίληψης πως τούτοι κάνουν κομάντο παντού  ,πως γ@μούν και δέρνουν, όπου τα δικά τους συμφέροντα το απαιτούν .  Απανταχού της γης. Κι αυτό το πετυχαίνουν , είτε με κυβερνήσεις αχυρανθρώπων τους, είτε με άμεση  στρατιωτική επέμβαση.  Αλλά και με κάθε άλλο  νόμιμο ή παράνομο τρόπο θα χωθούν, θα τους βρεις μπροστά σου, να σου βγάζουν τη γλώσσα ,αν  φαίνεται να μην  έχεις καταλάβει ποιος  “έχει το πεπόνι,  μαζί κα το μαχαίρι”. Μην απαριθμήσουμε  παραδείγματα, γιατί θα μας… πάρει η  νύχτα. ΄Αλλωστε, εδώ, παλιότερα τα έχουμε  καταθέσει και αναλύσει και όχι μόνο μια φορά. Το παρακάτω κείμενό μας είναι ένα ενδεικτικό:

Γράφαμε στις 28.08.2013

ΑΜΕΡΙΚΗ:ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ 10, ΦΥΣΙΚΗ 10. ΙΣΤΟΡΙΑ…ΜΗΔΕΝ!

“…Κι ενώ αυτή η σύγχρονη  “TERRA FELIX”  παίρνει πολύ καλό βαθμό ,όπως είπαμε, στα περισσότερα…μαθήματα ,όλως περιέργως , στην Ιστορία βαθμολογείται με … ΜΗΔΕΝ. Σαν να έχουν εθιστεί οι Αμερικανοί (αναφερόμαστε  στην πολιτική και τη στρατιωτική εξουσία τους) στην ανυποληψία των συμπερασμάτων -διδαγμάτων της   επιστήμης του Θουκυδίδη . Θα έλεγε κανείς πως τη μισούν την Ιστορία οι Αμερικανοί,  όπως ο …Διάβολος σε εκείνη την (απαίσια) παραγωγή της  κινηματογραφικής τους βιομηχανίας  υπό τον τίτλο …ο “Εξορκιστής”!  Γι΄αυτό και επαναλαμβάνουν   τα ίδια  λάθη, δε συνετίζονται απ΄αυτά! Κι όμως. Η χώρα ευτύχησε να έχει  καλούς ιστορικούς τα  τελευταία, τουλάχιστον, χρόνια, μεταξύ των οποίων, κατά τη δικιά μας άποψη , κορυφαία  θέση  κατέχει ο εκλιπών  (το 2010)  XAOYΑΡΝΤ ΖΙΝ. Από την άλλη, όμως, σε  νευραλγικές υπηρεσίες, όπως  αυτή της CIA,  υπηρετούν από τους  χειρότερους , επαγγελματίες  ιστορικούς.

Αν δεν ήταν αυτή η πραγματικότητα, όσον αφορά τις φτωχές, ιστορικές επιδόσεις των αμερικανικών κυβερνήσεων , τότε πώς εξηγείται ότι η Αμερική  πολλές φορές “φυτρώνει εκεί που δεν τη σπέρνουν” και όπου δεν την κάλεσε κανείς να πάει;  Η θεωρία της υποστήριξης των συμφερόντων της ανά τον κόσμο ή η ιδιότητα του “καλού αστυφύλακα” που κυνηγάει και τιμωρεί παντού τον “κακό κλέφτη”, δε φτάνουν για να δικαιολογήσουν αυτή την επιρρέπεια της αμερικανικής πολιτικής να “χώνει  τη μύτη” της  στις διαφορές και τις διενέξεις των άλλων κρατών.  Ιστορικά  παραδείγματα άπειρα και ενδεικτικά. Να επισημάνουμε τα πιο κραυγαλέα:

1. Βιετνάμ: Ξεκίνησαν μια ολόκληρη εκστρατεία στην  “άκρη” του κόσμου  (αρχές της δεκαετίας του ’60) ,που ουδείς ( ούτε οι ίδιοι οι Αμερικανοί) κατάλαβε,  γιατί έγινε. (΄Οπως κάποια χρόνια πριν, είχε γίνει το ίδιο στην Κορέα, όπου, μάλιστα, πολέμησαν και χάθηκαν  πολλοί ΄Ελληνες). Για τον πόλεμο στο  Βιετνάμ ,  η επίσημη δικαιολογία ήταν  πως, ως σύμμαχοι  του Νότιου, μή κομμουνιστικού,  Βιετνάμ, πήγαν να το βοηθήσουν στον πόλεμο με το Βόρειο, κομμουνιστικό κομμάτι της χώρας . Η αποτυχία παταγωδέστατη. Χιλιάδες νεκροί, τραυματίες και ψυχολογικά σακατεμένοι άνθρωποι και μάλιστα όχι ” μισθοφόροι” στρατιώτες, όπως είναι σήμερα ο στρατός της Αμερικής, αλλά “αμούστακα” παιδιά της “διπλανής πόρτας”, που τους μάζεψαν από φάρμες, εργοστάσια, μαγαζιά, για να γίνουν “κιμά” ,χωρίς λόγο. Η αποχώρηση από τον “τάφο” των Αμερικανών στο Βιετνάμ, πέρα από τις φοβερές ανθρώπινες απώλειες, άφησε και μια οικονομία λαβωμένη  θανάσιμα, που τροχοπέδησε την ανάπτυξη της χώρας για τα επόμενα χρόνια σε πολλούς τομείς. Με αυτό το “βρώμικο” πόλεμο, οι τότε αμερικανικές κυβερνήσεις κατάφεραν, ένας λαός που λίγα χρόνια πριν  έδωσε τη χαριστική βολή στην εξαφάνιση του ναζισμού στην  Ευρώπη  και έγιναν οι “σωτήρες” του ελεύθερου κόσμου, να καταντήσει  τελικά να χαρακτηρίζεται  ως  “χωροφύλακας ” και ” φονιάς ” των λαών, καλλιεργώντας έτσι για χρόνια ισχυρά σύνδρομα αντιαμερικανισμού σε όλο τον κόσμο.

2.  Ιράκ. Με πρόφαση πως ο Σαντάμ Χουσείν  ήταν “εγκληματίας πολέμου” και δικτάτορας (χρήση χημικών, εθνοκαθάρσεις” κ.α) οι Αμερικανοί  εισβάλουν στη χώρα (2003), την ισοπεδώνουν στρατιωτικά και οικονομικά ,αφήνουν πίσω τους χιλιάδες νεκρούς (δικούς τους και ημεδαπούς)  και αφού συλλαμβάνουν και τιμωρούν  σε…δίκαιη, ιρακινή δίκη το Σαντάμ και τον κρεμάνε, αποχωρούν ,ενώ όλα αυτά τα χρόνια, μέχρι και  σήμερα,  η χώρα  σπαράσσεται από τον εμφύλιο, τη βία, τη φτώχεια και την ανασφάλεια, εξαιτίας αυτής της  απρόκλητης εισβολής.

3. Αίγυπτος -Λιβύη. Η διεθνής ισλαμική τρομοκρατία, που στην ουσία καθοδηγείται από την Αλ-Κάιντα, με μοχλό τους λεγόμενος  “Αδελφούς Μουσουλμάνους” ,ξεσηκώνει στις δύο χώρες (αλλά και  σε άλλες αραβικές και αφρικανικές)  το λαό τους,  βαπτίζει την εξέγερση λαϊκή επανάσταση (“Αραβική ΄Ανοιξη”)  και με την εντελώς ανιστόρητη και αντιφατική   (για τα συμφέροντά τους)  βοήθεια στους  “αντιφρονούντες”  ΠΑΛΙ των Αμερικανών και του  ΝΑΤΟ , οι δύο χώρες πληρώνουν ένα βαρύτατο τίμημα σε αίμα,  διχασμό και μίσος. Οι …επαναστάτες  συλλαμβάνουν τους  2 ηγέτες των χωρών ,Μουμπάρακ και Καντάφι, οι οποίοι, ναι, μεν, δεν ήταν και  οι καλύτεροι ηγέτες στον κόσμο  (ασκούσαν καταπιεστική και αντιδημοκρατική πολλές φορές εξουσία), ήταν όμως εγγύηση ενότητας του λαού των δύο χωρών και το σημαντικότερο, εγγύηση της ειρήνης στη Μεσόγειο.  Σήμερα, αφού οι “Αδελφοί Μουσουλμάνοι”, διάφορες άλλες ισλαμικές -εθνοτικές μειονότητες  και  οι Αμερικανοί  με το ΝΑΤΟ, έφεραν τον “κόσμο ανάποδα” στις 2 χώρες ,  τόσο καιρό μετά την κατάρρευση των παλιών καθεστώτων ,  συνεχίζεται η αιματοχυσία,  παραμένει βαθιά διχασμένος ο  πληθυσμός,  μαίνονται  ο εμφύλιος,  το μίσος,  η εκδίκηση (ειδικά στη Συρία) . Αυτή την ώρα , οι νέες εξουσίες  αδυνατούν πλέον να ελέγξουν την κατάσταση και να  οδηγήσουν τις χώρες τους στην ειρήνη και την ομόνοια. Ουδείς γνωρίζει “τί τέξεται η επιούσα”.

4. Σαν να μην έφταναν  όλα αυτά,  στη συνέχεια της λεγόμενης  “Αραβικής ΄Ανοιξης”  με την ευλογία ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ (ή έστω την ανοχή) ΠΑΛΙ της Αμερικής και του ΝΑΤΟ, ξεσηκώνονται οι αντικαθεστωτικοί στη Συρία. Λησμόνησαν ,όμως, όλοι οι εμπλεκόμενο πως η κυβέρνηση του  σοσιαλιστικού κόμματος Μπάαθ υπό τον Μπασάρ αλ ΄Ασαντ ,δεν είναι σαν αυτές της Αιγύπτου και της Λιβύης. Εκεί, τα “βρήκαν μπαστούνια”, αφού και η συνοχή του συριακού λαού απεδείχθη ισχυρότερη, αλλά και η στρατιωτική μηχανή του ΄Ασαντ με ρωσικά όπλα ενισχυμένη ,φάνηκε αρκετά  δυνατή. Το αποτέλεσμα  ήταν από  την ημέρα έναρξης του εμφύλιου πολέμου στη χώρα, να έχουν σκοτωθεί πάνω απο 100.000 Σύριοι! Πολλές ευημερούσες παλιότερα συριακές πόλεις ισοπεδώθηκαν και η οικονομία καταστράφηκε εντελώς. ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ: Αυτή την ώρα, δεν έφτασε τόσο αίμα, πόνος και καταστροφή, η χιλιοταλαιπωρημένη χώρα περιμένει την επίθεση ΠΑΛΙ των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ! Οι εισβολείς θέλουν, λένε, να τιμωρήσουν τον ΄Ασαντ, γιατί χρησιμοποίησε χημικά. Στο μεταξύ (“τραγική ειρωνεία”), μόλις την περασμένη εβδομάδα,  διέρρευσε  στα MME  κείμενο της CIA στο οποίο αποκαλύπτονται τα ακόλουθα:

” Με τη βοήθεια της CIA ο Σαντάμ επιτέθηκε με χημικά όπλα στο Ιράν.

 Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία με αφορμή τη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ, έρχεται στη δημοσιότητα έγγραφο της CIA που αποκαλύπτει ότι πριν από 20 χρόνια είχαν βοηθήσει τον Σαντάμ Χουσεΐν να πραγματοποιήσει χημικές επιθέσεις κατά του Ιράν.

Το Ιράκ εξαπέλυσε την ίδια χρονιά  τέσσερις επιθέσεις με χημικά όπλα εναντίον του Ιράν προκαλώντας χιλιάδες νεκρούς! Η χειρότερη επίθεση με αέριο σαρίν έγινε τον Απρίλιο του 1988….”

 

Κι ας  είναι, λοιπόν,  ο κάθε δύσπιστος σίγουρος πως,  αν χρειαστεί  και ο Τραμπ και ο Μπάιντεν και όποιος τέλος πάντων θα δούμε σε λίγο  να έχει στα χέρια το τιμόνι των ΗΠΑ , έτσι και  το  κρίνουν απαραίτητο  πίσω από τις βαριές, κατάκλειστες  κουρτίνες ,με τις υποδείξεις των  συμβούλων τους,  θα ξανακάνουν τα ίδια λάθη.  Το μέγα αμερικάνικο   έγκλημα. Χειρότερος, ίσως , δεν υπάρχει γι’  αυτή  χώρα.

 

2. Το κυνήγι το αμερικάνικου ονείρου.

Η  αισχρότερη  ίσως παρενέργεια του καπιταλισμού. Συσσώρευση πλούτου , ακριβά σπίτια, αμάξια, καταναλωτισμός,   επίδειξη, αχόρταγη “διασκέδαση”, κυρίως ποτό, ναρκωτικά,  σεξ, εύκολο χρήμα, αλλά και εξοντωτική εργασία. Αφύσικη εν τέλει ζωή.  ΄Ολα αυτά τα βαρίδια  που κουβαλάει χρόνια η αμερικάνικη κοινωνία και που τα εξάγει με την κουλτούρα, κυρίως του σινεμά, σε όλο τον κόσμο . Τα αποτελέσματα είναι  γνωστά και όχι  μόνο για τους Αμερικανούς.΄Οσα  καταντούν  τους ανθρώπους  “νευρόσπαστους”, αγχωτικούς, ψυχοπαθείς, αχόρταγους, μοναχικούς,  αντικοινωνικούς. ανικανοποίητους. Ο ίδιος αυτός καπιταλιστικός τρόπος ζωής, βέβαια, πέρα από τα παραπάνω, δείχνει και το άλλο, απαίσιο  επίσης πρόσωπο . Εξαναγκάζει τους ανθρώπους μεγάλης πληθυσμιακής σύνθεσης    στη φτώχεια, την γκετοποίηση,  την εγκατάλειψη, την έλλειψη στέγης, περίθαλψης,  ασφάλειας,  παιδείας.  Κι  εδώ να  προσθέσουμε, οπωσδήποτε, τη  βία, την  οπλοκατοχή, την οπλοχρησία, το εμπόριο ναρκωτικών, επίσης τραγικές συνέπειες της ίδιας αντίληψης, της καπιταλιστικής  τάξης πραγμάτων που φτάνει να  (απο) δέχεται ως φυσική, αλλά και πολιτική, κοινωνική  πραγματικότητα ο μέσος Αμερικανός!

 

3. Ο ρατσισμός και η προκατάληψη από τα παλιά στερεότυπα.

Ο Αμερικανός το έχει στην κουλτούρα του να περιφρονεί ή  και να μισεί  το διπλανό  του για να νιώθει τούτος ανώτερος κα διαφορετικός.  Από την εποχή του  “εμφύλιου” κα το διαχωρισμό σε  Βόρειους και Νότιους ακόμα.   Αλλά και από τις φοβερές και επαναλαμβανόμενες  σκηνές  σαν αυτές  στο  ” Ο Μισισιπής καίγεται” και της  καθημερινής , αστυνομικής βίας που είναι μια παγιωμένη πια πραγματικότητα στην κοινωνία των ΗΠΑ.  Θύματα, κυρίως οι ΑφροΑμερικανοί, αλλά   και  μέλη άλλων   φυλών   της γης.  Κι ας είναι και τούτοι πολιτογραφημένοι εδώ και χρόνια πια ως Αμερικανοί Κι ας μην έχουν τίποτα να χωρίσουν. ΄Ιδιοι σε συμπεριφορά και κουλτούρα. “Τάλε κουάλε”…Αμεριανάκια.  ΄Ομως,  δεν ξέρουν γιατί, αλλά.. μισούνται!

 

 

Αυτές, λοιπόν οι… εθνικές παθογένειες της Αμερικής, δεν πρόκειται να  αλλάξουν,  είτε ο Τραμπ βγει νικητής  από τις κάλπες, είτε ο  δημοκρατικός αντίπαλός του Μπάιντεν.  Οι διαφορές στον τρόπο  διακυβέρνησης θα είναι στις αδρές γραμμές  της,  ίδιες και απαράλλακτες.

Μπορεί, με Μάιντεντ στο τιμόνι, να γίνουν ηπιότερες.   Σαν τους οργισμένους τυφώνες   που συνήθως χτυπούν  πολλές πολιτείες της Αμερικής . Και άλλες στο πέρασμά τους  δεν αφήνουν τίποτα όρθιο. “Λίθον επί λίθου”.

Άλλες, καταστρέφουν, ισοπεδώνουν,  όμοια  τρομερές κα τούτες.  Απλώς μετά, μπορείς να ξεδιακρίνεις πού ήταν στημένο το  φτωχικό σου  τροχόσπιτο. Και στην καλύτερη  περίπτωση , ψάχνοντας  ,  να βρεις και το  παλιό σου  45αρι  που έκρυβες στην σάπια οροφή του. Να νιώσεις πάλι και…κλασικά, ασφαλής, καουμπόι   Αμερικανός!