ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΑ!

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Φόβοι ότι έρχεται lockdown και στην Αττική -Τηρήστε τα μέτρα, λένε οι ειδικοί

Lockdown: Μια εργαζόμενη στην εστίαση μετακινεί καρέκλες

Η πανδημία του κορονοϊού, όπως  όλα τα καλά και τα κακά από τη μάνα Φύση, ήταν  μια …ευλογία για τη γη. Και το ξεστομίζουμε  με όλη  την κατανόηση και τη συμπάθεια  για εκείνους που τον πέρασαν δεινά ,επίπονα. Πολύ περισσότερο, με σέβας για όσους έχασαν  τη ζωή τους .

Οι λόγοι που μετά λόγου  ιστορικής γνώσεως ,τολμάμε  να υποστηρίζουμε  πως ο σημερινός  ιός δεν είναι  κατάρα, αλλά ευχή και δώρο της Φύσης στον άνθρωπο, έχει την ιστορική του  εξήγηση. Θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε ικανοποιητικά,  με όσα θα παραθέσουμε, για την τεκμηρίωση  τέτοιας αλλόκοτης,  όπως θα πουν πολλοί, άποψης.

 

  1. Η ζωή είναι άγνωστο πώς και πότε εμφανίστηκε στη γη. ΄Αγνωστο ακόμα, αν και τί είδους ζωή υπάρχει έξω, ακόμα και από το δικό μας ηλιακό,  πλανητικό  σύστημα. Οι υποθέσεις, οι θεωρίες δεν είναι απόδειξη.
  2. Η Παλαιοντολογία και άλλες συναφείς επιστήμες, αλλά και τα σύγχρονα επιστημονικά μέσα και τα πειράματα (“επιταχυντές”)   βοηθούν να σχηματίσουμε μια γενική και αόριστη γνώση για τη χαραυγή της ζωής στο γη, αλλά και τον τρόπο ύπαρξης του Σύμπαντος. ΄Ομως, όλες τούτες οι πληροφορίες  (π.χ “μαύρες τρύπες”) δεν είναι ακόμα παρά σε επίπεδο θεωρίας, χωρίς αναμφισβήτητες επιστημονικές αποδείξεις. Δε θα διστάσουμε  να πούμε πως βαθύ σκοτάδι επικρατεί σε ό,τι αφορά τις γνώσεις  για το συγκεκριμένο (και φιλοσοφικό, εκτός των άλλων) ζήτημα.
  3. Επομένως, αν μια επιστήμη μπορεί ουσιαστικά να βοηθήσει τη σημερινή μας σκέψη και να αποτελέσει απτή εμπειρία και ασφαλές εφαλτήριο για γνώση,  αποφάσεις, συμπεριφορά  και κρίση είναι η παραδοσιακή   Ιστορία με τον κλάδος της  της Ιστορική δημοσιογραφίας στις ημέρες μας. ΄Ομως η διάρκεια της ζωής της παλιάς Ιστορίας  είναι μικρή. Και (δυστυχώς, ως μυθιστορία) ξεκινάει ουσιαστικά από εποχές “πολιτισμού”. Κι αυτό σημαίνει πως ακόμα και με την  “εκ των ων ουκ άνευ” συμβολή της αρχαιολογίας ,της Παλαιοντολογίας και των συγγενών επιστημών, δεν μπορεί να δώσει καθαρές απαντήσεις για εποχές που ο άνθρωποι “γράφανε”μεν  ιστορία, αλλά δεν τη…(κατα)γράφανε.
  4. Για το θέμα των πανδημιών του παρελθόντος , μπορούμε να μιλάμε μόνο για τα “ιστορικά” χρόνια και  έχουμε, μάλιστα, ευκρινείς και  ασφαλείς πληροφορίες.  Η Ιστορία  μας παραδίδει  αφοριστικές αλήθειες, ως παρακαταθήκη και  ως  “διάδρομο” βηματισμού και πορείας για τη  σημερινή μικρή, ασήμαντη ,ιστορικά,  πανδημία.
  5. Πριν από  τα ιστορικά χρόνια (προϊστορία) για το συγκεκριμένο ζήτημα, όπως και για τα περισσότερα, δε διαθέτουμε γνώση. Μια από τις πολλές θεωρίες είναι εκείνη που δέχεται πως στη “χαραυγή” της ζωής, ο άνθρωπος εξαιτίας, κυρίως,  των ιών και μέχρι να αποκτήσει δυνατή ανοσία αγέλης ,ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα, ως να επιτευχθεί η   ισορροπία και να μεγαλώσει   το προσδόκιμο ζωής του. Πολλοί ερευνητές, πάντα θεωρητικά, δίνουν ένα τέτοιο προσδόκιμο ζωής  των πρώτων  ανθρώπων τα 25 χρόνια! Κι αυτό , εξαιτίας των ιών περισσότερο, υποστηρίζουν.
  6. Οι πανδημίες των ιστορικών χρόνων, που έχουμε κι εμείς εδώ μνημονεύσει παλιότερα  (31/1/2020),όταν μάλιστα καλούσαμε από τότε την άθλια και εγκληματική  κυβέρνηση της Ν.Δ να ξεκινήσει τη λήψη μέτρων και το έπραξε ,αργά πια,  δύο ολόκληρους μήνες μετά, δεν έχουν καμιά σχέση σφοδρότητας με τη σημερινή. Είναι μια ήπια πανδημία, έστω κι αν παλεύουν με νύχια και δόντια οι κοντυλοφόροι του Τύπου να την  μπερδέψουν  με τις απώλειες ζωών στο λοιμό της αρχαίας Αθήνας και  τις άλλες φοβερές, κυρίως της πανούκλας  (“μαύρη πανώλη”)και φυσικά την τελευταία, εξαιρετικά  θανατηφόρα, εκείνη της “Ισπανικής” γρίπης (δεν ξεκίνησε  από την Ισπανία) , που κόστισε από 60-100 εκατομμύρια ζωές.
  7. Οπότε ,η σημερινή Ιστορική δημοσιογραφία, αν μπορεί από τις σελίδες της παραδοσιακής  Ιστορίας να κάνει συγκρίσεις και να έχει ασφαλή άποψη, για να την παραδώσει,  είναι από άλλες εποχές και μικρότερης ισχύος επιδημίες .  Σε καμιά περίπτωση  αυτή του Κορόνα σήμερα, δεν έχει συγκρίσιμο μέγεθος με εκείνες.
  8. ΄Ομως, το ήπιο ξέσπασμα της τωρινής πανδημίας  από τη μια μεριά και από την άλλη οι εντελώς διαφορετικές συνθήκες ζωής σήμερα, καθιστούν εντελώς προβληματική και άστοχη , ακόμα και τη σύγκρισή της στο ελάχιστο, όχι μόνο  με τις παλιότερες μεγάλες ,αλλά και αυτές της όμοιας ή έστω,  κάπως μεγαλύτερης  σφοδρότητας.
  9. Στις παλιές, ισχυρές πανδημίες,  η  περιορισμένη εμβέλεια και επιρροή της βιομηχανίας παραπληροφόρησης, αλλά και η έλλειψη τηλεόρασης και  διαδικτύου , δεν είχαν  τη σημερινή παντελώς γκεμπελική-ναζιστική  ισχύ της προπαγάνδας  και άφησαν αναγκαστικά την επιστήμη, αλλά και τις κυβερνήσεις να θέσουν προτεραιότητες και να χειριστούν με σωφροσύνη τις κρίση. Και ήταν αυτός ο λόγος ,βασικός, που αν και οι επιδημίες   εκείνες ήταν, όπως είπαμε, απείρως ισχυρότερες από τη σημερινή του κορόνα , εν τούτοις κατανικήθηκαν ,έστω και με φοβερές απώλειες.
  10. Η παγκόσμια βιομηχανία παραπληροφόρησης (“Τύπος”) είναι η πραγματική πανδημία, ο πιο επικίνδυνος “ιός” .Για λόγους  κερδοσκοπικούς ,όπως γίνεται πάντα στο εμπόριο ,μπλέχτηκε στα πόδια της επιστήμης  και τη πολιτικής,  ασέλγησε  ασύστολα στην πληροφορία και την ενημέρωση, προσέλαβε αχυρανθρώπους, κυρίως από την επιστήμη ,αλλά  και από  τις κυβερνήσεις και κατασκεύασε ένα σίριαλ τρόμου  σε συνέχειες  με καταλόγους νεκρών, με προβλέψεις για  εκατομμύρια θύματα, με απειλές…υποσχέσεις  Αρμαγεδώνων.  Αισχρή,  ανυπόστατη, τρομολαγνική, εγκληματική προπαγάνδα. ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΚΕΡΔΟΣ.
  11. Τα μέσα παραπληροφόρησης, λειτούργησαν κυρίως μέσω του διαδικτύου, με μεγάλη πρόσβαση σε ευρύτερες μάζες. Και ομού (Τύπος και διαδίκτυο)    καλλιέργησαν τις συνωμοσίες ,την τρομολαγνία  , το φόβο και τον πανικό στις ευρύτερες μάζες.
  12. Οι κυβερνήσεις, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν αντιστάθηκαν σε αυτή τη λαίλαπα της παραπληροφόρησης για λόγους δημαγωγίας και  λαϊκισμού. Για να αποφύγουν την κριτική  και να μην επωμιστούν ευθύνη νεκρών, υιοθέτησαν ελαφρά τη καρδία τις απόψεις  και τα μέτρα  της εμπορικής δημοσιογραφίας και οδήγησαν αντάμα οι εξουσίες σε αγαστή συνεργασία την κατάσταση στα άκρα  με πραξικοπήματα της μορφής του loockown  και φυσικά με το οικονομικό όλεθρο που ακόμα δεν έδειξε τα δόντια του.
  13.   Από την εμπειρία  της Ιστορίας, αλλά και από τις υποδείξεις των συνετών επιστημόνων ,η μάσκα  σε κλειστούς χώρους και η  αποφυγή συνωστισμού είναι τα κύρια και  βασικά μέτρα που οφείλει να λαμβάνει για προφύλαξη  κάθε νουνεχής. Και φυσικά ο εμβολιασμός, όταν θα υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Τα υπόλοιπα, πέρα από ανόητα  και αναποτελεσματικά, έχουν στόχο να παραπλανήσουν, να δείξουν πως το “κράτος πατερούλης” είναι εδώ  και ο καλός υπήκοος και… υπάκουος έχει την αμέριστη(!) συμπαράσταση τους  κράτους, ,ως φύλακας άγγελος.
  14. Το τέλος της πανδημίας δεν πρόκειται να είναι πολύ μακριά.  Και όχι περισσότερο από 1,5 χρόνο. Και δε θα είναι τα παλαβά τους μέτρα που θα τον τελειώσουν, όπως δεν έγινε το Μάρτη. Αλλά γιατί θα έχει κλείσει  ο κύκλος και   θα έχει επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης. ΄Οπως με ΟΛΕΣ τις πανδημίες στην ιστορία της ανθρωπότητας. Χωρίς προφυλάξεις ή με ελάχιστες, χωρίς εμβόλια κα φάρμακα, ΟΛΕΣ  μετά από λίγο καιρό, εξαφανίστηκαν το ίδιο εύκολα και απρόοπτα,  όπως εμφανίστηκαν.
  15.  Αυτό το τέλος της σημερινής, έστω και ελαφριάς  πανδημίας, όμως, όπως δεν έγινε με άλλες και μάλιστα σφοδρές, θα φέρει μαζί  και το τέλος της βιομηχανίας παραπληροφόρησης,  όπως  την υφιστάμεθα. .Η εμπορική βιομηχανία και όσοι τη συντηρούν, έκαναν (κι ευτυχώ)ς …χαρακίρι. Αργά, αλλά σταθερά πεθαίνουν.  Ο κόσμος  γνωρίζει πλέον πολύ  καλά την ευθύνη τους, αλλά και πόσο ξεδιάντροποι και καιροσκόποι  υπήρξαν όλο αυτό το διάστημα   οι κοντυλοφόροι.  Είναι πλέον μια από τις πιο μισητές συντεχνίες    παγκόσμια.
  16. Μαζί με τον εξωνημένο  Τύπο πολλές από τις σημερινές κυβερνήσεις, τουλάχιστον στην Ευρώπη,  “εξεμέτρησαν  το ζην”. Δεν πρόκειται να ξαναδούν εξουσία  τα πρόσωπα που χειρίστηκαν και με τον τρόπο που  έκαναν , την πανδημία. Μακρόν, Μπόρις, Μέρκελ από τα μεγάλα ονόματα, έγραψαν στη μετώπη τους πλέον την ημερομηνία λήξης τους.  Στη χώρα μας,  ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως κι από τη δημοσκοπική μας έρευνα προκύπτει, έχει καταποντιστεί, όχι μόνο ως πρωθυπουργός  και άλλης θητείας, αλλά και ως αρχηγός της Ν.Δ
  17. Το ίδιο το παγκόσμιο  σύστημα σε όλες τις παραμέτρους του, έχει υποστεί  φοβερές ρωγμές όλο αυτό το διάστημα. Οι  εξουσίες, οι θεσμοί, αλλά και οι παγκόσμιοι οργανισμοί (π.χ ΠΟΥ) ,όπως λειτούργησαν σε βάρος της υγείας των ανθρώπων παγκοσμίως ,αποδείχτηκαν πέρα από ανίκανοι, ανεύθυνοι  και επικίνδυνοι. Είναι σίγουρο πως πλέον θα γεννηθούν νέες προοπτικές, καινούργιες προτάσεις πολιτικών συστημάτων και διαχείρισης της διακυβέρνησης των χωρών.

 

Κι αυτές, ακριβώς, είναι οι ανέλπιστες “ευλογίες”, τα δώρα  που ο  Κορόνα  μας επιφύλαξε  στο τέλος. Πρώτα η υπόσχεση της  λήξης  της …μπελαλίδικης επίσκεψής του. Και μετά,  ο  θάνατος του  γκεμπελικού Τύπου, αλλά κα το τέλος  της αισχρής  συνομοταξίας των πολιτικάντηδων, των δημαγωγών και των λαϊκιστών.

Δεν είναι και λίγα!  Αντίθετα, είναι και  πλουσιοπάροχα και καλοδεχούμενα δώρα.