YANNIS VAROUFAKIS ΜΟΝΙΜΩΣ … MPAROUFAKIS

ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ
Ο Βαρουφάκης αποκαλύπτει τον λόγο που ο Τσίπρας διάλεξε να συγκυβερνήσει με τον Καμμένο και όχι με το Ποτάμι

 

Στο νέο του βιβλίο, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης αποκαλύπτει και τους λόγους για τους οποίους ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε τελικά τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση.

Λοιπόν. Το άτομο είναι… περίπτωση.  ΄Aρρωστη, μάλιστα. Υπερτροφικό θα χαρακτήριζαν οι ψυχίατροι το “εγώ” του. Ψοφάει για δημοσιότητα και αναγνωρισιμότητα. Δώστε του μικρόφωνο, κάμερα, σελίδα χαρτιού ή διαδίκτυου  και πάρτε του την ψυχή.  Ο…λαλίστατος και… μη χαριζόμενος κάστανα  επ’ ουδενί και εις ουδένα, λαός μας θα αποφαινόταν  σίγουρα περί “λαλημένου  Βαρουφάκη ,που δεν είναι στα καλά του το παιδί».

Ο Βαρουφάκης είναι…Μπαρουφάκης γενικώς. Πετάει  ό,τι κοτσάνα του κατεβαίνει μόνο και μόνο  για να λέει κάτι. Όπως στο βαρυσήμαντο πόνημα που εξέδωσε πρόσφατα στο οποίο ως ανοηταίνουσα   Κουρκουσούρα , γράφει επί παντός επιστητού και κριτικάρει  με τη γνωστή άνεση της κουτσομπόλας οτιδήποτε θα μπορούσε να  «θάψει» κανονικά,  όποιον του κάθεται στο στομάχι. Αρκεί μόνο   από την …τελετή του φτυαρίσματος  να δίνεται ευκαιρία εκθείασης  εαυτού και ανάδειξης  των αρετών του ανδρός- νεκροθάφτη, ειδικά εκείνες του άπαιχτου οικονομολόγου και πονηρού παίχτη.

Ξεχάσαμε το βασικό του κουσούρι. Είναι και εντελώς απολίτικος. Υλικά ιδεοληπτικού αχταρμά συμφύρονται στο εν τρικυμία διαρκώς ευρικόμενο (ξυρισμένο)  κρανίο του ,που εξικνούνται από μαρξιστικά τσιτάτα ως συνταγές  της  άκρως  φιλελεύθερης οικονομίας. Δεν είναι ούτε αριστερός ούτε δεξιός. Δεν ξέρει και ο ίδιος τί είναι γενικώς. ΄Ολοι όμως, πλην του ίδιου, γνωρίζουν  πως  είναι  σφόδρα συστημικός και  παιδιόθεν βολεμένος  στο σύστημα που ανήκει και υπηρετεί.

Με την ευκαιρία να θυμίσουνε εδώ, πόσο απολίτικος και παρτάκιας είναι  και πως “χώνεται” μόνο όπου γνωρίζει πως έχει λαμβάνειν. Το 1982-83 που  βρισκόταν για μεταπτυχιακά  στο Λονδίνο, έτυχε η  αριστερή …φοιτητιώσα νεολαία στη  βρετανική πρωτεύουσα εκείνο τον καιρό, να συγκλονίζεται από τις τεράστιες διαδηλώσεις εναντίον του τ. βασιλιά Κωνσταντίνου, ο οποίος δημιουργούσε σοβαρά πολιτειακά προβλήματα στο ελληνικό Κολλέγιο Λονδίνου όπου φοιτούσαν τότε  τα τρία μεγαλύτερα παιδιά του.

Τα μέλη της   ΚΝΕ ,αλλά και της  νεολαίας της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Λονδίνου  είχαν ως αποκλειστικό και μόνιμο αγωνιστικό πρόβλημα όλη εκείνη την περίοδο  πώς θα πετάξουμε το «βασιλιά» από το Κολλέγιο. Με διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες, άλλες μαζώξεις, ακόμα και με ελληνικές μουσικές βραδιές , «παλεύαμε με νύχια και με δόντια» να μην πάρουν απολυτήρια τα παιδιά του Κωνσταντίνου με τους τίτλους τους «διάδοχος” και “πρίγκιπες”, όπως πάλευαν απεγνωσμένα να πετύχουν οι εφοπλιστές και ο  Κωνσταντίνος.  Και δεν το πέτυχαν.

Ο  Yannis,  βέβαια, απ’ όλους εκείνους τους αγώνες ήταν απών!  Εντελώς απών. Ούτε μια φορά τον είδε κανείς σε πορεία ή άλλη μορφή αγώνα συμμετέχοντα. Δεν ξέραμε καν αν υπήρχε και τι έκανε στο Λονδίνο τότε. ΄Ισως  (δια)κατείχετο από την ίδια φιλοσοφία  εκείνου τον αλήστου μνήμης αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου, που δήλωνε υπερηφάνως πως δεν ήξερε τί… παιζόταν την περίοδο της Χούντας γιατί,  ως  επιμελής  φοιτητής  ήταν  αφοσιωμένος  στις σπουδές του και κοίταζε μόνο τα μαθήματά του!  Ας είναι.

Γράφει στο βιβλίο του:

“Έτσι, η επιλογή των ΑΝΕΛ ήταν «προφανής». «Ο Αλέξης μού εξήγησε την απόφαση για συγκυβέρνηση με τον Καμμένο απλά και συνοπτικά. Είχαμε μια επιλογή, μου είπε. Η μία περίπτωση ήταν να σχηματίσουμε κυβέρνηση συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ, διορίζοντας τον Καμμένο υπουργό Άμυνας, με τον όρο να μην παρέμβει σε καμία απόφαση σχετικά με τις διαπραγματεύσεις ή με κοινωνικά θέματα, στα οποία θα κυριαρχούσε η προοδευτική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ»”

  Ανοησίες.  Μπαρούφες,  ως συνήθως. Κανένα «Ποτάμι» δεν ήταν στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ για μετεκλογική συνεργασία. Όλα είχαν προαποφασιστεί, όταν   Κώστας Καραμανλής και Αλέξης Τσίπρας   «υπέγραφαν» την περίφημη συμφωνία ΟΜΕΡΤΑ για την οποία τόσες φορές έχουμε μιλήσει  εδώ. Να παραθέσουμε κάποια παλιότερα αποσπάσματα από κείμενά μας για το θέμα  αυτό:

ΑΝΙΕΡΕΣ ΛΥΚΟΦΙΛΙΕΣ (12/12/2016):
«…Ανάμεσα στις ακατανόητες πολιτικά, τουλάχιστον από την Ευρώπη, γνωστές  συμμαχίες του παλαιού  αχταρμά  των Αγανακτισμένων  από τον οποίο  ξεπετάχτηκαν τα κομματικά μορφώματα του ΣΥΡΙΖΑ  των  ΑΝΕΛ και των  ΝΕΟ-ΝΑΖΙ, ήταν  και εκείνη με τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος την εποχή εκείνη  ασκούσε  ισχυρότατη επίδραση στο λεγόμενο Κεντροδεξιό χώρο. Οι όροι  αυτής της συμφωνίας  μεταξύ Κώστα Καραμανλή – Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου  ήταν,  ο  πρώτος α. Να στηρίξει αναφανδόν το  ΣΥΡΙΖΑ και να κατευθύνει προς τα εκεί τους οπαδούς από την όντως  ευρεία δεξαμενή της κεντροδεξιάς και β. Να παράσχει έτοιμο δεκανίκι στήριξης κυβέρνησης, τον Πάνο Καμμένο,  σε περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στο «νήμα» .
Ο   Αλέξης Τσίπρας με τη σειρά του  ανέλαβε την υποχρέωση  να  υψώσει ομπρέλα προστασίας και να θέσει στο κοινοβουλευτικό και  δικαστικό απυρόβλητο τον πρώην πρωθυπουργό.  Ως γνωστό ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Ευρώπη,  μη εξαιρουμένης και της «φιλελεύθερης»,  θεωρούν  ως μοναδικό υπαίτιο της χρεοκοπίας της Ελλάδας τον «ανιψιό» πρώην πρωθυπουργό.  ΄Ηταν εκείνος που όλοι γνωρίζουν πως διπλασίασε το χρέος και εκτόξευσε το έλλειμμα  στο (παρ΄ολίγο)  16%. Πρωτοφανής και μοναδική κατακρήμνιση στα τάρταρα  της ελληνικής οικονομίας  στα νεότερα χρόνια της  πολιτικής ιστορίας.
Και οι συμφωνίες… κυρίων μεταξύ των εταίρων τηρήθηκαν στο ακέραιο. Ο μεν Καραμανλής έμπλεος… θαυμασμού   από τη δημαγωγική γοητεία του   Αλέξη Τσίπρα,  όχι απλά αναφώνησε την περίφημη -«ιστορική» πια  φράση  «ΤΟΝ  ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟΝ ΠΑΩ», αλλά και  όταν ο συνέταίρός  του χρειάστηκε στήριξη για να σχηματίσει κυβέρνηση , ο Κωστάκης είχε έτοιμο τον ακροδεξιό  υποτακτικό-υπασπιστή του,  ως και σήμερα,  Πάνο Καμμένο. Από τη μεριά του, ο  σημερινός πρωθυπουργός διεκπεραίωσε δύο υποχρεώσεις της συμμαχίας: α. Ούτε ως αντιπολίτευση το κόμμα του ούτε ως κυβέρνηση πείραξε τον  πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, που συνεχίζει να είναι υπόδικος σε ειδικό δικαστήριο για τη χρεοκοπία της χώρας. β. Δικαίωσε ιστορικά τον Εθνάρχη ,πατριάρχη της Δεξιάς –Ακροδεξιάς, Κωνσταντίνο Καραμανλή με την παρουσία του στο πολιτικό μνημόσυνό του και την εκφώνηση «πανηγυρικού» με το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ ο   αρχηγός της ΕΡΕ και της Ν.Δ τοποθετήθηκε στο   πάνθεον των σπουδαίων Ελλήνων πολιτικών που εργάστηκαν για την πρόοδο  της χώρας και την καλυτέρευση των συνθηκών ζωής του λαού της! ΄Ολοι αυτοί οι ύμνοι  δια στόματος Αλέξη Τσίπρα.
Αλλά τα «συμπεφωνηθέντα» για τη στήριξη της λυκοφυλίας ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ-ΔΕΞΙΑΣ  δεν έχουν τέλος.  Πρόσφατα με τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Γ.  Σταθάκη και του τ. υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου με διαφορά μόνο λίγων ημερών, συνεχίζεται η εκπλήρωση των όρων εκείνου του συμβολαίου συνεργασίας    με τις εξής τούτη τη φορά τοποθετήσεις: α. Ο Γ. Σταθάκης απάλλαξε στη Βουλή τον Κ. Καραμανλή από την ευθύνη της χρεοκοπίας της χώρας, αναφέροντας το πρωτοφανές και απίστευτα παράλογο…επιχείρημα πως ο… καημένος ο τότε πρωθυπουργός δε διπλασίασε  το χρέος ούτε εκτόξευσε σε δυσθεώρητα  ύψη το έλλειμμα για να ταϊσει τη «γαλάζια ακρίδα» (πάνω από 700.000 προσλήψεις),αλλά για να πληρώσει τα…χρεολύσια!  β. Ο Ν. Παρασκευόπουλος με την   χτεσινή  του δήλωση για εκδημοκρατισμό των ΝΑΖΙ ήταν η επόμενη ομοβροντία, που αφήνει ενεούς εκείνους που αγνοούν, τόσο τα  κομματικά παιχνίδια στον τόπο μας, όσο και τι σόι  κομματική αλητεία χρόνια τώρα κουμαντάρει αυτή τη χώρα…»

Αυτά , όμως τότε. Πρόσφατα  και μετά τις λυσσαλέες επιθέσεις προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα   από τον αρχηγό της Ν.Δ και ειδικά  δια της μακράς  …συνδικαλιστικής χειρός της  Δεξιάς ΄Ενωσης δικαστών  και του «αχυράνθρωπου» ακροδεξιού προέδρου του ΣτΕ,  ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, «ανέκρουσε πρύμναν» . ΄Ετσι,  ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ εδώ και τόσα  χρόνια τόλμησε να σπάσει τη συμφωνία-ομερτά και να διακηρύξει επίσημα εκείνο που απέκρυβε  όλο αυτό το διάστημα πως ,δηλαδή,  ο ίδιος ο  Κώστας Καραμανλής κατέστησε το χρέος μη βιώσιμο, αφού το διπλασίασε και εκτόξευσε το έλλειμμα πάνω από 15%.

Επιτέλους!  Το τόλμησε ο ΄Ελληνας  πρωθυπουργός, έστω και μετά από την  πίεση και το άγριο πρεσάρισμα που δέχεται από σύσσωμη τη Δεξιά και την Ακροδεξιά. Αλλά αυτό, φυσικά,   η επίσημη, δηλαδή,   διακήρυξη δια στόματος  Αλέξη Τσίπρα  περί της μοναδικής υπαιτιότητας  για τη  μη βιοσιμότητα του χρέους  του Κώστα Καραμανλή  από μόνη της δεν  τον απαλλάσσει από την ευθύνη  πως  ως σήμερα δεν έστειλε σε ειδικό δικαστήριο τον «ανιψιό» για ένα έγκλημα  που θεωρείται  «καθοσίωσης».

 Τώρα, «ο ασκός του Αιόλου άνοιξε» και η ομερτά» έσπασε. Νέο κεφάλαιο ανοίγεται στις σχέσεις  των δύο ανδρών. Είναι σίγουρο πως μέχρι τις επόμενες εκλογές θα “τρίβουν  τα μάτια” τους οι αδαείς περί του απύθμενου βάθους της αισχρότητας ,αλλά και της θεατρικής δεινότητας των Ελλήνων πολιτικών , απ΄όσα θα επακολουθήσουν.   Η …κοκορομαχία θα είναι θανατηφόρα, αλλά και  θεαματική για τους τρελαμένους   περί  ” άρτου και θεάματος”.

Εν αναμονή των…ωραίων, λοιπόν !