ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

  1. ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΟΛΑ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ
  2.  “ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΙ” ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ Ν.Δ.  ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΣΟΒΑΡΩΝ  ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ

1. α.«ΟΤΑΝ ΑΝΕΛΑΒΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΙ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑ…»

Ο Τσίπρας απαντά στον Βαρουφάκη για όλα -Το μεγαλύτερο λάθος ήσουν εσύ
Ο Τσίπρας απαντά στον Βαρουφάκη για όλα -Το μεγαλύτερο λάθος ήσουν εσύ

«Δεν είχα εμπειρία ή αίσθηση για τις δυσκολίες…»

«Όταν ήρθα σε αυτό το γραφείο, δεν είχα καμία εμπειρία ή αίσθηση πόσο μεγάλες θα ήταν οι καθημερινές δυσκολίες», παραδέχεται ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας πως «νομίζω ότι τώρα έχω μια πολύ διαφορετική εικόνα από αυτή που είχα αρχικά».

«Το μεγαλύτερο λάθος μου ήταν ο Βαρουφάκης»

Δύο καλοκαίρια μετά, ο Τσίπρας έχει άλλη διάθεση, συνεχίζει το άρθρο. Στα μόλις 42 του έτη, η ευθύνη και οι πραγματικότητες της διοίκησης ζυγίζουν βαριά, γράφει η βρετανική εφημερίδα, ενώ παραθέτει την απάντηση, ουσιαστικά, του Αλέξη Τσίπρα στις αποκαλύψεις του Γιάνη Βαρουφάκη, ότι το μεγαλύτερο λάθος του ήταν ίσως στην επιλογή βασικών συνεργατών.

«Έκανα λάθη… μεγάλα λάθη», λέει ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι το μεγαλύτερο λάθος του μπορεί να ήταν «η επιλογή των ανθρώπων σε θέσεις-κλειδιά». Οπως επισημαίνει ο Guardian, αυτή του η αναφορά στοχεύει στον πρώην υπουργό Οικονομικών του, τον Γιάνη Βαρουφάκη, του οποίου το εναλλακτικό σχέδιο ο Τσίπρας απορρίπτει ως «τόσο ασαφές, που δεν αξίζει καν να μιλάμε».

«Το Plan B ήταν τόσο ασαφές που δεν αξίζει καν να μιλάμε γι’ αυτό»

«Ο Γιάνης προσπαθεί να ξαναγράψει ιστορία με άλλο τρόπο», λέει ο πρωθυπουργός στον Guardian. «Ίσως έλθει η ώρα που θα ειπωθούν ορισμένες αλήθειες… Όταν φθάσαμε στο σημείο να διαβάσουμε αυτό που παρουσίασε ως σχέδιο Β’, ήταν τόσο ασαφές που δεν άξιζε τον κόπο ούτε να μιλήσουμε γι’ αυτό. Ήταν απλά πολυ αδύναμο και αναποτελεσματικό».

 β. «Ενήλικοι στο δωμάτιο» -Στήλη άλατος η Ελλάδα από τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη
«Ενήλικοι στο δωμάτιο» -Στήλη άλατος η Ελλάδα από τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη

 

«Με ρώτησε αν θα άνοιγαν σύντομα οι τράπεζες – αναζητώντας δικαιολογίες για τη συνθηκολόγησή του».  Ο Βαρουφάκης έκανε πως δεν καταλάβαινε και του πρότεινε για πολλοστή φορά να ξεκινήσουν την έκδοση ηλεκτρονικών IOUs στη βάση μελλοντικών τόκων και να «κουρέψουν» τα ομόλογα SMP του Ντράγκι.

Ο Τσίπρας «προσποιήθηκε ότι άκουγε εντυπωσιασμένος» και ο Βαρουφάκης συνέχισε να αναλύει την κατάσταση. «Ή ενεργοποιείς το σχέδιό μας ή παραδίνεσαι» είπε στον Πρωθυπουργό. Συνέχισαν να μιλούν για αρκετή ώρα χωρίς να καταλήγουν κάπου. «Στο τέλος τον ρώτησα ευθέως αν θα τιμούσε το “Οχι”. Η απάντηση ήταν αόριστη αλλά η κατεύθυνση που είχε πάρει καθαρή: παράδοση άνευ όρων

Στο παρελθόν μας κατηγορούσαν για σφοδρό  πόλεμο εναντίον του  ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα.  Πολλοί συνεχίζουν και σήμερα να λένε τα ίδια.

 Και είναι αλήθεια πως υπήρξε δριμύτατη η κριτική μας, ειδικά για τη δημαγωγική-λαϊκίστικη  τακτική που ακολουθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση. Υποσχέσεις ανεκπλήρωτες, ελπίδες φρούδες, ανήθικη πολεμική και  χωρίς επιχειρήματα στην κυβέρνηση Σαμαρά. Τέλος, η  εντελώς απαράδεκτη ιστορικά  και πολιτικά επιλογή  να ρίξει την τότε κυβέρνηση , με αφορμή την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας,  επισφράγησε όλη εκείνη την αισχρή αντιπολίτευση  που ασκούσε ο  ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι σωστό γινόταν τότε σε αυτό τον τόπο.

΄Ολα αυτά είναι γνωστά σε όσους μια διαβάζουν εδώ από την αρχή ανελλιπώς και μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που διαφωνούσαν και μας  κατηγορούσαν για φανατική , όπως υποστήριζαν, κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα. Δεν είχαν δίκιο, όμως.  Σε καμιά περίπτωση δεν έχει θέση στην ιστορική μας κρίση ο φανατισμός και η μισαλλοδοξία. Και το έχουμε πλειστάκις αποδείξει.

Η Ιστορία, είναι χιλιάδες φορές ειπωμένο, δεν έχει την πολυτέλεια της όποιας ανάπαυσης,  κάλυψης, όρασης ,μέσω παραμορφωτικών  φακών.  Ειδικά κομματικών. Δεν είναι αυτή η δουλειά της. Δε ανήκει πουθενά και σε κανέναν.  Δεν ενδίδει και δεν παραχωρεί σπιθαμή αντικειμενικότητας και ανεξαρτησίας για οποινδήποτε λόγο. Αυτή, άλλωστε, είναι και η αγεφύρωτη  διαφορα της από  τη Δημοσιογραφία.

Χτες, “υμνούσαμε” την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ,για τις σωστές τότε επιλογές της. Σήμερα, κατακρίνουμε σφοδρότατα τον…συγκυβερνήτη εκείνης της κυβέρνησης  Ευάγγελο Βενιζέλο,   για τις πολλές ανοησίες που λέει και κάνει τελευταία.

Δώσαμε συγχαρητήρια παλιότερα  στην π. εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη  για τη θετική συμβολή της  στην υπόθεση των διώξεων   της εγκληματικής οργάνωσης του Μιχαλολιάκου.  Γράφαμε στις 28/9/2013 :

“…ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ την εντολή για την προκαταρκτική εξέταση έδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη- Την έρευνα ανέλαβε ο αντιεισαγγελέας Χαρ. Βουρλιώτης- Στόχος οι 32 δικογραφίες που έστειλε ο Νίκος Δένδιας για τη Χρυσή Αυγή να γίνουν μια για να μη χαθεί άλλος χρόνος μετά από εντολή Σαμαρά”.Να γράψουμε στις χρυσές δέλτους της Ιστορίας αυτά τα ονόματα .ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣΝΙΚΟΣ   ΔΕΝΔΙΑΣ ,  ΥΠΟΥΡΓΟΣΕΥΤΕΡΠΗ ΚΟΥΤΖΑΜΑΝΗ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΒΟΥΡΛΙΩΤΗΣ,  ΑΝΤΙΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ  ” ΑΞΙΟΙ!”

Από την άλλη, όμως, δεν πάψαμε  στιγμή,ως τώρα, να καταγγέλουμε την ανιστόρητη και εγκληματική απόφαση της  Ευτέρπης Κουτζαμάνη  να νομιμοποιήσει, ως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου,  το κομματικό έκτρωμα της Χ.Α, καθαρά ναζιστικό μόρφωμα και να τους στείλει με αυτή την αναγνώριση, ως νόμιμο ελληνικό κόμμα, στη Βουλή των Ελλήνων. ΄Ηταν έγκλημα “καθοσίωσης” αυτό που διέπραξε.

Τα γράφουμε όλα τούτα σήμερα, επειδή,  με την αφορμή των όσων παραθέτει στο βιβλίο του ο ανεκδιήγητος πρώην υπουργός  της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ, Γιάννης Βαρουφάκης, διαπιστώνεται και απ΄αυτά  πως ο Αλέξης Τσίπρας  ως πρωθυπουργός της χώρας,  αποδείχτηκε τελικά άξιος και ίσως αξιότερος και από τον Αντώνη Σαμαρά. Για να καταξιωθεί πάλι, εκτός των άλλων και  η σοφή λαϊκή  “εφετμή” πως …”τα στερνά νικούν τα πρώτα”.

Ο Αλέξης Τσίπρας, όντως πολιτεύτηκε με σύνεση, σοβαρότητα, ειλικρίνεια και προπαντός με αποτελεσματικότητα.  Είναι σημαντικό πως δεν ενέδωσε στις “σειρήνες” -παλαβές προτροπές των δραχμιστών Λαφαζάνη, Βαρουφάκη, Κωνσταντοπούλου. Αυτό υπήρξε και η σωτηρία της χώρας.

Κόντρα, ακόμα και στο εθνικιστικό εκείνο δημοψήφισμα-ντελίριο των Ελληνάρων (αλλά, με το παρ΄ολίγον 40% της ΑΠΟΧΗΣ)  και την περιρρέουσα τότε ατμόσφαιρα πατριωτικής τύφλας, ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να αρθεί στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων  και να ακολουθήσει τη φωνή της λογικής και της σύνεσης, που έλεγε πως  έξοδος από το ευρώ εκείνη την ώρα, σήμαινε έκτακτη χρεοκοπία της χώρας. Κι αυτό με τη σειρά του, την έναρξη του σχεδιασμένου με τέτοια αφορμή ,εμφυλίου πολέμου, που είχαν ετοιμάσει στο άντρο της εγκληματικής τους οργάνωσης οι Ναζί.

Εμείς σήμερα  με απόλυτα ήρεμη  την ιστορική μας συνείδηση με όσα είδαμε και βλέπουμε, απονέμουμε δίκαια εύσημα έντιμης και λογικής πολιτικής στον Αλέξη Τσίπρα,αλλά και σε όσους δεν ακολούθησαν την γνωστή ελληνική μικροκομματική τακτική  “γαία πυρί μιχθήτω”. Σε εκείνους που  συνεργάστηκαν  (συνεχίζουν) με την κυβέρνηση, σταθερά και υπεύθυνα .

Και εννοούμε φυσικά τόσο τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, όσο και την εποικοδομητική στάση των ΑΝ.ΕΛ και προσωπικά του Πάνου Καμμένου. Ανεξάρτητα από τις διαφορές μας για  την πολιτική, ακροδεξιά τους τοποθέτηση, όμως  στο ζήτημα της έντιμης και χωρίς πονηρά, μικροκομματικά κόλπα συνεργασίας τους με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως στάθηκαν και τούτοι στους ΑΝ.ΕΛ στο ύψος των κρίσμων, ιστορικών περιστάσεων.

Ο…Μπαρουφάκης, τα ξανάπαμε, είναι  μόνο βεντέτα. “Φρου- φρου και αρώματα”.  Ψοφάει  να βρίσκεται στην επικαιρότητα. Διψά για αναγνωρισιμότητα. ΄Οσα λέει στο βιβλίο του,αλλά και όπου βρεθεί, συνεχώς και αδιαλείπτως ,σ΄αυτό  το στόχο  συγκλείνουν. Ανεύθυνος, απολίτικος, ματαιόδοξος, αριβίστας. Μαζί με Λαφαζάνη και Κωνσταντοπούλου, ήταν όντως  οι χειρότερες επιλογές του Αλέξη Τσίπρα. Το παραδέχεται και ο  ίδιος ο πρωθυπουργός σήμερα.

Αν το βιβλίο με τις μπαρούφες…Μπαρουφάκη έχει τελικά  ένα θετικό αποτέλεσμα , είναι πως επιτρέπει στην Ιστορία μέσα κι από τις σελίδες  του να αποδίδει “τα του Καίσαρος των Καίσαρι”. Στον μεν Αλέξη Τσίπρα εύσημα εντιμότητας, σύνεσης, υπευθυνότητας στο δε Γιάννη Βαρουφάκη ό,τι ακριβώς αξίζει σε έναν άκρως φιλόδοξο, ανεύθυνο και γενικώς ανήθικο πολιτευτή, που η χώρα ατύχησε   στο κρίσιμο εκείνο πρώτο εξάμηνο του 2015, να τον έχει υπουργό Οικονομίας στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους.

2. α. Και το Μαξίμου απαντά στους δικαστές: Να μην παρασύρονται σε ρόλο γραφείου Τύπου της ΝΔ

Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ, και το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού εξέδωσε δελτίο Τύπου για την ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ως επαγγελματικό σωματείο, καλό θα ήταν να μην παρασύρεται σε ρόλο γραφείου Τύπου της ΝΔ»», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, απαντώντας στην δριμεία επίθεση της ΕΔΕ προς την κυβέρνηση.
«Η ίδια η ΝΔ όμως και ιδιαίτερα ο κ. Μητσοτάκης οφείλουν να απαντήσουν ευθέως για τον πρώην υπουργό και στενό του συνεργάτη: Έδωσε ο κύριος Αθανασίου (σ.σ. ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου) χάρη σε έμπορο κοκαΐνης; Ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη συνεργάτες του μετά από καταθέσεις για πιθανό χρηματισμό;» καταλήγει.
β. Όταν ο Αθανασίου, ως υπουργός της ΝΔ, απένεμε χάρη μέχρι και σε έμπορο κοκαΐνης

Τέτοιες ήταν οι χάρες που απένειμε ο Χαράλαμπος Αθανασίου.

 

Ο Αθανασίου κατηγορείται πως απελευθέρωσε έμπορο κοκαΐνης και όχι μόνο

Πιο συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Documento, ο πρώην υπουργός της ΝΔ, είχε υπογράψει χάρη στον Καναδό Κέβιν Χίμπερτ, ο οποίος είχε συλληφθεί το 1999 στο αεροδρόμιο του Ελληνικού στην προσπάθεια του να περάσει δύο κιλά κοκαΐνη από τη Νότια Αμερική. Ο Καναδός καταδικάστηκε με το δικαστήριο να τον χαρακτηρίζει ιδιαίτερα επικίνδυνο. Το 2008 πήρε ολιγοήμερηάδεια εξόδου από τις φυλακές και κατάφερε να δραπετεύσει από τη χώρα, για να συλληφθεί και να επιστρέψει ξανά στις ελληνικές φυλακές.

Το 2013 με την υπογραφήτου ΧαράλαμπουΑθανασίου μετατράπηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης σε 20 χρόνια φυλάκισης και έτσι ο Χίμπερτ επέστρεψε στην πατρίδα του ελεύθερος.

Το καναδικό δίκτυο CBC News είχε περαιτέρω ρεπορτάζ για την υπόθεση όμως. Όπως μεταφέρει το Documento, το δίκτυο είχε αποκαλύψει ότι κάποιοι προσέγγισαν την οικογένεια του καταδικασθέντος και της πρότειναν να ρυθμιστεί το θέμα,έναντι 60 χιλιάδων δολαρίων. Τελικώς από ό,τι φαίνεται η οικογένεια δεν ανταποκρίθηκε. Η ποινή ωστόσο των ισοβίων εξαφανίστηκε διά της απονομής χάριτος.

 

γ. Ο πρόεδρος του ΣτΕ κατά της κυβέρνησης: Οι δικαστές δεν δέχονται οδηγίες

ως επαγγελματικό σωματείο, καλό θα ήταν να μην παρασύρεται σε ρόλο γραφείου Τύπου της ΝΔΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS

Εσείς “δεν δικαιούσθε, δια να ομιλήτε”, κύριε πρόεδρε του ΣτΕ. Προπαντός να λέτε  πως… δε δεχόσαστε οδηγίες.  Μερικοί από σας, μόνο οδηγίες δέχεστε, ως αχυράνθρωποι  της Ν.Δ.

΄Ενα παράδειγμα είναι  η απόφαση του δικαστηρίου που προϊστασθε.  Σας καταγγέλθηκε  η δολοφονία το 2006 του καθηγητή  Γιώργου Τριάρχη ,που είχε αποκαλύψει το μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονταν μαζί με τη μαφία των “ομογενών” των πρώην Ανατολικών χωρών και οι τότε υπουργοί  ης Δεξιάς κυβέρνησης  Ντόρα Μπακογιάννη και Μαριέττα Γιαννάκου. Στην αγωγή μας και στις υπόλοιπες καταγγελίες στο δικαστήριό σας, τις θεωρούμε “ηθικούς αυτουργούς”  εκείνου του εγκλήματος.

  ΄Ομως,  κύριε…κοπτόμενε (υποκριτικά) Πρόεδρε του ΣτΕ για την αναξάρτητη απονομή δικαιοσύνης, κάποιοι από το Ανώτατο αυτό δικαστήριο ,ως  “εντεταλμένοι” του κόμματος για το οποίο φαίνεται πως και σεις σήμερα… δίνετε τα ρέστα σας  (τη γνωστή επάρατη Δεξιά της ΕΡΕ και σήμερα Ν.Δ) και  στο οποίο ανήκουν και οι δύο  παραπάνω κυρίες,  για να μην τιμωρηθούν, συγκάλυψαν την υπόθεση μαζί με τις ευθύνες τους.

Επομένως… ηρεμήστε. Είστε κι εσείς στην ουσία υπόδικος.  Καλύτερα, λοιπόν,  να σιωπάτε. Και να είστε  σίγουρος πως ουδείς νουνεχής και χωρίς…γράσο στα μάτια , πιστεύει  πια σε αυτή τη χώρα σε όσα λέτε.

 Και  ακόμα, οφείλετε να γνωριζετε ή να μην καμώνεσθε πως το ξεχνάτε, πω δεν είστε εσείς, μια δράκα της Ν.Δ  ΟΛΟΣ ο δικαστικός κόσμος της χώρας. Κουτοπόνηρα φερόμενοι, όσοι διαπλέκονται με το συγκεκριμένο κόμμα , με πρώτους  κάποιους συνδικαλιστές  του κλάδου σας, προσπαθούν, όπως κι εσείς εδώ,  να θολώσετε τα νερά και αυτοπροσδιορίζεστε ως…ελληνική δικαιοσύνη!  ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν είστε, όμως,  η ελληνική δικαιοσύνη.  Οι “ολίγοι” και διαπλεκόμενοι με το  πολυαμαρτωλό κόμμα της Δεξιάς , δεν είναι οι  μόνοι δικαστές αυτής της χώρας.

Κι αν είναι κάτι,  είναι η ντροπή της. Αλλιώς πώς να εξηγήσουμε την…ηχηρή  σιωπή των εντολοδόχων δικαστών, ιδιαίτερα των συνδικαλιστών,  στο θέμα του π. Αρεοπαγίτη και συνδικαλιστή της Ν.Δ  Χρ. Αθανασίου, πρωτοκλασάτου στελέχους του κόμματος που στηρίζουν (π.υπουργός Δικαιοσύνης!), όταν ευθέως κατηγορείται πως αποφυλάκιζε εμπόρους ναρκωτικών;   Δε  βρήκαν    ούτε  μια λέξη να αρθρώσουν  για το φοβερό αυτό έγκλημα. Τσιμουδιά.   Ντροπή , χίλιες φορές ντρπή!

Υπάχρουν, όμως, δικαστές στη “Δανιμαρκία”. Και είναι οι περισσότεροι.  Εκείνοι, όμως,που  υπηρετούν σήμερα τον υιό  Μητσοτάκη και “τα δίνουν όλα” ,για  να τον κάνουν πρωθυπουργό,  δεν ανήκουν  στους έντιμους δικαστές.

Ανήκουν εξ ολοκλήρου στην παλιά Ελλάδα της διαφθοράς, της διαπλοκής, του κομματισμού , της πελατειακής σχέσης, της απάτης.  Γι΄αυτό, δεν έχουν δικαίωμα   “να κουνούν το δάχτυλο”. Αντίθετα. ΄Αλλοι,  έχουν και το ηθικό ανάστημα και την υποχρέωση  να καταγγέλουν και να  θεωρούν  τους λίγους επίορκους δικαστές στο κομματικό μαντρί της Δεξιάς  ως υπόδικους και   διαφθαρμένους.

Και σας χαρίζουμε τους Αθανασίου σας , τις Ντόρες και της Μαριέττες σας, αχυράνθρωποι αισχρών πολιτικάντηδων,οι οποίοι ,εκτός των άλλων, έφτασαν να  χρηματίζονται ακόμα και από αποφυλακίσεις εμπόρων ναρκωτικών ή να δολοφονούν, ως ηθικοί αυτουργοί,   έντιμους ανθρώπους,  όπως τον καθηγητή  Γιώργο Τριάρχη. ΄Ηταν εκείνος, που  αποκάλυψε την ανήθικη συμμετοχή όλων τούτων  στο αισχρό φαγοπότι δημόσιου χρήματος  μέσω των επιχορηγήσεων τεράστιων κονδυλίων σε μαφιόζικες ομάδες “ομογενών” της  π .Σοβιετικής ΄Ενωσης.

Να τους χαίρεστε όλους αυτούς, κύριε Σακελλαρίου,πρόεδρε του (πολυαμαρτωλού) ΣτΕ. Και μάθετε πως εσείς είστε πρόσκαιρος ,με ημερομηνία λήξης. Η ιστορία, όμως, είναι διαχρονική ως αξία και θεσμός. Αυτή σεβόμαστε.