Γ. Στουρνάρας: “Το φάντασμα της χρεοκοπίας είναι εδώ” και … ο σώζων εαυτόν σωθήτω!

Μητσοτάκης από Πάτρα:  Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ η χώρα να επιστρέψει στην εποχή των ελλειμμάτων και των λεφτόδεντρων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε προεκλογική ομιλία

 

Γ.  Στουρνάρας: Τα 20 δισ. ευρώ που χρειάζεται η οικονομία για να αποφύγει τη χρεοκοπία.

 

Την αύξηση της εθνικής αποταμίευσης κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες επί του ΑΕΠ, ήτοι περί τα 20 δισ. ευρώ, χρειάζεται να πετύχει η ελληνική οικονομία, για να είναι δημοσιονομικά βιώσιμη και να αποφύγει τους κινδύνους μίας νέας χρεοκοπίας, σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ), κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Την ίδια στιγμή, και πάλι με παλαιότερες εκτιμήσεις του Γιάννη Στουρνάρα, η «μαύρη οικονομία» υπολογίζεται περί τα 50 δισ. ευρώ, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ανυπολόγιστα δισ. ευρώ να είναι κρυμμένα κάτω από τα… «στρώματα». Κατ’ αυτόν τον τρόπο υπονομεύονται σημαντικά οι δείκτες της, νόμιμης, αποταμίευσης, ναρκοθετώντας το επενδυτικό και δημοσιονομικό τοπίο της χώρας και φέρνοντας στο νου το «φάντασμα» της χρεοκοπίας της προηγούμενης δεκαετίας.

****

Πότε λένε αλήθεια; Ποτέ. Ως οι ηχηρότεροι   Μαυρογυαλούροι του ελληνικού, κομματικού συστήματος από συστάσεως ελληνικού κράτους, είναι αδίστακτοι. ΄Εχουν πάρει διαζύγιο από  κάθε είδους αλήθεια.  ΄Όπως και από κάθε καθαρό και διάφανο, ομοίως.

Ετοιμάζονται για την έξοδο. Οι Γκέμπελς που χρυσοπληρώνει ο Κούλης τους,  αλα Κωστάκης Καραμανλής στην πρώτη χρεοκοπία, δεν μπορούν να τους καλύπτουν άλλο.’ Αλλωστε, δεν υπάρχει ΄Ελληνας σοβαρός  και έντιμος που να εμπιστεύεται, έστω και στο ελάχιστο …ενημέρωση(!)  από το  δραστηριοποιούμενο αληταριό   στην μπίζνα    του  Γκεμπελιστάν.    Πλανόδιοι και μη

Η  δεύτερη χρεοκοπία  έχει δείξει τα δόντια της. Και όχι γιατί το πλασάρει εντέχνως  ο Στουρνάρας. Κανένα δείκτης δε στηρίζει το αντίθετο. Και λέτε να μην παίρνουν  είδηση  απ΄έξω τί συμβαίνει;   Ο κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση και οικονομικό αδιέξοδο. Η μισή Ελλάδα κοιμάται μόνο  με…  πολύχρωμα χάπια πια!

 Παράλληλα, η μαφιόζικη παρέα που κυβερνά,  αναζητά θύματα, «αποδιοπομπαίους τράγους». Ο  χωμένος , ως τα μπούνια,  στη διαφθορά Στουρνάρας το ξέρει  πως περιμένουν να τον κρεμάσουν. Να του χρεώσουν τη νέα χρεοκοπία. Και βγαίνει για πρώτη φορά δημόσια  να μας προαναγγείλει το « δυστυχώς επτωχεύσαμε» και  πάλι.

Αλλά, δε φτάνει ένας…τράγος.  Χρειάζεται και ένα…πρόβατο. Ως τέτοιο, μαρκάρουν τον Κασσελάκη. Ο νέος «Γιώργος Παπανδρέου». Σε 6 χρόνια, που τελειώνει  η…χάρη και τα ψέματα , θα ψάχνει απεγνωσμένα για 15 δισ το χρόνο ΜΟΝΟ ΤΟΚΟΥΣ για το χρέος, που σύντομα θα ξεπεράσει τα 500 δις. Και με τα «μαξιλάρια»…  ξεπουπουλιασμένα πια.

 Θα γίνει  το εξιλαστήριο θύμα τους;  Θα υπάρξει ο Στέφανος Κασσελάκης  τόσο αφελής και πολιτικά ανώριμος;  Οψόμεθα!

Εμείς ,εδώ θα είμαστε. Δεν πάμε πουθενά, μέχρι να τους δούμε πίσω από τα κάγκελα. Τούτη τη φορά χωρίς αμφιβολία, γιατί σύντομα «θα φάει η μύγα  σίδερο και το κουνούπι ατσάλι».