Δημοκρατία, πολιτικός, πολιτικοποίηση και διακυβέρνηση στο λεξιλόγιο του Κυριάκου Μητσοτάκη

 

Μητσοτάκης από Κέρκυρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άλλαξε -Τοξικότητα, ψέμα και λεφτόδεντρα σε πιο life style περιτύλιγμα<

 

6229750

 

Μητσοτάκης στο Άργος: Να αποκρούσουμε το απολιτίκ lifestyle της αντιπολίτευσης με επιχειρήματα

***

Οι λέξεις, αιώνες τώρα,  “κοκκινίζουν” από οργή και αγανάκτηση για το βιασμό  που υφίστανται καθημερινά  από    χρήστες   σκοπούμενης διαστρέβλωσης των νοημάτων τους.   Κυρίως, όμως, οι εξουσίες στα κατά καιρούς πολιτεύματα,  και στις δημοκρατίες οι  εκπρόσωποι  των  κομματικών λόμπι, είναι εκείνοι που  διαπρέπουν, κάποτε και με αποκλειστικότητα στο συγκεκριμένο  άθλημα. Είναι αυτοί   που αν δεν ικανοποιούν τις  φιλοδοξίες και το  ψώνιο τους , η  ενασχόληση με την μπίζνα του κομματισμού , αποτελεί  το εφαλτήριο για οικονομική εξασφάλιση  και πλουτισμό (πρβλ Κων. Μητσοτάκη).

Βιασμός της λέξης, είναι να χάνει με βάναυσο  τρόπο  ο όρος τη σημασία του, το μήνυμά του. Για παράδειγμα, να λες πως ο Χίτλερ υπήρξε ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟΣ ηγέτης. ΄Η ο  …΄Αγιος και Ισαπόστολος Κωνσταντίνος , να αποκαλείται  Μέγας!

Μπορεί κάθε λέξη να έχει και την αλληγορία της και ασφαλώς μια σειρά μικρή ή μεγάλη από άλλες ,συγγενικές και συνώνυμες.  Αλλά,  πάντα και σε όλες τις γλώσσες, η λέξη έχει  μια  πρώτη, βασική και κυρίαρχη σημασία. Αυτός είναι ο κανόνας.

Για τους  ασχολούμενους επαγγεματικά,  όμως,  με το   κομματικό εμπόριο  δεν υφίσταται τέτοια αρχή.΄Οπως και σε πλείστες .άλλες περιπτώσεις.   Η χρήση της λέξης σε τέτοιους είναι αντιστρόφως ανάλογη της σημασίας της και  εξυπηρετεί σε κάθε περίσταση τις προσωπικές επιδιώξεις του  χρήστη.

Στην ελληνική πραγματικότητα που ανέκαθεν ξεπερνούσε  το σύνηθες των υπόλοιπων χωρών σε όλα τα δεινά  και αυτή η κομματική  παθογένεια σπάζει το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ.   Αποτελεί, μάλιστα στο λεγόμενο κοινοβουλευτισμό, στις Δημοκρατίες  δυτικού  τύπου,  την προσφορότερη  πηγή για όσους  έχουν  λόγους και διάθεση έρευνας  για να τη διαπιστώσουν εύκολα και τεκμηριωμένα.

Παράδειγμα πρόσφατο, αλλά όχι μοναδικό , η παρουσία εδώ και  λίγα χρόνια στην κομματική κονίστρα του γιου του αλήστου μνήμης στα πολιτικά πράγματα της  Ελλάδας,  Κων. Μητσοτάκη  (ή κατά την προσφιλή  έκφραση της εποχής του ανίερου βίου και της πολιτείας  του  «Μητσοτάκη κάθαρμα»).  ΄Ισως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με σχεδόν καμιά εξαίρεση άλλου προσώπου  στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας, να έχει κερδίσει… επάξια  την εγγραφή του στο βιβλίο Γκίνες  τού   πολιτικού   εκφυλισμού  για τις εξαίρετες επιδόσεις του στο βιασμό και την κακοποίηση των όρων και των λέξεων  της,  κατά τα άλλα, πλούσιας και μητέρας των άλλων,  ελληνικής γλώσσας.

Παραθέτουμε με μια  χαρακτηριστική λίστα με  τέτοιες λέξεις σε φράσεις και την αντιστοίχισή  τους με τη σημερινή ελληνική  πραγματικότητα, τα  γεγονότα ,κυρίως τραγικά, από τα πολλά που έχουν λάβει χώρα σε αυτή την ταλαίπωρη…χώρα από την ώρα που ο Κυριάκος εκ Χάρβαρντ, γύρισε στην Ελλάδα και έλαβε από τον πατέρα του το «δαχτυλίδι της διαδοχής».

Αποκαλεί και χαρακτηρίζει:

– «Ελεύθερες» και «έντιμες»  τις εκλογές που  εξελέγη  με βία και νοθεία ,πρωθυπουργός όταν:   Οι μισοί, σχεδόν,  ΄Ελληνες  ψηφοφόροι  απείχαν από αυτό το εκλογικό θέατρο .  Και  από  τους ψηφίσαντες,  το 60%  έριξαν  αντιδεξιά ψήφο.

-“Νίκη της πλειοψηφίας” όταν τον Κυριάκο  Μητσοτάκη και την  παρέα του,   τους έκανε κυβέρνηση ένα 20 με 25% του ελληνικού εκλογικού σώματος.   Κι αυτό ,ακριβώς, το εκλογικό θέατρο,   οι βιαστές των λέξεων, μεταξύ τους και πρώτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  το αποκαλούν……Δημοκρατία!  Και μάλιστα «Κοινοβουλευτική ». Αυτή,  που  μόνο    κοινοβουλευτική δικτατορία θα μπορύσε κανείς να τη χαρακτηρίσει  .

-«Αναπόφευκτα θύματα» της πανδημίας του covid 20.000 συνανθρώπους , που πέθαναν  εκτός ΜΕΘ , γιατί το διεφθαρμένο  καθεστώς υπεξαίρεσε  δισεκατομμύρια για άχρηστους εξοπλισμούς, αλλά  δε διέθεσε  δεκάρα σε  είδη πρώτης ανάγκης και μέσα  για τη σωτηρία συνανθρώπων.

-«Δικαίωμα» της κυβέρνησής  να  πνίγει  στην Πύλο  700 «κολασμένους της γης» με τα παιδιά τους στα χέρια.

-«Ατύχημα» τη δολοφονία  58 αθώων επιβατών της αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, πάλι για να υπεξαιρέσουν τα κονδύλια της Ε.Ε

– «΄Ανθιση»  της ελληνικής οικονομίας επί των ημερών του  Μητσοτακικού καθεστώτος,  όταν  ο ίδιος που το εγκαθίδρυσε,  εκτόξευσε το χρέος σε πάνω από 400 δισ και ο ΄Ελληνας πληρώνει το λάδι που παράγει η χώρα 14 ευρώ το λίτρο και τη βενζίνη σχεδόν 2 ευρώ.

–  Αποκαλεί το    Στέφανο Κασσελάκη απολιτικ(!), αντιπαραβάλλοντας προφανώς,  ως   πολιτικοποιημένο τον εαυτό του. Αυτόν, ακριβώς,  το…γίγαντα της πολιτικής εντιμότητας, της ηθικής, της σύνεσης,   της οξυδέρκειας που   παρουσιάσαμε παραπάνω μέσα από  έναν άλλο δρόμο. Από τον  τρόπο που μεταχειρίζεται τις λέξεις.

Δώσαμε μια μικρή  μόνο , πικρή γεύση τί σημαίνει και πώς αντιλαμβάνεται  ο ίδιος την   έννοια αυτών των  όρων για έναν από  τους χειρότερους δημαγωγούς  στην  ελληνική κομματική σκηνή,  όπως είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι αυτός ο λόγος, που όταν τον ακούς να «λέει εκείνο» , εσύ οφείλεις να το ερμηνεύεις πάντα  με το… αντίθετό του.   Για τέτοια λεκτική βαρβαρότητα, μιλάμε!

Και αν   όσα παραθέσαμε ανάμεσα στα   εκατοντάδες άλλα  εγκλήματα αυτού του καθεστώτος   στα πέντε χρόνια που κατέχει, ελέω βίας και νοθείας της λαϊκής  βούλησης,  την εξουσία , δε συνιστούν βιασμό της ελληνικής γλώσσας και της σημασίας των λέξεων και κατ΄  επέκταση  αφόδευση  στα μυαλά των Ελλήνων,  τότε ή πρέπει εσπευσμένα να αλλάξουμε τη γλώσσα μας,   γνωστή για τον πλούτο της   στη λεπτομέρεια, την ακρίβεια και την κυριολεξία της έννοιας  παγκόσμια, ή να εκδιώξουμε (αλλά όχι ατιμωρητί)  εδώ και τώρα  την πιο διεφθαρμένη,  κυβέρνηση,  που εμφανίστηκε  ποτέ  στην πολιτική ιστορία της χώρας. Αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΑ ΚΑΙ …ΚΛΩΤΣΗΔΩΝ !  ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ  ΣΤΟ   ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΤΗΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ  ΟΙ  ΕΝΤΙΜΟΙ , ΟΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ  ΚΑΙ ΟΙ  ΜΗ ΑΝΑΜΗΡΥΚΑΖΟΝΤΕΣ…  ΣΑΝΟ  ΕΛΛΗΝΕΣ.  ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ.