ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

1. ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ; ΕΧΕΙ ΙΑΤΡΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ;
2. ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ. ΙΔΙΟ ΤΟ “ΧΡΩΜΑ”  ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑ.
3.  ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΗΣΤΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΤΟ 2013.

4.Ο…ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ…ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΤΙΤΟ ΚΑΙ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ!

5. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΑΝΤΙ-ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟ ΚΛΑΜΠ ΚΑΙ  ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!

 

____________________________________________________________________
1. Ψαριανός: Δεν ξέρω αν η Κωνσταντοπούλου είναι στα καλά της, υπάρχουν θέματα υγείας
Ψαριανός: Δεν ξέρω αν η Κωνσταντοπούλου είναι στα καλά της, υπάρχουν θέματα υγείας

Ολομέτωπη επίθεση στην πρόεδρο της Βουλής εξαπέλυσε ο Γρηγόρης Ψαριανός, λέγοντας πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν είναι στα καλά της.

Μιλώντας στον Βήμα FM, δήλωσε πως μπορεί να κάνει ό,τι θέλει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, «εμείς θα τη βγάλουμε», πως είναι πρόβλημα του Αλέξη Τσίπρα που πρέπει να το προσέξει. Πρόσθεσε πως η πρόεδρος της Βουλής έχει προσωπική ατζέντα και είπε: «Δεν ξέρω αν είναι στα καλά της». Οταν αντέδρασαν οι δημοσιογράφοι στο στούντιο για την αναφορά αυτή, ο βουλευτής του Ποταμιού επέμεινε, λέγοντας ότι «υπάρχουν θέματα υγείας» και πως πρέπει να τα ψάξουμε όλοι.

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, είπε πως πρέπει να αποφασίσει αν θα τρακάρει «έξω ή μέσα», εκτός αν έχει αποφασίσει κάνει «τρελίτσες»…

Πως δεν είναι στα καλά του η “θυγατέρα” φαίνεται και… δια γυμνού οφθαλμού. ΄Ομως, ξέρει κάτι παραπάνω ο  Γρηγόρης και δε μας το αποκαλύπτει, λόγω ιατρικού απορρήτου; Επειδή κάτι έχουμε ακούσει κι εμείς παλιότερα, αλλά κρίναμε πως δεν έπρεπε να το πούμε ευθέως.Το υπονοήσαμε κάποιες φορές σε κείμενά μας πάντως, κρίνοντας τις αλλεπάλληλα   αλλόκοτες και υστερικές συμπεριφορές της.

 Σε όλες τις πολιτισμένες  χώρες του κόσμου η υγεία των ανθρώπων που ασκούν εξουσία για χίλιους (ευνόητους) λόγους , ενδιαφέρει τους πολίτες της χώρας. Η  Κωνσταντοπούλου  κατέχει τον τρίτο κατά σειρά θεσμικό ρόλο της πολιτείας. Δεν πρέπει να ξέρουμε καθαρά τί συμβαίνει με την υγεία της;

____________________________________________________________________________

 2. ΣΤΟΙΧΙΖΑΝ 350 ΕΚΑΤ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΤΟ «ΦΟΥΣΚΩΣΑΝ»
Τασούλας για τα 500 εκατ. για αεροπλάνα: Εμείς συνεκτιμήσαμε τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας και παγώσαμε την προμήθεια

Για τη στάση της προηγούμενης κυβέρνησης στο θέμα της αποκατάστασης των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας Ρ-3 Orion μίλησε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης ο πρώην υπουργός Πολιτισμού και πρώην υφυπουργός Αμυνας (επί υπουργείας Μεϊμαράκη), Κώστας Τασούλας.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM ο κ. Τασούλας ανέφερε ότι η απόφαση για την αποκατάσταση των αεροσκαφών ελήφθη στο ΚΥΣΕΑ του περασμένου Οκτωβρίου αλλά «το παγώσαμε συνεκτιμώντας τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας».

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι το 2014 όταν το θέμα εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών ναυτικής εργασίας είχε έρθει στην επιτροπή εξοπλισμών, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ το είχαν καταψηφίσει. Επιπλέον, αποκάλυψε ότι το κόστος τότε είχε αξιολογηθεί στα 350 εκατ.ευρώ και όχι 500 εκατ. όπως κοστολογήθηκε τώρα.

«Το πρόγραμμα αυτό είχε κοστολογηθεί σε ευρώ. Είχε κοστολογηθεί τον Ιούλιο τότε, στην εισήγηση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, στα 350 εκατ. ευρώ. Είναι εμφανώς παραπάνω» είπε.

Οπως εξήγησε ο κ. Τασούλας «υπήρχε ένα πρόγραμμα από επείγοντα και αδήριτης ανάγκης εξοπλιστικά θέματα των ενόπλων δυνάμεων το καλοκαίρι του 2014, σαράντα δύο τον αριθμό. Αυτά τα σαράντα δύο θέματα ήρθαν στην αρμόδια επιτροπή εξοπλισμών της Βουλής στις 30 Ιουλίου. Η Βουλή κατά πλειοψηφία ενέκρινε αυτές τις προμήθειες και για τη συγκεκριμένη προμήθεια του εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών ναυτικής εργασίας, το κόμμα των ΑΝΕΛ, δια της εκπροσώπου κυρίας Κουντουρά, στην επιτροπή εξοπλισμών, εξέφρασε ονομαστικά τις επιφυλάξεις για το άρθρο 13. Συγκεκριμένα, τα υπόλοιπα τα ψήφισε και γι’ αυτό δεν υπερψήφισε. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε κανένα, επικαλούμενο ότι είναι αποσπασματική η αναφορά σε κάποια προγράμματα και ότι έπρεπε να έρθει συνολικά όλο το ΕΜΠΑΕ, όλο το πρόγραμμα εξοπλισμού, να το δει και μετά να αποφασίσει».

«Τώρα αυτοί που τότε δεν το ψήφισαν και ενώ οι ανάγκες της χώρας είναι πολύ πιο αυξημένες, το υλοποιούν» συμπλήρωσε ο βουλευτής της ΝΔ καταλήγοντας πως «όλα αυτά γίνονται σε ένα περιβάλλον ασυναρτησίας και κάθε λεπτό που περνάει φέρνει τη χώρα  σε δυσμενέστερη θέση προς τους δανειστές της».

“Μάλιστα, αποκάλυψε ότι το 2014 όταν το θέμα εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών ναυτικής εργασίας είχε έρθει στην επιτροπή εξοπλισμών, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ το είχαν καταψηφίσει. Επιπλέον, αποκάλυψε ότι το κόστος τότε είχε αξιολογηθεί στα 350 εκατ.ευρώ και όχι 500 εκατ. όπως κοστολογήθηκε τώρα”.

1. Αλήθεια, τί άλλαξε από ο 2014  και σήμερα  κατέστη  εξαιρετικά απαραίτητο να πετάξουν 500 ολόκληρα εκατομμύρια δολάρια, για να πάρουν αυτά τα   ανταλλακτικά ;

2. Αν είχε το κόστος αξιολογηθεί τότε σε 350 εκτομμύρια ευρώ και σήμερα εκτοξεύτηκε στα 500 εκατομμύρια, έστω δολάρια, η υπόλοιπη (ΜΕΓΑΛΗ) διαφορά σε τίνος τσέπη θα πάει;

Τον λυπάμαι τον Τσίπρα και την παρέα του εκεί στην εθνικιστική κυβέρνηση. Δε θα προλαβαίνουν να εισπράττουν “σφαλιάρες” αργότερα (στις καλές ημέρες για τη χώρα και στις κακές για δαύτους) από τις εξεταστικές και (το χειρότερο) από τις ανακριτικές επιτροπές, που θα τους ετοιμάζουν.

Με στοίχημα πως θα καθίσουν για πολλά…κακουργηματικού χαρακτήρα εγκλήματα στο σκαμνί.

_______________________________________________________________________

3.ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
H κόρη του Χριστούλα που αυτοκτόνησε στο Σύνταγμα γράφει γράμμα στην Λιάνα Κανέλλη [επιστολή]
H κόρη του Χριστούλα που αυτοκτόνησε στο Σύνταγμα γράφει γράμμα στην Λιάνα Κανέλλη [επιστολή]

Ανοιχτή επιστολή στη Λιάνα Καννέλη έστειλε η Εμμυ Χριστούλα, δημοσιογράφος, κόρη του αυτόχειρα που έδωσε τέλος στη ζωή του στο Σύνταγμα το 2013.

Γράφει στην επιστολή της η Εμμυ Χριστούλα:

«Δίπλα στα ονόματα του κ. Μπεγλίτη, του κ. Κουκουλόπουλου και άλλων διάσημων τηλεοπτικών πραιτοριανών, που πριν τρία χρόνια ενοχλήθηκαν σφοδρά από την πολιτική πράξη του Δημήτρη Χριστούλα, καθώς έσπαγε τη σιωπή της γενικευμένης κοινωνικής αυτοχειρίας που ήθελαν να επιβάλλουν στην ελληνική κοινωνία, προστίθεται τώρα και αυτό της Λιάνας Κανέλλη.

Με τη γνωστή παραληρηματική της λεξιθηρία, δύο μέρες ακριβώς μετά την επέτειο των 3 χρόνων από τη δημόσια αυτοκτονία του, πρόσβαλλε βάναυσα τη μνήμη του.

Έτσι γίνεται όταν δεν εντρέπεσαι. Εκτρέπεσαι. Παρεκτρέπεσαι…

Δε θα παραθέσω τις λερές λέξεις με τις οποίες έντυσε τον κανιβαλισμό της, καθώς δεν μπορούν να βρίσκονται ούτε καν στην ίδια αράδα με το όνομα ενός ανθρώπου που υπήρξε στρατευμένος στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Θα αναγκαστώ όμως να ειπώ ότι ο Χριστούλας δεν ήταν ο κακόμοιρος ανθρωπάκος που δεν άντεξε και έφυγε εν κρυπτώ στην αδιέξοδη απελπισία κάποιου ιδιωτικού χώρου, όπως η κ. Κανέλλη θέλησε να τον παρουσιάσει.

Οι χιλιάδες των συμπολιτών μας, οι χιλιάδες πολίτες από την Ευρώπη, διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης κατάλαβαν το αυτονόητο.

Το αυτονόητο που δεν μπόρεσε να καταλάβει η Λιάνα Κανέλλη, αφού η πολιτική της εμπάθεια, η μικροπολιτική της μιζέρια, η παντελής έλλειψη πολιτικής κουλτούρας, αλλά και η πλήρης άγνοιά της ιστορίας των κινημάτων, την εμποδίζουν.

Οι πολίτες κατάλαβαν και τον ύψιστο συμβολισμό μιας πράξης ανοικτής, δημόσιας, ενώπιον του Δήμου και του ελληνικού κοινοβουλίου, αλλά και το περιεχόμενο του ιδιόχειρου σημειώματος, στο οποίο χρησιμοποιεί απαγορευμένες λέξεις για τον πολιτικό καθωσπρεπισμό μιας κυρίας που έχει τόση σχέση με τον κομμουνισμό, όση είχε και με τα υπόλοιπα κόμματα, στα οποία ως πολιτικός χαμαιλέων προσέτρεχε για να την εντάξουν στις γραμμές τους.

Η Λιάνα Κανέλλη δεν κατάλαβε για αυτόν ακριβώς το λόγο.

Όταν το αξιακό πολιτικό σου σύστημα είναι ένα λάστιχο που τεντώνεται και μαζεύεται ανά δεκαετία, αναλόγως του ποιος σου προσφέρει πολιτική ασυλία, πώς να καταλάβεις τη θυσία του Κώστα Γεωργάκη;

Άλλωστε τότε η κ. Κανέλλη πρέπει να… διάβαζε και δεν κατάλαβε ότι για κάποιους η αυτοκτονία φαντάζει αυτονόητη όχι σα φυγή, αλλά σαν πράξη που θρυμματίζει τη σιωπή, σαν πράξη που ερεθίζει τη συνείδηση, που ενισχύει την ευθύνη των πολιτών ως χειριστών και συμμετεχόντων του δημόσιου χώρου, σαν πράξη που ενδεχομένως γίνει το εργαλείο για την ίδια τη ζωή.

“Το σπάραγμα της ζωής που ζητάει να ζήσει” το περιγράφει ο Γιάννης Ρίτσος, αλλά τούτος ο ποιητής πέφτει βαρύς και πολύ κομμουνιστής, όταν για δεκαετίες παρέα σου είναι η αυλή των κολάκων της κ. Λιάνη – Παπανδρέου, ο Κώστας Κυδωνιάτης και προσφάτως ο ΄΄ γεννημένος αντικομμουνιστής ΄΄ Μπαλτάκο

“Απ΄ όλα όσα έχουν γραφτεί αγαπώ μόνον αυτό που γράφει κανείς με το αίμα του. Γράφε με αίμα και θα νιώσεις ότι το αίμα είναι πνεύμα.”

Αυτό το τόσο απλό κατάλαβαν και όλα τα μέλη της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου που το Σάββατο απέτισαν φόρο τιμής σε ένα σύντροφό τους, αφού ο Δημήτρης Χριστούλας υπήρξε δραστήριο μέλος της Επιτροπής για την πρωτοβουλία ελέγχου του δημόσιου χρέους, από το 2011.

Φόρο τιμής σε έναν άνθρωπο που πέθανε όπως έζησε, σκεφτόμενος πολιτικά.

Ψιλά γράμματα αυτά για τη Λιάνα Κανέλλη.

Ψιλά γράμματα η πολιτική ως οντολογική έννοια, που ενυπάρχει και που συστήνει αδιάκοπα τον τρόπο που ζεις και τον τρόπο που φεύγεις.

Ψιλά γράμματα η συν-τροφικότητα .

Τρέφει ο ένας τον άλλον και τρεφόμαστε ο ένας από τον άλλον, έλεγε ο Μακρονησιώτης παππούς μου, γιατί οι κομμουνιστές είναι “ένα κράμα από ήθος Τσε, εντιμότητα Πλουμπίδη και αυτοκτονικό πείσμα Άρη Βελουχιώτη”.

Σύντροφοι και φίλοι του ΚΚΕ, σεις που το μόνο που διαθέτετε είναι οι καλύβες σας και οι πεζούλες σας, σεις τιμήσατε έμπρακτα τον Δημήτρη Χριστούλα.

Γιατί σεις ξέρετε χρόνια τώρα ότι  “ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του”.

Έμμυ Χριστούλα»

΄Οταν ανοίγει το στόμα της η Λιάνα Κανέλλη, μερικές φορές δεν ξέρει τί λέει. Και εν προκειμένω, τα είπα ΟΛΑ λάθος για το Δημήτρη Χριστούλα και ορθά της τα… ψέλνει ( σε όμορφο, μεστό (πολιτικό) λόγο, μάλιστα) η κόρη του αυτόχειρα  φαρμακοποιού .

 Κι εμείς τότε, όταν είχε δημόσια αυτοκτονήσει στο Σύνταγα ο πατέρας της, δεν είχαμε συμφωνήσει με εκείνη την πράξη.  Φαίνεται, όμως, και από τη σημερινή επιστολή της κόρης του ΄Εμμυς Χριστούλα πως εκείνος ο άνθρωπος λειτουργούσε πολιτικά σε όλες τις πτυχές  της ζωής του. Κι έτσι θέλησε να λειτουργήσει και με το θάνατό του.

Σε μια στείρα από αγωνιστικές, συμβολικές πράξεις εποχή,  ίσως να ήταν απαραίτητη, λέμε σήμερα,  εκείνη η θυσία.΄Ετσι, έκρινε πάντως ο ίδιος ο αυτόχειρας. Γι΄αυτό, οφείλουμε να   αποκατατήσουμε ιστορικά το όνομά του στο πάνθεο των αγωνιστών.

____________________________________________________________________

4. Το 82% των Κροατών άνω των 50 περνούσαν καλύτερα επί Γιουγκοσλαβίας
Το 82% των Κροατών άνω των 50 περνούσαν καλύτερα επί Γιουγκοσλαβίας

Το 82% των Κροατών με μεγάλη εμπειρία από τη ζωή στην Πρώην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας (SFRJ) θεωρεί ότι τότε ζούσε καλύτερα, το 74% πιστεύει ότι θα μπορούσε υπό συγκεκριμένες συνθήκες να ζήσει ξανά σε ένα μονοκομματικό σύστημα και το 40% εκτιμά ότι ο Γιόσιπ Μπροζ Τίτο είναι θετική προσωπικότητα, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ενημερωτικής πύλης MojeVrijeme.hr.”

 

Κάπως έτσι, όπως για τον Τίτο, πήραμε μια πρόσφατη ενημέρωση,   είναι οι στατιστικές και στη Ρουμανία για τον Τσαουσέσκου.  Ικανός αριθμός    Ρουμάνων πολιτών από  50 χρόνων και πάνω,  φαίνεται  πως νοσταλγεί  την περίοδο της διακυβένησης της χώρας από τον πρόεδρο, που εκτέλεσαν παράλογα και βάρβαρα (με συνοπτική δίκη)  οι “πολιτικοί” της αλλαγής (διάβαζε Ι. Ιλιέσκου) το 1989.   Πρόβλημα οι Ρουμάνοι, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις σήμερα,  φαίνεται πως   είχαν περισσότερο  με τη σύζυγο του τότε προέδρου της χώρας , την ΄Ελενα Τσαουσέσκου ,παρά  με τον ίδιο τον Τσαουσέσκου.

Κόλαφος για όλους αυτούς τους δολοφόνους, που επί χρόνια, μέχρι και σήμερα, για να δικαιολογήσουν τη βάρβαρη εκείνη εκτέλεση του προεδρικού ζεύγους , διέδιδαν πως η οικογένεια είχε βγάλει τεράστια ποσά στην Ελβετία, ήταν  πρώτα  το γεγονός πως δε βρέθηκε ποτέ “δεκάρα τσακιστή” σε ξένες τράπεζες και ύστερα, το τέλος των παιδιών του Τσαουσέσκου. Πέθαναν  αργότερα στη…δημοκρατική Ρουμανία άφραγκοι, ο ένας σε πτωχοκομείο και ο άλλος σε νοσοκομείο απόρων! (Τα αδέλφια και τα ανίψια του δικού μας εδώ Κ. Καραμανλή, όμως);

Υπήρξαν αναμφισβήτητα πολλές θετικές πλευρές στο έργο των κομμουνιστικών κυβερνήσεων  των λεγόμενων “ανατολικών χωρών”. ΄Οπως και αρνητικές. Το ίδιο ακριβώς  που συμβαίνει και στις καπιταλιστικές χώρες. Δεν ήταν καλύτερη, ας πούμε  (αντίθετα πολύ χειρότερη λέμε εμείς) η διακυβέρνηση της  Ελλάδας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή σε σχέση με εκείνη του Ρουμάνου ομολόγου   του τα “πέτρινα”  χρόνια.  Και όμως.  Τον δικό μας εδώ, με χιλιάδες  πολιτικούς αντιπάλους στις φυλακές, τα κάτεργα, τα  ξερονήσια, άλλους  εξορισμένους-διωγμένους  στα πέρατα  της οικουμένης, με τη μισή και παραπάνω Ελλάδα στο περιθώριο, εξαιτίας των αλήστου μνήμης  πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων, κάποια “στρατευμένα” και άθλια μυαλά τον είπαν…Εθνάρχη. Και το Νικολάε Τσαουσέσκου ή  ακόμα και τον Τίτο, τους είπαν …δικτάτορες.  Ποιοι; Οι δικτάτορες   της σκέψης, της αλήθεας ,οι βιαστές της Ιστορίας. Ευτυχώς, όμως, η Ιστορία δε γράφεται τώρα απ΄αυτούς, ούτε έχουν την τύχη  πλέον να  πιστεύει ο κόσμος  τα ψεύδη και τις σκοπμότητες  των “στρατευμένων κονδυλοφόρων”.

Γράφαμε για το ίδιο ζήτημα παλιότερα:

 ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ…ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ!
 
26.08.13

” Εσβησαν τα σημάδια από τις σφαίρες στον τοίχο που εκτελέστηκαν οι Τσαουσέσκου

 

Δεν υπάρχουν πλέον ίχνη από σφαίρες στον τοίχο όπου εκτελέστηκαν ο πρώην ηγέτης της Ρουμανίας Νικολάε Τσαουσέσκου και η σύζυγός του Έλενα, στη στρατιωτική μονάδα Ταργκοβίστε, 82 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Βουκουρεστίου.

 

Ο τοίχος που “είδε” την πτώση του τότε ισχυρού άνδρα της Ρουμανίας, ο οποίος σφράγισε μια ολόκληρη εποχή, ανακαινίστηκε και βάφτηκε στα χρόνια που ακολούθησαν την επανάσταση του 1989, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ίχνη από τις σφαίρες. Τα στελέχη του μουσειακού συγκροτήματος του Ταργκόβιστε Curtea Domneasca αναζητούν τρόπους για να επαναφέρουν τον τοίχο στην αρχική του κατάσταση.” (ΜΜΕ)

***

΄Οση “μπογιά”   και να χρησιμοποιήσουν για να σκεπάσουν τις “πομπές”,  η ιστορική αλήθεια δεν πρόκειται να καλυφθεί . Πουθενά και με τίποτα.  Για το Ν. Τσαουσέσκου έχουμε γράψει επανειλημμένα στις σελίδες του  Homo-Naturalis.gr. Η ιστορική μας άποψη είναι πως ΕΝΤΕΛΩΣ  άδικα εκτελέστηκε το  τότε προεδρικό ζεύγος.  Αν με την πτώση του λεγόμενου υπαρκτού σοσιαλισμού έπρεπε να εκτελεστούν οι ηγέτες του, η αρχή δε θα γινόταν σίγουρα με τον Τσαουσέσκου, επειδή, όχι μόνο δεν ήταν ο χειρότερος, αλλά αντίθετα η πολτική του υπήρξε απείρως καλύτερη των  ηγεσιών των άλλων κομμουνιστικών χωρών και τα αποτελέσματά της έγιναν εδώ και πολύ καιρό φανερά στη Ρουμανία. Η χώρα, αν δεν κατέρευσε οικονομικά και είναι σήμερα σε πολύ καλύτερη κατάσταση (ακόμα και από την Ελλάδα) , αυτό  οφείλεται στο γεγονός πως ο τότε ηγέτης της Ρουμανίας φρόντισε να μην αφήσει στις επόμενες γενιές χρέη.

 

Τί συνέβη,λοιπόν και σήμερα αρχίζουν όλοι να αντιλαμβάνονται πως οι Ρουμάνοι βιάστηκαν να “δικάσουν” τους  Τσαουσέσκου  με συνοπτικές διαδικασίες ενός στρατοδικείου και να τους εκτελέσουν μέσα σε χρόνο ρεκόρ; (μάλιστα τους σκότωσαν  στην κυριολεξία σαν “σκυλιά” και  και με τα χέρια δεμένα με σκοινιά!) ΄Αποψή μας είναι πως την ευθύνη την επωμίζεται εξ ολοκλήρου ο μετέπειτα …σοσιαλιστής πρόεδρος της Ρουμανίας ΄Ιον  Ιλιέσκου και “δεξί χέρι” του Τσαουσέσκου,όσο κυβερνούσε.  Ο Ιλιέσκου “πούλησε” στην κυριολεξία το “σύντροφό” του, για να καταφέρει να πραγματοπιήσει το φιλόδοξο όνειρό του , να κυβερνήσει τη Ρουμανία, κάτι που θα ήταν αδιανόητο με τον Τσαουσέσκου ζωντανό, έστω και στη φυλακή. ΄Ετσι, εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση των ημερών, την αφέλεια και την εμπιστοσύνη του τότε ισχυρού άντρα της Ρουμανίας και τη χρησιμοθηρία κάποιων  επίορκων δικαστών-στρατιωτικών (ο ένας αυτοκτόνησε ήδη)  και κατάφερε  να βγάλει από τη μέση έναν κομμουνιστή ηγέτη,  ο οποίος, όπως είπαμε ,δεν ήταν ο χειρότερος. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός πως σε ΚΑΜΙΑ χώρα του λεγόμενου υπαρκτού σοσιαλισμού δεν εκτελέστηκε κανείς ηγέτης; Ούτε καν στη…Μέκκα του κομμουνισμού στη Σοβιετική ΄Ενωση.

 

Με την ευκαιρία να επαναλάβουμε κάτι που γράφουμε συνέχεια εδώ. Ο κομμουνισμός, ως ιδεολογία και πολιτικό σύστημα, έτσι όπως τον οραματίστηκαν  οι “πατριάρχες” του (Μαρξ, Λένιν κ.α), ελάχιστη σχέση είχε με το σύστημα που εφάρμοσαν στις περισσότερες χώρες που επεκράτησε το “σοβιετικό”  μοντέλο. Ειδκά ο Στάλιν με τις θηριωδίες του, απέδειξε πως δε φτάνει μια σωστή, ανθρώπινη ιδεολογία, ένα άριστο πολιτικό σύστημα, για να γίνει καλύτερη η ζωή των ανθρώπων. Αν δεν υπάρξουν εκείνοι που θα εφαρμόσουν με ανθρωποκεντρικά κριτήρια μια ιδεολογία, τότε η αποτυχία είναι …εγγυημένη και το όραμα μπορεί να εκαταλήξει  σε εφιάλτη. Ο κομμουνισμός, έτσι όπως εφαρμόστηκε τότε, απέτυχε. Την ευθύνη την επωμίζονται ΑΚΕΡΑΙΗ οι τότε ηγεσίες του.  Βεβαίως, μεγάλο μερίδιο, αλλά για διαφορετικούς λόγους, αναλογεί και  στην “τρομώδη” προπαγάνδα και τις άγριες επιθέσεις των καπιταλιστικών κρατών, ειδικά της Αμερικής. Αλλά ας μην ανοίγουμε  άλλο θέμα.

 

Αυτό δε σημαίνει όμως 1. Πως ο ίδιος ο κομμουνσιμός απέτυχε ως ιδεολογία. Αντίθετα. Φαίνεται πως το μέλλον του ανθρώπου είναι απόλυτα συνυφασμένο με τη σωστή εφαρμογή της κομμουνιστικής ιδεολογίας. 2. Ουδείς (εκτός των στρατευμένων ιστορικών)  μπορεί να αμφισβητήσει πως έστω και έτσι, όπως εφαρμόστηκε ο κομμουνισμός τότε,δεν παρήγαγε σοβαρό έργο. Σε καμιά περίπτωση δε γίνεται να διαγραφεί με μια μονοκονδυλιά το τεράστιο έργο που επιτέλεσε ,έστω και  όπως εφαρμόστηκε.

 

Αυτή είναι η αλήθεια. Κα όπως με τον Τσαουσέσκο, που σήμερα “ψάχνονται” οι Ρουμάνοι να δουν ποιος έβαψε “μαύρη” την ιστορία του τόπου τους ,έτσι και αυτή η ιστορική αλήθεια πως ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ απέτυχε μεν στην εφαρμογή του μέχρι σήμερα, αλλά δεν έπαψε να αποτελεί ελπίδα για τον άνθρωπο του μέλλοντος,  δε γίνεται να αμφισβητηθεί. Ο κομμουνισμός, ως ιδεολογία, εμπεριέχει όλα τα στοιχεία εκείνα που η Φύση ορίζει ως απαραίτα ( sine qua non), για να ευτυχήσει ο άνθρωπος (o Homo Naturalis), να ξεφύγει από τη ζωώδη υπόσταση και να κατακτήσει ανώτερα “επίπεδα” ζωής.

 

 (Παραθέτουμε στη συνέχεια παλιότερο  κέιμενó μας  για τον Τσαουσέσκου)

 

  (ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ HOMO-NATURALIS.GR, “ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ,31/1-6/2-2011”)

 

…”Στην κρίση της δεκαετίας του 1980, ο Τσαουσέσκου επέμεινε πεισματικά να αποπληρώσει μέσα σε λίγα χρόνια τα 9 δισ.δολάρια που χρωστούσε η φτωχή χώρα του σε ξένες τράπεζες.

 

Ετσι, οι Ρουμάνοι αναγκάστηκαν να ζήσουν παγερούς χειμώνες χωρίς θέρμανση και τα εργοστάσια να χαμηλώσουν τις μηχανές τους λόγω έλλειψης ηλεκτρικού. Ελάχιστοι σύγχρονοι ηγέτες θα είχαν συφωνήσει με τις προτεραιότητες του Τσαουσέσκου. οι πράξεις του Ρουμάνου δικτάτορα προκαλούν ιδιαίτερη απορία, αφού θα μπορούσε να είχε αναδιαπραγατευτεί το χρέος, όπως κατάφεραν τότε να κάνουν οι περισσότερες άλλες αναπτυσσόμενες χώρες». ( ΔΡΟΜΟΙ  ΡΟΥΣΣΟΣ ΒΡΑΝΑΣ , rvranas@dolnet.gr , ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ).

***

Επιμένουμε πως όταν οι δημοσιογράφοι ή οι καθεστωτικοί «ιστορικοί» πάνε να γράψουν Ιστορία, την κακοποιούν και τη βιάζουν πανταχόθεν.Φωτεινό παράδειγμα η παραπάνω…ιστορική ανάλυση του κυρίου Βρανά.Τί μας λέει αυτός ο κύριος για τον Τσαουσέσκου;

 

1.”Στην κρίση της δεκαετίας του 1980, ο Τσαουσέσκου επέμεινε πεισματικά να αποπληρώσει μέσα σε λίγα χρόνια τα 9 δισ. δολάρια που χρωστούσε η φτωχή χώρα του σε ξένες τράπεζες”.

 

Βλακεία, λοιπόν, που ο τότε Ρουμάνος πρόεδρος έσπευσε να μη δανείζεται και ξεχρέωσε τη χώρα από τη μέγγενη των δανείων. Σήμερα, αν δεν είχε γίνει αυτό, η οικονομικά χιλιοταλαιπωρημένη (επί 20 και βάλε χρόνια) Ρουμανία από τον άγριο καπιταλισμό ,θα είχε προ πολλού πτωχεύσει. Μαθαίνουμε,έτσι, από τον…ευκαιριακό ιστορικό Βρανά πως οι… άξιοι ηγήτες, σαν τους Καραμανλήδες και Παπανδρέου  πχ., παίρνουν επί χρόνια δάνεια για να ταϊσουν τα πελατόσκυλά τους και αφήνουν τις μελλοντικές γενιές να υποστούν τις τραγικές συνέπειες αυτού του παραλογισμού. Ο Τσαουσέσκου ήταν …ανέντιμος που φρόντισε σήμερα οι νέες γενιές των Ρουμάνων να χρωστούν τουλάχιστον μόνο τα δανεικά των καπιταλιστικών κυβερνήσεών τους και όχι μαζί και τα παλιά της κομμουνιστικής.
2. «..Τρόφια και συνεχείς διακοπές στο ηλεκτρικό, το γκάζι και τη θέρμανση. Το βιοτικό επίπεδο κατέρρευσε μαζί με την ποσότητα και την ποιότητα των τροφίων και άλλων βασικών ειδών. ο λαός υπέμενε, πιστεύοντας ότι έκανε βραχυπρόθεσες θυσίες για το γενικό καλό. οι άνθρωποι σχημάτιζαν ατέλειωτες ουρές στα μαγαζιά για λίγο ψωί», λέει ο ανιστόρητος.
 Και μιλάμε για 1950 και μετά, έτσι; Ενώ, λοιπόν, κοβόταν το ρεύμα στη Ρουμανία στην Ελλάδα  δεν κοβόταν ποτέ, γιατί απλούστατα η χώρα ,εκτός από τις μεγάλες πόλεις, όλη η υπόλοιπη δεν είχε ηλεκτρικό. Τι ηλεκτρικό να έχει! Φτώχεια και των γονέων στην Ελλάδα. Ούτε τουαλέτα δεν υπήρχε στα σπίτια (ο θεός να τα έκανε σπίτια).΄Εξω στους δρόμους και τις αλάνες έκαναν την ανάγκη τους. Οι Ρουμάνοι έμπαιναν σε ουρές για να ψωνίσουν. Οι ΄Ελληνες την ίδια περίοδο δεν ψώνιζαν, απλούστατα, γιατί δεν είχαν ούτε μια δραχμή στην τσέπη να πάρουν μια ρέγκα. Και δε μιλάμε για δίκτυα αποχέτευσης, παροχή νερού στα σπίτια, καθαριότητα. «Λεβίθες» αποπατούσαν  παιδιά και μεγάλοι από τα βρωμερά νερά,που πίναν. Για λεωφορεία, μετρό, τραίνα, που στη Ρουμανία του Τσαουσέσκου λειτουργούσαν «ρολόγι» από τότε,στην Ελλάδα ούτε…πατίνι. Η μισή και παραπάνω Ελλάδα όχι το τρένο δεν ήξερε τι ήταν, ούτε  απλή «κούρσα» (ΙΧ) είχαν δει. Μετρό η χώρα απέκτησε πριν 6 χρόνια! Στο Βουκουρέστι και το Κίεβο ο κόσμος πήγαινε στις δουλειές του με μετρό από το 1960!
3.«..η αγράμματη σύζυγός του κανονίστηκε να «εκλεγεί» μέλος της αμερικανικής ακαδημίας Επιστημών».
Η ΄Ελενα Τσαουσέκου…αγράμματη, λέει ο Βρανάς. Η Η΄Ελενα ήταν χημικός, προχειρολόγε, και με σοβαρή μόρφωση.Δεν ήταν …Γαγάλατα-…γαργάλατα τα στήθια με τα γάλατα.

 

Διευκρίνιση: Ιδεολογικό και ιστορικό μας “πιστεύω” είναι   πως ΟΛΕΣ οι εξουσίες σε όλες τις εποχές και όλων των ειδών είναι και παράνομες και βρώμικες. Αυτή του Τσαουσέσκου δεν εξαιρείται. Το αντίθετο. Αλλά,ο ιστορικός οφείλει να γράφει την αλήθεια, αποδίδοντας τα «του Καίσαρος τω Καίσαρι». Το να λες αυτές τις ανιστόρητες ανοησίες, όπως παραπάνω ο Βρανάς και να αποκαλείς δικτάτορα τον Τσαουσέσκου, που είχε κάποιες εκατοντάδες πολιτικούς  κρατούμενους στη Ρουμανία και Εθνάρχη (ή έστω τ.πρόεδρο) τον Καραμανλή, που είχε τη μισή και παραπάνω Ελλάδα στα μνήματα, τα κολαστήρια, τις φάμπρικες της ξενιτιάς, στις στέπες της Σοβιετικής  ΄Ενωσης και στη μαύρη πείνα και δυστυχία, είναι τουλάχιστον βάρβαρο να τολμάς, έστω και να το αναφέρεις).

 

 

 

 _____________________________________________________________
5. Ομιλία-φωτιά Νταβανέλλου (ΣΥΡΙΖΑ): Παρελθόν η ΔΕΘ, δεν χρειαζόμασταν τους ΑΝΕΛ, πρόκειται για ολοκληρωμένο εφιάλτη
EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ 
 

Λάβρος απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης, αλλά και στην επιλογή προσώπων που έγινε για τη διαπραγμάτευση, είναι το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Νταβανέλλος, σε μια εισήγηση «φωτιά» κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής συνάντησης του Κόκκινου Δικτύου που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Απριλίου.

Σε μια καταιγιστική ομιλία, ο επικεφαλής της ΔΕΑ αναφέρθηκε στη συγκατοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, υπογραμμίζοντας –μεταξύ- άλλων  ότι: «παρόλο που παρουσιάστηκε σαν υποχρεωτική η συγκυβέρνηση με του ΑΝΕΛ, δεν ήταν. Υπήρχε διέξοδος, -η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και η απαίτηση ψήφου εμπιστοσύνης ή ανοχής κατευθείαν από τη Βουλή».

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας είπε πως το «δεύτερο ζήτημα είναι η εμφάνιση ενός ισχυρού σοσιαλδημοκρατικού-σοσιαλφιλελεύθερου κύκλου και μέσα στην κυβέρνηση  σε ισχυρά υπουργεία και ακόμα περισσότερο στον κυβερνητικό μηχανισμό όπου εμφανίζονται κρίσιμες αναθέσεις σε πολιτικά στελέχη τα οποία προκαλούν με την ιστορία τους όλο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και βάζουν ισχυρές αμφιβολίες για το τι θα γίνει παρακάτω.

Ένα από τα στελέχη είναι η Παναρίτη, σύμβουλος μια νεοφιλελεύθερης δικτατορίας …αλλά και άλλοι Χριστοδουλάκης στις τράπεζες, Ρουμπάτης στην ΕΥΠ κα».

«Περίεργη η ευαισθησία από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καραμανλική ΝΔ»

Από τα «πυρά» Νταβανέλλου δεν γλίτωσε ούτε η επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για το αξίωμα του Προέδρου της  Δημοκρατίας: «Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ένα κεντρικό πολιτικό στέλεχος της δεξιάς και δίνει περιθώρια στο χώρο της δεξιάς για πολιτικές πρωτοβουλίες. Αυτό που ακολουθεί δείχνει μια περίεργη ευαισθησία από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προς την Καραμανλική ΝΔ. Η διάθεση μεταξύ  Σαμαρικής δεξιάς και καραμανλικής Νέας Δημοκρατίας μοιάζει να έχει προοπτικές στο μέλλον», είπε.

«Η κυβέρνηση σαρώνει τα διαθέσιμα για να αποφύγει πιστωτικό γεγονός»

Με φόντο τις εν εξελίξει διαβουλεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ο Αντώνης Νταβανέλλος ανέφερε ότι «Το πρόγραμμα, οι δεσμεύσεις της ΔΕΘ είναι παρελθόν. Η ψυχή του προγράμματος πάει προς το απώτερο μέλλον και με πολλά ερωτηματικά για το αν θα υλοποιηθεί».

Όπως επεσήμανε, «ο  Βαρουφάκης έκανε λόγο για μια δημιουργική ασάφεια. Η κυβέρνηση πληρώνει τις δόσεις προς το ΔΝΤ και ταυτόχρονα μισθούς και συντάξεις από εσωτερικούς πόρους και όχι μόνο. Έχει οδηγηθεί σε μια πολύ δύσκολη θέση που υποχρεώνεται να σαρώσει ό,τι διαθέσιμα υπάρχουν σε νοσοκομεία, πανεπιστήμια κλπ για να αποφύγει πιστωτικό γεγονός. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο εφιάλτη».

«Η διαγραφή του χρέους οδηγεί σε ρήξη με τους δανειστές»

Κατά τη διάρκειας της 30λεπτης  εισήγησής του επεσήμανε πως «υπάρχουν δύο προειδοποιήσεις που δεν πρέπει να ξεχάσουμε: η ρήξη μπορεί να μην είναι ευχάριστο, αλλά ένα επεισόδιο που να χρησιμοποιηθεί για γενικευμένη στροφή δεξιά, μπορεί να είναι ο πρόλογος μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Η ρήξη μπορεί  να είναι μια ανεξέλεγκτη διαδικασία, όπου όλοι θα κληθούμε να υπερασπιστούμε τις πολιτικέ ς τη ς κυβέρνησης». Τέλος, όπως ο ίδιος εξήγησε:  «Πρέπει να επιμείνουμε στη μεταβατική πολιτική, ότι το κεντρικό ζήτημα είναι η ανατροπή της λιτότητας, ότι αυτό κάνει υποχρεωτικό τη διαγραφή του χρέους και ότι αυτό οδηγεί σε ρήξη με τους δανειστές, ρήξη η οποία πιθανότατα περικλείει ακόμα και το σενάριο της εξόδου από το ευρώ».

Αυτοκριτική που… ζεματάει!. Για όσους εκεί στο κομματικο μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ  έχουν ακόμα ίχνος τσίπας και αριστερής ευαισθησίας,φυσικά. Αλλά πόσοι να είναι αυτοί;

Αφιερώνουμε  την εισήγηση του Αντώνη Νταβανέλλου σε όλους τους κακόπιστους (μην πούμε τίποτα χειρότερο) που λιθοβολούν ως  λυσσαλέοι  “τζιχαντιστές” το Homo-Naturalis.gr με πρόσχημα πως δε  κάνουμε  με ιστορική αντικειμενικότητα  την κριτική μας  στην εθνικιστική κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αλλά, να που ήρθε η δικαίωση. Γιατί, τί λιγότερο ή περισσότερο είπε στην εισήγησή του ο Αντώνης ο …Συριζαίος  από μας; Αυτά δε λέμε κι εμείς εδώ και μάλιστα πολύ καιρό τώρα;

΄Οπως  (ερωνικά φυσικά)  παρατήρησε φίλος του σάιτ ,ο Νταβανέλλος φαίνεται πως  έκατσε και έκανε μια  περίληψη  από τις κατά καιρούς   κριτικές και απόψεις  του…  Homo-Naturalis.gr και τις παρουσίασε ως δικιά του εισήγηση στην πανελλαδική συνάντηση του Κόκκινου Δικτύου το περασμένο Σαββατοκύριακο! Δεν είναι κακό, λέμε  εμείς και να έγινε έτσι.

Πάντως, ιδιαίτερη εντύπωση προξενεί η αναφορά για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ (και πρέπει να το επισημάνουμε αυτό)   από “επίσημα” χείλη του ΣΥΡΙΖΑ (μέλος της Πολιτικής Γραμματείας ) στην περίφημη συνεργασία Αλαβάνου-Τσίπρα-Καραμανλή-Καμμένου και την κάλυψη που προσφέρει συνεχώς και αδιαλείπτως μέχρι και σήμερα η εθνικιστική κυβέρνηση στο  βασικό υπεύθυνο της χρεοκοπίας της χώρας Κώστα Καραμανλή.  Είμαστε οι πρώτοι που ξεκινήσαμε από εδώ αυτή την καταγγελία της ανίερης εκείνης κομματικής  “ομερτά” και έπρεπε εδώ και χρόνια να “φτύσουμε αίμα” στην κυριολεξία με δημοσιεύσεις και  κόντρα δημοσιεύεσεις ,για να πείσουμε πως  αυτή η πολι- τικά και ποινικά κολάσιμη συγκάλυψη του εγκλήματος  του υπόδικου Κ.Καραμανλή  από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια πέραν πάσης αμφιβολίας πραγματική ιστορία.

“Αυτό που ακολουθεί δείχνει μια περίεργη ευαισθησία από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προς την Καραμανλική ΝΔ.”, τόλμησε και ξεστόμισε επιτέλους ο Αντώνης Νταβανέλλος. Φτάνει αυτό. “Ο αγώνας δικαιώνεται”, όπως λέγαμε παλιότερα στα χρόνια των  αγώνων στα πεζοδρόμια.

Καλώς όρισες, Αντώνη Νταβανέλλο  στο αντι-Καραμανλικό  κλαμπ του ΣΥΡΙΖΑ.΄Αντε και με την ευχή μας να γίνετε πολλοί και να   απαιτήσετε τη σύσταση όχι εξεταστικής, αλλά ανακριτικής επιτροπής για τον” ανιψιό” ο οποίος, αφού πέταξε το σκάφος στην ξέρα, την κοπάνησε μαζί με το πλήρωμα  και  αντί να λογοδοτήσουν, έμειναν στο απυρόβλητο, αναπολόγητοι και ατιμώρητοι, ελέω της ψηφοθηρικής βουλιμίας  των συντρόφων σου στα αρχηγικά σαλόνια.

Η αλήθεια είναι σαν το λυχνάρι, όπως έλεγε ο Χριστός. Δεν ελευθερώνει μόνο, ΦΩΤΙΖΕΙ κιόλας. Ανοίγει δρόμο στα σκοτάδια.