ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ …ΠΑΣΑ ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΚΟΛΑΡΟΥ

Μήνυμα με «SOS» από τη ΝΔ: Καλεί… επειγόντως μέλη από την Αθήνα για την ομιλία Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

 

 

Αν έρθει η ώρα , και θα έρθει, να αποδοθούν ευθύνες  σε εγκληματίες του λευκού κολάρου ,η λίστα είναι έτοιμη από τώρα.  Να μην χάνουν χρόνο και ψάχνουν οι νέες διωκτικές αρχές ,  ποιοι πρέπει  να παραπεμφθούν.

 Το μεγαλύτεροι ποσοστό των στελεχών και των υποψηφίων  του Μητσοτακικού κόμματος (ισχύει το ίδιο  και για τους ψηφοφόρους τους)   είναι κανονικός υπόκοσμος, αλλά παρφουμαρισμένος   με  φτηνιάρικες  κολόνιες  (παρα)κρατικής νομιμότητας.  Υποτίθεται για να καλύπτεται η μπόχα. Αλλά με τέτοια  πατσουλιά ,την κάνουν πιο ανυπόφορη.

 Δείτε ένα παράδειγμα από σημερινό δημοσίευμα στο Ντοκουμέντο:

Το βαρύ βιογραφικό της Ειρήνης Αγαπηδάκη

Το «άριστο» βιογραφικό της Ειρήνης Αγαπηδάκη που… γοήτευσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Κάτι που δεν αναφέρει στο «βαρύ βιογραφικό» της η Ειρήνη Αγαπηδάκη, είναι πως συμμετείχε στο παρελθόν σε πολλές μελέτες οι οποίες έχουν εκπονηθεί με την έγκριση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Πρόκειται για ένα πανεπιστήμιο που όπως προκύπτει από εσωτερικά, κατασχεμένα έγγραφα της Novartis ήταν από τα… αγαπημένα της φαρμακευτικής πολυεθνικής. Σύμφωνα με το Google Scholar –αποτελεί βάση δεδομένων της Google για ακαδημαϊκά έργα– η Ειρ. Αγαπηδάκη έχει συμμετάσχει στη σύνταξη τουλάχιστον 28 μελετών.

Οπως προκύπτει, στις δώδεκα εξ αυτών συμμετείχε μεταξύ άλλων και ο Κυριάκος Σουλιώτης, καθηγητής Πολιτικής Υγείας στη Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Πρόκειται για πρόσωπο που όπως έχει αποκαλύψει το Documento η Novartis ήθελε «να δεσμευθεί» προκειμένου να επιτύχει τους σκοπούς της.

Χρηματοδότηση από τη Novartis

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Η Ειρ. Αγαπηδάκη μαζί με τον Κυρ. Σουλιώτη συμμετείχαν στη συγγραφή τριών μελετών οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν από τη Novartis. Και οι τρεις αυτές μελέτες –με παρόμοια θεματολογία– δημοσιεύτηκαν αφότου είχαν αρχίσει οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Novartis.

Συγκεκριμένα, στις 30 Σεπτεμβρίου 2017 έγινε δεκτή η μελέτη (δημοσιεύτηκε το 2018 στην ιστοσελίδα wileyonlinelibrary.com) με τίτλο «Η δημοκρατία της Υγείας στην Ευρώπη: Η συμμετοχή οργάνωσης ασθενών με καρκίνο στην πολιτική της υγείας». Αυτή η μελέτη, στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων η Ειρ. Αγαπηδάκη και ο Κυρ. Σουλιώτης, αναφέρεται ότι χρηματοδοτήθηκε από τη Novartis Pharma στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας AGORA, «μιας ευρωπαϊκής δεξαμενής που στοχεύει στη βελτιστοποίηση της πρόσβασης ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες».

Υπάρχει και συνέχεια. Η Ειρ. Αγαπηδάκη μαζί με τον Κυρ. Σουλιώτη συμπεριλαμβάνονταν σε ακόμη μια μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2018 με τίτλο «Συμμετοχή οργάνωσης ασθενών με καρκίνο στη λήψη αποφάσεων σχετικά με την πολιτική της υγείας: Μια ανάλυση στιγμιοτύπων/συστοιχιών των 28 χωρών της ΕΕ». Και αυτή η έρευνα εκπονήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας AGORA. Λίγο καιρό νωρίτερα, στις 15 Απριλίου 2017, είχε δημοσιευτεί ακόμη μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Ειρ. Αγαπηδάκη μαζί με τον Κυρ. Σουλιώτη, με τίτλο: «Αξιολόγηση της συμμετοχής των οργανώσεων ασθενών στην πολιτική της υγείας: Μια συγκριτική μελέτη στη Γαλλία και την Ιταλία». Και αυτή η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από τη Novartis στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας AGORA.ΕΤΟΙΜΗ