Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΕΛΛΑΔΑ …ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΙ ΣΤΑΧΤΙΑ!

a.”Μαίνεται για 14η ημέρα η φωτιά στον Έβρο -Γύρω από το Σουφλί οι φλόγες, σε επιφυλακή οι κάτοικοι “

 

 

  Γαλάζια όλη η Ελλάδα

iefimerida.gr 

****

Δυο ολόκληρες  εβδομάδες     παρανάλωμα του πυρός ο ΄Εβρος!  Δεν είναι  μια δεν είναι δυο , δεν είναι  τρεις . Είναι … δέκα  και τέσσερεις  (!)  οι ημέρες που ρήμαξε η φωτιά τον  τόπο πάνω.

  Και δεν μπορούν,  λέει,  να κάνουν τίποτα!   Υποτίθεται πως στον ακριτικό ΄Εβρο, βρίσκονται  επίλεκτες στρατιωτικές μονάδες με  πανάκριβους εξοπλισμούς κάθε είδους. Ασφαλώς,  διαθέτουν  και  μέσα  κατάσβεσης πυρκαγιών  για την περίπτωση  που  σε μια εισβολή,  ο εχθρός επέλεγε την τακτική του Κολοκοτρώνη της καμένης γης, για να αναχαιτίσει το Δράμαλη.  Δηλώνουν, όμως,  ως κρατικός μηχανισμός  εν γένει πως  αδυνατούν να σταματήσουν τη φωτιά!   (Ο …θεός της Ελλάδας,  ας βάλει  για άλλη μια φορά το χέρι του, λοιπόν. Είμαστε στο έλεός του!)

Αλλά,  αν είναι έτσι, πώς θα αναχαίτιζαν  μια πιθανή εισβολή, αφού δεν είναι ικανοί (και δε μιλάμε μόνο για τους πυροσβέστες), να κόψουν το δρόμο στη φωτιά τόσο καιρό  που κατατρώει στο πέρασμά της  τα πάντα; Ακόμα  και   τον περίφημο βιότοπο στο δάσος της Δαδιάς!  ΄Εχουμε, όντως  σοβαρή στρατιωτική  υποδομή κει πάνω   ή ,όπως πάντα είμαστε  … φρου -φρου και αρώματα;

Παραμυθιάζουν  οι στρατόκαυλοι τον κόσμο για τα… στρατά μας,  το αξιόμαχο, την υπεροπλία, την ετοιμότητα, το σθένος!  Και για να  τα… αποκτήσουν όλα αυτά,   χρειάστηκε  να χρεοκοπήσουν για δεύτερη φορά τη χώρα, αφού το χρέος  χτύπησε  εδώ και καιρό ταβάνι (πάνω από 400 δισ.),  πετώντας τα  15   σε άχρηστες λαμαρίνες.

Φυσικά,   «ο καυγάς είναι  για το πάπλωμα». Για τις τεράστιες μίζες που εισέπραξαν  όλοι οι εμπλεκόμενοι, πολιτικοί, στρατιωτικοί και μεσάζοντες σε αυτή την τεράστια κομπίνα με τις νέες αγορές του αιώνα. Και  πόσο… αποτελεσματική  για τη διαφύλαξη της χώρας  υπήρξε η κατασπατάληση τόσων  δισεκατομμυρίων,  φάνηκε από την ανικανότητα να αντιμετωπίσουν μια απλή πυρκαγιά στην πιο ευαίσθητη περιοχή της χώρας.

«Γαία πυρί μιχθήτω» !  ΄Εγκλημα καθοσίωσης!

 

 

 

΄Οταν τα παπαγαλάκια, τύπου Αλαφούζου, Μαρινάκη,  Ράπτη, Κουρτάκη  και λοιπών εκπροσώπων της μιντιοβιομηχανίας παραπλάνησης    στο  σύγχρονο  Γκεμπελιστάν, καταπιούν τη γλώσσα, τα στυλό και τις κεραίες  τους,  τότε ο βασιλιάς που υπηρετούν , θα μείνει γυμνός.  Και οι πομπές του ,ντροπιαστικές  και  ορατές απ΄όλες τις πάντες.

 

΄Ο, τι δεν μπορεί να κάνει η σωφροσύνη, η λογική, η αυτονόητη πραγματικότητα , το κάνει  η ισχύς της ανάγκης. Είναι η μαμή της Ιστορίας.  Ο…γαλάζιος ΄Εβρος και  η λοιπή   …γαλανόλευκη   Ελλάδα , έγιναν στάχτη και μπούρμπερη.    Εισέπραξαν τις επιλογές τους.     ΄Αξιος ο μισθός τους!  -Την επόμενη φορά ,θα βάλουμε  μυαλό,  μουρμουράνε.

 Αλλά  το ζήτημα είναι,  αν θα υπάρξει  επόμενη φορά:

– Με μια Ελλάδα, που  βρίσκεται στη δεύτερη χρεοκοπία κι απλώς  δε συμφέρει  τους δανειστές να κλωτσήσουν το σκαμνί από τα πόδια του κρεμασμένου  , γιατί  τα   υψηλά επιτόκια, είναι ακόμα   πειρασμός.   Θα γίνουν, όμως, σύντομα  απλησίαστα  και τότε οι μάσκες θα πέσουν.

– Με την καμένη γη που αφήνει πίσω του το καθεστώς Κυριάκου Μητσοτάκη επί… παντός επιστητού.

– Με μια αντιπολίτευση που θυμίζει φτηνό τσίρκο   παλιάτσων .

Και το χειρότερο:

– Με διαπλεκόμενους  θεσμούς    που βλέπουν  ,χωρίς να αντιδούν ,  τη  γαλάζια ακρίδα του καθεστώτος, να υπεξαιρεί την πραγματική-συνταγματική έννοια  «λαός» , ελέω εκλογικών  νόμων και νοθείας της λαϊκής βούλησης.

Και …χειρότερα από το χειρότερο:

-Με ένα  καθεστώς να τοποθετεί σε θεσμικές , κυβερνητικές θέσεις    τους   “γιους”  του   Χίτη ,του παλουκωτή  και  του δωσίλογου.  Σαν εκείνον  που δήλωνε    υπερηφάνως  και  θηριωδώς  :  “Αλέξη Τσίπρα , αν ζούσαμε στον εμφύλιο, από μένα θα πήγαινες”!

Ως φαίνεται, τούτη τη φορά, δεν πρόκειται   ” να βάλει το χέρι του ο θεός της Ελλάδας”.   Τον σκότωσαν οι ίδιοι,  που τον επινόησαν.