Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΛΠΑΖΕΙ.

 

Υπολογιστής ξεγέλασε τους ανακριτές και τους έκανε να πιστέψουν πως είναι 13χρονο αγόρι

Ένα πρόγραμμα υπολογιστή κατάφερε να εξαπατήσει τους ανθρώπους και να τους κάνει να πιστέψουν πως είναι…

ένα 13χρονο αγόρι από την Ουκρανία, πετυχαίνοντας έτσι να γίνει ο πρώτος υπολογιστής που πέρασε επιτυχώς το Turing Test.
Η δοκιμή θεωρείται ορόσημο για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά οι ακαδημαϊκοί έχουν προειδοποιήσει ότι η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για εγκληματικές συμπεριφορές στον κυβερνοχώρο.
Συνολικά πέντε μηχανές δοκιμάστηκαν στο Royal Society για να διαπιστωθεί αν θα μπορούσαν να ξεγελάσουν τους εξεταστές. Κανένας υπολογιστής δεν είχε ποτέ στο παρελθόν περάσει το τεστ Turing, το οποίο απαιτεί το 30 τοις εκατό των ανακριτών ναεξαπατηθεί κατά τη διάρκεια μιας πεντάλεπτης συνομιλίας μέσω υπολογιστή. Στο παρελθόν υπήρξε μια ακόμη φορά όπου πρόγραμμα είχε καταφέρει να πλησιάσει αρκετά τον στόχο, αλλά όχι να τον ξεπεράσει.

Οι επιστήμονες του Royal Society στο Λονδίνο όπου και διεξήχθη η επιτυχής δοκιμή, δήλωσαν πως αυτή η ανακάλυψη σηματοδοτεί μια νέα εποχή στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης η οποία θα πρέπει να προβληματίζει και να προκαλεί ανησυχία για το μέλλον του ηλεκτρονικού εγκλήματος. Οι δημιουργοί του επιτυχημένου προγράμματος προσπάθησαν να φτιάξουν μια εικονική προσωπικότητα ενός 13χρονου αγοριού το οποίο θα μπορούσε θεωρητικά να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση, αλλά με πρόσχημα το νεαρό της ηλικίας και αρκετή διπλωματία θα απέφευγε να το κάνει. Οι δημιουργοί του λογισμικού είναι ο ρωσικής καταγωγής Vladimir Veselov και o Eugene Demchenko.

thebee.gr

Κι ακόμα δεν είδαμε τίποτα. Το  μέλλον του ανθρώπου είναι εδώ, γεμάτο  “δώρα”,ελπίδα και υποσχέσεις. Τυχερές οι γενιές που έρχονται.