Η ΙΣΤΟΡΙΚΑ, ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΕΞΙΑΣ , ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΗ “ΒΙΑ ΚΑΙ ΝΟΘΕΙΑ” ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

Σε μια  απέλπιδα προσπάθεια  το βρώμικο ,αλλά, κατά τα άλλα… νόμιμο κομματικό τόξο,  αγκαλιά με την αδίστακτη   φαμίλια  των Γκεμπελιστάν,  επιχειρούν  μια εβδομάδα τώρα  μετά τις εκλογές να  κρύψουν τις πομπές    του Συστήματος. Με πρώτη, ασφαλώς,  το μεγάλο έγκλημα της βίας και νοθείας στις «εθνικές» εκλογές του Ιουλίου 2019 και Ιουνίου 2023, όπως αναλύσαμε χτες.

Μάλιστα με αφελή και απολίτικα επιχειρήματα με περισσό  θράσος  και εν γώσει του εγκλήματος  που διαπράττουν με την  απόκρυψη μιας  τόσο σημαντικής  αλήθειας, επιχειρούν να πείσουν τον  κομματικό, οπαδικό τους  κόσμο  πως πρωταρχική αιτία της ήττας   του  αρχιερέα της Διαφθοράς και της Απάτης,   υιού  ενός Κων.Μητοστάκη, είναι το 60% τη Αποχής, που είναι ποσοστό πρωτάκουστο, μοναδικό και  αποκλειστικό των εκλογών της 9ης Ιουνίου 2024!

Αποδείξαμε χτες πως ουδέν ψευδέστερο.   Η Αποχή  από το 1974 ως σήμερα, ακολουθεί τη φυσιολογική της ανοδική  πορεία , ως απαξίωση του πολιτικού συστήματος,  αντιστρόφως ανάλογη της κομματικής  σαπίλας και διαφθοράς που έχει εμποτίσει όλο τον κορμό  του ελληνικού,  κομματικού κόσμου.

 Στο ίδιο κείμενό μας, χτες,  αναλύσαμε,  επίσης , γιατί :

  1. Είναι πολιτικά αδύνατο, πέρα από ανήθικο , μια Αποχή και μάλιστα ενός φανατικού πλήθους Δεξιών ψηφοφόρων, να φτάνει στον αστρονομικό αριθμό του  1.100.000, δοθέντος πως η Δεξιά στην Ελλάδα διαθέτει δύναμη  που  βρίσκεται πολύ πιο κάτω από το 20% του εκλογικού σώματος.
  2. Πρόκειται για «΄Υβρη» και έσχατη ασέβεια η πολιτικά συνειδητή ΑΝΤΙΔΕΞΙΑ ΑΠΟΧΗ,  όπως ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ  μέχρι σήμερα,  ως έκφραση καταδίκης του πολιτικού συστήματος και ειδικά  εκείνου που  έχει , ως έμβλημα κι θέσφατο , το Δεξιό τρίπτυχο  «πατρίς, θρησκεία,  οικογένεια», να εκχωρείται και  να παραδίδεται «αβρόχοις ποσί»    με τέτοια επιπολαιότητα και θράσος σε εκείνους, ακριβώς που την  υποτιμούν, την απαξιώνουν και την καταδικάζουν σε όλους τους τόνους, χρόνια τώρα. Οπαδοί ,αρχηγοί  και Γραμματείς.

Βάζουμε στη συνέχεια τους αψευδείς μάρτυρες,  που είναι  τα κείμενά μας, ως  scripta manent στο ιστορικό μας σάιτ, 17 ολόκληρα χρόνια τώρα. Είναι αυτά, ακριβώς, τα κείμενα , που   με την αξία της «παλαιότητάς» τους (σαν το παλιό, καλό κρασί) και τη μοναδικότητά τους,  ως πηγή της Ιστορίας,  μέσω του κλάδου της,   της Ιστορικής δημοσιογραφίας , παρούσας  πάντα  στα «δρώμενα» κάθε εποχής,      εξασφαλίζουν, ως Λυδία Λίθος, την ανεκτίμητη  αξία  της φερεγγυότητας και της αντικειμενικότητας που δεν μπορούν οι  «κατόπιν εορτής πηγές ,να την προσφέρουν.

 Επιλέγουμε από τα δεκάδες άλλα όμοια  κείμενα,  τα ακόλουθα:

 

1. ΣΟΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΩΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΑΝΥΠΟΛΗΠΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.

25/06/2023 22:59

Ενσωμάτωση
97,56
Συμμετοχή
52,78

Άκυρα/Λευκά

1,11

*******

Αυτοδυναμία πέτυχαν μόνο  οι συνειδητοποιημένοι πολίτες της ΑΠΟΧΗΣ -ΑΚΥΡΟ-ΛΕΥΚΟ. ΜΕ ΤΟ  50% του ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΝΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ  ΚΑΙ ΛΑΪΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ.

ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ….ΝΙΚΗΤΕΣ.   ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΔΙΕΘΕΤΑΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΣΙΠΑ, ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΙΩΠΟΥΣΑΝ.

Μιλάμε πλέον  για κοινοβουλευτική δικτατορία. Και μάλιστα στη Βουλη τους , η ισχυρή πλειοψηφία να  είναι η  Παράταξη της Δεξιάς  όλου του…συνταγματικού της  τόξου!   Από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως τον Ηλία Κασιδιάρη!

Είμαστε απέναντί τους.  Θα αντισταθούμε και σε αυτή τη δικτατορία,  μέχρι να έχει και τούτη  την τύχη όλων των όμοιων καθεστών σε όλες τις εποχές.

2. ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗ-ΙΟΥΝΗ 2023. ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΤΩΝ …ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΚΟ ΤΟΥΣ ΒΑΘΟΣ. Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙ ΘΥΡΑΙΣ!

Το ράπισμα στο Σύστημα υπήρξε ισχυρό στις χτεσινές εκλογές-παρωδία.  Ιδιαίτερα  ο κομματικός  και ο γκεμπελικός πυλώνας του , συγκλονίστηκαν  συθέμελα.  Οι βαθιές ρωγμές είναι πλέον  ορατές πανταχόθεν και το  ετοιμόρροπο από καιρό  χάλασμα, έγειρε για οριστική    κατάρρευση-κατεδάφιση.

Η μισή Ελλάδα  έφτυσε  τους κομματικούς της άλλης μισής χώρας, κατάμουτρα !   Κι αντί σήμερα ΟΛΟΙ  οι εκπρόσωποί της  να κρύβονται, βγαίνουν από τα λαγούμια τους, βρεγμένοι αρουραίοι και  στάζουν βρωμιά και ακαθαρσία. Για τέτοια ξετσιπωσιά και αναισχυντία, πρόκειται.

Η ισχυρή πολιτική δύναμη στην Ελλάδα είναι εκείνη που εκφράστηκε  ΚΑΙ χτες σε όλο της το μεγαλείο, μέσα από την ΑΠΟΧΗ -ΑΚΥΡΟ-ΛΕΥΚΟ. Οι μισοί  ΄Ελληνες δεν  θέλουν  ούτε… ζωγραφιστούς να βλέπουν τους κομματικούς. Οπαδούς-χαχόλους  και  όσους τους καθοδηγούν με βαθιές λοβοτομές στο κρανίο.

Είναι διαπίστωση που κρατάει  χρόνια. Τουλάχιστον,  από εκείνα της Μεταπολίτευσης μέχρι  σήμερα. Σταδιακά και σταθερά η έντονη απαρέσκεια (διάβαζε σιχασιά)  των συνειδητοποιημένων πολιτών,  παίρνει σάρκα και οστά σε ΑΡΙΘΜΟΥΣ  με την εγκατάλειψη της εκλογικής κάλπης ή με την ψήφο τους  ως λευκή -άκυρη.

΄Εστω κι  αν δε είναι σημερινή αυτή η διαπίστωση, όμως οι χτεσινές εκλογές (αν)έδειξαν το πλήθος από τα σοβαρά ζητήματα που το Σύστημα μέσω  των  εξαγορασμένων  του Γκέμπελς  αποφεύγει να τα φέρει στην επιφάνεια. Κρατάει τα σκουπίδια του κάτω από το χαλί, μέχρι πια που η σήψη τους ξεχύθηκε ως δυσωδία και πλέον είναι αδύνατο το καταχώνιασμά τους.

Παράλληλα,  οι χτεσινές εκλογές, έδωσαν απάντηση-χαστούκι σε όλους εκείνους τους θρασύτατους κομματικούς κρετίνους,  που για να διασκεδάσουν την ταπείνωσή τους, δε διστάζουν να  καθυβρίζουν τους  μισούς ΄Ελληνες.  Είναι εκείνοι που  προτιμούν  να  πάνε…εκδρομή ,ειδικά την Κυριακή  των εκλογών  και όχι στις κάλπες!  Και είναι αυτός ο λόγος, λένε,  οι αναίσχυντοι,  της  γιγάντωσης της ΑΠΟΧΗΣ. Και ουδείς άλλος σοβαρός .΄Ετσι   αποφαίνονται  με περισσή σοβαροφάνεια (διάβαζε ιδιωτεία  και κρετινισμό).   Κι αυτοί όλοι οι ΄Ελληνες …εκδρομείς (και ανεύθυνοι ασφαλώς!) ,  μετριούνται, όπως είπαμε, επίσημα στο  μισό πληθυσμό της χώρας!

Λες και οι άνθρωποι από  το 1974 και τις εκλογικές αναμετρήσεις που ακολούθησαν , ως τουλάχιστον το 2007 ,όταν  λειτουργήσαμε  εμείς εδώ και αναδείξαμε – κάναμε  «σημαία» το μέγα πολιτικό ζήτημα της ΑΠΟΧΗΣ ( οι Μαυρογυαλούροι όλου του κομματικού τόξου, ως τότε,  έκαναν πως δεν έβλεπαν τέτοιο ζήτημα),  οι άνθρωποι  δεν πήγαιναν  εκδρομές .  Και ξαφνικά  από τα αρχικά 15 και 20%  ποσοστά της ΑΠΟΧΗΣ   μέχρι το χτεσινό του 50%  , οι ΄Ελληνες αποφάσισαν   τέτοιες   Κυριακές  εκλογών να  ξεχύνονται  στις παραλίες.   Τόσο αστείοι,  προκλητικοί και θρασείς.

Δεν απευθυνόμαστε σε αυτούς. Είμαστε δυο διαφορετικοί κόσμοι Ελλήνων. Πρωτίστως ανθρώπων. Τούτοι, δεν αλλάζουν, ούτε  αντικαθίστανται  τα κατεστραμμένα εγκεφαλικά κύτταρα από τις αλλεπάλληλες  χειρουργικές επεμβάσεις (όλων των μορφών)  των  συστημικών Γκέμπελς .  ΄Οσοι έχουν σώας τα φρένας και καθαρό το μυαλό γνωρίζουν πλέον  με απόλυτη βεβαιότητα    τις παρακάτω κορυφαίες αλήθειες, που αφορούν την παγκόσμια κοινότητα και όχι μόνο την Ελλάδα των χτεσινών εκλογών:

  1. Το Σύστημα εξουσίας απανταχού της γης καταρρέει  μαζί με το πολίτευμα της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, που αποδείχτηκε πως είναι χειρότερο απ΄όλα τα υπόλοιπα.  Αυτά , αν μη τι άλλο,  δεν έκρυβαν το απεχθές   τους  πρόσωπο.
  2. Βαίνουμε σε νέες πολιτικές εποχές. Τα κόμματα, οι ηγέτες, οι ποδοσφαιρικής κοπής οπαδοί τους, θα αναγκαστούν να μπουν στα λαγούμια τους . Να μην ξεμυτίσουν  στο εξής.  Ειναι καταδικασμένοι να μένουν εκεί, ως την οριστική απαλλαγή του κόσμου από τη βρώμικη  ύπαρξή τους
  3. Δεν ξέρουμε ακόμα τον τρόπο, τις μεθόδους που θα ασκηθεί η εξουσία ,μέσα από το κρατικό σύστημα, αλλά με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνα που το έκανε μέχρι σήμερα.     Η τεχνητή νοημοσύνη πιθανότατα , θα δώσει την απάντηση, αν δεν είναι εκείνη που θα την ασκήσει,  επ΄ ωφελεία του ανθρώπου κατασκευαστή της.
  4. Για την Ελλάδα, μετά τα χτεσινά αποτελέσματα ξέρουμε πια κι εκείνο, που μέχρι σήμερα δεν ήταν απολύτως ορατό. Αν στις εκλογές του Μαϊου 2023, που ακόμα δεν είχαν ξεκινήσει οι… διακοπές, η  ΑΠΟΧΗ-ΑΚΥΡΟ-ΛΕΥΚΟ  άγγιξαν το 40 % του εκλογικού σώματος  και  χτες στην καρδιά του καλοκαιριού,  μόλις ένα 10% μετρήθηκε η διαφορά της συμμετοχής των εκλογέων στο θέατρο της κάλπης,  βγαίνει καθαρά το συμπέρασμα  πως,  όποτε κι αν γίνονται  οι εκλογές και  σε όποιο μήνα ,χειμώνα, καλοκαίρι, όσοι  συνειδητά απέχουν από τις κάλπες  ή ψηφίζουν άκυρο -λευκό είναι Η ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.  Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΙΝΕΙ  ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ «ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ” ΠΟΥ  ΑΡΓΑ ΄Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ  ΤΡΟΠΟ  ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ .  ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ,  ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΜΕ ΤΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ.

3. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ (1)

                                                        ΣΥΝΤΑΓΜΑ,   ΄Αρθρο 1

1. Tο πολίτευμα της Eλλάδας είναι Προεδρευόμενη Kοινοβουλευτική Δημοκρατία.
2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.

****

Σύμφωνα με το παραπάνω άρθρο,   η σημερινή κυβέρνηση  κατέχει παράνομα την εξουσία.΄ Εχει διαπράξει συνταγματικό πραξικόπημα,αφού η λαϊκή κυριαρχία,  όπως ορίζεται από το Σύνταγμα ,  μετά  το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιουνίου 2023,  δεν αποτελεί πλέον θεμέλιο  του πολιτεύματος.

Ως εκ τούτου,  η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν εξουσιοδοτείται   να ασκεί  ΝΟΜΙΜΗ εξουσία,  αφού,  σύμφωνα πάλι με το ίδιο άρθρο του Συντάγματος,  ΟΛΕΣ οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό,  ο οποίος, όμως,   στην   πλειοψηφία του, αν προστεθούν και οι μη έχοντες δικαίωμα ψήφου, υπήρξε απών από τις τελευταίες εκλογές.

                                  ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ (2)

Με τη μισή Ελλάδα να καταγγέλλει την άλλη μισή  πως στηρίζει μια κοινοβουλευτική δικτατορία στα πρότυπα  Πούτιν και ΄Ορμπαν,  η λειτουργία  τέτοιας Βουλής είναι καθαρό, συνταγματικό πραξικόπημα.  Και όσοι από τα  συστημικά κόμματα   συμμετέχουν  σε αυτή, είναι πραξικοπηματίες. 

Στις τελευταίες εκλογές, αποδείχτηκε πέραν πάσης αμφιβολίας πως  η λαϊκή βούληση από τα χρόνια της Μεταπολίτευσης, ως σήμερα,  βρίσκεται  πλέον σε πρωτοφανή δυσαρμονία με τα εκλογικά αποτελέσματα,  Δεν υπάρχει δημοκρατική- κοινοβουλευτική αρμονία, όταν μια  κυβέρνηση εκλέγεται  να ασκήσει εξουσία από μια μειοψηφία οπαδών της που δεν υπερβαίνει το 25% του ελληνικού λαού.  Στη γλώσσα της ιστορίας και της   πολιτικής επιστήμης μια τέτοια  κομματική εντολή οπαδών με “ποδοσφαιρικά”, μάλιστα, χαρακτηριστικά για  άσκηση εξουσίας,  είναι αντισυνταγματική, παράνομη, ανήθικη και εν τέλει πραξικοπηματική.  

 Είναι πλέον φανερό πως σε  μια  όμοια  προκλητική, κοινοβουλευτική   συμπεριφορά με έντονα τα χαρακτηριστικά την επικράτηση μιας δικτατορίας  πολιτικών, “χωρίς χακί”  όλων των κομματικών σχηματισμών που εκπροσωπούνται στη Βουλή,  ο   μισός ελληνικός  λαός αντιμετωπίζει τον άλλο μισό,  ως  εχθρό και αντίπαλο .  Η    υφέρπουσα εμφυλιοπολεμική αναμέτρηση είναι απολύτως ορατή   και είναι σίγουρο ,όπως συμβαίνει πάντα στα ολοκληρωτικά καθεστώτα  πως  δε θα αργήσει να ξεσπάσει και στην πράξη.

Ο μόνος  τρόπος να διαφυλαχτεί η συνταγματική και η  λοιπή έννομη ,έστω  και η ανάπηρη αυτή,  τάξη ,όπως τη βιώνουμε τα τελευταία  4 χρόνια,  είναι η καταγγελία  της αναντιστοιχίας της  λαϊκής βούλησης και του εκλογικού αποτελέσματος από τα  κόμματα που αντιλαμβάνονται τέτοια σφοδρή  συνταγματική ανωμαλία και η αποχώρηση των εκπροσώπων τους  από το θέατρο της Βουλής που ήδη ξεκίνησε με την αντισυνταγματική ορκωμοσία της  νέας  κυβέρνησης  και την προκλητική-περιπαιχτική διαβεβαίωση του επικεφαλής της πως θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων!     

Καθήκον και μοναδικός δρόμος αξιοπρέπειας και νομιμότητας  των αρχηγών και των βουλευτών των κομμάτων που σέβονται τις λαϊκές κατακτήσεις, τη λαϊκη βούληση, τη συνταγματική τάξη , το Δημοκρατικό πολίτευμα στο σύνολό του και στις βασικές του λειτουργίες,  είναι η αποχώρησή τους  από τη Βουλή και ο πολιτικός αγώνας εκτός αυτής.  Ας νομοθετούν και ας αποφασίζουν εντός,  ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Ηλίας Κασιδιάρης και οι λοιποί αρχηγοί των ακροδεξιοΝαζιστικών κομματικών μορφωμάτων. 

4. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ

Αν,ομως, θεωρεί κανείς αυτονόητο δικαίωμά του να μην αγοράζει ανάμεσα σε 10 είδη ,αν δεν του αρέσει κανένα,πόσο φασιστικό και παράλογο είναι να επιβάλουν σε έναν Πολίτη να συμμετέχει στις εκλογές και να επιλέγει ένα από 10 κόμματα,ενώ κανένα απ΄αυτά δεν τον εκφράζει. Κι αν ασκήσει αυτό το δικαίωμά του, να αρνείται,δηλαδή, να επιλέξει κάτι που δεν του αρέσει, να τον αναγκάζουν να δέχεται τις επιλογές ενός άλλου,που βρίσκει ένα, ανάμεσα στα 10 αυτά κόμματα, να τον εκφράζει.

(Με αφορμή την εκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου ως προέδρου της δημοκρατίας ,του αφιερώνουμε το παρακάτω κείμενο (γράφτηκε πριν τις εκλογές του 2012).Κι επειδή είναι και συνταγματολόγος, ας αναρωτηθεί αν είναι σίγουρα πρόεδρος δημοκρατίας ή δικτατορίας.)

HOMO-NATURALIS.GR (IΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ)

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. “ΕΞΕΜΕΤΡΗΣΕ ΤΟ ΖΗΝ”

08.05.12

“Aποχή- άκυρα-λευκά φτάνουν το 38% ,το μεγαλύτερο ποσοστό όλων των εποχών σε εθνικές εκλογές. Αττική, Β Αθηνών, Β΄ Θεσσαλονίκης ,Ηράκλειο, Λάρισα η Αποχή σκαρφάλωσε από 25-33%. Υπολογίζεται ότι πανελλαδικά δεν προσήλθαν στις κάλπες περίπου 4.000.000 πολίτες, ρεκόρ δηλαδή μη προσέλευσης ψηφοφόρων σε εθνικές εκλογές (ΜΜΕ)

Οι εκπρόσωποι του κομματικού “μαυρογυαλουρισμού” και της βιομηχανίας παραπληροφόρησης, κτίζοντας εδώ και χρόνια μια κλειστή κοινότητα των ολίγων, ένα ιερό άδυτου και μη προσβάσιμο στους αμύητους, μπορούν με πολλή άνεση και επιτυχία να περνούν και να επιβάλουν προς τα “έξω” οποιοδήποτε ψεύδος και κάθε μορφή απάτης. Στις εκάστοτε εκλογές ,ας πούμε, μεταμορφώνοντας το εκλογικό, λεγόμενο σώμα, σε οπαδούς-μπουλούκι (χωρίς ικανότητα επεξεργασίας των στοιχείων και του υλικού που τους σερβίρουν), καταφέρνουν να αποδυναμώσουν κάθε διαφορετική φωνή και να καταστήσουν τα ψεύδη τους …αλήθειες.

΄Ενα σύνηθες και συνειδητό τέτοιο ψεύδος “διαδίδει” πως η Αποχή δεν είναι συνειδητή πολιτική στάση, αλλά… ευκαιριακή, που οφείλεται σε άλλες αιτίες και πάντως λιγότερο σε πολιτικούς λόγους. Βεβαίως, ουδέν ψευδέστερον αυτού του… ψεύδους, αφού μια απλή παρατήρηση καθιστά την πραγματικότητα ηλίου φαεινότερη. Συγκεκριμένα: Αν δούμε τον πίνακα της μεταπολιτευτικής ΑΠΟΧΗΣ, που δημοσίευσε παλιότερα το HOMO-NATURALIS.GR από τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, η Αποχή από μόνη της καθορίζει και τη στάση (πολιτική ή όχι) των φορέων της. ΄Ετσι, με βάση αυτόν τον πίνακα έχουμε:

Αποτελέσματα εκλογών από το 1974 μέχρι το 2012

 

 

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 1974

ΑΠΟΧΗ

1.276.908

ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΧΗΣ

20,46%

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 1977

ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ

6.402.738

ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ

5.193.891

ΑΠΟΧΗ

1.208.847

ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΧΗΣ

18,88%

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 1981

ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ

7.059.808

ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ

5.753.478

ΑΠΟΧΗ

1.306.330

ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΧΗΣ

18,50%

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 1985

ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ

8.010.627

ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ

6.423.096

ΑΠΟΧΗ

1.587.531

ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΧΗΣ

19,82%

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 1989

ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ

8.302.412

ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ

6.669.228

ΑΠΟΧΗ

1.633.184

ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΧΗΣ

19,67%

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 1989

ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ

8.425.212

ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ

6.799.485

ΑΠΟΧΗ

1.625.727

ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΧΗΣ

19,30%

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 1990

ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ

8.453.695

ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ

6.698.591

ΑΠΟΧΗ

1.755.104

ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΧΗΣ

20,76%

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 1993

ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ

8.972.360

ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ

7.019.268

ΑΠΟΧΗ

1.953.092

ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΧΗΣ

21,77%

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 1996

ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ

9.140.742

ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ

6.978.656

ΑΠΟΧΗ

2.162.086

ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΧΗΣ

23,65%

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2000

ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ

9.373.439

ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ

7.027.007

ΑΠΟΧΗ

2.346.432

ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΧΗΣ

25,03%

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2004

ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ

9.897.626

ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ

7.571.601

ΑΠΟΧΗ

2.326.025

ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΧΗΣ

23,50%

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2007

ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ

9.918.917

ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ

7.297.652

ΑΠΟΧΗ

2.621.265

ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΧΗΣ

26,43%

Αν αποκρυπτογραφήσουμε τα στοιχεία που αφορούν την Αποχή σ΄αυτόν τον πίνακα, θα δούμε πώς από το 1974 μέχρι και το 2000 ,σε εννέα εκλογικές αναμετρήσεις ,το ποσοστό της Αποχής είναι κολλημένο στο 18 με 20% και μόνο μετά το 2000 ανεβαίνει κατά μέσο όρο στο 25%. Για περίπου 33 χρόνια (1974-2007), δηλαδή, έχουμε μια μικρή, σταδιακή αύξηση του ποσοστού αποχής από το 18% στο 25-26%. Ξαφνικά, όμως, στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις το 2009 και 2012 η Αποχή φτάνει το 2009 στο 30% και στις προχτεσινή στο 35%! Δηλαδή στα 33 χρόνια είχαμε χοντρικά μια αύξηση 8 μονάδων, ενώ σε μόλις 3 χρόνια μέσα, είχαμε μια ιλιγγιώδη εκτίναξη που άγγιξε τις 10 μονάδες.

Διαβάζοντας και επεξηγώντας αυτά τα αποτελέσματα συμπεραίνουμε πως οι Πολίτες που επιλέγουν να περιφρονήσουν το εκλογικό θέατρο, πεπεισμένοι πως οι πάσης φύσεως κομματικοί δεν έχουν ούτε τα φόντα ούτε τη διάθεση να αλλάξουν τον πολιτικό χάρτη της χώρας, επιλέγουν συνειδητά και μετά λόγου γνώσεως. αυτή τη στάση. Αλλιώς, αν ήταν απολίτικη στάση ή προϊόν κάποιας ανάγκης ή στέρησης (αρρώστια, γεράματα, αδυναμία μετακίνησης) δεν εξηγείται πως για 33 χρόνια η Αποχή βαδίζει ως χελώνα και ξαφνικά μέσα σε 3 μόλις χρόνια γίνεται λαγός. Να φανταστούμε πως από το 1974 μέχρι το 2007 δεν υπήρχαν και τόσοι πολλοί κατάκοιτοι γέροντες, αδιάφοροι, ετεροδημότες (και ό,τι άλλο, εν πάση περιπτώσει, επικαλούνται ως…επιχείρημα οι κομματικοί Ταλιμπάν για να αλλοιώσουν το μήνυμα της Αποχής) και ξαφνικά μέσα σε 3 χρόνια οι χώρα γέμισε ασθενείς, γέροντες ανήμπορους ή αδιάφορους , που προτιμούν την “εκδρομή της Κυριακής” από την κάλπη; Είναι αστείο και γίνεται φανερό πως όταν δεν έχει κανείς επιχειρήματα ή λοβοτομεί τη λογική του, μπορεί οποιαδήποτε δικαιολογία να την παρουσιάζει ως …τεκμήριο.

Αλλά, οι πρόσφατες εκλογές έρχονται να καταρρίψουν μια κι έξω το μύθο της απολίτικης αποχής με το ποσοστό που έδωσαν και κατά την επίσημη εκδοχή έφτασε στο 35% (και αυτό το αποτέλεσμα είναι πλαστό, σύμφωνα με τη δική μας εκτίμηση αλλά ας μην επιμένουμε ). Μερικοί κομματικοί Μουτζαχεντίν τώρα , εκτός των…κλασικών περιπτώσεων αποχής από τις κάλπες (γέροντες, αδιάφοροι, άρρωστοι), ανακάλυψαν πως η αποχή φέτος οφειλόταν στα… λεωφορεία και τα καράβια που δε βάλανε οι κομματικοί ,για να πάει ο κόσμος να ψηφίσει στις επαρχίες. Μα αν ήταν έτσι, το 2009 που μετέφεραν τζάμπα και πακέτο τους ψηφοφόρους, γιατί η αποχή εκτινάχτηκε στο 30%; Και το πιο σημαντικό. Λένε πως ο κόσμος δεν είχε σ΄αυτές τις εκλογές λεφτά να πάει στις επαρχίες να ψηφίσει. Αλλά, καλά να παρουσιαστεί μεγάλη αποχή στη Φλώρινα, ας πούμε. Στις μεγάλες, όμως, πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη,Λάρισα κ.λπ) που η Αποχή έφτασε σχεδόν το 30% ,γιατί οι εγγεγραμμένοι στους δήμους τους ψηφοφόροι δεν πήγαν στα εκλογικά τους κέντρα να ψηφίσουν, εκατό μέτρα, δηλαδή, από το σπίτι τους;

Ας αφήσουν οι νεοφώτιστοι Αριστεροί, Νεοναζί και λοιποί Ελληνάρες τις απλουστεύεις και την προπαγάνδα. Η Αποχή, το Λευκό, το ΄Ακυρο είναι συνειδητή πολιτική στάση στο μεγαλύτερο ποσοστό της. Να το πούμε πιο απλά: Την περασμένη Κυριακή δεν πήγαν 4 εκατομμύρια Πολίτες να ψηφίσουν. Απ΄αυτούς, κι αν δεχτούμε πως τουλάχιστον 2.500.000-3.000.000 επέλεξαν την Αποχή ως πολιτική στάση, τίποτα δεν αλλάζει από το χαρακτηρισμό της ΑΠΟΧΗΣ ως απάντηση των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ στο “πογκρόμ” που έχουν εξαπολύσει οι κομματικοί εναντίον των αντιπάλων τους. Κι αν σκεφτεί κανείς πως η Ν.Δ χρίστηκε πρώτο κόμμα με 1.800.000 ψηφοφόρους, τί θα έπρεπε να χριστεί το κίνημα της Αποχής με τους διπλάσιους Πολίτες, που γύρισαν την πλάτη για άλλη μια φορά στους κομματικούς “Μαυρογυαλούρους” ;

Αλλά η πολιτική, ηθική και πρακτική διάσταση τόσο της Αποχής, όσο και της αδυναμίας (λόγω εκλογικού νόμου) των μικρών λεγόμενων κομμάτων να εκπροσωπηθούν στη Βουλή, θέτουν επί τάπητος το μέγα ζήτημα της χρησιμότητας -αποτελεσματικότητας της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, ως πολίτευμα. Αν στα 4.000.000 της Αποχής-΄Ακυρων-Λευκών προστεθούν και οι χαμένες ψήφοι των οπαδών των μικρών κομμάτων ,που λόγω εκλογικού μέτρου δεν μπόρεσαν να μπούν στη Βουλή, τότε ο μισός πληθυσμός της χώρας δεν έχει καμιά πολιτική εκπροσώπηση και έχει καταστεί πολιτικός όμηρος, αφού αναγκάζεται να αποδέχεται την επιβολή της θέλησης και των συμφερόντων του άλλου μισού, χάριν της αρχής της αναγκαίας αναλογίας (για να δίνεται η δυνατότητα διακυβέρνησης μια χώρας έστω και με ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής σε εκλογές).

Αν, όμως, θεωρεί κανείς αυτονόητο δικαίωμά του να μην αγοράζει ανάμεσα σε 10 είδη ,αν δεν του αρέσει , κανένα, πόσο φασιστικό και παράλογο είναι να επιβάλουν σε έναν Πολίτη να συμμετέχει στις εκλογές και να επιλέγει ένα από 10 κόμματα, ενώ κανένα απ΄αυτά δεν τον εκφράζει; Κι αν ασκήσει αυτό το δικαίωμά του, να αρνείται, δηλαδή, να επιλέξει κάτι που δεν του αρέσει, να τον αναγκάζουν να δέχεται τις επιλογές ενός άλλου, που βρίσκει ένα, ανάμεσα στα 10 αυτά κόμματα, να τον εκφράζει. Δεν είναι παραλογισμός; Δεν είναι ανήθικο; Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα για εκείνους, που δεν αρνούνται μεν να συμμετάσχουν στη διαδικασία των εκλογών, αλλά ο ίδιος ο εκλογικός νόμος με τις αλχημείες του, έρχεται να τους στερήσει τη δυνατότητα εκπροσώπησής τους στη Βουλή λόγω…εκλογικού μέτρου.

Βέβαια, όπως είπαμε σε άλλο κείμενό μας, η αυταρχικότητα  (η καλυμμένη φασιστική συμπεριφορά των κομματικών) βαπτίζεται σε…αναγκαιότητα διακυβέρνησης της χώρας και ελέω αυτής της παράλογης αρχής, η μια πλειοψηφία επιβάλει τη θέλησή της στην άλλη. Στην ουσία, δηλαδή, αυτή η επιβολή της θέλησης του μισού πληθυσμού της χώρας στον άλλο μισό ,επιτυγχάνεται με την ισχύ των όπλων, όπως ακριβώς κάνουν όλες οι δικτατορίες. Διότι, αν αύριο εγώ, ασκώντας το ύψιστο καθήκον μου, όπως το καθόρισε ο Ρήγας Βελεστινλής ( αν η αρχή βιάζει, παρανομεί αθετεί, είναι υποχρέωσή σου να ξεσηκωθείς), προσπαθήσω, ασκώντας αυτό το ιερό μου δικαίωμα της αντίστασης ,να εμποδίσω τη λειτουργία της Βουλής, θα βρεθώ την ίδια στιγμή σιδηροδέσμιος υπό την απειλή των όπλων των εντεταλμένων από την άδικη και παράνομη εξουσία των μισών να ασκούν μ΄αυτό τον τρόπο την επιβολή της θέλησής τους στους άλλους μισούς, που αρνούνται να αναθέσουν την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους στις κάνες των όπλων.

΄Ετσι, εννοεί τη δημοκρατία η κομματική μαφία, είτε ως οπαδοί, είτε ως εκπρόσωποί τους. Μια δημοκρατία βρώμικη, παράλογη, άδικη και ανήθικη. Τους τη χαρίζουμε. ΄Οσο γα το σύνηθες…επιχείρημά τους βρείτε εσείς ένα καλύτερο πολίτευμα από τη Δημοκρατία και μέχρι να το βρείτε θα είσαστε υποχρεωμένοι να υπακούσετε  σε μας αυτό και μόνο χαρακτηρίζει το ανύπαρκτο δημοκρατικό τους ήθος.

Συμπέρασμα; Ο κοινοβουλευτισμός “πνέει τα λοίσθια” και όσο ο άνθρωπος προχωράει προς την εξέλιξη και τον πολιτισμό η αυταρχικότητα θα υποχωρεί και θα παραχωρεί τη θέση της στο φυσικό, το λογικό, το ηθικό, το δίκαιο.