κυριε, Γ.Παπανδρέου, ΕΜΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ, ΟΧΙ ΕΣΕΙΣ

 

” Γ.Παπανδρέου: Εγώ δικαιώθηκα – Εγκληματικές οι ευθύνες Καραμανλή για το Μνημόνιο

”Η μοναδική συγκάλυψη, είναι αυτή που επιδιώκουν όσοι προσπάθουν να αποκρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή” τονίζει μέσω συνεργατών του ο Παπανδρέου, ενώ δηλώνει δικαιωμένος από την έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για τα προγράμματα διάσωσης και την τρόικα.

“Η καλύτερη απάντηση σε όσους ακόμα και σήμερα επιχειρούν να συγκαλύψουν τους πραγματικούς ενόχους που επέφεραν θανάσιμο πλήγμα στην ελληνική οικονομία και οδήγησαν τη χώρα στο Μνημόνιο, είναι η ίδια η Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα Προγράμματα Στήριξης και τα πεπραγμένα της τρόϊκας” απαντά σε δημοσίευμα εφημερίδας ο Γιώργος Παπανδρέου μέσω του στενού συνεργάτη του Γ. Ελενόπουλου.

 Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι η μοναδική συγκάλυψη, είναι αυτή που επιδιώκουν όσοι προσπάθουν να αποκρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή

”Έκθεση που τόσοι προσπάθησαν να “θάψουν” στην Ελλάδα προσποιούμενοι ότι δεν υπάρχει, παρά την υπερπροβολή της πριν την ολοκλήρωσης της, αλλά και ο ίδιος ο Προϋπολογισμός του 2013, που ψήφισαν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, το Νοέμβριο του 2012. Και τα δύο, δικαιώνουν πλήρως την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και αναδεικνύουν τους πραγματικούς υπεύθυνους” αναφέρεται στην ”οργισμένη” ανακοίνωση.

Το κείμενο του Προϋπολογισμού φέρει την υπογραφή του σημερινού Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και έλαβε την ψήφο του τότε Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.

”Το 2011, δεύτερο έτος εφαρμογής του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, επιτεύχθηκε μείωση του ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης κατά 1,3 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, ενώ συνολικά την περίοδο 2009-2011 η μείωση ήταν 6,2 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ (από 15,6% το 2009 σε 9,4% το 2011). Αυτή η μείωση είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί από κράτος-μέλος της Ευρωζώνης. Το κείμενο του Προϋπολογισμού φέρει την υπογραφή του σημερινού Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και έλαβε την ψήφο του τότε Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή” συνεχίζει σε επιθετικό ύφος ο Γ. Ελενόπουλος.

”Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι της γνώμης ότι η προβληματική κατάσταση της Ελλάδας οφειλόταν και στη στατιστική λαθροχειρία κατά τα έτη που προηγήθηκαν της κατάρτισης του προγράμματος. Χαιρετίζει την αποφασιστική δράση της ελληνικής κυβέρνησης για επείγουσα και αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της ίδρυσης της ανεξάρτητης Ελληνικής Στατιστικής Αρχής τον Μάρτιο του 2010. Σημειώνει ότι η βαθμιαία αποκάλυψη της στατιστικής λαθροχειρίας στην Ελλάδα είχε αντίκτυπο στην ανάγκη αναπροσαρμογής των πολλαπλασιαστών, των προγνώσεων και των προτεινόμενων μέτρων. Υπενθυμίζει ότι, λόγω της επιμονής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Eurostat (η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης) είναι πλέον επιφορτισμένη με τις εξουσίες και τα μέσα για την παροχή ενός στέρεου συνόλου αξιόπιστων και αντικειμενικών στατιστικών στοιχείων. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι η μοναδική συγκάλυψη, είναι αυτή που επιδιώκουν όσοι προσπάθουν να αποκρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή” αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

΄Οπως γνωρίζουν οι φίλοι και οι επισκέπτες  του Homo-Naturalis.gr,εμείς επί χρόνια έχουμε κάνει “σημαία”  μας τις ευθύνες της τελευταίας κυβέρνησης Καραμανλή για τη χρεοκοπία της χώρας. Τότε, όμως, που εμείς φωνάζαμε, ο Γ. Παπανδρέου σιωπούσε. Χρειάστηκαν οι καταγγελίες της Ε.Ε, αλλά και ο κίνδυνος να κατηγορηθεί ο ίδιος ο Γ.Παπανδρέου ως ο μοναδικός υπεύθυνος για το μνημόνιο, για να βγει και να καταγγείλει τον Κ. Καραμανλή ως τον πραγματικό ένοχο για το έγκλημα της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας.

“Κάλλιο αργά παρά ποτέ”, βέβαια. Τώρα περιμένουμε να μάθουμε (αν και γνωρίζουμε):

 

1. Γιατί ΟΛΑ τα κόμματα στη Βουλή με προεξάρχοντα το ΣΥΡΙΖΑ απέκρυψαν (και συνεχίζουν να το κάνουν) τις ευθύνες Κ.  Καραμανλή;

2. Γιατί οι οικονομικοί  εισαγγελείς Πεπόνης-Μουζακίτης  χρέωναν  την ευθύνη της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας αποκλειστικά στον Γ.Παπανδρέου  και τον κυνηγούσαν να το βάλουν “μέσα”,ενώ την ίδια στιγμή πρόσφεραν ομπρέλα προστασίας στους κατηγορούμενους για “εσχάτη προδοσία” Κ. Καραμανλή και τους παρατρεχάμενους υπουργούς του;

3. Γιατί η ελληνική Βουλή (και η  δικαιοσύνη) τηρούν ακόμα “σιγήν ιχθύος” για το τεράστιο αυτό σκάνδαλο και δεν προχωρούν σε διατύπωση κατηγοριών εναντίον της άθλιας και εγκληματικής εκείνης κυβερνησης;

Δεκάδες,φυσικά, είναι  τα ερωτηματικά γι΄αυτές τις συγκαλύψεις και τον ρόλο θεσμικών παραγόντων στην απόκρυψη εκείνων των ευθυνών. Περιοριζόμαστε σ΄αυτά που τα θεωρούμε κορυφαία και… ΔΕΝ περιμένουμε απάντηση.