ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!

Της… φοροδιαφυγής στην επαρχία! Κατάστημα είχε ανασφάλιστους 45 εργαζόμενους! Ζητούν αποποίηση της… συνδικαλιστικής ιδιότητας!

Οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων, εντόπισαν “πάρτι” παραβατικότητας και μαύρης εργασίας, συνοδεύοντας τους ελεγκτές του ΣΕΠΕ και του ΙΚΑ που διενεργούσαν ελέγχους.

Στην κορυφαία θέση της εργασιακής… ζούγκλας βρίσκεται η Μύκονος και η Σαντορίνη, ενώ κατά πόδας ακολουθούν η Εύβοια, η Αχαΐα, η Ήπειρος και η Θεσσαλονίκη. Από κοντά και ο τουριστικός προορισμός της Ιεράπετρας, όπου κανένας ξενοδόχος δεν εφαρμόζει, πλέον, την τοπική κλαδική Λασιθίου, είτε την Εθνική κλαδική σύμβαση, την ώρα που η Νότια Ελλάδα βουλιάζει από τον τουρισμό.

 

Πρωταθλήτρια στην… αδήλωτη εργασία η Αχαϊα

Συγκεκριμένα, στην Αχαΐα τα ποσοστά αδήλωτης εργασίας έχουν σκαρφαλώσει σε απαράδεκτα επίπεδα, με ενδεικτικό παράδειγμα παραθαλάσσιο κατάστημα εστίασης, το οποίο δεν είχε ασφαλίσει ούτε έναν από τους 45 εργαζόμενους, όπως έδειξε ο πρόσφατος έλεγχος του ΣΕΠΕ.

Επίσης, η Αχαΐα δείχνει να ακολουθεί το μοντέλο της Αίγινας όπου πέρυσι εντοπίστηκε αγγελία που πρόσφερε σε καμαριέρα αντί αμοιβής μόνο τροφή και στέγη. Το ίδιο πρότεινε ξενοδόχος της Αχαΐας σε δύο εργαζόμενους και χρειάστηκε η επέμβαση του Σωματείου και της Επιθεώρησης Εργασίας για να τους ασφαλίσει και να τους καταβάλει αποδοχές.

 

Στις Κυκλάδες υπάρχουν εκατοντάδες καταγγελίες για άθλιες συνθήκες διαβίωσης των εργαζόμενων σε υπόγεια που παραχωρούν οι εργοδότες, αδήλωτη εργασία, απολύσεις ή συνεχή αντικατάσταση του προσωπικού

Στην Εύβοια αρκετά ξενοδοχεία δεν άνοιξαν καθόλου τη φετινή χρονιά, αφού οι εργοδότες έφυγαν στο εξωτερικό, αφήνοντας απλήρωτους και όμηρους δεκάδες εργαζόμενους αφού δεν τους απολύουν και φυσικά δεν τους προσλαμβάνουν ξανά.

 

Μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στην Πρέβεζα και τα Ιωάννινα οφείλουν αποδοχές ακόμη και πάνω από 12 μήνες

Στη Θεσσαλονίκη, οι ξενοδόχοι εγκαταλείπουν την Ένωση Ξενοδόχων μαζικά, ούτως ώστε να μην είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν την κλαδική σύμβαση και να αμείβουν το προσωπικό με το κατώτερο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη.

 

Τί λέει η Ομοσπονδία

«Οι εργαζόμενοι του κλάδου- τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτης Προύντζος – εξωθούνται στην ανεργία και υποκαθίστανται οι θέσεις εργασίας είτε από πλαστές συμβάσεις δήθεν ορισμένου χρόνου απασχόλησης είτε από την δήθεν πρακτική άσκηση με εισαγωγή ανέργων από όλη την Ανατ. Ευρώπη, αλλά και από την παροχή στους εργοδότες των επιταγών εισόδου (vouchers), ως ευκαιρία εισόδου των άνεργων παιδιών στην αγορά εργασίας. Το φαινόμενο καλλιεργεί νοοτροπία και προσδοκίες στους εργοδότες. Δηλαδή σκέφτονται, αφού τους παραχωρούνται δωρεάν εργατικά χέρια, ποιος ο λόγος να αμείβουν τους επαγγελματίες;

 

Καταγγελίες για… πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων!

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας κατήγγειλαν και το νέο εκβιασμό πολλών γνωστών ξενοδόχων που ζητούν από τους εργαζόμενους, ως νέα μορφή πιστοποιητικού κοινωνικών φρονημάτων, να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση αποποίησης της συνδικαλιστικής τους ιδιότητας.

 

Οι συνδικαλιστές εξέφρασαν τους φόβους τους για το μέλλον του ταμείου Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα, το οποίο οδηγείται στο υπό δημιουργία Ενιαίο Ταμείο Μισθωτών

Σε πολλα ξενοδοχεία, οι εργαζόμενοι εξαναγκάζονται σε συμφωνίες κάτω από το… τραπέζι όπου στην καλύτερη περίπτωση δηλώνονται ως αποδοχές, ο συμβατικός νόμιμος μισθός ενώ η πραγματική απασχόληση και η κάθε είδους υπερεργασία (ρεπό, υπερωρίες, εορτολόγια, νυχτερινά) καταλήγει στις τσέπες των εργοδοτών και αφαιρείται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Όπως τόνισαν, “ο Τομέας Ξενοδοχοϋπαλλήλων διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία και αποθεματικά ύψους ονομαστικής αξίας 167 εκατομμυρίων, τα οποία δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή των συντάξεων του ΙΚΑ”.

Τα κόμματα στην Ελλάδα, μηδενός εξαιρουμένου, έχουν ανάγει τη δημαγωγία σε επιστήμη. Αν υπήρχε διδακτορικό…μαυρογυαλουρισμού, θα έπρεπε  όλα τα ελληνικά κόμματα να κατέχουν  κι από έναν τίτλο .

Μετά την οικονομική κατάρρευση της χώρας, ΚΑΝΕΝΑ κόμμα δε βγήκε να πει την πραγματική και ολόκληρη  αλήθεια στην Ευρώπη (οι ΄Ελληνες την ήξεραν και οι Ευρωπαίοι τη μάθανε αργότερα) πως, δηλαδή, “φουντάραμε”, επειδή οι πελάτες των κομμάτων τρώγαν τόσα χρόνια τα δανεικά με τις πλάτες  όχι μόνο των κομμάτων εξουσίας,αλλά και της αντιπολίτευσης. Ο Καραμανλής “τίναξε την μπάνκα στον αέρα”,για να ταϊσει τη “γαλάζια ακρίδα”,αλλιώς έχανε τις εκλογές. Και προτίμησε να στείλει στον πάτο το καράβι, παρά να τις χάσει.

Δείτε το όργιο της φοροδιαφυγής του…λαού. “Λαός” είναι αυτοί που κλέβουν,δεν είναι πολιτικοί. ΄Ελληνες λαμόγια, διεφθαρμένοι και διαπλεκόμενοι. Εκατομμύρια φοροκλέφτες. Πολλά χρόνια, όχι χτες και σήμερα.

Δεν πρόκειται ποτέ να συνετιστούν. Μόνο ο “Γερμανός” θα τους “τρίξει τα δόντια” και θα τους βάλει σε τάξη. Ο  Σαμαράς,ο Βενιζέλος,ο Τσίπρας τους χαϊδεύουν,τους λένε εκείνα που θέλει να ακούσει ένας απατεώνας.  Δεν κάνουν για πολιτικοί, δε θα αλλάξουν ποτέ. Ούτε κανείς άλλος ΄Ελληνας μπορεί να κάνει κάτι, γιατί δε θα εκλεγόταν ποτέ στη Βουλή κάποιος έντιμος, που λέει ΟΛΗ την αλήθεια και  έχει το σθένος να συγκρουστεί με  αυτούς τους κακομαθημένους, κομματικούς “πελάτες”.

΄Οσο πιο γρήγορα αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας οι Ευρωπαίοι, τόσο καλύτερα και για τους έντιμους πολίτες, αλλά και για την ίδια την Ελλάδα .