ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ “ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ” ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

α. Ο Αντώνης Μανιτάκης, ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 χαρακτήρισε αξιοθρήνητη την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ και την πορεία της ανανεωτικής Αριστεράς.

Ο Αντώνης Μανιτάκης

Μανιτάκης: Δεν έχει μέλλον ο Κασσελάκης -Γελοιοποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ, γελοίος και ο ίδιος πολιτικά.

 

«Ο Κασσελάκης είναι αυτός που είναι και έκανε τη δουλειά του. Το κρίσιμο ερώτημα όμως είναι, πώς βρέθηκαν 70.000 ψηφοφόροι να εκλέξουν τον Κασσελάκη μέσα στο κόμμα, στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ και πώς το κόμμα, αυτή τη στιγμή, οι οπαδοί του αντιμετωπίζουν αυτό το φαινόμενο, το οποίο νομίζω το αντιμετωπίζουν με όρους επιφανειακούς».

 

efimerida.gr”>

 

 β, Άλλη μια «μαύρη» διάκριση για την Ελλάδα του Μητσοτάκη σε ζητήματα κράτους δικαίου

Από τις μεγαλύτερες πτώσεις (1,4%) στον δείκτη αποτελεσματικότητας του «World Justice Project» για το Κράτος Δικαίου στα μέλη της ΕΕ η χώρα μας. Στον πάτο της ΕΕ, μαζί με τη Βουλγαρία και την Ουγγαρία του ακροδεξιού Όρμπαν η Ελλάδα. Την ίδια στιγμή το Κράτος Δικαίου έχει πάρει την κατιούσα σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του διεθνούς οργανισμού.
***

Ο συνταγματολόγος εξεμάνη και επιτίθεται λάβρος  στους 70.000…αλήτες  που ψήφισαν τον Κασσελάκη! ΄Ένα τίποτα ,κατά τον ίδιο.  ( Ενώ τούτος , ε; Και μάλιστα… στρέιτ κι ας μην το επικαλείται).

Λέτε να είναι αυτός που  ως συνταγματολόγος και ευαίσθητος  στα  ατομικά δικαιώματα και ειδικά σε ό,τι αφορά το δικαίωμα στη ζωή, έκανε στην Πύλο  συμβολική απεργία  πείνας για τους 700 μετανάστες που έπνιξε η κυβέρνηση; Ας είμαστε σοβαροί. Από  βρώμικη πηγή  δεν περιμένεις καθάριο, ξάστερο  νερό.

Αλλά, τί σου είναι   η σύμπτωση!   Η  δημοσίευση της World Justice Project για  την κατάσταση των ανθρώπινων δικαιωμάτων  στο καθεστώς  Μητσοτάκη συνέπεσε με την  οργίλη  επίθεση  του Μανιτάκη στο Στέφανο Κασσελάκη για τα κομματικά του ΣΥΡΙΖΑ .    Τσιμουδιά για την έκθεση. ΄Ένα σχόλιο  ,ας ήταν και για  τον τύπο, τα προσχήματα. Τσιμουδιά!

Εν διατεταγμένη υπηρεσία, αλά Τσιόδρας, Παγώνη και λοιπά καλόπαιδα  που υπηρετούν την  επιστήμη  της  διαπλοκής  και της συναλλαγής. Ποιος έχασε τη  ντροπή;.

 

___________________________________________

1.α Παρέμβαση του Αρείου Πάγου -Καλούνται ως ύποπτοι για εξαπάτηση στις εκλογές 11 βουλευτές των Σπαρτιατών

Σπαρτιάτες

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου -Καλούνται ως ύποπτοι για εξαπάτηση στις εκλογές 11 βουλευτές των ΣπαρτιατώνΦέρονται να ανήκαν μεν στο κόμμα Σπαρτιάτες, αλλά στην πραγματικότητα να είχαν τη στήριξη και την απόλυτη καθοδήγηση του Ηλία Κασιδιάρη

“Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου απέστειλε αίτημα προς τη Βουλή να δώσει άδεια προκειμένου να εξεταστούν με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων 11 μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας των «Σπαρτιατών» (εξαιρείται ο Βασίλης Στίγκας, επικεφαλής του κόμματος, που έκανε τις καταγγελίες).

Σύμφωνα με το εισαγγελικό έγγραφο, το οποίο διαβιβάζεται στη Βουλή μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, 11 βουλευτές των Σπαρτιατών θεωρούνται ύποπτοι για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογικού σώματος, καθώς φέρονται να ανήκαν μεν στο κόμμα Σπαρτιάτες με επικεφαλής τον Βασίλειο Στίγκα, αλλά στην πραγματικότητα να είχαν τη στήριξη και την απόλυτη καθοδήγηση του Ηλία Κασιδιάρη, έγκλειστου καταδικασμένου πρώην ηγετικού στελέχους της Χρυσής Αυγής”

β. Αυστρία.Παραιτείται ο Κουρτς υπό το βάρος του σκανδάλου στημένων δημοσκοπήσεων

 

.

***

Καλή εξέλιξη. Και ορθή, ορθότατη η κλίση. ΄Ομως, η εισαγγελέας δεν πρέπει να σταματήσει εδώ. Αλλιώς, μεροληπτεί και  αποφασίζει  με δύο μέτρα και δυο σταθμά.

Είναι γνωστό ,εμείς εδώ το λέμε χρόνια τώρα πως η Νέα Δημοκρατία  και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης   εξαπάτησαν επανειλημμένα τον ελληνικό λαό με πλαστές  δημοσκοπήσεις, που αγόραζε το κόμμα της  Δεξιάς από τους Παναγοπουλο Φαναρο Γεράκηδες, ιδιοκτήτες  βιομηχανιών   «πέτσινων» δημοσκοπήσεων, έναντι αδράς αμοιβής.  Στόχος,  να παρουσιάζουν τους ψηφοφόρους πως είναι ικανοποιημένοι από το έργο της κυβέρνησης γι΄αυτό και έδιναν  προβάδισμα στη Ν.Δ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη (ο καλύτερος πρωθυπουργός από συστάσεως ελληνικού κράτους!) . ΄Ολοι οι “παροικούντες”,βέβαια και μη  ανήκοντες στο σμήνος της γαλάζιας ακρίδας που λυμαίνεται τον τόπο,   γνωρίζουμε πως η κυβέρνηση διέπραξε τεράστια εγκλήματα   σε όλη τη διάρκεια της θητεία  της (και συνεχίζει). ΄Όπως: Κακή ,κάκιστη διαχείριση της  πανδημίας ,  δεύτερη  χρεοκοπία της χώρας, ενώ η ίδια με 404 δισ χρέος παρουσιάζει ανθούσα  την οικονομία της (!) ,  δολοφονία  δεκάδων  ανθρώπων στα Τέμπη και εκατοντάδων  προσφύγων  στην Πύλο, για να μείνουμε μόνο σε λίγα.

Η παραπλάνηση, η καθοδήγηση  ο επηρεασμός των ψηφοφόρων,  η διάδοση  ψευδών ειδήσεων,   η απάτη  εν τέλει,  καθίστανται απολύτως φανερά  από τα αποτελέσματα των  εκλογών.  Ενώ οι μίσθαρνοι “δημοσκόποι” έδιναν μικρή διαφορά ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα, η πραγματικότητα, όμως,  ήταν άλλη ,όπως την κατέγραψαν οι εκλογείς (Με την επιφύλαξη πως όντως ήταν αυτά τα γνήσια αποτελέσματα των εκλογών, δοθέντος πως υπάρχουν ενστάσεις ειδικών και υπόνοια νοθείας των τελευταίων εκλογών) .

Αυτό, ακριβώς,  δείχνει  πως η παραπάνω   συμμορία πλαστών δημοσκοπήσεων  σε αγαστή συνεργασία και με τη υπόλοιπη γκεμπελική μαφία, ουδέποτε προχώρησαν σε πραγματικές δημοσκοπήσεις, αλλά τα αποτελέσματα κάθε φορά που έδιναν και τα συμπεράσματα που παρουσίαζαν   ήταν  κατασκευασμένα στα γραφεία.  Εξ ου και η αδυναμία τους να προβλέψουν,  έστω και κατά προσέγγιση,  τα αποτελέσματα  των εκλογών.

Υπενθύμιση. Στην Αυστρία πριν από καιρό,   παραιτήθηκε ο  πρωθυπουργός Κουρτς γιατί η ομάδα του φέρεται να εξασφάλισε την άνοδο του 35χρονου στην κορυφή του κόμματος και του κράτους  από το 2016 μέσω στημένων δημοσκοπήσεων και διαφημίσεων στα ΜΜΕ.  Και μόλις ο εισαγγελέας προχώρησε στη δίωξη,   ο πρωθυπουργός  της χώρας παραιτήθηκε.

Εδώ, βέβαια,  δεν έχουμε τέτοια απαίτηση,. Αλλα  τα πολιτικά ήθη της  Αυστρίας και άλλα της Μπανανίας υπό το ψευδεπίγραφη ονομασία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Είναι  απαίτηση   δημοκρατικού   πολιτισμού,  λοιπόν, να δείξει ο Άρειος Πάγος την ίδια δικαιική ευαισθησία ,όπως και με τους “Σπαρτιάτες”. Και με τις ίδιες κατηγορίες για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος , να εγκαλέσει  το κόμμα της ΝΔ και προσωπικά τον Κυριάκο  Μητσοτάκη .  Να λογοδοτήσουν για ένα από τα σοβαρότερα εγκλήματα σε μια χώρα που αυτοπροσδιορίζεται (έστω κι αν δεν είναι ) δημοκρατική.

2. Die Welt: «Ιστορία από άλλον πλανήτη» η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

Με «ιστορία από έναν άλλον πλανήτη» παρομοιάζει η γερμανική εφημερίδα Die Welt την επάνοδο της οικονομίας της Ελλάδας.

«Ενώ πολλές χώρες παγκοσμίως υποφέρουν από τα υψηλά χρέη και οι επενδυτές πωλούν αμερικανικά ομόλογα φοβούμενοι τις δημοσιονομικές εξελίξεις, η Ελλάδα έχει βρει τον δρόμο της προς την έξοδο από τη δημοσιονομική δυσπραγία», αναφέρει μετά και την επιστροφή της χώρας μας στην επενδυτική βαθμίδα από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s.

iefimerida.gr”

****

Γράφουμε, συνεχώς πως ο  Κυριάκος  Μητσοτάκης με   404 δισ χρέος   από την κατασπατάληση  του δημοσίου χρήματος , αποκρύπτει  την τραγική αλήθεια για την  κατάσταση της  οικονομίας  (*) και ελπίζει με τέτοια χρυσοπληρωμένα  δημοσιεύματα στους  Γκέμπελς, πως δε θα πάει  φυλακή. Θα προφτάσουν, φαντάζονται,  να πάρουν τα κλεμμένα και να  φύγουν.

Κούνια που τους κούναγε! Τους περιμένουν  στη γωνία. Τούτη τη φορά και με τέτοια  ασύστολη κοροϊδία,  δε θα είναι όπως στην  πρώτη χρεοκοπία.

Ας το  θυμάται και  η γαλάζια ακρίδα. ΄Όχι μόνο οι ξεδιάντροποι χορηγοί τους.

3.α. Ανακοινωση ΣΥΡΙΖΑ

«Ο  ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να δίνει τη  μάχη ενάντια στην δεξιά και την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που με την πολιτική της οδηγεί όλο και περισσότερα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας στο φάσμα της φτωχοποίησης. Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τον ενωμένο και ανανεωμένο ΣΥΡΙΖΑ από το να δώσει με όλες του τις δυνάμεις  τον αγώνα, με πρωταγωνιστές όλα τα μέλη του, τους προοδευτικούς πολίτες και όλες τις κοινωνικές δυνάμεις που επιδιώκουν το τέλος της αντικοινωνικής πολιτικής Μητσοτάκη. Που επιδιώκουν την μεγάλη πολιτική αλλαγή!Αυτή είναι η μοναδική και κύρια μάχη του ΣΥΡΙΖΑ. Η λογική του εμφυλίου στον ΣΥΡΙΖΑ, που καλλιεργείται από ξένα κέντρα και αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις, συντηρείται από δηλώσεις μεμονωμένων στελεχών που κινούνται αντικαταστατικά, έχουν  θέσει τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ και ήδη έχουν δρομολογήσει το σχεδιασμό νέου κόμματος, με νέο καταστατικό και νέο αρχηγό.Ο «εμφύλιος πόλεμος» έχει δύο αντιμαχόμενα μέρη. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει «εμφύλιος». Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπαίνει σε κανέναν διάλογο με συγκεκριμένα στελέχη που οι δηλώσεις τους  και η εν γένει πολιτική τους στάση ήταν επί της αρχής αντικαταστατική και επιζήμια για το χώρο της αριστεράς. Είναι φανερό ότι οι συστημικοί πυλώνες λειτουργούν ως πρόθυμοι σπόνσορες ενός πρωτοφανούς αγώνα να πλήξουν την επανάκαμψη της αριστεράς και την νικηφόρο πορεία της προοδευτικής παράταξης στην Ελλάδα. Σε αυτό το παιχνίδι είμαστε όλοι και όλες απέναντί τους. Κανείς δεν πρόκειται να ανακόψει την  προσπάθεια για την τελική νίκη».

 

β. Tο σκοτεινό διαδίκτυο στήριξε τον Κασσελάκη, λέει τώρα και ο Φίλης

efimerida.gr”

 

ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ/EUROKINISSI

Τα βέλη του κατά του Στέφανου Κασσελάκη έστρεψε για μια ακόμη φορά ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του κόμματος, Νίκος Φίλης, ο οποίος μαζί με τον Πάνο Σκουρλέτη, τον Νίκο Βίτσα και τον Στέφανο Τζουμάκα έχουν παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας προς διαγραφή.

Μετά τη «βόμβα» ότι θα θέσει θέμα ηγεσίας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Φίλης, μιλώντας σήμερα τον πρωί στον ΣΚΑΪ, καταφέρθηκε ξανά κατά του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως συμπεριφέρεται σαν παίκτης ριάλιτι και πως στηρίχθηκε από το «σκοτεινό μέρος του Διαδικτύου».

Μάλιστα, οι δηλώσεις του δείχνουν πως κινείται στη γραμμή Σκουρλέτη, ο οποίος χθες είπε πως «κάποιοι δούλεψαν υπόγεια με στημένο μηχανισμό» και μίλησε για «παράκεντρα γύρω από τον Τσίπρα».

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Φίλης, δύο ημέρμετά την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας για διαγραφή, σημειώνει πως ο Στέφανος Κασσελάκης «κάνει πολιτική επί δύο-τρεις μήνες τώρα με βάση την προσωπική του ζωή, όχι με τα προβλήματα των ανθρώπων».

«Πότε παντρεύεται, πότε λέει “ευχαριστώ την οικογένειά μου γιατί αυτή μου έδωσε τη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ” και αναφέρεται ονομαστικά στα μέλη της οικογένειάς του. Εμφανίζει τον εαυτό του σαν ένα ριάλιτι. Πότε δείχνει τη βέρα στο δεξί. Είναι δυνατόν να εμπνεύσει κανείς έτσι και να κάνει αντιπολίτευση;», είπε ο Νίκος Φίλης.

***

΄Οταν  καταντάς   Κατίνα  της γειτονιάς και ο  άνθρωπος  αποσυντίθεται σε μόρια έσχατης εξαθλιωσης,  …άστα να πάνε!

Η ξεφτίλα με ονόματα!

 

4.Γιουβάλ Νώε Χαράρι: «Πυρά» κατά της Αριστεράς σε ΗΠΑ και Ευρώπη για την «αδιαφορία» της απέναντι στις ωμότητες της Χαμάς<ωμότητες της Χαμάς

 

 

O διάσημος Ισραηλινός ιστορικός και συγγραφέας Γιουβάλ Νώε Χαράρι

Στο μεταξύ,  λίγες ημέρες πριν,  ο πανάθλιος ακροδεξιός  Νώε, έλεγε ακριβώς  τα αντίθετα. Ούτε λίγο ούτε πολύ,  χαρακτήριζε  την  επιθεση της Χαμάς μια αναπόφευκτη ενέργεια, που όφειλε να την περιμένει το  Ισραήλ με την τακτική που ακολουθεί στο Παλαιστινιακό.

Τόσο σοβαρός ο τύπος.   Ως Νώε,  φαίνεται, πως το  έχει το όνομα να ταυτίζεται  με  παραμύθια που φέρνουν … κατακλυσμό στο μυαλό του ανθρώπου.

_________________________________________________________

(*) Το οικονομικό θαύμα της Ελλάδος στα 404,7 δισ. το χρέος, αυξήθηκε 30 δισ σε 2,5 έτη – Το Haircut έγινε με κρατικό χρέος στα 350 δισ

:
Το οικονομικό θαύμα της Ελλάδος στα 404,7 δισ. το χρέος, αυξήθηκε 30 δισ σε 2,5 έτη - Το Haircut έγινε με κρατικό χρέος στα 350 δισ
Μια αντιπαραγωγική οικονομία, που στηρίζεται στον τουρισμό 18,8% του ΑΕΠ και 28% μαζί με όλα τα περιφερειακά και εποχικά επαγγέλματα και την παραοικονομία στο 19% με 20% ή 40 δισεκ. δεν νοείται ως επιτυχία…

Αυτό είναι το οικονομικό θαύμα της Ελλάδος….
Το συνολικό δημόσιο χρέος έφθασε στα 404,7 δισεκ. και προσεχώς στα 410 δισεκ. ευρώ.
Να θυμίσουμε ότι πριν η Κυβέρνηση Καραμανλή αναγνωρίσει το οικονομικό αδιέξοδο το 2009 το δημόσιο χρέος της Ελλάδος ανερχόταν σε 368 δισεκ. ευρώ.
Μια αντιπαραγωγική οικονομία, που στηρίζεται στον τουρισμό 18,8% του ΑΕΠ και 28% μαζί με όλα τα περιφερειακά και εποχικά επαγγέλματα και την παραοικονομία στο 19% με 20% ή 40 δισεκ. δεν νοείται ως επιτυχία…
Η περίπτωση του δημοσίου χρέους είναι μια απόδειξη ότι η Ελλάδα δεν έμαθε από τα λάθη του παρελθόντος.
Επαναλαμβάνει τις ίδιες άστοχες πολιτικές, επαναλαμβάνει τις ήδη αποτυχημένες πρακτικές…

Η Ελλάδα πραγματοποίησε το περιβόητο haircut ή PSI+ στα ομόλογα όταν το ελληνικό χρέος ήταν 350 δισεκ. ευρώ.
Πλέον το ελληνικό χρέος έχει εκτιναχθεί στα 404,7 δισεκ. με προοπτική να φθάσει στα 410 δισεκ.
Ποτέ στην ιστορία το ελληνικό χρέος δεν ήταν σε αυτά τα επίπεδα… πρόκειται για μια συλλογική ελληνική αποτυχία…
Στηριζόμαστε στα λογιστικά τρικ όπου λόγω της αύξησης του ΑΕΠ και του πληθωρισμού η σχέση χρέους προς ΑΕΠ μειώνεται αλλά το δημόσιο χρέος συνεχίζει να αυξάνεται σε απόλυτα μεγέθη…
Ενώ τα κρατικά ομόλογα σε κυκλοφορία βρίσκονται στα 85 δισεκ. και τα δάνεια των Μηχανισμών Στήριξης μειώνονται…. ο ενδοκυβερνητικός δανεισμός συνεχίζει να αυξάνεται στα 52 δισεκ. – repos – παρ΄ ότι έχει ανακοινωθεί ότι τα repos εύκολα μπορούν να μειωθούν αλλά απλά δεν μειώνονται…

Η Ελλάδα πρέπει να σταθμίσει με μεγάλη προσοχή το ζήτημα της συνεχούς επιδείνωσης του δημοσίου χρέους και μπορεί προεκλογικά το ζήτημα αυτό να μην το αγγίζει κανείς αλλά στην πράξη… δείχνει επιδείνωση γιατί η Ελλάδα αυξάνει τα χρέη της για να καλύψει ελλείμματα και να παρουσιάσει δήθεν υγεία στα δημόσια οικονομικά…

Ας δούμε λίγο τα δεδομένα…
Το χρέος της κεντρικής διοίκησης έφθασε στα 404,7 δισεκ.
Να θυμίσουμε ότι από τον Μάιο 2023 το bankingnews προειδοποιεί για την συνεχώς επιδεινούμενη εικόνα του χρέους.
Τα ομόλογα αυτά που είναι σε κυκλοφορία ανέρχονται σε 85,4 δισεκ. εκ των οποίων τα 40 δισεκ. τα κατέχει η ΕΚΤ.
Δηλαδή τα ομόλογα που κατέχουν τράπεζες και funds είναι 45 δισεκ. ευρώ.
Τα έντονα γραμμάτια ανέρχονται σε 11,8 δισεκ. και παραμένουν σταθερά, τα κατέχουν κατά βάση οι ελληνικές τράπεζες και ορισμένοι ξένοι.
Τα δάνεια των Μηχανισμών Στήριξης ESM και EFSF ανέρχονται σε 234 δισεκ. ευρώ
Τα repos που είναι ο ενδοκυβερνητικός δανεισμός ανέρχεται σε 52 δισεκ. το δημόσιο, η κυβέρνηση δανείζεται για παροχές και φορτώνει το πρόβλημα στην κοινωνία.
Από τις παροχές ωφελούνται λίγοι αλλά πληρώνει το σύνολο της κοινωνίας.

Πρόκειται για μια άρρωστη κατάσταση, που δεν έχει κανένα οικονομικό νόημα, έχει πολιτικό νόημα, η κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι θα εκλεγεί και θα αγοράσει τους πολίτες αλλά με οικονομικούς όρους αυτή η πολιτική είναι αυτοκτονική…

Κάποιοι οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι όσο αυξάνεται ο παρανομαστής της σχέσης χρέους προς ΑΕΠ…. δεν υπάρχει πρόβλημα.
Αυτοί οι οικονομολόγοι έχουν καταστρέψει την Ελλάδα.
Από πότε μπορεί το χρέος να αυξάνεται και να αυξάνεται… θυμίζουμε ότι ήταν 370 δισεκ. πριν λίγο καιρό… και αυτό να θεωρείται υγιές αφού και το ΑΕΠ αυξάνεται με δανεικά από το Ταμείο Ανάκαμψης…

Η Ελλάδα, η οικονομία έχει πάρει επικίνδυνα ολισθηρό δρόμο…
Από πότε κάποιος που χρωστάει 100.000 ευρώ και έχει εισόδημα 18.000 ευρώ δεν είναι πρόβλημα;
Και από πότε κάποιος που το χρέος του έφθασε στα 130.000 ευρώ και το εισόδημα του στα 25.000 ευρώ… το χρέος δεν είναι πρόβλημα…

Η Ελλάδα δυστυχώς ακολουθεί μια εξαντλητικά προβληματική οικονομική πολιτική παροχολογίας εις βάρος του συνόλου της οικονομίας και εις βάρος των φορολογουμένων…
Ορισμένοι θα πουν μα τα repos είναι ενδοκυβερνητικός δανεισμός… θα τους θυμίσουμε ότι ήταν 29 δισεκ. και έφθασαν 52 δισεκ.
Τα repos που είναι βραχυχρόνιος δανεισμός γιατί δεν μπορεί να μειωθεί;
Γιατί η παροχολογία θα καταρρεύσει και μαζί και τα παραμύθια της δήθεν υγιούς οικονομίας…

Το δημόσιο χρέος προσεχώς θα φθάσει στα 410 δισεκ. και η κατάσταση θα επιδεινωθεί περισσότερο… αλλά ναι θα έρθει η επίσημη επενδυτική βαθμίδα… και η φούσκα θα συνεχίσει να φουσκώνει…

Η Ελλάδα συνεχίζει να είναι αδιόρθωτη… ο επάρατος κύκλος ξεκίνησε

Ακολουθούν τρεις πίνακες που δείχνουν την πορεία του δημοσίου χρέους της Ελλάδος…. ήταν 374 δισε στο τέλος του 2020 για να εκτιναχθεί στα 404,7 δισεκ. το α΄ 6μηνο 2023 δηλαδή αύξηση 30 δισεκ. ευρώ… και αυτό ονομάζεται οικονομική επιτυχία…. και δεν ντρεπόμαστε
xreossssiounios2023.png

Xreos_BN_iounios2022.png

XREOS_BN.png

www.bankingnews.gr