ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

 “Φωνή λαού,οργή θεού” κατά Τσίπρα στην  Ευρώπη!

________________________________________________________________________

1. Γιατί ο ευρωπαϊκός Νότος είναι έξαλλος κατά της Ελλάδας
Γιατί ο ευρωπαϊκός Νότος είναι έξαλλος κατά της Ελλάδας

Ο ευρωπαϊκός νότος «πυροβολεί» την Ελλάδα την ώρα που Αθήνα και Ευρώπη προσπαθούν να βρουν τη χρυσή τομή στις διαπραγματεύσεις.

Το κοινό μέτωπο κατά της Ελλάδας συγκροτούν η Πορτογαλία και η Ισπανία ξεκαθαρίζοντας πως οι κανόνες της ΕΕ πρέπει να τηρούνται, ενώ τονίζουν πως αν δοθεί κάτι στην Ελλάδα θα πρέπει να δοθεί και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Από τη μία πλευρά ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Πέδρο Πάσους Κοέλιο δεν στήριξε ποτέ τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το χρέος. Μάλιστα η Λισαβόνα τηρεί συνειδητά σαφείς αποστάσεις από την Αθήνα, στέλνοντας παράλληλα και ένα μήνυμα όσον αφορά τις δικές της σχέσεις με τους δανειστές.

Η Ισπανία πάλι τόσο μέσω του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι όσο και του υπουργού Εξωτερικών Ζοζέ Μανουέλ Γκαρσία Μαργκάλο κατακεραυνώνουν την Ελλάδα. Μάλιστα η κόντρα μεταξύ Ραχόι και Τσίπρα ήταν ξεκάθαρη στη Σύνοδο Κορυφής με τον ελληνα πρωθυπουργό να μιλάει επικριτικά για τον ισπανό ομόλογό του (διαβάστε το ρεπορτάζ ΕΔΩ) και τον Ραχόι να απαντάει μέσω του Twitter ανέβασε την «οικογενειακή» φωτογραφία από την Σύνοδο Κορυφής από την οποία έχει… κοπεί αριστερά ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην ιδιαίτερα τεταμένη σχέση που διαπιστώθηκε μεταξύ του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και του Ισπανού ομολόγου του Μαριάνο Ραχόι κατά τη χθεσινή σύνοδο κορυφής της ΕΕ, αναφέρονται τα σημερινά δημοσιεύματα στον Ισπανικό Τύπο, υπογραμμίζοντας επίσης την πιθανή προοπτική για την επίτευξη μίας τελικής συμφωνίας μεταξύ των Αθηνών και των Βρυξελλών.

Τα πρωτοσέλιδα στην Ισπανία για την κόντρα Ραχόι-Τσίπρα

  •  El País: «Με ισχνά ερείσματα παρέμεινε η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο», προσθέτοντας στο εσωτερικό του άρθρου πως «όλη η Ευρώπη επιζητεί μία συμφωνία με την Ελλάδα, κανείς δεν επιθυμεί κάποιο ατύχημα».

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα « Ο Ραχόι δεν μπόρεσε να του απαντήσει (στον Αλ. Τσίπρα) γιατί όταν μιλούσε ο Έλληνας ηγέτης αυτός ήδη βρισκόταν στο αεροπλάνο για την Ισπανία. Όμως νωρίτερα, υπήρξε ο πλέον επικριτικός κατά του Τσίπρα». Μάλιστα αναφέρει η εφημερίδα πως «η ισπανική κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη από τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης κατά τις πρώτες ημέρες της θητείας της. Οι δημόσιες δηλώσεις, αλλά προπαντός τα προσωπικά κι ιδιαίτερα σχόλια, το κάνουν σαφές», προσθέτει η El País, διαπιστώνοντας πως «ο Ραχόι κι η ομάδα του γνωρίζουν σαφώς πως ό,τι κερδίσει ο Τσίπρας θα κεφαλαιοποιηθεί αμέσως από το Podemos, εν είδει ‘φαινομένου-καθρέπτης’.

  • El Mundo: «Ο Τσίπρας στη σύνοδο κορυφής: Ο Ραχόι σφάλλει εξωτερικεύοντας τις εσωτερικές του, εθνικές, πολιτικές ανησυχίες» και κάνει εκτενή αναφορά σε αποσπάσματα της συνέντευξης του Έλληνα πρωθυπουργού αμέσως μετά την σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών, υπογραμμίζοντας ότι σύμφωνα με τον «Έλληνα πρωθυπουργό, το Μνημόνιο κι η Τρόικα, όπως τη γνωρίσαμε είναι πλέον παρελθόν».
  • Η αριστερών αποκλίσεων και φίλα προσκείμενη στο κίνημα Podemos ηλεκτρονική εφημερίδα El Público, αναφέρεται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι οι Ραχόι και Τσίπρας δεν αντάλλαξαν ούτε μία χειραψία. «Ο Ραχόι, που δεν χαιρέτισε τον Τσίπρα, καλεί την Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της», είναι ο τίτλος της εφημερίδας, που τονίζει στο εσωτερικό του άρθρου πως ο Ραχόι, «ερωτηθείς να εξηγήσει στους δημοσιογράφους τι εντύπωση του άφησε ο Έλληνας ομόλογός του υπογράμμισε πως ρόλος του δεν είναι να κρίνει πρόσωπα κι επανέλαβε πως η ΕΕ έχει βοηθήσει πολύ την Ελλάδα» κι υπενθυμίζοντας πως «η Ισπανία έχει συνεισφέρει 26 δισεκ. ευρώ για την διάσωση της Ελλάδας», δηλώνει πως «θεωρεί ότι οι συνθήκες αποπληρωμής των δανείων είναι ‘θαυμάσιες’». «Για τον Ισπανό πρωθυπουργό το τρέχον πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά η ανάπτυξη κι η δημιουργία θέσεων εργασίας».

Οι πορτογαλικές εφημερίδες

  • Público: «Βάσει τεχνικών όρων, η Πορτογαλία είναι εκείνη που περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα βοήθησε την Ελλάδα»
  • Diario de Noticias: «η Ελλάδα δέχθηκε να συνομιλήσει με τους δανειστές της, αλλά επιμένει πως η Τρόικα τελείωσε».
  • «Correio da manha»: «Η Ελλάδα έχει συμφωνήσει ήδη με τους δανειστές», και υπογραμμίζει πως η Αθήνα αποδίδει την «αρνητική στάση της Ισπανίας και της Πορτογαλίας στα εσωτερικά τους προβλήματα».

Εξαλλοι οι Ισπανοί: Αν δεν είχαμε δώσει 32 δισ. ευρώ στην Ελλάδα και θα είχαμε αυξήσει τις συντάξεις κατά 38%

Στη συνέντευξη του στο TVE ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Γκαρθία Μαργάλιο μίλησε με σκληρή γλώσσα για την Ελλάδα ξεκαθαρίζοντας πως πρέπει να προστατευτούν τα συμφέροντα των Ισπανών φορολογουμένων πριν το επόμενο δάνειο καθώς η Ισπανία έχει υπάρξει περισσότερο από κάθε άλλο υποστηρικτική προς την Ελλάδα.

«Αν η Ισπανία δεν είχε δώσει 32 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα θα είχε κατά 50% βελτιώσει την  ανεργία και θα είχε αυξήσει τις συντάξεις κατά 38%» είπε χαρακτηριστικά.

Και η επίθεση δεν σταμάτησε εκεί, αφού ο Margallo παρέθεσε ενα πολύ σκληρό παράδειγμα για το τι τους ζητάει η Ελλάδα, αλλά και το πως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η χώρα αν επιμείνει στην ίδια τακτική.
«Είναι σαν να πηγαίνεις στην τράπεζα για δάνειο, η τράπεζα να σου λέει τους όρους και εσύ να την κατηγορείς ότι προσβάλλει την αξιοπρέπεια και την κυριαρχία σου. Τότε έξω από την τράπεζα με την αξιοπρέπεια και την κυριαρχία σου και χωρίς δάνειο».

Παράλλα προσέθεσε πως «το πρόβλημα με τους Ελληνες είναι ότι χρησιμοποιούν με επικίνδυνο τρόπο λέξεις όπως κυριαρχία και αξιοπρέπεια. Ολοι μας στην ΕΕ συμφωνήσαμε να τηρούμε κάποιους κανόνες, το να τους αποφεύγεις είναι πολύ επικίνδυνο» πρόσθεσε.

Πορτογαλία: Αν δοθεί κάτι στην Ελλάδα, θα το ζητήσουμε κι εμείς

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, η Λισσαβώνα τηρεί συνειδητά σαφείς αποστάσεις από την Αθήνα, στέλνοντας παράλληλα και ένα μήνυμα όσον αφορά τις δικές της σχέσεις με τους δανειστές. Μέσα στα επόμενα δυόμισι χρόνια η συντηρητική κυβέρνηση του Κοέλιο προτίθεται να επιστρέψει στο ΔΝΤ 14 δισ. ευρώ, αποπληρώνοντας έτσι πρόωρα το ήμισυ του δανείου που έλαβε στο πκλαίσιο του προγράμματος βοήθειας μεταξύ 2011 και 2014.

«Μετά την Ελλάδα, η Πορτογαλία εξακολουθεί να θεωρείται το ασθενέστερο μέλος της Ευρωζώνης. Η κυβέρνηση προσπαθεί να τηρήσει αποστάσεις από την Ελλάδα προκειμένου να αποφύγει ενδεχόμενες αναταράξεις. Αυτό θα πρέπει να εκληφθεί περισσότερο σαν πολιτικό μήνυμα. Εάν όμως διαφανεί ότι η ελληνική κυβέρνηση καταφέρνει να ενισχύσει τη θέση της έναντι των πιστωτών της, τότε θα επιχειρήσει να κάνει το ίδιο και η πορτογαλική κυβέρνηση».

Η Ελλάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας

Αντίθετος σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση που θα περιλαμβάνει διαγραφή χρέους τάχθηκε ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Αλεξάντερ Σταμπ. Μιλώντας στην ιρλανδική Irish Independent σημείωσε πως: «Θα ήταν άδικο για την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Πορτογαλία να αποφασίσουμε διαφορετικά για την Ελλάδα.
Διαφωνώ με αυτές που λένε ότι οι πολιτικές λιτότητας δεν λειτουργούν. Το παράδειγμα είναι η Ιρλανδία που οι μεταρρυθμίσεις έπιασαν τόπο. Ο συμβιβασμός είναι ξεκάθαρος για την Ελλάδα: οφείλει να περαιώσει το υπάρχον πρόγραμμα γιατί είναι προς το συμφέρον της και να συνεχίσει τις δομικές μεταρρυθμίσεις της. Δεν πρόκειται να της δώσουμε δωρεάν προγράμματα και δωρεάν ταξίδια μέσα στην Ευρώπη. Υπάρχουν δεσμεύσεις και δεν πρέπει να δώσουμε περισσότερο χώρο στους λαϊκιστές».

 “Δε  στέγνωσε το μελάνι”   στο χτεσινό  κείμενό μας με τίτλο ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ «ΑΛΒΑΝΙΑ» ΤΟΥ ΕΝΒΕΡ ΧΟΤΖΑ! και σήμερα με μια ματιά στα πρωτοσελιδα ΟΛΩΝ των ευρωπαϊκών εφημερίδων, αλλά ιδιαίτερα των ισπανικών και των πορτογαλικών, διαπιστώνει κανείς ομοβροντία επιθέσεων κατά της χώρας μας. Ξεχειλίζουν η αγανάκτηση, οργή και  η περιφρόνηση εναντίον της εθνικοσοσιαλιστικής κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου.  Δεν είναι πια οι ξένες ηγεσίες  που έχουν  επιλέξει τη ρήξη με τους  εθνικιστές της Ελλάδας. Είναι οι ίδιοι οι λαοί, που βγαίνουν δυναμικά προς τα έξω και τα βάζουν  μαζί μας.

Γράφαμε στο χτεσινό άρθρο μας:

“Αλλά, το  πιο τραγικό (ταυτόχρονα και κωμικό) είναι πως αυτοί που παραβαίνουν τις συνθήκες και παραβιάζουν  τους «όρκους», αυτοί που τα βάζουν με τους ξένους λαούς (σ΄αυτούς επιτίθενται και όχι στις κυβερνήσεις τους, γιατί αν δεν πάρει, για παράδειγμα, πίσω ο Ισπανός τα λεφτά που μας δάνεισε ,θα του τα φορτώσει η κυβέρνηση στη δική του πλάτη), μιλάνε για…Δημοκρατία! Αλλά, για να σεβαστούν τη δικιά σου δημοκρατία, οφείλεις να σεβαστείς κι εσύ των άλλων. Δεν είναι …πλαστελίνη η Δημοκρατία να δια-πλάθεται ούτε πίτα  να τεμαχίζεται και ο καθένας να παίρνει το κομμάτι που γουστάρει. Ο σεβασμός στα διεθνή ανθρώπινα δικαιώματα και στο διεθνές δίκαιο, η τήρηση των συνθηκών και των συμφωνιών είναι κορυφαίες εκδηλώσεις της Δημοκρατίας”.

 Σήμερα οι λαοί της Ευρώπης  αυτό ακριβώς  διατρανώνουν: “Δε θα πληρώσουμε εμείς το μάρμαρο για τους ΄Ελληνες”. Μέσα από συνεντεύξεις απλών ανθρώπων, από τα  μπλογκ, τα κύρια άρθρα και τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ της Ευρώπης , οι καθημερινοί πολίτες έδωσαν την απάντησή τους σε μια κυβέρνηση  που οι  περισσότερες δημοσκοπήσεις σε ξένες χώρες τη χαρακτηρίζουν αλαζονική, ερασιτεχνική, άκρως εθνικισιτική-αντιευρωπαϊκή  και επικίνδυνη.

Και μόνο η ελληνική βιομηχανία παραπληροφόρησης με τα “βαριά” ονόματα, τα  πολυαμαρτωλά  εκδοτικά τραστ  του Μπόμπολα, του Ψυχάρη-ΔΟΛ, των Βαρδινογιάννηδων  και των  άλλων… εκλεκτών   βαρόνων του Τύπου, συνεχίζουν να δίνουν ρεσιτάλ παραπληροφόρησης, να δια-παρα-μορφώνουν την κοινή γνώμη, να ωραιοποιούν καταστάσεις,  να έχουν αποδυθεί σε αγώνα ταχύτητας ποιος πρώτος θα κολακέψει έναν ανόητο πρωθυπουργό, γιατί ελπίζουν πως θα τους μοιράσει τα μεγάλα κομμάτια πίτας από το  δανεικό χρήμα ,όπως ήταν μαθημένοι  μια ζωή  από τις ελλληνικές  κυβερνήσεις.

΄Ετσι, διαβάζει  κανείς χτες και σήμερα  στις “μεγάλες” εφημεριδες  (ΤΑ ΝΕΑ, ΕΘΝΟΣ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)   για τς ….τεράστιες(!)  σε όγκο διαδηλώσεις του ελληνικού λαού την Τετάρτη στο Σύνταγμα (τρεις και ο κούκος ήταν, βέβαια) και πως, ούτε λίγο ούτε πολύ, η κυβέρνηση των  τρελαμένων εθνικιστών είναι τάχα κοντά στη προσέγγιση, κοντά στη λύση με τους Ευρωπαίους εταίρους και τους δανειστές μας, αφού ακόμα και η Μέρκελ χαμήλωσε τους τόνους και σφιχταγκαλιαζόταν με τον Τσίπρα!

Για την πρωτοφανή περιφρόνηση που εισέπραξε ο ΄Ελληνας πρωθυπουργός  σχεδόν από όλους τους επικεφαλής των άλλων κυβερνήσεων, αλλά για την αγανάκτηση των λαών τους που κατέθεσαν στο τραπέζι της διάσκεψης οι ηγέτες , τα τραστ της ελληνικής εμπορικής δημοσιογραφίας σιωπούν. Λογοκρίνουν ακόμα και τις απειλές των Πορτογάλων και  των Ισπανών που απειλούν πως  έτσι και υποχωρήσει η Ε.Ε, έστω και ένα βήμα στον Τσίπρα, θα τα κάνουν όλα …λίμπα. Να σημειώσουμε και το πρωτοφανές πως ο Ισπανός πρωθυπουργός αποχώρησε περιφρονητικά  από τη σύνοδο, πολύ πριν αρχίσει ο φέρελπις πρωθυπουργός της εθνικοσιοσιαλιστικής κυβέρνησης τςη Αθήνας  να λέει τα δικά του. (Αυτός είναι ο “Τύπος” στην Ελλάδα, δεν ειναι σημερινή μόνο η κατρακύλα του).

Αποσιώπησαν , εντελώς  μάλιστα ,  ή υποβάθμισαν  τα κανάλια και τα έντυπα των παραπάνω εκδοτικών τραστ   το σπουδαιότερο. Οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν και εξήγγειλαν ρητά και κατηγορηματικά και σε όλους τους τόνους πως  ΑΠΟΛΥΤΩΣ  ΤΙΠΟΤΑ  δεν πρόκειται  να αλλάξει από τις παλιές συμφωνίες της Ελλάδας  και ότι το πρόγραμμα  και οι ελληνικές υποχρεώσεις πρέπει να “τρέξουν” ως έχουν και  να τηρηθούν τα συμπεφωνημένα (διάβαζε τα “μνημόνια”) με θρησκευτική ευλάβεια.  Βέβαια, αν θέλετε,  είπαν,να αλλάξετε το όνομα της τρόικας σε …μπόικα, κάντε το. Δικάιωμά σας. Αλλά τα λεφτά που πήρατε θα τα πληρώσετε, δεκάρα τσακιστή δε θα κρατήσετε . Αλλιώς, σας στέλνουμε στα “τάρταρα”. Αυτά είπαν εκείνοι σε καθόλου διπλωματική γλώσσα ,αλλά δε μας τα είπαν έτσι, όμως,  εδώ οι  μπιρμπιλομάτες  κυρίες των ελληνικών καναλιών και τα αφεντικά τους.

Δουλεύουν τον κόσμο κυβέρνηση και  “Τύπος”. Αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα, στην ουσία δείχνουν να “νίπτουν τας χείρας” τους, γιατί περιμένουν το “διάφορό” τους από την μεγάλη  πτώση και τη συντριβή των αφρόνων.  Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που  δεν υπάρχει ουσιαστική αντιπολίτευη από τους αντιπάλους. Από την  άλλη, είναι λίγες οι φορές που σύσσωμος σχεδόν ο ελληνικός Τύπος  στηρίζει αναφανδόν μια κυβέρνηση και μάλιστα εθνικοσοσιαλιστική!

Κατρακυλούν  στο γκρεμό με  ταχύτητα βράχου που ξεκόλλησε  από την κορυφή του βουνού. Μαζί τους  στη θανατηφόρα πτώση, παίρνουν και μας. Και αντί ο ελληνικός “τύπος” να έχει σημάνει συναγερμό, κάνει ακριβώς το αντίθετο. Καθησυχάζει, “ρίχνει στάχτη στα μάτια”,όπως έκανε και το 2008,όταν ξεκίνησε να ξεσπά η οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Είναι φανερό πάλι σήμερα πως  το έλλειμμα πληροφόρησης, μαζί με τον άκρατο  φανατισμό και την τύφλα που καλλιεργούν η πελατειακή σχέση ΣΥΡΙΖΑ και ψηφοφόρων του, καταλαμβάνουν τρομακτικά επίπεδα στη χώρα .

Αλλά το πιο κωμικοτραγικό θα είναι τούτο.  ΄Οταν πολύ σύντομα και οι ελληνικές “φυλλάδες” και οι πελάτες οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις “κωλοτούμπες” Τσίπρα στην Ευρώπη, που διαδέχεται η μια την άλλη,  διαπιστώσουν πως τους ξεγέλασαν και τα “πήραν  όλα πίσω”,   όσα έλεγαν προεκλογικά. Τότε είναι που  θα γίνουν έξαλλοι, αλλόφρονες, ορκισμένοι εχθροί των εθνικιστών. Θα χάσουν αμφότεροι ,”Τύπος” και οπαδοί, τη μάσα, βλέπετε!

Και δεν υπάρχει χειρότερη απώλεια γι’ αυτές τις απαίσιες συντεχνίες και την  ανήθικη  “κινούμενη άμμο” των εκλογέων που επενδύουν σε τέτοιες δοσοληψίες. Είχαν συνηθίσει κάθε φορά όταν το κόμμα  που στήριζαν γινόταν  κυβέρνηση,  να εφορμούν  ως ακρίδες στο δημόσιο χρήμα. Σήμερα ,όμως που τα ταμεία είναι  (και θα παραμένουν) άδεια,  θα γίνουν “Τούρκοι”,  “σκυλιά ανήμερα” να κατασπαράξουν τους Τσίπρες και  τους Βαρουφάκηδες  Εδώ θα είμαστε.

΄Ετσι γίνεται πάντα.  Το υπογράφει η ζωή. “Ο ψεύ- της και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται”. Ποιος μπορεί να τα βάλει με τη σοφία της ζωής;