ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ. Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΟΝΕΙΔΟΣ!

Ο “Covid-19”  θα κλείσει τον κύκλο του και θα φύγει. “Η ανοσία της αγέλης” ,η πρόνοια  της Φύσης ,θα δώσει πάλι τη λύση.

“Αυτοί” που σήμερα  έκαναν τον ιό  μπίζνα, εργαλείο  δημαγωγίας και  “βήμα” αναγνωρισιμότητας,  θα τους αφήσουμε να μείνουν;

“ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ” -ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ!

______________________________________

                               ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1. Η Πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη «άδειασε» την εισαγγελέα

Το δικαστήριο «άδειασε» την εισαγγελέα

“Λαμβάνοντας τον λόγο η πρόεδρος του δικαστηρίου αντέκρουσε τον ισχυρισμό της εισαγγελέως για λευκό ποινικό μητρώο των καταδικασμένων, παραθέτοντας τις καθείρξεις των Λιακόπουλου, Στεργιόπουλου, Στράτου Σιατούνη, Τσόρβα, Παπαβασιλείου, Καστρινού, Πανταζή και άλλων και ζήτησε ως προς αυτό να συμπληρωθεί η πρότασή της.

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια η Αδαμαντία Οικονόμου, η οποία επέμεινε να δοθεί αναστολή σε όλους  καθώς, όπως υποστήριξε, ακόμα και αυτοί που έχουν πολυετείς καθείρξεις, έχουν αποφυλακιστεί και δεν έχουν παραβιάσει κανένα περιοριστικό όρο.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΠΟΕΔΡΟΥ-ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ

Εισαγγελέας: Όλοι τηρούν τους όρους (σ.σ. για ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση). Ανέφερα μόνο όσους είχαν λευκό ποινικό μητρώο. Όσοι δεν ανέφερα εννοείται ότι δεν έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Πρόεδρος: Και η πρόταση ποια είναι;

Εισαγγελέας: Να ανασταλεί και για αυτούς. Όλοι τηρούν τους όρους.

Πρόεδρος: Αυτή είναι η πρόταση; Για όλους; Παρά τον κίνδυνο υποτροπής;

Εισαγγελέας: Μάλιστα

Πρόεδρος: Σημειώστε το κύριε γραμματέα. Για το θέμα Λαγού τώρα. Υπάρχει σχετικό βούλευμα ότι παραβίασε τους όρους;”

Αδαμαντία Οικονόμου

“Οι δύο προηγούμενες φορές που είχε σοκάρει η εισαγγελέας την κοινή γνώμη
Φυσικά η χθεσινή πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμο μπορεί να σόκαρε, ωστόσο δεν ήταν η πρώτη φορά, αφού η αρχή έγινε πέρυσι τον Δεκέμβριο (18/12/2019) όταν η εισαγγελέας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, πάγωσε το ακροατήριο υποστηρίζοντας πως η Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση καθώς οι εγκληματικές ενέργειες των στελεχών και των μελών της δεν είχαν σχέση με το κόμμα.

Η δεύτερη φορά που προκάλεσε ήταν στις 8 Οκτωβρίου, όταν οι συνήγοροι υπεράσπισης των Χρυσαυγιτών ζητούσαν την αναγνώριση ελαφρυντικών, η εισαγγελέας κατάφερε να εκπλήξει την κοινή γνώμη ζητώντας εμμέσως συγνώμη από τους συνηγόρους υπεράσπισης, καθώς ήταν αναγκασμένη όπως δήλωσε να απορρίψει τα ελαφρυντικά.”

***

΄Ηρεμα και νηφάλια. Να μην ανεβαίνει και  το αίμα στο κεφάλι, γιατί έχουμε  μια κάποια ηλικία  που δεν αστειεύεται με τέτοια φόρτιση. Δε θα αφήσουμε  να μας σκοτώσει η  κατάπτυστη πρόταση της  εισαγγελέας Οικονόμου.

Λοιπόν:

Να μη δούμε τη διάσταση πως η Χ.Α είναι μια αποδεδειγμένα  ναζιστική οργάνωση. Να μην επικαλεστούμε την Ιστορία με τα 20.000.000 θύματά του, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα κρεματόρια, τους θαλάμους αερίων.  Να μην πενθήσουμε άλλη μια φορά για τις ελληνικές τραγωδίες που προξένησαν οι Ναζί  στα Καλάβρυτα, το Δίστομο , την  Γκεστάπο στη  Μέρλιν, το  Χαϊδάρι, την Καισαριανή.

Να μην θυμίσουμε τέλος πως σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο και μόνο  το άκουσμα της λέξης ναζισμός  προκαλεί φρίκη, ούτε πως σε όλη τη Ευρώπη, μόνο στην  Ελλάδα, πάλι με την υπογραφή της επίσης αλήστου μνήμης π. εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, νομιμοποιήθηκε ο Ναζισμός και οι λάτρεις του μπήκαν θριαμβευτές στην ελληνική Βουλή, όπου και παρέμεινα υβρίζοντες και ασελγούντες επί συναπτά έτη.

Και δεν έχουμε απαίτηση από μια  οπαδό του Ναζισμού, όπως είναι η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου, να  διαθέτει ανθρώπινες ιδιότητες. Ο ναζισμός είναι η αποσύνθεση του ατόμου  σε μόρια έσχατης εξαθλίωσης.  Κι είναι η χειρίστη εξαθλίωση για εκπρόσωπο  του νόμου και της δικαιοσύνης  να εμφορείται από τέτοιου είδους εγκληματικές απόψεις,  σύμφωνα   με την  κρίση ενός  νοήμονα, έντιμου και αξιοπρεπούς πολίτη

Αλλά, ούτε αυτό θα το επικαλεστούμε εδώ για να δείξουμε τον παραλογισμό, τον εξευτελισμό και την  έλλειψη  στοιχειώδους ιστορικής υποδομής   αυτής της  εισαγγελέως  με τη στάση …λατρείας  που επέδειξε από την έδρα  απέναντι στους Ναζί της Χ.Α. Θα την δούμε όμως την  περίπτωση Οικονόμου ως ενός κρατικού “λειτουργού”,  πιο απλά ,ενός υπαλλήλου που μισθοδοτείται από το ελληνικό δημόσιο, για να προσφέρει ένα συγκεκριμένο έργο. Και δεν το κάνει καθόλου καλά.

Αν ο μαθηματικός στην τάξη μέσα δυσκολεύεται να λύσει μια εξίσωση στον πίνακα, αν ο φιλόλογος την κατηγορηματική μετοχή τη χαρακτηρίζει ως επιθετική και όχι μόνο μια φορά,  αλλά συνεχώς πέφτουν  σε τέτοια χοντρά λάθη, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα  επάρκειας  των συγκεκριμένων  δασκάλων και πρέπει να απομακρύνονται  από τη διδασκαλία. Είναι με λίγα λόγια  επαγγελματικά ανεπαρκείς.

 

Η Αδαμαντία Οικονόμου ξεχνάμε (προς το παρόν)  πως είναι Ναζί. Μένουμε μόνο στην επαγγελματική της επάρκεια. Η πρόεδρος εμμέσως πλην σαφώς  δεν το άφησε να περάσει έτσι. Δεν αναφέρθηκε στην όποια άλλη σκοπιμότητα από την πρόταση της εισαγγελέας.  .Την κατηγόρησε στην ουσία για επαγγελματική ανεπάρκεια!    Τέτοιο σκληρή παρέμβαση προέδρου κα τέτοιος εξευτελισμός εισαγγελέας, πρέπει να είναι πρωτοφανή στα ελληνικά δικαστικά χρονικά.

 

Η εισαγγελέας για την αναστολή που ζήτησε για τους Χρυσαυγίτες, επικαλέστηκε την μόνιμη κατοικία όλων των καταδικασθέντων, ότι έχουν τηρήσει τους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί, ότι εμφανίστηκαν κάποιοι πρώην βουλευτές στο δικαστήριο, ότι έχουν λευκά ποινικά μητρώα, ότι δεν υπάρχει ένδειξη για τέλεση αδικημάτων μελλοντικά, ότι η Χρυσή Αυγή διαλύθηκε, και ότι τα γραφεία και η εφημερίδα έκλεισαν.

 

Όμως, όλα τα επιχειρήματα της εισαγγελέως είναι έωλα, αβάσιμα, ψευδή   και εντελώς αντίθετα από την πραγματικότητα. Να μένουμε σε κείνα που βγάζουν μάτι:

  1. Υπάρχουν καθείρξεις των Λιακόπουλου, Στεργιόπουλου, Στράτου Σιατούνη, Τσόρβα, Παπαβασιλείου, Καστρινού, Πανταζή και άλλων.
  2. Ο Ηλίας  Κασιδάρης  κρυβόταν για να γλιτώσει το αυτόφωρο για την επίθεση στη Λιάνα Κανέλλη.
  3. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος ,ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης έχει καταδικαστεί   το 1979 για βομβιστική επίθεση   στον κινηματογράφο «΄Ελλη»  με 18 τραυματίες.
  4. Ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός είχε παραβιάσει τον περιοριστικό όρο του κατ’ οίκον περιορισμού, το 2015.
  5.  Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης   καταδιώχτηκε  στην οδό Αθηνών-Πατρών το 2018 ,έπειτα από ευθεία προτροπή για στρατιωτικό πραξικόπημα, μέσα από τη Βουλή, με αποτέλεσμα να διαγραφεί από τη Χρυσή Αυγή.
  6. Η Οικονόμου έδωσε αναστολή ακόμη και στον καταδικασμένο ευρωβουλευτή, Γιάννη Λαγό δίχως να το έχει ζητήσει  ο ίδιος.
  7.  Ο Μιχαλιάκος είχε απειλήσει πως θα γίνουν, αν χρειαστεί και  φυγόδικοι, και θα τους ψάχνουμε, αλλά δεν θα τους βρίσκουμε!

Συμπέρασμα:

Αν  γνώριζε η εισαγγελέας Οικονόμου  πως η πρότασή  της σκοντάφτει, έστω και σε ένα από τα παραπάνω αδικήματα και εν τούτοις  ζήτησε αναστολή και μάλιστα απεσιώπησε εντελώς το γεγονός πως τουλάχιστον 11 από  αυτούς που ζήτησε αναστολή έχουν καταδικαστεί σε βαριές ποινές παλιότερα , τότε έχει δόλο  και μένει οι προϊστάμενοί της να ελέγξουν τους λόγους που την οδήγησαν σε τέτοιο βαρύ ολίσθημα. Το έπραξε για λόγους συμπαράστασης τους ομοϊδεάτες της; Την εκβίασαν; ΄Ελαβε ανταλλάγματα;

Αν πάλι, όταν διατύπωνε την πρότασή της δε γνώριζε την αντίφαση  με την πραγματικότητα και  τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος για αναστολή, τότε είναι   εντελώς  ανεπαρκής ως εισαγγελικός λειτουργός και πρέπει να απομακρυνθεί από τη θέση της.

Εκπρόσωποι της ελληνική ς δικαιοσύνης από συστάσεως ελληνικού κράτους έχουν κάνει πολλά και κάποτε ασυγχώρητα λάθη, εγκληματικά κάποια. Η περίπτωση όμως Οικονόμου είναι μοναδική στη χώρα. Η λειτουργός που όφειλε ως εκ της ιδιότητός της να  στέκεται αμείλικτη σε κάθε ναζιστική πρόκληση,  αποδεικνύεται πως είναι και η ίδια οπαδός του Ναζισμού!

 

Εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου. Το όνειδος της χώρας! Η ντροπή της ελληνικής  δικαιοσύνης!

Την παραδίνουμε στην περιφρόνηση του ελληνικού λαού .Και  συμπεριλαμβάνουμε το όνομά της στις “κατάμαυρες” σελίδες της ιστορίας. Και μάλιστα σε αυτές που έχουν καταχωριστεί τα ονόματα των  δραστών των πλέον επαίσχυντων και ειδεχθών  εγκλημάτων, σαν εκείνα που διέπραξαν οι Ναζιστές. Παλιότεροι και  σημερινοί

Υ.Γ. Αν από  εδώ και πέρα  Χρυσαυγίτης ,ρατσιστής, ακροδεξιός  εκτελέσει οποιοδήποτε έγκλημα, δολοφονία,  επίθεση, κακοποίηση, η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου  με όσα τόλμησε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΚΑΙ “ΜΕ ΠΡΟΘΕΣΗ” να ξεστομίσει από τη έδρα,  καθαγιάζοντας τέτοια  εγκλήματα και  γνωρίζοντας πως  ως  εκ της θέσεώς της,  θα προκαλέσει την απόφαση σε φορείς τέτοιων αρρωστημάτων να εκτελέσουν “άδικη πράξη”,  θα είναι η ηθική αυτουργός  αυτών των εγκλημάτων.

 

2. Η Επιστήμη με  (εισαγωγικά)  στον κατήφορο της παραπληροφόρησης και ο “επιστήμονας” Μόσιαλος  πάλι   σε ρόλο κοντυλοφόρου φυλλάδας σαν τη iefimerida.gr  ή efsyn.

Ηλίας Μόσιαλος's Profile Photo, Image may contain: 1 person, eyeglasses, closeup and outdoor

Διαβάστε το φοβιστικό  και ρεβανσιστικό και χαιρέκακο  κείμενο παρακάτω του Μόσιαλου, για ένα γυμναστή  που ήταν  ένα  από τα θύματα του ιού,  όχι γιατί  πίστευε πως   ο κορόνα  είναι πραγματικός, αλλά γιατί ήταν όντως  “άτυχος”.  Αλλιώς,  σύμφωνα με την…αγχίνοια Μόσιαλου, τα εκατομμύρια όσων δεν πιστεύουν στην ύπαρξη του ιού, θα έπρεπε να είχαν πεθάνει.  Σε αντίθεση με αυτούς που έπαιρνα μέτρα  και συμπεριφέρονταν  συνετά, αλλά  εν τούτοις,   αυτή τους η προφύλαξη δεν τους έσωσε.

Ο  Μόσιαλος, ενώ διαπράττει επιστημονικό έγκλημα  να γράφει σαν να είναι ο τελευταίος  δημοσιογραφίσκος του Politico με φανερή την επιδίωξη να εκμαιεύσει  τη  συγκινησιακή φόρτιση του αναγνώστη, βάζει ένα  ερώτημα ουσίας, μοναδικό θα λέγαμε  και  ενώ περιμέναμε σε αυτό επάνω  απάντηση, ο  λοιμωξιολόγος  “ποιείται  την νήσσαν” και την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια από την επιστημονική του έδρα, για να  καταφύγει  επί  σκηνής  και να μας  διηγηθεί    δακρύβρεχτες ιστορίες δραμάτων του Κορόνα.

Το αναπάντητο ερώτημά του είναι τούτο:   “Σε τι διαφέρει αυτή η πανδημία από τις προηγούμενες;”

Κι εκεί, είπαμε που περιμέναμε  εναγωνίως μια σοβαρή απάντηση από τον ειδικό, την προσπερνά   ελαφρά τη καρδία  και  ακολουθεί την κουτοπόνηρη οδό της παρελκυστικής δραματουργίας. Επιστημονικά ,επιεικώς απαράδεκτο αυτό που κάνει. Απαντάμε  εμείς, λοιπόν, στο ερώτημα.

Τεράστια η διαφορά. Οι παλιές πανδημίες είχαν εκατομμύρια θύματα.  Σε αντίθεση με τον  κορόνα που  έχει ελάχιστα.

Μια και αυτός, λοιπόν ,ως ειδικός στις λοιμώξεις δεν απαντά στο κρίσιμο ερώτημα, που θα έβαζε τους κατεργάρηδες στη θέση τους και ασφαλώς και τον ίδιο, του απαντάμε εμείς  για τις ιστορικές λοιμώξεις με συγκεκριμένους αριθμούς. Απλά και ξάστερα.

-Ισπανική γρίπη 1918. Καμιά σχέση με Κορόνα 2020. 60/100 εκατομμύρια νεκροί σε εκείνη τη φοβερή πανδημία.

Ασιατική γρίπη 1957 .  Πάνω από 1.100.000 τα θύματα .

Κορόνα .ΆΓΝΩΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΥΜΑΤΩΝ. Ο θάνατοι, κοντά στο 1 εκατομμύριο που  υπολογίζουν η παραπληροφόρηση όλων των καιροσκόπων  σε καμιά περίπτωση δεν οφείλονται στον ιό. Σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες  ιώσεις των οποίων οι θάνατοι οφείλονταν  αποκλειστικά σε αυτές.

 

 Περιμένουμε το 2021/22 που ο ιός θα  μας έχει… αφήσει μέρες. Τί άραγε  παραμύθι θα επινοήσει  ο Μόσιαλος, για να μην τον  κράζουνε  ακόμα και οι μαϊμούδες;

ΟΙ ΕΣΤΙΕΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ
Ο Μόσιαλος γράφει με αφορμή τον θάνατο του 33χρονου influencer που πέθανε από κορωνοϊό και τις… συνωμοτικές πληροφορίες

αντρας οξυγονο
Την τελευταία του πνοή νικημένος από τον κορωνοϊό άφησε ο Νμίτρι Στούζουκ, ενας 33χρονος γυμναστής, influencer στα social media που δεν πίστευε στην πανδημία. Την ιστορία του αναφέρει στη νέα του ανάρτηση ο Ηλίας Μόσιαλος και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την παραπληροφόρηση των σόσιαλ μίντια.

Ο κ. Μόσιαλος αναφέρεται στις εστίες παραπληροφόρησης για τον κορωνοϊό οι οποίες έκαναν την εμφάνισή τους πριν καν έρθει ο φονικός ιός στην χώρα μας και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου με αφορμή το θάνατο του 33χρονου. «Δεν γράφω για τον Ντμίτρι για να τον καταδικάσω, λυπάμαι πάρα πολύ που δεν τα κατάφερε. Ανησυχώ όμως, γιατί -δυστυχώς- υπάρχουν ακόμα ‘εμπειρογνώμονες’ που παρέχουν ανακριβείς ή συνωμοτικές πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Γράφει ο Ηλίας Μόσιαλος
Σε τι διαφέρει αυτή η πανδημία από τις προηγούμενες; Προφανώς αυτή η ερώτηση πρέπει να τεθεί σε πιο συγκεκριμένο πλαίσιο, για να απαντηθεί επαρκώς. Αλλά, θα σταθώ στο ότι ζούμε την πανδημία του COVID-19 σε μια εποχή αναφοράς γεγονότων σε πραγματικό χρόνο. Στην εποχή των smartphones και των κοινωνικών μέσων δικτύωσης που διευκολύνουν την επικοινωνία αλλά και τη διαδικτυακή παραπληροφόρηση.

 

 

4. Η Σουηδία  δεν βλέπει τη διαφορά με τη γειτονική Νορβηγία στα κρούσματα και τα θύματα του Κορονοϊού

Κορονοϊός: Στο “κόκκινο” πάνω από τις μισές χώρες της ΕΕ σύμφωνα με το ECDC

Δεν έχουμε την αναζωπύρωση της νόσου που έχουν πολλές χώρες”, δηλώνει ο επικεφαλής επιδημιολόγος της Σουηδίας και αρχιτέκτονας της στρατηγικής της “ανοσίας της αγέλης”. Τι δείχνουν τα στοιχεία.

Ενώ πολλές ευρωπαϊκές χώρες βλέπουν τα κρούσματά τους να ανεβαίνουν σε επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί ξανά από την έναρξη της πανδημίας Covid-19, η Σουηδία – η οποία είχε την χαλαρή προσέγγιση της “ανοσίας της αγέλης” – έχει πλέον ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά μόλυνσης στην ήπειρο.

 

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), το σωρευτικό σύνολο κρουσμάτων 14 ημερών της Σκανδιναβικής χώρας ήταν 22,2 ανά 100.000 κατοίκους στις 15 Σεπτεμβρίου, έναντι 279 στην Ισπανία, 158,5 στη Γαλλία, 118 στην Τσεχική Δημοκρατία, 77 σε Βέλγιο και 59 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα προαναφερθέντα κράτη επέβαλαν καραντίνα την άνοιξη σε αντίθεση με την Σουηδία.

Τα νέα κρούσματα που αναφέρονται τώρα στη Σουηδία βρίσκονται περίπου στα επίπεδα που παρατηρήθηκαν στα τέλη Μαρτίου, ενώ στοιχεία από την Εθνική Υπηρεσία Υγείας έδειξαν ότι μόνο το 1,2% των 120.000 εξετάσεών της την περασμένη εβδομάδα επέστρεψαν θετικά.

****

Η Νορβηγία με σκληρά μέτρα  και με  5 εκατομμύρια κατοίκους έχει σύνολο κρουσμάτων 15 στους 100.000 κατοίκους    και η Σουηδία χωρίς μέτρα και με διπλάσιο πληθυσμό, έχει 1,2 στις 120.οοο.

Σύμφωνα  με τις θεωρίες  “Μόσιαλου”  και  την προπαγάνδα των κοντυλοφόρων, η Σουηδία που δεν πήρε φασιστικά μέτρα και ο κόσμος  δε φυλακίστηκε , κανονικά ο ιός θα έπρεπε να κάνει θραύση.  Να μη μείνει Σουηδός για Σουηδός, ούτε για… σπορά.  Και  όχι μόνο δεν κάνει θραύση και η  Σουηδική ράτσα θα συνεχίζει να δίνει νοστιμιά θωριάς  στον κόσμο, αλλά είναι σε πολύ καλύτερη στατιστική θέση από τη γειτόνισσά της Νορβηγία.

Η Φύση και  ως ιατρός με εμπειρία αιώνων , έχει γνωματεύσει: Ο ιός θα εξαφανιστεί, όπως ήρθε, μόνο με τη ανοσία της αγέλης. Οι τραμπούκοι που έκαναν τα συντάγματα κωλόχαρτα, ας μην κοιμούνται ήσυχοι, όταν  έρθουν οι δικές μας “καλές ημέρες”.

4. Ολλανδία: Ο υπουργός Δικαιοσύνης εξηγεί τους κανόνες χρήσης μαριχουάνας κατά τη διάρκεια του lockdown

Κορωνοϊος: Η θνησιμότητα στη Ολλανδία ήταν χαμηλότερη από τον μέσο όρο την περασμένη εβδομάδα

“Ο υπουργός Δικαιοσύνης Φερντ Γκραπερχάους με επιστολή του προς το Κοινοβούλιο αναγνώρισε ότι οι βουλευτές μπορεί να είναι ελαφρώς μπερδεμένοι από την πολυπλοκότητα των υφιστάμενων νόμων και πρακτικών της χώρας.

Σύμφωνα με την ολλανδική νομοθεσία, η κατοχή μαριχουάνας παραμένει τεχνικά παράνομη, εξήγησε ο Γκραπερχάους στην επιστολή του αυτή. Παρόλο που η αστυνομία συνήθως δεν επιβάλλει τον νόμο σε άτομα που κατέχουν λιγότερο από πέντε γραμμάρια, έχει τη δικαιοδοσία να το πράξει.

Σύμφωνα με την πολιτική ανοχής της Ολλανδίας, η μαριχουάνα πωλείται ανοιχτά σε καφετέριες γνωστές ως «coffee shops».

****

Ο Ολλανδός υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να λέει ό τι θέλει για να μη  χάσει το τουριστικό παραδάκι η….φιλελεύθερη (αλλά  συνήθως με ακροδεξιές κυβερνήσεις ) Ολλανδία με τη χαλαρή πολιτική της απέναντι στο χασίσι και  τους μαστούρηδες.

Η αλήθεια ,όμως, είναι τούτη και δεν αλλάζει. Η συχνή χρήση κάνναβης  επιφέρει ανεπανόρθωτες βλάβες στον εγκέφαλο.

Γράφαμε πριν λίγες ημέρες  για το ίδιο  θέμα:

Μακροχρόνια και μεγάλη χρήση μαριχουάνας σχετίζεται με την πρόκληση οργανικών ανωμαλιών σε ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου, όπως ο ιππόκαμπος και οι αμυγδαλές.

Ο ιππόκαμπος του εγκεφάλου είναι η λειτουργική και ανατομική περιοχή που έχει βασικό ρόλο στη ρύθμιση της μνήμης και των συναισθημάτων. Οι αμυγδαλές του εγκεφάλου είναι περιοχές που σχετίζονται με το φόβο και την επιθετικότητα.

Ο ιππόκαμπος και οι αμυγδαλές του εγκεφάλου σε ανθρώπους που χρησιμοποιούν ευρέως και μακροχρόνια τη μαριχουάνα, παρουσιάζουν ανατομικές ανωμαλίες και ατροφία. Επίσης οι χρήστες αυτοί παρουσιάζουν συμπτώματα ψυχωτικών διαταραχών χωρίς ωστόσο να έχουν την πλήρη κλινική εικόνα της σχιζοφρένειας ή των μανιακών καταστάσεων.

Τα σημαντικά αυτά ευρήματα προκύπτουν από έρευνα Αυστραλών γιατρών σε χρήστες μαριχουάνας. Προσθέτουν στις γνώσεις μας σημαντικά νέα στοιχεία για τις τοξικές δράσεις των ναρκωτικών στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ο μπάφος  την πλειοψηφία των χρηστών, αργή ή γρήγορα θα τους οδηγήσει στα χάπια τα βαριά ναρκωτικά, την εξάρτηση  και την ταπείνωση.

Ο Ολλανδός Καραγκιοζάκος παραπάνω ,τη δουλειά του κάνει, ως καλός απατεώνας. Λεφτά πάει να φέρει με του “διαβόλου το βοτάνι”  στη χώρα των… λουλουδιών, για να σώσει κι αυτός την χτυπημένη (κι από τη δική τους αφροσύνη) οικονομία.