ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ…ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ!

Μητσοτάκης με το νέο υπουργικό -«Να έχετε ψηλούς στόχους”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης

Live: Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο | tovima.gr

Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο Παναγιώτης Πικραμένος.

 

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

 

Κοιτάζω τις φωτογραφίες παραπάνω, βλέπω …μούρες με τις γνωστές ένας έκαστος ταυτότητες, διαβάζω  και την ατάκα για… υψηλούς στόχους του Υιού του Αποστάτη ,που  ο  αισχρός νεποτισμός στην Ελλάδα και τα ναρκοευρώ των εφοπλιστών τον έκαναν πρωθυπουργό,αλλά δεν (εξ)οργίζομαι. Αντίθετα από ό,τι θα νόμιζε κανείς  με όσα είδα και έπαθα, νιώθω μακάριος και δικαιωμένος στο στοίχημα των νεανικών  χρόνων για τις αξιακές μου  επιλογές . Να μην καταντήσω σαν αυτούς. Και δεν κατάντησα.

“ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ…ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ!”

Ο τίτλος  του νέου βιβλίου,που σκέφτομαι  σύντομα να γίνει, με αφορμή τις φωτογραφίες των   εικονιζόμενων  και την κουβέντα του Υιού. Τέτοιος θράσος!  Να κορδώνονται με  τις γραβάτες τους για τα κατορθώματά τους. Αλά και η δική μας δύναμη και θέληση ασάλευτη και αστείρευτη. Πρωτίστως η ζωή  με τους καρπούς της .

  Θα τους βάλουμε τους κυρίους με τα “άσπρα κολάρα” στη θέση που τους αξίζουν. Δηλαδή στα σκουπίδια της Ιστορίας.

Είναι η ώρα να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Τη σκάφη,σκάφη και τα σύκα, σύκα . Να αραδιάσουμε στο τραπέζι τα δρώμενα του καθενός. Τα άτιμα,τα ντροπιαστικά  και τα έντιμα,τα αξιοπρεπή. Το βίο και την πολιτεία  ενός εκάστου . Να μάθουν  οι “περιλειπόμενοι”  κι οι γενιές που έρχονται αυτό ακριβώς. “Ποιοι είναι ποιοι” τούτοι  και τί σόι οι…υψηλοί στόχοι τους . Το ίδιο και του εξιστορούντος . Και ποιος στην τελική είναι ο ζημιωμένος. Και τί δρόμο να πάρουν, όταν βρεθούν μπροστά στο σταυροδρόμι.

Χωρίς μεγάλα λόγια, ίχνος υπεροψίας ,φιλοδοξίας, ματαιοδοξίας.  Η πλούσια εμπειρία σε συνδυασμό με την  ηλικία σε καθιστούν  ταπεινό , σώφρονα και νουνεχή. Απαλλαγμένος  από όλα εκείνα τα αρρωστήματα της νιότης γα ανάδειξη,επιβολή, αναγνώριση.

” Οψόμεθα εις Φιλίππους”, λοιπόν

 

_____________________________________________________

α. Ο Χρυσοχοΐδης ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Είχε προηγηθεί σύσκεψη του κ. Χρυσοχοΐδη, χωρίς τη συμμετοχή της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., τον αρχηγό Αριστείδη Ανδρικόπουλο, τον υπαρχηγό Μιχάλη Καραμαλάκη, αλλά και τους αντιστράτηγους. Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι διευθυντές υπηρεσιών Αττικής, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής, οι διοικητές Ασφάλειας και Αντιτρομοκρατικής.

Χρυσοχοΐδης για την παραίτηση ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.: «Ο κομματισμός δεν χωρεί στο Δημόσιο και στις υπηρεσίες ασφαλείας»

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

β. «ΕΙΧΕ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ»
Βορίδης: Επιτακτική ανάγκη η αποκατάσταση λειτουργίας της ΕΡΤ, μετά τα τραγελαφικά

Ο Μάκης Βορίδης

Παππάς Κυριάκος: Αν  κάτι θα  υποστεί πραγματικό βιασμό στην (ολιγόχρονη ελπίζουμε) θητεία αυτής της επάρατης κυβέρνησης, θα είναι το λεξικό. Θα τους αλλάξουν τα φώτα των  λέξεων.

Παράδειγμα. Μιλάνε Βορίδης και Χρυσοχοϊδης για…κομμματισμό!  Οι παλαικομματικής κοπής, διπλωματούχοι Μαυρογυαλούροι!

Με το καλημέρα οι μάσκες έπεσαν. Δεν κρατιούνται οι αφιλότιμοι. Θα ισοπεδώσουν τα πάντα μέχρι να ξεκουμπιστούν.

 

δ.ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Μηταράκης: Θα μειώσουμε κατά 25% τις εισφορές στις κύριες συντάξεις
Ο νέος υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης

ε.H μέθοδος balloon -Οι αλλαγές που εξετάζει η κυβέρνηση στις 120 δόσεις

 

Ο Χρήστος Σταϊκούρας στην ορκωμοσία

Στασινός(;)  Κρούμης: ΄Οπα!  Κοίτα ύφος οι χασάπηδες! Το κοινωνικό κράτος είναι εδώ. Απείραχτο και δυνατό.

Με Πικραμένο,Σταϊκούρα και  Γεωργιάδη σε πόστα ….παραγωγικά,  κοιμηθείτε ήσυχα συνταξιούχοι και μισθωτοί. Η τύχη σας (τους) δουλεύει.

 

στ. Σάρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των Ρομά του Δενδροποτάμου -Ελαβε 63,5% και η ΝΔ μόλις 15,8% iefimerida.gr

Μαζικά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν οι Ρομά στον Δενδροπόταμο

Ανώνυμος: “Βρήκε ο γύφτος τη γενιά του (τους Συριζαίους)  κι αναγάλλιασε  η καρδιά του”. Ενώ οι αριστοκράτες  ψηφοφόροι του Κούλη ….υψηλά προσώπατα ελόγου τους. Φτου να μην τους ματιάσουμε.

_________________________________________________________

  1. Viral: Φόρεσε 15 μπλούζες για να μην πληρώσει υπέρβαρο σε πτήση

Ο Τζον Ίρβιν από την Σκωτία, πήγε αμέριμνος να περάσει τον έλεγχο των εισιτηρίων και των αποσκευών του, όταν ενημερώθηκε πως οι βαλίτσες του ήταν 8 κιλά βαρύτερες από το όριο και πως έπρεπε να πληρώσει τέλη. Επειδή όμως δεν ήθελε να σπαταλήσει άλλα χρήματα στις έξτρα χρεώσεις της Easyjet, σκέφτηκε κάτι πολύ απλό. Αποφάσισε να φορέσει όσα περισσότερα ρούχα μπορούσε με την θερμοκρασία να φτάνει τους 30 βαθμούς Κελσίου και φυσικά έγινε viral.

*******

Μπορεί  να πέτυχε το κόλπο του Τζον. Αλλά,όσοι ταξιδεύετε με τη  RYANAIR μην  το τολμήσετε. Είναι  σπαγγοραμένοι, “του αγγέλου τους νερό δε δίνουν”,όχι το επιβάτη.

Τόλμησα στην ίδια περίπτωση ,πριν κάποιους μήνες ,να φορέσω το παλτό που βάραινε στην χειραποσκευή μου πάνω από το μπουφάν. Και οι απατεώνες με  απείλησαν να με κατεβάσουν, αν δεν  το έβαζα στη χειραποσκευή πάλι και  αν δεν πλήρωνα …40 ευρώπουλα υπέρβαρο. Και τα κατέβαλα. Τέτοιο “Σκωτσέζοι” οι… Ιρλανδοί.

,

∆εν ήταν απλώς λίγοι. Ηταν ελάχιστοι
Ελάχιστοι οι χρυσαυγίτες

∆ηλαδή ό,τι ακριβώς αναµενόταν από το ναζιστικό µόρφωµα της Χρυσής Αυγής και τις δύο χαρακτηριστικές του «περσόνες». Τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τον Ηλία Κασιδιάρη. Οχι πως ήταν να έχει κανείς αµφιβολίες επ’ αυτού. Η θρασυδειλία των χρυσαυγιτών έχει αποδειχτεί σε δεκάδες περιπτώσεις. Από τον πανικό του Κασιδιάρη αφότου άνανδρα είχε επιτεθεί στη Ρένα ∆ούρου και τη Λιάνα Κανέλλη στην εκποµπή του Γ. Παπαδάκη.

Από την προσπάθειά τους στη δίκη να κρύψουν ότι είναι ναζί ενώ είναι γνωστά τα τεκµήρια που το αποδεικνύουν. Από τα αλληλοκαρφώµατά τους στο παρελθόν, όταν στριµώχτηκαν για την εγκληµατική τους δράση. Από τις επιθέσεις πολλών εναντίον ενός, κατά προτίµηση αδύναµου. Ετσι και τώρα, ζορίζονται να «χωνέψουν» ότι αποτελεί παρελθόν η εκπροσώπησή τους στο Κοινοβούλιο. Οχι πως είχαν σε εκτίµηση τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Οµως διέθεταν ένα δηµόσιο βήµα που φρόντιζαν συχνά-πυκνά να µετατρέπουν σε φόντο για τηλεοπτικά «σόου». Ανάλογης ποιότητας µε τον ψευτοµαγκίτικο λόγο τους.

Επίσης η κρατική χρηµατοδότηση είχε αποδειχτεί πολύ βολική. Ιδίως από τη στιγµή που χρηµατοδοτούσε και τη νοµική υπεράσπισή τους στη δίκη όπου κατηγορούνται για σύσταση εγκληµατικής οργάνωσης και πολλά άλλα. Τώρα ο Νίκος Μιχαλολιάκος απειλεί τη κοινωνία µε την «επιστροφή» της Χρυσής Αυγής στον δρόµο. Ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης θέλει επανακαταµέτρηση των ψήφων. Αφού µεταξύ άλλων η Χρυσή Αυγή πουλάει και το παραµύθι µιας «συστηµικής συνωµοσίας» που τους έβγαλε εκτός Βουλής. Η πραγµατικότητα που λέει πως οι συντονισµένες προσπάθειες πολιτικών χώρων και κινηµάτων να αντιµετωπίσουν ιδεολογικά το νεοναζιστικό φαινόµενο είχε αποτέλεσµα δεν τους περνά από το µυαλό.

Οπως και το πολιτικό «ξεγύµνωµά» τους. Γιατί το καραγκιοζιλίκι κάποια στιγµή γίνεται κουραστικό. Ακόµη και για τους εύπιστους στον µισαλλόδοξο λόγο της Χρυσής Αυγής. Να µην έχετε καµία αµφιβολία πως η Χρυσή Αυγή θα φυλλορροήσει. Οι «λυκοφιλίες» που τη συναπαρτίζουν θα είναι ένα από τα στοιχεία που θα τη διαλύσουν. Ιδίως τώρα που το βαλάντιο δεν ενισχύεται από το ∆ηµόσιο, ενώ επικρέµαται ένα ισχυρό κατηγορητήριο πάνω από τα κεφάλια τους. Παρ’ όλα αυτά ο κίνδυνος δεν έπαψε να υπάρχει. Η οχύρωση απέναντι στον νεοναζιστικό λόγο πρέπει να διατηρηθεί. Κι αφού ο Μιχαλολιάκος θέλει στους δρόµους, τότε… στους δρόµους. Στην κοινωνία.

                                                                                  ****

Θέματα που αφορούν τη Χ.Α  τα εντάσσουμε στην κατηγορία των ποινικών,αφού πρόκειται για εγκληματική οργάνωση με ιδεοληψία Ναζισμού και δεν έχουν καμιά σχέση με πολιτική.΄Εστω κι αν, ελέω Αρείου Πάγου  έφτασε να είναι τόσα χρόνια στη Βουλή των Ελλήνων.  Κι αυτή η είσοδος, σε καμιά περίπτωση δεν είναι “κολυμβήθρα του Σιλωάμ”. Η Χ.Α παραμένει μια εγκληματική οργάνωση και μέσα και έξω από τη Βουλή.