ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ “Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ” ΚΑΙ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ “Β”!

 

Κρατούμενες Κορυδαλλού: Οι χρυσαυγίτες θέλουν να σερβίρονται μόνο από Ελληνίδες

Άμεση ήταν η αντίδραση των δικαστικών αρχών, μετά το θέμα που προέκυψε στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού και τη μεταφορά των κρατουμένων σε άλλη πτέρυγα, λόγω των χρυσαυγιτών. Οι κρατούμενες σε επιστολή τους καταγγέλλουν ρατσιστική συμπεριφορά, τονίζοντας ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής απαιτούν να τους σερβίρουν φαγητό μόνο Ελληνίδες.

Σε έγγραφη καταγγελία τους, η Επιτροπή Αγώνα Γυναικείων Φυλακών αναφέρει ότι “η πτέρυγα των χρυσαυγιτών αρχικά προοριζόταν για τις γυναίκες κρατούμενες, τώρα όμως θέλουν να μας στριμώξουν σαν τα ποντίκια στον έναν όροφο προκειμένου να μην χάσουν τα προνόμιά τους οι χρυσαυγίτες. Δηλαδή σε δύο ορόφους ίδιας χωρητικότητας θέλουν στον έναν να βάλουν εκατό γυναίκες κρατούμενες, τη μια πάνω στην άλλη, ενώ στον άλλον όροφο να μείνουν οι έξι χρυσαυγίτες βουλευτές”.

Προσθέτουν επίσης, ότι “το προαύλιο θα παραμένει στα χέρια των χρυσαυγιτών, ενώ εμείς θα πρέπει να προαυλιζόμαστε στο παλιό προαύλιο, περνώντας μέσα από τα μαγειρεία και άλλους κοινόχρηστους χώρους”.

“Την ίδια στιγμή που θέλουν να μας στριμώξουν στον πάνω όροφο, το υπουργείο αδιαφορεί προκλητικά για τις ανάπηρες συγκρατούμενές μας, οι οποίες έχουν κινητικά προβλήματα και δε θα μπορούν να ανεβοκατεβαίνουν τις σκάλες για να μετακινηθούν στο νοσοκομείο ώστε να τους παρέχεται η ιατροφαρμακευτική φροντίδα που χρειάζονται” αναφέρεται στην έγγραφη καταγγελία τους.

Οι κρατούμενες λένε επίσης, ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής απαιτούν να τους σερβίρουν το φαγητό μόνο Ελληνίδες κρατούμενες και όχι αλλοδαπές, ενώ κάνουν λόγο για “ρατσιστική και χυδαία συμπεριφορά” από την πλευρά των χρυσαυγιτών σε βάρος των γυναικών κρατουμένων.

Οι κρατούμενες προειδοποιούν ότι, ως πρώτη μορφή διαμαρτυρίας, θα προχωρήσουν σε στάσεις και αποχή από το συσσίτιο.

Από την εποχή της φυλάκισης των Χουντικών  μέχρι τη σημερινή της προφυλάκισης των Ναζιστών, οι δικαστικές αρχές έδειχναν-δείχνουν μια ιδιαίτερη “ευαισθησία” στις συνθήκες κράτησης της ειδικής αυτής κατηγορίας των κρατουμένων. Τηλεοράσεις στα κελιά, ψυγεία, καναπές, ξεχωριστό και καλό συσσίτιο, άλλες διευκολύνσεις, ήταν από τις προκλητικές ειδήσεις την εποχή που έβαλαν μέσα τους χουντικούς ισόβια (μετά την περίφημη εκέινη φράση του Κ. Καραμανλή “και…όταν λέμε ισόβια, εννοούμε ισόβια”!)

Σήμερα, πάλι τα ίδια με τους προφυλακισμένους Ναζί. Μάλιστα το θράσος των μελών της εγκληματικής οργάνωσης του Μιχαλολιάκου, όπως διαβάζουμε στην παραπάνω ανακοίνωση, δεν έχει όρια. ΄Εφτασαν τα άθλια υποκείμενα σε σημείο να απαιτούν οι …γκαρσόνες που  τους σερβίρουν το δείπνο τους  να είναι αποκλειστικά Ελληνίδες!

Την ίδια στιγμή, στα υπόγεια των φυλακών Κορυδαλλού κρατούνται τα καταδικασθέντα μέλη της 17Ν υπό απαράδεκτες συνθήκες (“συνθήκες βασανισμού” είχαν καταγγείλει λίγο καιρό πριν) και μεταξύ αυτών ο  Σάββας Ξηρός,ο οποίος, ως γνωστόν, είναι πλέον ανάπηρος. Επανειλημένα, μάλιστα, έχουν απορριφθεί οι αιτήσεις του συγκεκριμένου άρρωστου κρατούμενου για αποφυλάκιση ή καλύτερες συνθήκες κράτησης. Ο ίδιος μιλά για εκδικητική συμπεριφορά του κράτους, στάση που απάδει με το δημοκρατικό ήθος και τη συμπεριφορά που πρέπει να διακρίνουν μια χώρα με δημοκρατικό πολίτευμα. Γιατί δυο μέτρα και σταθμά στην κράτηση των δύο…άκρων; Γιατί οι Ακροξεξιοί είναι συμπαθέστεροι σε κάποιους δικαστές από τους Ακροαριστερούς;  Είμαστε καλά,πάμε καλά σ΄αυτό τον τόπο;

Κάποια πράγματα δεν μπορεί σώφρων και λογικός άνθρωπος ούτε να τα αντιληφθεί ούτε να τα ανεχθεί σ΄αυτή τη χώρα. Ούτε τον τρόπο που λειτουργούν κάποια μυαλά.  Πόσα χρόνια θέλει αυτό το κράτος  και ο …σκληρός πυρήνας του  να μάθουν να λειτουργούν με στοιχειώδεις κανόνες λογικής και δικαιοσύνης;  Ο σεβασμός στα αυτονόητα είναι από τα πρώτα χαρακτηριστικά μιας ευνομούμενης πολιτείας.