ΡΩΣΙΚΟΣ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΦΕΛΕΙΣ ΄Η …ΤΕΤΥΦΛΩΜΕΝΟΥΣ.

 

 

Ρώσοι αλεξιπτωτιστές στα χέρια των Ουκρανών – Το βίντεο-ανάκριση 19χρονου αιχμαλώτου!

 

Δέκα ρώσοι στρατιώτες που συνελήφθησαν στην ανατολική Ουκρανία βρίσκονταν “τυχαία” στην περιοχή, δηλώνει η Μόσχα, ενώ το Κίεβο δημοσιεύει τις μαρτυρίες-ανακρίσεις τους στο ίντερνετ.

Πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας επιβεβαίωσε σήμερα στα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία τη σύλληψη ρώσων στρατιωτών στο ουκρανικό έδαφος τονίζοντας ότι οι στρατιώτες διέσχισαν “τυχαία” τα σύνορα. Το Κίεβο είχε ανακοινώσει νωρίτερα τη σύλληψη των δέκα στρατιωτών.

“Οι εν λόγω στρατιώτες μετείχαν σε περιπολίες στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα και τα διέσχισαν αναμφίβολα κατά λάθος, ακολουθώντας τμήμα στο οποίο δεν υπήρχε οροθέτηση”, δήλωσε η πηγή αυτή, την οποία επικαλούνται τα επίσημα πρακτορεία ειδήσεων Itar-Tass και Ria-Novosti.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας, δέκα ρώσοι αλεξιπτωτιστές συνελήφθησαν στη Τζερκαλνέ, περί τα 20 χλμ. από τα σύνορα και 50 από το Ντονέτσκ, το προπύργιο των φιλορώσων ανταρτών.

Πρόκειται σύμφωνα με το Κίεβο για στρατιώτες του 331ου συντάγματος της 98ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας που έχει τη βάση της στην κεντρική Ρωσία. Κατά τη σύλληψή τους οι άνδρες έφεραν πάνω τους ταυτότητες και όπλα και δήλωσαν ότι είχαν σταλεί στη ρωσική περιοχή του Ροστόφ, στα σύνορα των ουκρανικών περιοχών Ντονέτσκ και Λουχάνσκ, που ελέγχουν οι αυτονομιστές, και στη συνέχεια εστάλησαν στο ουκρανικό έδαφος.

Η ρωσική στρατιωτική πηγή υπογράμμισε ότι οι άνδρες αυτοί δεν προέβαλαν καμιά αντίσταση και δήλωσε ότι ουκρανοί στρατιώτες έχουν επανειλημμένα διασχίσει τα σύνορα.

Το βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα

Οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας δημοσιοποίησαν χθες βίντεο που δείχνει τους συλληφθέντες ρώσους αλεξιπτωτιστές στην ανατολική Ουκρανία, μια πρώτη υλική απόδειξη της εμπλοκής του ρωσικού στρατού στις μάχες.

“Επισήμως μετέχουν σε στρατιωτικές ασκήσεις σε διάφορες γωνιές της Ρωσίας. Στη πραγματικότητα εμπλέκονται σε στρατιωτική επιχείρηση κατά της Ουκρανίας”, έγραψε ο ουκρανός υπουργός Άμυνας Βαλέριι Χετελέι στη σελίδα του στο Facebook.

“Προχωρούσαμε σε φάλαγγες κατ’ άνδρα στα χωράφια, όχι στον δρόμο. Μάντεψα (ότι βρισκόμουν στην Ουκρανία) όταν άρχισαν να μας βομβαρδίζουν. Δεν ξέρω σε ποια στιγμή διασχίσαμε τα σύνορα”, αναφέρει ο δεκανέας Ιβάν Μιλτσακόφ, “ρώσος πολίτης γεννημένος το 1995”, σύμφωνα με το βίντεο που μεταδόθηκε από την υπηρεσία Τύπου της ουκρανικής στρατιωτικής επιχείρησης και το οποίο αναμετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα.

Είπε ότι είχε ενημερωθεί πως θα μετέβαιναν στην Ουκρανία αλλά δεν τούς είχαν διευκρινίσει το στόχο της αποστολής τους. “Μας χρησιμοποιούν σαν κρέας για τα κανόνια, δεν ξέρουμε γιατί μας έστειλαν εδώ”, προσθέτει.

Ένας ακόμη αλεξιπτωτιστής, ο Ιβάν Ρομαντσόφ εξήγησε από την πλευρά του ότι αρχικά νόμιζε πως μετείχε σε στρατιωτικές ασκήσεις, για τις οποίες τους είχε ζητηθεί να καλύψουν με λευκή μπογιά τους αριθμούς κυκλοφορίας των στρατιωτικών τους οχημάτων. “Όταν εξερράγη το τεθωρακισμένο μου άρχισα να φοβάμαι. Κατάλαβα πως αυτό δεν ήταν στρατιωτικές ασκήσεις και ότι εδώ είναι ο πόλεμος μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας”, συνέχισε προσθέτοντας πως “αυτά που μεταδίδει η ρωσική τηλεόραση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ήταν δυνατόν να καταλήξουμε σε ουκρανικό έδαφος έχοντας χάσει την πορεία μας; Αν μιλάμε για όλο το λόχο, όχι”, απαντά.

Για τον Πούτιν μιλάμε. ΄Εναν αδίστακτο δικτάτορα. Πρώτος εχθρός αυτών των τεράτων της εξουσίας είναι η αλήθεια. Ο σεβασμός της λογικής, του κανονικού, του αυτονόητου δε συνάδουν με το ανύπαρκτο ήθος τέτοιων ατόμων. Μπήκαν…τυχαία οι Ρώσοι στο ουκρανικό έδαφος,μας λέει το γραφείο προπαγάνδας των Ρώσων  Γκαίμπελ. Δολοφονία επί τόπου της λογικής και της σοβαρότητας.