ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΜΗΝ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΦΥΛΑΚΗ ΤΑ “ΛΕΥΚΑ ΚΟΛΑΡΑ”

                                 ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1.α.ΒΟΜΒΑ: Κινέζα αποκάλυψε την αλήθεια για την Γουχάν και την έβαλαν φυλακή

Δικαστήριο στην Κίνα καταδίκασε την 37χρονη Τζανγκ Ζαν για όσα έγραψε για τον κορονοϊό.

Η 37χρονη «πολίτης δημοσιογράφος» είχε συλληφθεί επειδή κάλυψε την επιβολή καραντίνας στην πόλη Γουχάν, την πόλη από την οποία ξεκίνησε η πανδημία του κορονοϊού.

Όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος της η 37χρονη καταδικάστηκε σήμερα να εκτίσει τέσσερα χρόνια φυλάκιση.

Η ποινή, μάλιστα, επιβλήθηκε έναν χρόνο μετά την εμφάνιση του κορονοϊού σε αυτή.

β. Ρωσία: Τελεσίγραφο στον Ναβάλνι να επιστρέψει αμέσως ή να βρεθεί αντιμέτωπος με τη φυλακή

Ρωσία: Τελεσίγραφο στον Ναβάλνι να επιστρέψει αμέσως ή να βρεθεί αντιμέτωπος με τη φυλακή

Ο Ναβάλνι είχε διακομιστεί αεροπορικώς στη Γερμανία για θεραπεία τον Αύγουστο, αφότου κατέρρευσε μέσα σε ένα αεροπλάνο, ένα περιστατικό το οποίο η Γερμανία και άλλα δυτικά κράτη χαρακτήρισαν απόπειρα δολοφονίας του με τον νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ.

***

Μπορεί αισίως να φτάσαμε στο 2021, αλλά από άποψη πολιτευμάτων και καθεστώτων το ημερολόγιο είναι  πολύ πίσω.  Παράδειγμα οι δυο σκληρές δικτατορίες  παραπάνω.  Μάλιστα,  η μια από δαύτες ισχυρίζεται πως είναι …κομμουνιστική!

Εδώ γελάνε, βέβαια,  όλοι ο έχοντες έστω και στοιχειώδη γνώση και αντίληψη  τί σημαίνει κομμουνισμός και πώς ΔΕΝ εφαρμόστηκε ποτέ σ΄αυτόν  τον κόσμο. Πόσο μάλλον στην Κίνα  που ανερυθρίαστα και προκλητικά αυτοαναγορεύεται σήμερα σε κομμουνιστικό  καθεστώς. Κα μάλιστα κακοποιώντας   βάναυσα και ανερυθρίαστα  τις βασικότερες αρχές το κομμουνισμού.

Αν κάπου ο καπιταλισμός “τα σπάει σε όλη του την αισχρότητα και την εγκληματική παρουσία¨, είναι σήμερα  σε αυτή τη χώρα  με τον ανεπίτρεπτο υπερπληθυσμό. Περιβάλλον, ατομικά, εργασιακά δικαιώματα, σε πρωτοφανή διωγμό. Να μείνουμε στα στοιχειώδη. Αν αυτό λέγεται κομμουνισμός, τότε τον καπιταλισμό πώς να τον πούμε;

Βέβαια, τί να πει κανείς  και για το ακροδεξιό, εθνικιστικό  και μαφιόζικο καθεστώς της Ρωσίας;  ΄Ενας άγριος δικτάτορας λύνει και δένει ,επί δεκαετίες. Δολοφονεί λαούς, αλλά και αντιπάλους στο εσωτερικό, βασανίζει και κατατρομοκρατεί ακτιβιστές , πουλάει όπλα, συμπεριφέρεται ως τραμπούκος του πλανήτη.

Φτώχεια,  αλκοολισμός, χαμηλό προσδόκιμο ζωής,   περιθωριοποίηση, γκετοποίηση,  θρησκοληψία, συντηρητισμός, εθνικισμός,  απομόνωση, τα κύρια  γνωρίσματα  της χώρας σήμερα.  Κι  εκεί που θα περίμενε κανείς όλα τούτα να στρέψουν τον κόσμο εναντίον του καθεστώτος, ο μαφιόζος δικτάτορας κατάφερε με την γκεμπελική προπαγάνδα της βιομηχανίας παραπληροφόρησης ,που έχει στήσει ,να καλλιεργήσει έναν πρωτοφανή εθνικισμό στη χώρα ,αλλά και να αποκτήσει  φανατικούς ,κυρίως  ακροδεξιούς και μαφιόζους οπαδούς που θεωρούν τον Πούτιν ήρωα!

Παρακολουθώ την κατάσταση  στη χώρα και συζητώ στο διαδίκτυο  με Ρώσους.  “Πίνουν νερό στο όνομα”  του μαφιόζου Πούτιν!   Τους λες για τους 10.000 νεκρούς στην Ουκρανία και τους 600.000 στη Συρία από τα όπλα του Τσάρου  και πως σήμερα  οι Ρώσοι δεν πίνουν βότκα αλλά…αίμα και …δεν καταλαβαίνουν  Χριστό!   “Καλά τους έκανε”,  σου λένε. ΄Ενας φανατικός  όχλος, φασισταριό,  εθνικιστική μάζα που την  κάνει ό,τι θέλει ο παρανοϊκός  πρώην  ΚαΓκεΜπίτης  και φίλος του πανάθλιου ,ΝεοΝαζί -μεθύστακα  του  Γάλλου ηθοποιού  Ζεράρ Ντεπαρτιέ.   (“Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι”).

Γι αυτό, μη μου λέτε για Αμερική. Και σίγουρα καμιά σύγκριση ,ούτε η ελάχιστη σε όλα τα επίπεδα με τις δικτατορίες παραπάνω.  Ακόμα και αυτή  την  Αμερική  του  Μπάιντεν, του  Τραμπ, του Ομπάμα ,του Κλίντον. Την πάω απείρως καλύτερα από τα Κινζερο-Ρώσικα αυτά ολοκληρωτικά καθεστώτα

Κι ας είναι  η  Αμερική με τα εκατομμύρια άστεγους, με τους  νεκρούς ΑφροΑμερικανούς  από το χέρι ΝεοΝαζι -ρατσιστών  μπάτσων , με Γκουαντάναμο,  με έναν Τζούλιαν ΄Ασανζ  υπό απηνή διωγμό. Γνωστά και κατακριτέα όλα τούτα. Και τα πολεμάμε, με κάθε τρόπο τέτοια  φαινόμενα.

Και μπορεί, ούτε η  Αμερική ή η  Σουηδία να παίρνουν “άριστα” στις επιδόσεις τους και κάποιες φορές να μένουν ακόμα και ..ανεξεταστέες.  Ούτε αυτές τις κοινωνίες ονειρευόμαστε για τους μελλοντικούς ανθρώπους.  Καμιά σχέση.  ΄Ομως,  υπό τις σημερινές συνθήκες, θα βάζαμε ,με  ΄Αριστα το 10,   Μηδέν (Ο) σε Κίνα και Ρωσία και ένα Εφτά ( 7) ατόφιο στις ΗΠΑ.

Και να πούμε και το…κρύο αστείο της ημέρας;  Αν,  όπως λένε, οι …ουφολόγοι, υπάρχουν σήμερα  ανάμεσα μας και κυκλοφορούν εξωγήινοι ,εσείς τι λέτε;  Θα έχουν διαλέξει   να μείνουν, για να κινηθούν πιο άνετα την Κίνα κα τη Ρωσία  ή τη Σουηδία κα την Αμερική;

Μη μας τρελάνει ο… Κουτσούμπας. Να τον  στείλω το Γραμματέα του ΚΚΕ  δυο χρονάκια εργάτη στην Κίνα ή τη  Β. Κορέα να δει τη γλύκα;  ΄Οχι στη νομενκλατούρα του Κόμματος. Κανονικό Εργάτη.  Να δει ο τσιτατολόγος της παλαιομοδίτικης    αριστεροφροσύνης    “πόσα απίδια πιάνει ο σάκος”.

2.Τα παράσημα που έγιναν ποινές

Τα παράσημα που έγιναν ποινές

Με πειθαρχικές ποινές και ανακοπή προαγωγής κινδυνεύουν οι λιμενικοί που βοήθησαν και κατάσχεσαν τους 2,1 τόνους ηρωίνης στο «Noor One».

Η πολύκροτη υπόθεση του φορτίου της ηρωίνης του «Noor One», αλλά και οι σχετιζόμενες με αυτήν υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος κ.λπ. φαίνεται ότι δεν έχουν τέλος. Μετά την οριστική απαλλαγή του μεγαλύτερου αριθμού των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, βρέθηκαν τώρα στη θέση του ελεγχόμενου εκείνοι που πρωτοστάτησαν στη διαλεύκανση της σκοτεινής υπόθεσης.

Ετσι μετά την παρασημοφόρηση το 2014, από τον πρώην υπουργό Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη, της ομάδας των λιμενικών που εξάρθρωσαν την οργάνωση, βρήκαν και κατάσχεσαν τους 2,1 τόνους ηρωίνης, σήμερα οι ίδιοι λιμενικοί κινδυνεύουν όχι μόνο με πειθαρχικές ποινές αλλά, όπως στην περίπτωση του επικεφαλής της ομάδας αντιπλοιάρχου, και με ανακοπή της προαγωγής τους.

Μία από τις πρώτες κινήσεις του αρχηγού του Λιμενικού που ανέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2019 μετά την απότομη αποπομπή του αρχηγού Σ. Ράπτη ήταν η εντολή διενέργειας ΕΔΕ σε βάρος τριών μελών της ομάδας των αξιωματικών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όσα περιλαμβάνονταν στις δύο εισαγγελικές διατάξεις αρχειοθέτησης των μηνύσεων (Γιαννουσάκη, Μαρινάκη, Κουρτάκη) συνιστούν πειθαρχικό ή υπηρεσιακό αδίκημα. Πράγματι η Εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιά παρήγγειλε τελικά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι με προηγούμενη απόφασή της είχαν τεθεί οριστικά στο αρχείο αυτές οι μηνύσεις.

Αφορμή για την ανάσυρση ήταν ένα στοιχείο που επικαλέστηκε ο εφοπλιστής Β. Μαρινάκης και αφορούσε τη μη αξιολόγηση της συνομιλίας του λιμενικού Χριστοφορίδη με τον καταδικασμένο κρατούμενο Γιαννουσάκη, τον οποίο «εκδήλως καταπίεζε», του υποσχέθηκε ευνοϊκότερη μεταχείριση, απόλυση (!) από τις φυλακές και χρηματικό ποσό αρκεί να κατέθετε ψέματα ότι ο Β. Μαρινάκης ήταν μπλεγμένος στην υπόθεση.

Αξίζει να υπογραμμιστεί εδώ ότι οι αξιωματικοί αυτοί που διενεργούσαν τότε τις όποιες προανακριτικές πράξεις έδιναν πλήρη αναφορά στον (υπεράνω υποψίας) και τότε προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά Ε. Ζαχαρή για όλες τις ενέργειές τους. Επιπλέον η αρχειοθέτηση που προηγήθηκε στηριζόταν στην κρίση τόσο της Εισαγγελίας Ναυτοδικείου Πειραιά όσο και της Εισαγγελίας Αναθεωρητικού Δικαστηρίου που απέρριψε και τις προσφυγές των μηνυτών. Δυστυχώς με πρόδηλα πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες οι αξιωματικοί λοιδορήθηκαν και συκοφαντήθηκαν από τα τότε αντιπολιτευόμενα την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ, που έφτασαν στο σημείο να μιλούν για σκευωρία και κατασκευή ενόχων και να υποβάλλουν μηνύσεις κατά εκείνων που έφεραν εις πέρας την αποστολή τους.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η νέα ΕΔΕ ανατέθηκε στη συνέχεια στον αξιωματικό που υπηρετούσε ως λιμενάρχης Ραφήνας, το βράδυ της πυρκαγιάς στο Μάτι κι ενώ δεν είχε καν ακόμα ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση της Εισαγγελίας που στη συνέχεια απάλλαξε από πιθανές πράξεις και παραλείψεις τον λιμενάρχη και έθεσε τις μηνύσεις εναντίον του στο αρχείο. Οι αξιωματικοί κλήθηκαν σε απολογία ενώ εν μέσω της πανδημίας τον Μάρτιο η ΕΔΕ ολοκληρώθηκε, εξέτασε τις μηνύσεις των Γιαννουσάκη, Μαρινάκη και Κουρτάκη, με την κρίση ότι έπρεπε να ανασυρθούν από το αρχείο και ότι οι αξιωματικοί είχαν διαπράξει πειθαρχικά αδικήματα («Υπόθεση Noor One: τελικά φταίει ο… Χατζηπετρής», «Εφ.Συν.» 17.4.2020).

Ο επικεφαλής της ομάδας αντιπλοίαρχος και προϊστάμενος τότε του Τομέα Ασφάλειας Ανάκρισης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, βασικός μάρτυρας στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης, κλήθηκε σε απολογία διότι δεν μερίμνησε για τον έλεγχο των υφισταμένων του και δεν ενημέρωσε λεπτομερώς την αντικαταστάτριά του.

Εν όψει δε της νέας κρίσης της Εισαγγελίας Ναυτοδικείου Πειραιά καθυστέρησε επί μήνες η απόφαση για την προαγωγή του σε πλοίαρχο.

Προφανώς το γεγονός ότι τελικά πριν από λίγες ημέρες αποφασίστηκε να παραμείνει στάσιμος υποδηλώνει και ότι από τη συγκεκριμένη ΕΔΕ προέκυψαν πειθαρχικά αδικήματα.

Δυστυχώς το ζήτημα δεν αφορά εδώ μόνο τη συγκεκριμένη υπόθεση μιας απόφασης σε βάρος ενός αξιωματικού που έκανε το καθήκον του με όλους τους προφανείς κινδύνους για τον ίδιο και τους άνδρες του. Το ζήτημα είναι πώς αυτή η απόφαση θα λειτουργήσει στο σύνολο των ανδρών του Λιμενικού που ενδεχομένως αντιμετωπίσουν στο παρόν και στο μέλλον μια ανάλογη υπόθεση αγοράς, μεταφοράς και διακίνησης επικίνδυνων ναρκωτικών με σκοπό το κέρδος και με τίμημα χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

***

Νομίζετε πως  θα γλυτώνετε εσαεί  τα όποια φύσεως “λευκά κολάρα” σε αυτή τη χώρα;  ΄Εχετε την εντύπωση πως  πρόκειται να  αντιμετωπίσετε γραφικούς  “Ρουβίκωνες”;  Και φαντάζεστε ότι κανείς Κούλης ή  Αλέξης δεν πρόκειται να σας πειράξει;΄Οπως όλοι οι εγκληματίες, κάνετε το μέγα λάθος.

Θα σας  φάνε από “μέσα”.  Από το ίδιο το Σύστημα ,του οποίου είστε βασικές συντεταγμένες και  ισχυροί   πυλώνες του.

Κι αυτό γιατί, αν σας αφήσουν οι “δικοί” σας  ατιμώρητους , “ροκανίζουν το κλαρί του δέντρου που κάθεται” το Σύστημα. Θα τους πάρετε μαζί σας, αν  συνεχίσουν να κλείνουν τα  μάτια στα εγκλήματά σας. Περάσατε τα εσκαμμένα, τις κόκκινες γραμμές  του ίδιου του Συστήματος, που υπηρετείτε.

Μαρινάκη, Αλαφούζο, Σαμαρά, Λοβέρδο, οι δικοί σας άνθρωποι θα σας αλλάξουν τα φώτα. Είναι θέμα δική  τους επιβίωσης  “τάξης”, “ασφάλειας”, όπως την εννοούν  τούτοι. Κα μεταξύ σας… τρώτε τις σάρκες σας. Γνωστό πως ομνύετε στο   “ο θάνατός σου η ζωή μου.

Θέμα χρόνου είναι η τιμωρία σας,  θρασίμια.  Λίγη Ιστορία αν γνωρίζατε…

3. ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΦΑΚΗΣ: Ποια θα ευνοηθούν και ποια θα περάσουν δύσκολα το 2021

Αστρολογία: Τα θετικά και τα αρνητικά των ζωδίων
Αυτό το θλιβερό και …εισπρακτικό  υποκείμενο,  γιατί δεν το βάζουν μέσα ; ΄Οχι μόνο γιατί κοροϊδεύει το κόσμο και τους τρώει λεφτά με τις ανοησίες που τσαμπουνάει.  Χειραγωγεί, απειλεί, τρομάζει, πανικοβάλει την κοινωνία με όλες αυτές τις κοτσάνες που αμολάει.
Καραμπινάτα  ποινικά αδικήματα αυτά. Δεν τα βλέπει εισαγγελέας;

4. Τρίκαλα: Θλίψη στην κηδεία του βασιλιά των Ρομά

κηδεια
Πηγή: iefimerida.gr
Δηλαδή ρε, Ράπτη με τα… κοντυλοφοράκια  που έχεις μαζέψει στην πορνοφυλλάδα, τί  έπρεπε να έχουν;   Σε κηδεία πήγαν .Θλίψη θα είχαν.  Θα γλεντοκόπαγαν;
Κάθε  “παιδάκι” παίρνει   ένα  πληκτρολόγιο ή  ένα μικρόφωνο και του δίνει  και καταλαβαίνει. Και περιμένει  τη μεγάλη στιγμή της καριέρας του  να παρουσιάσει την είδηση πως…  “άνθρωπος δάγκωσε σκύλο”. Σήμερα, παρουσιάζουν μόνο  “σκύλους που δαγκώνουν ανθρώπους”.

4. “Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

5. Δείτε το απίστευτο σπίτι του Χατζηνικολάου στην Εκάλη

Aftodioikisi.gr

Ένας από τους πιο πετυχημένους δημοσιογράφους στην χώρα είναι σίγουρα ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος διαθέτει μια βίλα 700 τετραγωνικών μέτρων στην Εκάλη.

Είναι το “χρυσό” καταφύγιο του γνωστού εκδότη και δημοσιογράφου. Στο εσωτερικό της τριώροφης κατοικίας υπάρχει και ασανσέρ.

Έχει ένα τεράστιο κήπο με πισίνα που εκεί χαλαρώνει ο Νίκος Χατζηνικολάου μετά το φορτωμένο πρόγραμμά του.

Όσο για το τι διαθέτει η βίλα; Θα πάθετε εγκεφαλικό! Διαθέτει λοιπόν ασανσέρ, αλλά και τελεφερίκ δηλαδή μηχανική ράμπα, σαν κυλιόμενες για να φτάνουν οι επισκέπτες στην είσοδο και να μην ανεβαίνουν τα (πολλά) σκαλιά.

****

Και να μου έβαζες το περίστροφο στον κρόταφο, δεν έμενα… με την καμία σε αυτά τα ντουβάρια.  Δε θα καταντούσα ποτέ  Καραγκιόζης.

Αν μη τι άλλο,  θα ντρεπόμουνα για λογαριασμό της αξιοπρέπειας ,της σύνεσης, της νοημοσύνης.  Της Φύσης, εν τέλει.

Και πάμε στα επόμενα:

Πρώτο και κύριο . Πρέπει να είσαι πολύ ψώνιο, αμετροεπής και αστόχαστος, ή έστω νεόπλουτο βλαχαντερό ,για να μένεις σε τέτοιο…πολυτελή τάφο.

Μετά, όλα τα άλλα. Με σημαντικότερο τούτο.

Εν τάξει.  ΄Ολα τα “λευκά κολάρα” πάνω -κάτω τις ίδιες βρωμιές κάνουν.   Πουλάνε, άλλος παράνομους… νόμους, άλλος  παραπληροφόρηση στο πόπολο,  άλλοι ,όπλα ή  ναρκωτικά.

Εμένα, επιτρέψτε μου,  δε βλέπω και μεγάλη διαφορά . Δεν ξέρω εσείς.