ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΓΙΑ … ΧΑΡΒΑΡΝΤ, ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;

(Μια αποκλειστική, αλλά περίεργη, πονηρή, αγνώστων προθέσεων δημοσίευση για το πανεπιστήμιο   Harvard στο  Liberal του   Θανάση Μαυρίδη, που εκείνος τη χαρακτηρίζει  “εξομολόγηση ψυχής”!)

Periodista.gr - Θανάσης Μαυρίδης

Γράφει ο… Θανάσης:

“Ελάτε . Θα σας δείξουμε το δρόμο και καθ΄οδόν  θα σας πούμε και τα μυστικά . Μάλιστα,  δε θα  σας οδηγήσουμε μόνο ως  την πόρτα. Θα σας βάλουμε και μέσα, μια και γνωρίζουμε καλά εκεί τα κατατόπια.

Μπορείτε επίσης  για επιβεβαίωση του λόγου μας, να πάρετε πληροφορίες  (πρώτο χέρι) κι απ΄άλλους. ΄Οπως  ,για παράδειγμα  από  τον Στέφανο Μάνο,  τον Αντώνη Σαμαρά, τον Γιώργο Ανδρέα Παπανδρέου,  τον γιο του Πέτρου Κόκκαλη, τον μητροπολίτη Λαυρεωτικής, τον γιο του Παύλου Μπακογιάννη και της Ντόρας Μητσοτάκη ,αλλά και από  τον Μπιλ Γκέιτς και τον δημιουργό του Facebook. Είναι όλοι- όπως και το ζεύγος Ομπάμα ή ο Τζον Κένεντι- απόφοιτοι του Χάρβαντ!

Αφήσαμε τελευταίο ως μεγάλο   ατού της διαφήμισης του Χάρβαρντ    τον … Κούλη μας , που πρωθυπουργεί (sic) αυτή την ώρα στη χώρα.  Γιος του αλήστου μνήμης …πατέρα του, του  Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος, ως γνωστό, μπήκε στην πολιτική  ξεβράκωτος (πώς μιλάς  έτσι, βρε Μαυρίδη;) αλλά έμεινε σ αυτή μονίμως και κληρονομικώς . Μάλιστα,  σήμερα η φαμίλια, το γνωστό  Μητσοτακέικο, δεν είναι απλώς  καλά βρακωμένη,  αλλά  απόκτησε και τα κληρονομικά δικαιώματα του πατρός . Και φυσικά την παρεπόμενη όλων των παραπάνω επιτυχιών,   “προίκα”  για δέκα γενιές της φαμελιάς,  να τρώνε  με  μασέλες εις  διπλούν  και μάλιστα με  χρυσά κουτάλια.    Ο Κούλης είναι η ζωντανή μαρτυρία κι αυτός του Χάρβαρντ, η απόδειξη της απόλυτης επιτυχίας των σκοπών  του πανεπιστημιακού, ιδιωτικού αυτού ιδρύματος.

Να σημειώσουμε τώρα πως το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, αν και μας πρόσφερε 111.000 δολάρια για διαφήμιση, εμείς, ως προσφορά στην ελληνική μας  κοινωνία, δεν τα αποδεχτήκαμε!   Αναλάβαμε  οικειοθελώς και άνευ αμοιβής  να   εκθειάσουμε τις προσφορές  και λοιπές  “εκπτώσεις” του εν λόγω  καταστήματος, που  θα το αποκαλούσαμε  μάλιστα στη γλώσσα της ελεύθερης  οικονομίας  …”μαγαζί γωνία”.  Ενδεικτικά  θα του ταίριαζε να λέμε πως είναι τα “Harrods” του κόσμου.  (Μεταξύ μας,  γκλαμουριά,    “φρου -φρου  και αρώματα”, “φύκια για μεταξωτές κορδέλες” και προπαντός  να φυσάνε το παραδάκι ιδιοκτήτες και πελάτες).

Οπότε,  ξεκινάμε με το βασικό .   Αν έχεις λεφτά, καλά λεφτά, συνέχισε να διαβάζεις. Αλλιώς,  δε σε αφορά η παρούσα  παρουσίαση . Α, επίσης, αν είσαι φτωχαδάκι, αλλά παίρνει πολλές  στροφές το μυαλό σου,  έχουν και ορισμένες θέσεις κρατημένες  και για  σένα ΔΩΡΕΑΝ (το λένε… ιπποτροφία (sic), για να γίνεις κι εσύ η ζωντανή  τους  διαφήμιση, αλά  Κούλης για τους έχηδες.

Οι  εκλεκτοί  πελάτες, λοιπόν,  είναι  απαραίτητο να κολυμπάνε στο χρήμα για τους ακόλουθους, αυτονόητους  λόγους.

Για να μπεις στο ίδρυμα, δε χρειάζεσαι εξετάσεις.   Ιδρυματοποιείσαι  επί τόπου με την καταβολή της πρώτης δόσης των διδάκτρων, που  δεν αναφέρουμε το ύψος της  και για λόγους…φορολογικούς, πελατών και καταστηματαρχών,  αλλά και …ιατρικούς. Προφυλάσσουμε αναγνώστες με αδύνατη καρδιά από εμφράγματα!

Και είναι φυσικό ,λογικότατο θα λέγαμε (στο σημείο αυτό ταυτιζόμαστε,  ενώνουμε τη φωνή μας με αυτήν του ιδρύματος),  οι διευκολύνσεις που παρέχουμε στους “γόνους” των φοιτούντων στις πολυτελείς αίθουσές μας να είναι   ανάλογες της αμοιβής μας.

Κι αυτές εν συντομία είναι:

-Δεν μπλέκεται  ο κανακάρης με άχρηστα διαβάσματα  για να δώσει εξετάσεις  (πανελλήνιες τις λέμε εμείς εδώ και έχουν αντίστοιχες όλες οι χώρες). Κερδίζει έτσι χρόνο, κόπο, ηρεμία (“αβρόχοις παισί” (sic) το έλεγε  ο φιλόλογός μου), αλλά και αποφεύγει τον εξευτελισμό  να βλέπουν και οι άλλοι   βαθμό πέντε (5) στην ΄Εκθεση   και δίπλα στην άλλη κατάσταση ο συντοπίτης Παύλος Πολάκης, υποψήφιος Ιατρικής  τούτος, να  παίρνει είκοσι (20). Στις καλές οικογένειες “τα εν οίκω μη εν δήμω”. Μη γινόμαστε και  ρεντίκολο,  μπαίγνιο το κόσμου.

Από τη στιγμή που ακουστεί ο ήχος του νομίσματος να πέφτει στο παγκάρι του Ναού Χάρβαρντ,  περνάει ο γόνος  στο “καθαρτήριο” . Βέβαια,  και ο παράδεισος  είναι αμέσως μετά,  κοντά και εύκολος, αλλά υπό προϋποθέσεις.  Δε θα χρειαστεί , δε, να κόψει το αμάρτημα της  οκνηρίας, ούτε να κρύψει τις (δια)νοητικές του αδυναμίες. Οι εξετάσεις είναι τυπικές  σε μάς. Αρκεί σε κάθε εξεταστική περίοδο και πριν “εξεταστεί” το κάθε   saini , να  κάνεις, ως γονεύς,    μια γερή  δωρεά (χορηγία, φιλανθρωπία το λέμε εδώ στην Αμερική).  Kάποιες χιλιάδες δολάρια, δηλαδή, μη φανταστείς πολλά,  συνήθως   cash  (αποφεύγουμε τις επιταγές ,για να μην καρφωνόμαστε γενικώς) ΄Ετσι  ,όχι μόνο εξασφαλίζει ο τρόφιμός μας   επιτυχείς εξετάσεις, αλλά τις παίρνει και με καλό  βαθμό.  Μάλιστα, αν το παιδί είναι άρρωστο ή κοιμάται μέχρι αργά,  γιατί ξενυχτάει, μην ανησυχείτε ως οικογένεια.   Του στέλνουμε το πτυχίο στο σπίτι  με κούριερ!

Από δω κα ύστερα οι δρόμοι είναι ανοιχτοί για κάθε ένα που κάνει την “πρακτική” του στη δική μας επιχείρηση  .(Πάντα υπό τις προϋποθέσεις που ορίσαμε)  .Παίρνει μαθήματα σπουδαία, διαχρονικά και ανυπέρβλητης αξίας.

Για να μη χανόμαστε στα λόγια θα  φέρουμε, όπως λέμε  πάντα …ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ , για να δείξουμε τί μπορεί κανείς να πετύχει ως απόφοιτος του δικού μας εκπαιδευτικού Συστήματος.  Και όχι μόνο.   Πώς (το σπουδαιότερο) να αποφεύγει  τις παγίδες, που στήνει η ζωή  σε άτομα σαν τους δικού μας απόφοιτους που  συνήθως  ,ως κανακάρηδες,  ζουν σε “γυάλα”, αλλά  προορίζονται πάντα για την κορυφή.

Το…ΖΩΝΤΑΝΟ  μας δόλωμά   είναι ο υιός Μητσοτάκη, ο Κυριάκος, επονομαζόμενος και Κούλης,   φοιτήσας παρά τους πόδας μας  και αποφοιτήσας  αφ΄ημών ( σημ. το έχω κρατήσει κι αυτό,  πάλι από το σοφό μου φιλόλογο).  Με δυο και μόνο δυνατά “χαρτιά”, έφτασε να γίνει και πρωθυπουργός της Ελλάδας  (μεταξύ μας, μιας χώρας Μπανανίας, σε Σουηδία, ας πούμε, ούτε σκουπιδιάρη δε θα τον είχαν προσλάβει) : Τα ατού ήταν  τούτα: 1. Το όνομα της φαμίλιας και  2. Το χαρτί  από το Χάρβαρντ.

Τώρα, για να τα πούμε έξω από τα δόντια, επιτέλους ,γιατί μας τα έχει πρήξει το κ@λόπαιδο ο Κούλης (πώς μιλάς έτσι, πάλι,  ρε Θανάση;) κι ενώ  το ζητούμενο  ήταν  να φτάσει στην κορυφή και έφτασε  (μεταξύ μας,  αν  δεν ήταν  οι εφοπλιστές με το “μαύρο χρήμα”, για   να  μας   χρίσουν  ομού με το Ράπτη ,  τον Κουρτάκη και τους λοιπούς λειτουργούς   της δημοσιογραφίας  σφογγοκωλάριους…πάπαλα το πρωθυπουργιλίκι), με το που του δώσανε την καρέκλα, τα έκανε όντως μαντάρα. Και όχι απλώς μούσκεμα.

Συγκεκριμένα: (όλα αυτά μεταξύ των δικών μας, επαναλαμβάνουμε):

– Προχώρησε  σε  υστερική, εθνικιστική  παραφροσύνη  στο Mακεδονικό και τώρα τσιμουδιά. Το ξέχασε ξαφνικά, ως πρωθυπουργός  και πάει σαν γάτα να σκεπάσει τα σκατά της.  Λες και  ο κόσμος δεν πνίγεται από  τη μπόχα.

-Αφού φανάτισε τους ανεγκέφαλους  εθνικιστές του, τους  άφησε και κάψανε 100 ανθρώπους στο Μάτι.  Μπροστά στην κατακραυγή και τον  κίνδυνο να αποκαλυφτούν  ,αποκρύψανε τους πραγματικούς ενόχους ,απέδωσαν την καταστροφή  στον…στρατηγό άνεμο και έριξαν την ευθύνη στην τότε κυβέρνηση πως  διαχειρίστηκε κακώς τη  διάσωση, αλλά αυτή   ισούται εδώ  με έγκλημα .   Οι δράστες Μακεδονομάχοι ,που δολoφόνησαν τόσους ανθρώπους , δεν τιμωρήθηκαν ποτέ . Ούτε ο Μητσοτάκης, ως ηθικός αυτουργός των δολοφονιών.

-Αντί,  όπως έκαναν ο περισσότερες χώρες, να θωρακίσουν τον κόσμο από την πανδημία,  ο γνωστός Κούλης ,ως επικεφαλής της κυβέρνησης, άφησε τη χώρα απροστάτευτη, ξέφραγο αμπέλι, χωρίς μέτρα ουσίας, αλλά βιτρίνας. ΄Εφτασε  ακόμα και σε δυο  συνταγματικά πραξικοπήματα.  Το αποτέλεσμα,  σήμερα να μετράμε εκατοντάδες νεκρούς, από τη ανευθυνότητα, την αρπακτικότητα και τη διαφθορά του  συγκεκριμένου “γόνου”.

Με τέτοια   διαχείριση  της πανδημίας, ήταν επόμενο  να τινάξει την οικονομία στον αέρα, να χρεοκοπήσει και να  πτωχοποιήσει ξανά τη χώρα. Και σήμερα,  ετοιμάζει  τις βαλίτσες του να φύγει κρυφά,  στο δρόμο που χάραξε ο επίσης “γόνος” Κώστας  Καραμανλής,  ο χρεοκοπήσας, ομοίως,  την Ελλάδα το 2008, αλλά  διασωθείς, κατόπιν  της “ομερτά”  που υπέγραψε με τον Αλέξη Τσίπρα.

(Τα είπα και ανακουφίστηκα. Αμάν, πια τί μας βάζανε τόσο καιρό και  γράφαμε.   Ξέρεις τί είναι να  κρατάς μέσα σου, τέτοιο χοντρό παραμύθι για την αξιοσύνη τους Κούλη τους;)

Προχωράμε και προσέξτε, όμως, τώρα  το άλλο, επίσης σημαντικό. Πόσο χρήσιμα μαθήματα, ως εφόδια , δώσαμε  στον Κούλη σας, ώστε σήμερα να μπορεί με τόσα εγκλήματα  και ουσιαστικά  και με τα “δυο πόδια φυλακή” ,να τη σκαπουλάρει!

Αλλά, για να μη χανόσαστε σε λεπτομέρειες,   θα παραθέσουμε  τα μαθήματα σε …  απολύλογη  προσφορά της ουσίας

1.Δολοφονείς  1.500 ανθρώπους  (και θα φτάσουν ίσως να ξεπεράσουν τους 2000) με τον τρόπο που είπαμε πως διαχειρίστηκε την πανδημία και βάζεις  κατά ριπές εμάς τους αχυράνθρωπους  του Τύπου που  πυροβολούν το μυαλό  του χαχόλου,  να του λέμε δε γίνεται συμψηφισμός του 100 και του 1.500. ΄Αλλο το ένα νούμερο  και άλλο τα άλλο. Και ας είναι νεκροί.  Και μην του ακούς τους άλλους.΄Οταν αυτοί λένε  1500 θύματα, χαίρονται.΄Οταν λέμε  εμείς  100, σπαράζουμε στο κλάμα!

2.Τινάζεις την οικονομία στον  αέρα, φυλακίζεις κόσμο,  δολοφονείς όπως είπαμε και βάζεις πάλι εμένα και το Ράπτη    να του  λέμε  πως οι ΄ ΄Ελληνες είναι κρυφομαζόχες.  Στους 4 ,οι 3, λένε , ” καλά μας κάνεις. Ρίξε μας κι άλλες στον πισινό, αφέντη, τις ζητάει ο οργανισμός μας”.

3.Σε “πιάνουν με τι γίδα” στην πλάτη σαν τον  Σαμαρά, το Λοβέρδο, το Βενιζέλο και βάζεις τον  κλέφτη  να φωνάζει πως πρέπει εσύ να πας στη φυλακή  γιατί  δεν έδεσες καλά  τη γίδα στο κατώι ,  την είδε ο άλλος αμολημένη,  τη λιμπίστηκε, την έβαλε στον ώμο και πάει.

 

 

Eν κατακλείδι, το βασικό μας μάθημα, συνοπτικά πάλι, είναι τούτο:

Θα μάθεις να κάνεις  ΕΠΙΣΤΗΜΗ  και ΤΕΧΝΗ τα ακόλουθα : Τη    μέρα νύχτα, το μαύρο άσπρο, το πικρό γλυκό,  το κακό καλό, το άτιμο, έντιμο, το Θεό, Διάβολο.

Κι αυτή τη μέθοδο την αποκαλούμε διεθνώς  Μητσοτακισμό .  Αλλά  για τους δικούς μας  θα την αποκαλούμε  (για ξεκάρφωμα)   Πολακισμό.

(Σημ. συντάκτη.  Θα πάρει τη σκυτάλη αργότερα στο ίδιο θέμα ο Κουρτάκης. Κι αμέσως μετά, ο Ράπτης ).