ΑΣ ΜΗΝ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ

 

 

Βεβήλωσαν το Μνημείο Ολοκαυτώματος

Mε ανακοίνωσή του το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (ΚΙΣ) καταδικάζει τη βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος στην Αθήνα, καλώντας τους φορείς της Πολιτείας και της Κοινωνίας να τηρήσουν σαφή και απροκάλυπτη στάση καταδίκης της ενέργειας αυτής και κάθε ενέργειας αντισημιτισμού.

«Το βράδυ της 30ης Οκτωβρίου, γνωστή νέοναζιστική οργάνωση που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, άφησε πάνω στο Μνημείο την ταυτότητά της», αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ το ΚΙΣ καλεί τις δημοτικές και κρατικές Αρχές να προστατεύσουν αποτελεσματικά το Μνημείο Ολοκαυτώματος της πρωτεύουσας ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα. Παράλληλα, ζητεί από τη Δικαιοσύνη να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες ώστε να συλληφθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Στις 27 Ιουνίου το μνημείο, που είναι αφιερωμένο στη μνήμη των 60.000 Ελλήνων Εβραίων που βρήκαν τραγικό θάνατο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, είχε δεχθεί εκ νέου επίθεση από αγνώστους.

Η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών, με δαπάνες της οποίας κατασκευάστηκε, το δώρισε στο Δήμο Αθηναίων το 2010.

Τη σημερινή βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος στην Αθήνα καταδικάζει, με ανακοίνωσή της, η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και ζητά τη σύλληψη και την τιμωρία των δραστών καθώς και τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία του Μνημείου.

“Η αποτύπωση του συμβόλου της νεοναζιστικής οργάνωσης ‘Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές (ΑΜΕ)’ προσβάλει όχι μόνο τη Μνήμη των έξι εκατομμυρίων εβραίων, μεταξύ των οποίων και 60.000 Έλληνες, που εξοντώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα, αλλά και αυτούς που, παρά τα όσα έζησαν, επέστρεψαν στην Ελλάδα, ξαναχτίζοντας τις ζωές τους από τις στάχτες του πολέμου” τονίζεται στην ανακοίνωση.

                                                    ***

Eίναι πρωτάκουστη και απίστευη η ανοχή που δείχνει η κυβέρνηση στους Ναζί. Δε φτάνει που

-Η ελληνική δικαιοσύνη αναγνώρισε ναζιστικό κόμμα και το εξόπλισε με νομιμότητα

-Τόσο  καιρό  αλωνίζουν  στη Βουλή οι Ναζί βουλευτές και οι οπαδοί στους δρόμους, μαχαιρώνοταντας φουκαράδες μετανάστες

-Οι πατέρες του ΄Εθνους συνδιαλέγονταν  και αντάλλασαν απόψεις με το Μιχαλολιάκο και το συρφετό του

-Θα ήταν ακόμα έξω,αν δεν  επενέβαιναν ξένες κυβερνήσεις για να ασκηθεί επιτέλους δίωξη κατά της εγκληματικής οργάνωσης

Συνεχίζουν να αφήνουν ανεξέλεγκτους τους Ναζιστές να προκαλούν, να βεβηλώνουν να υβρίζουν, να προπαγανδίζουν, να έχουν ιστότοπους και προσβάσεις σε ΜΜΕ.

Είμαστε καλά στην Ελλάδα; Κυνηγάνε το Μαζιώτη και  10 άτομα  από τον αντιεξουσιαστικό χώρο ,ως τρομοκράτες και αφήνουν στο απυρόβλητο τους πραγματικούς τρομοκράτες, τις ορδές των Βαρβάρων; Γιατι δεν τους έχουν περάσει ακόμα στις “ντάτα” τους οι υπηρεσίες; Γιατί δεν τους έχουν από κοντά; Γιατί δεν ψάχνουν τις καβάντζες τους,για να βρουν τα χιλιάδες καταχωνιασμένα όπλα τους;

Και καλά η κυβέρνηση και τα κόμματα.   Φιλαράκια κατάντησαν στη Βουλή.  Και ως φαίνεται για τα μάτια του κόσμου διαμαρτύρονται. Εμείς οι ελεύθεροι συνειδητοποιημένοι πολίτες, τί κάνουμε; Γιατί δείχνουμε έστω και την ελάχιστη ανοχή;  Κανονικά “σε χλωρό κλαρί” δεν έπρεπε να τους αφήνουμε και όχι να κυκλοφορούν σαν να μη συμβαίνει τίποτα  αναμεσά μας.

Κανείς ελεύθερος πολίτης, ας μη μείνει αδρανής, όσο τα τέρατα του ναζισμού δεν είναι φυλακή.Δε  μιλάμε  για τους Μιχαλολιάκους, αλλά για τους οπαδούς. Αυτοί, που ανάμεσα στις άλλες επαίσχυντες πράξεις τους, έφτυσαν στη μνήμη 6 εκτομμυρίων θυμάτων των ομοφρόνων τους, βεβηλώνοντας το μνημείο του Ολοκαυτώματος. ΄Οσο  κυκλοφορούν ελέυθεροι οι Ναζί η  “Δίκη” και η “αιδώς” δε βρίσκουν ανάπαυση. Ας το γνωρίζουμε όσοι σεβόμαστε ακόμα  τέτοιες αρχές και αξίες στη ζωή.