ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ (1. Ο …ΑΓΡΟΤΗΣ Γ. ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ 2. ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ ΑΠΟ ΝΕΡΙΤ 3. ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ ΓΟΡΙΛΑ.4. ΑΜΕΡΙΚΗ-ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ” ΤΖΑΚΙΑ”)4. ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗ ΝΕΚΡΩΝ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ)

Η Εκκλησία γυρνάει την πλάτη στους πιστούς της – Αποφάσισαν να μην τελείται νεκρώσιμη ακολουθία και μνημόσυνο σε όσους επιλέγουν την αποτέφρωση
Η Εκκλησία γυρνάει την πλάτη στους πιστούς της - Αποφάσισαν να μην τελείται νεκρώσιμη ακολουθία και μνημόσυνο σε όσους επιλέγουν την αποτέφρωση
– Εστάλη εγκύκλιος σε όλες τις Μητροπόλεις προκειμένου να ενημερωθούν οι πιστοί
– Με ευθύνη του οικείου Μητροπολίτη θα τελείται απλά ένα τρισάγιο και μόνο αν το θέλει
– «Η Εκκλησία δεν δέχεται για τα μέλη της την αποτέφρωση του σώματος», τονίζεται μεταξύ άλλων
– Διαβάστε όλη την εγκύκλιο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Έκπληξη προκαλεί η εγκύκλιος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου σύμφωνα με την οποία η Εκκλησία δεν θα τελεί νεκρώσιμη ακολουθία και μνημόσυνο σε όσους αποδεδειγμένως και οικειοθελώς έχουν δηλώσει την επιθυμία για καύση του σώματός τους.

Όπως αναφέρεται στο επίσημο site της εκκλησίας, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έστειλε εγκύκλιο σε όλες τις Μητροπόλεις για να ενημερώσει τους πιστούς για την συνέπεια που θα έχουν όσοι επιλέγουν την αποτέφρωση του σώματός τους μετά το θάνατό τους.

Πάντως, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος σε μια κίνηση “μεγαλοψυχίας” προσθέτει στην εγκύκλιο ότι μπορεί ο κάθε Μητροπολίτης με δική του ευθύνη να τελεί ένα… τρισάγιο.

Αναφέρεται επίσης μεταξύ άλλων: Ἡ Ἐκκλησία δέν δέχεται γιά τά μέλη Της τήν ἀποτέφρωση τοῦ σώματος, διότι τοῦτο εἶναι ναός τοῦ Ἁγίου Πνεύματος (Α΄ Κορ. 6, 19), στοιχεῖο τῆς ὑποστάσεως τοῦ κατ’ εἰκόνα καί καθ’ ὁμοίωσιν Θεοῦ πλασθέντος ἀνθρώπου (Γεν. 1, 24), καί περιβάλλει αὐτό μέ σεβασμό καί τιμή ὡς ἔκφραση ἀγάπης πρός τό κεκοιμημένο μέλος Της καί ὡς ἐκδήλωση πίστεως στήν κοινή πάντων ἀνάσταση.

Επίσης: Ἡ ἀποτέφρωση τοῦ σώματος δέν εἶναι σύμφωνη πρός τήν πράξη καί παράδοση τῆς Ἐκκλησίας γιά θεολογικούς, κανονικούς καί ἀνθρωπολογικούς λόγους.

Δε δείχνει σεβασμό η Εκκλησία στην έννοια΄Ανθρωπος.   Τη φτύνει. Κρίμα!

Εν πάση πειριπτώσει…σκασίλα μας, αν πάμε “αδιάβαστοι”,όσοι επιλέγουμε αποτέφρωση . Προσωπικά, δε θα ήθελα παπάδες να πλησιάσουν ούτε το πτώμα μου ούτε τη στάχτη μου.

Δε με σέβονται , δεν τους σέβομαι. Απλά πράγματα.

__________________________________________________________

Στις τάξεις των νέων, η αδιαφορία είναι διάχυτη και, σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό του περιοδικού “The Economist”, αν και στην αντίστοιχη διαδικασία του 2010 άσκησε το δικαίωμά του μόλις ο ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους, ηλικίας 18-29 ετών, αυτή τη φορά,το ποσοστό της αποχής αναμένεται να είναι μεγαλύτερο.

H αναμέτρηση, σύμφωνα με τη “New York Post”, έχει φέρει στην επιφάνεια όλες τις παθογένειες της αμερικανικής πολιτικής σκηνής: τις υπέρογκες εκλογικές δαπάνες, αλλά και τα πολιτικά “τζάκια”.

 Συμβαίνουν και …εις τας ΗΠΑ!  Φαινόμενα, όπως η αποχή από τις εκλογές και η ύπαρξη “πολιτικών τζακιών” είναι από τις σοβαρότερες παθογένειες του συστήματος. Τεράστιο το ποσοστό της Αποχής (μόνο 1 στους 4 νέους πάνε να ψηφίσουν!). Και τί να πεις για το νεποτισμό στην πολιτική ζωή της Αμερικής; (Κένεντυ,Μπους,τώρα οι Κλίντον…).
 ΣτηνΑμερική  υπάρχει μια καλή δημοκρατία. Πολλά από τα ατομικά δικαιώματα που καταπατώνται κατά τρόπο βάρβαρο και αυθαίρετο σε άλλες χώρες, εδώ είναι απολύτως σεβαστά.Τα έχουμε ξαναπεί όλα αυτά.
΄Ομως,παθογένειες του πολιτεύματος,όπως η ΑΠΟΧΗ,η οικογενειοκρατία,αλλα και ή έλλειψη κρατικής μέριμνας για πολλούς πολίτες (άστεγοι, “λαθραίοι μετανάστες, γκέτο κ.α) είναι τορπίλες στα θεμέλια της αμερικάνικης κοινωνίας. ΄Εχουν καιρό τώρα απασφαλιστεί.Αν εκραγούν;
_____________________________________________________________
Εικόνες τρυφερότητας: Μητέρα – γορίλας αγκαλιάζει το μωρό της!

Την περασμένη Τρίτη γεννήθηκε στον ζωολογικό κήπο Taronga στο Σίδνεϊ, ένας μικρός πανέμορφος γορίλας, ο Mjukuum, από την Mbeli, τον θηλυκό γορίλα του κήπου, που από την στιγμή που ήρθε στον κόσμο ο μικρός δεν έχει σταματήσει να τον φροντίζει και να τον γεμίζει φιλιά.

Ο μικρός γορίλας, του οποίου το όνομα στα Σουαχίλι σημαίνει «δεύτερη γενιά», είναι πολύ σημαντικός για τον ζωολογικό κήπο, αφού ανήκει στο είδος Western Lowland Gorillas, που ζουν σε πεδινά μέρη και απειλούνται με εξαφάνιση.

Ευτυχής πατέρας του τριών ημερών Mjukuum, είναι ένας γορίλας που μεταφέρθηκε στον ζωολογικό κήπο του Σίδνεϊ από τη Γαλλία το 2012, ο Kibabu, για τον οποίο το νεογέννητο είναι το πρώτο του παιδί.

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου δήλωσαν ότι η μητέρα του μικρού έχει την ικανότητα να τον φροντίσει, επειδή η ίδια μεγάλωσε στον ίδιο χώρο μέσα σε μια ομάδα με γορίλες.

Η Φύση δεν αστειεύεται. Για να κρατήσει τα είδη ζωνατανά και να τα διαωνίζει, βάζει μυαλό και συναισθήματα στους ανθρώπους ,ένστικτα (αλλά και συναισθήματα) στα ζώα και μηχανισμούς επιβίωσης στα φυτά.

Σοφή  η Φύση τελικά!

________________________________________________________________________

Οργή τηλεθεατών για την ΝΕΡΙΤ: Δεν έπαιξε τον εθνικό ύμνο την 28η Οκτωβρίου
  • Πλήθος παραπόνων δέχτηκε την Τρίτη το τηλεφωνικό κέντρο της ΝΕΡΙΤ επειδή ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου δεν έπαιξε ο εθνικός ύμνος. Σύμφωνα με το σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso πολλοί τηλεθεατές έπαιρναν τηλέφωνο στην εκπομπή «Έξι – δέκα» στη δημόσια τηλεόραση για να κάνουν παράπονα στους δημοσιογράφους.

Οι διαμαρτυρίες έγιναν κυρίως από τους ομογενείς στην Αμερική, στην Αυστραλία, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς και από τους Έλληνες της περιφέρειας -κυρίως από τη Μακεδονία- , οι οποίοι περίμεναν πώς και πώς πριν την παρέλαση και το πρόγραμμα που θα ακολουθούσε με το πλούσιο αφιέρωμα στο έπος του 1940, να ακούσουν τη μελοποιημένη από τον Νικόλαο Μάντζαρο «Ωδή εις την Ελευθερία» του Διονυσίου Σολωμού.στις 11 Ιουνίου του 2013, ο εθνικός ύμνος έπαιζε κανονικά, με φόντο τη σημαία μας να ανεμίζει στην Ακρόπολη, στην Ολυμπία, στους Δελφούς, στις 6.00 το πρωί. Το θυμάμαι, γιατί παρουσίαζα την “Πρωινή ενημέρωση” με τη Μαριλένα Κατσίμη. Από την ημέρα που λειτούργησε η ΝΕΡΙΤ ο εθνικός ύμνος από αφέλεια -δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω- δεν μεταδίδεται» δηλώνει στην Espresso ο παρουσιαστής Γιάννης Σκάλκος.

«Ο εθνικός ύμνος δεν μεταδίδεται, αλλά η θεία λειτουργία και η παρέλαση μεταδόθηκαν, τι άλλο θέλετε;» ήταν η κοφτή απάντηση του διευθυντή Προγράμματος της ΝΕΡΙΤ Βασίλη Θωμόπουλου στην εφημερίδα Εspresso.

Τη δικιά μας οργή για την…οργή των Ελληνάρων θα τη δημοσιεύσει η πορνοφυλλάδα ,που παραπονέθηκε για τη μη ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου σε εκπομπή της ΝΕΡΙΤ; Και δε βάζουν ένα σιντί  να τον ακούνε συνέχεια στο σπίτι τους τον εθνικό ύμνο οι Ελληνάρες και οι πορνοβοσκοί  της Esspresso, αν νιώθουν τόσο εθνικόφρονες;

Με το να βάζεις τις φωνές “κάθε τρεις και μία”, δε σημαίνει πως σέβεσαι την πατρίδα σου και τα σύμβολά της περισσότερο απο άλλους. Απλά, καλλιεργείς τον εθνικισμό και την ένταση. ΄Ασε που  βγάζεις “χολή” και κακότητα με αυτές τις φαιδρές διαμαρτυρίες   κάθε τόσο.  Αρκετά μας στοίχισε η Ναζιστικο-εθνικιστική επέλαση της σχιζοφρένειας  των Μιχαλολιάκων. Θέλουμε να ησυχάσουνε τα αυτιά μας απ΄αυτές τις  διαμαρτυρίες πια.

Και σας πληροφορούμε πως εμείς, που ούτε  πήραμε είδηση αν έπαιξε ή όχι τον εθνικό μας ύμνο η ΝΕΡΙΤ και ούτε διαμαρτυρηθήκαμε τώρα που το μάθαμε, είμαστε χίλιες φορές καλύτεροι ΄Ελληνες από  σας τους συνεχώς “Αγανακτισμένους” πατριωταράδες, που είναι σίγουρο πως έχετε τους δικούς σας λόγους , το προσωπικό σας “διάφορο”, για να διαπρέπετε και  σε τέτοιο ρόλο .

Να, όπως οι παρακάτω  οργισμένοι απόστρατοι, πριν πολύ καιρό, όπως τους σχολιάσαμε σε ένα κείμενό μας  στη συνέχεια, που ανέβηκε εδώ  στις 7/10/11 με τίτλο

” Για την πατρίδα, τη σημαία και… τις συντάξεις”

Σάλπιγγες, ντουντούκες και εμβατήρια στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στο «Πεντάγωνο»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Καρολίνα Παπακώστα
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: ΣΤΑ ΝΕΑ,Παρασκευή 07 Οκτωβρίου 2011

Τα σιδερένια ρολά της πύλης του «Πενταγώνου» ήταν, αυτή τη φορά, κατεβασμένα. Οι άνδρες των ΜΑΤ είχαν παραταχθεί διακριτικά σε μια γωνία και οι διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις συντάξεις τους απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας είχαν παρουσιαστεί πολύ πριν από τις 11 το πρωί που ήταν το ραντεβού.

Παρά τα μικρά τεχνικά προβλήματα με την ντουντούκα, το φρόνημα είναι υψηλό. Ενας ηλικιωμένος κυκλοφορεί ανάμεσα στο πλήθος με μια σημαία «διάτρητη από τις σφαίρες του εχθρού, του Ιταλού». Η κυρία που τον συνοδεύει εξηγεί πως είναι οικογενειακό κειμήλιο, «ο πατέρας του είχε πολεμήσει στο ελληνοαλβανικό μέτωπο. «Ο υπουργός το ξέρει ότι έγινε πόλεμος το 1940;», αναρωτιέται ο τροπαιοφόρος.
Ξάφνου ακούγεται από τα μεγάφωνα η σάλπιγγα. Λίγα δευτερόλεπτα μετά αρχίζουν τα εμβατήρια και οι παρευρισκόμενοι χτυπούν ρυθμικά παλαμάκια. Ενας μεσήλικος μονοπωλεί ένα από τα δεκάδες πηγαδάκια. Ενώ σύζυγοι και χήρες αποστράτων κρέμονται από τα χείλη του, θέτει την πρότασή του για τις κινητοποιήσεις: «Πέντε χιλιάδες άνθρωποι με παραλλαγές και άρβυλα έπρεπε να βγούμε στους δρόμους. Ξέρετε τι είναι 5.000 τέτοιοι στον δρόμο; Πάει, έπεσε η κυβέρνηση». Οσο περνά η ώρα πυκνώνουν οι ελληνικές σημαίες, που θα ήταν το πιο δημοφιλές αξεσουάρ αν δεν υπήρχαν τα κομπολόγια.
Συχνά πυκνά η μουσική υπόκρουση διακόπτεται και ακούγεται μια φωνή: «Οι απώλειες μισθών και συντάξεων κάποτε ανακτώνται. Οι απώλειες εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων ανακτώνται μόνο με θυσίες αίματος». Το κύριο θέμα ανησυχίας όμως στις παρέες είναι οι συντάξεις που μειώνονται και η κατάσταση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού. Στην είσοδο του υπουργείου μερικοί, ανάμεσά τους και ένας με πλακάτ που γράφει: «Αμεση σύλληψη των εθνοπροδοτών. Ποινή: θάνατος δι’ απαγχονισμού», ζητούν από τους φύλακες να τους αφήσουν να μπουν. «Ρε συνάδελφε, μαζί σου είμαστε, αλλά σας παρακαλώ πηγαίνετε πιο πίσω», λέει ένας από τους αστυνομικούς του φυλακίου. Ο διαδηλωτής δεν πτοείται και ζητά από τον αστυνομικό να του δείξει την πίσω πύλη για να μπουν από εκεί. «Οταν φορέσει πολιτικά θα έρθει κι αυτός μαζί μας», σχολιάζει η γαλαρία. Οσο για την εισβολή κάποιων συναδέλφων τους την προηγούμενη Παρασκευή, οι πολιορκητές του «Πενταγώνου» νιώθουν δικαιωμένοι: «Αν δεν είχαμε μπει μέσα, δεν θα είχαν έρθει εδώ τόσα μέσα ενημέρωσης σήμερα».
Κάποια στιγμή ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών, αντιστράτηγος ε.α. Πανταζόπουλος, παίρνει το μικρόφωνο. «Ηρθαμε να διεκδικήσουμε την προστασία και την ολότητα της πατρίδας μας». Τα χειροκροτήματα του κοινού σκεπάζουν μόνο μερικά καθόλου κομψά σχόλια για τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Μπεγλίτη, ο οποίος απουσιάζει από το γραφείο του. Ο αντιστράτηγος συνεχίζει να μιλά για το ξεπούλημα της πατρίδας, αλλά μερικοί πιο ανυπόμονοι φωνάζουν: «Για μας πες τώρα. Ασ’ τα αυτά». Τελειώνοντας και αφού ζητά «να είμαστε stand by, που λένε, για να ανταποκριθούμε στα καθήκοντά μας», παρακαλεί τους συγκεντρωμένους να φύγουν, «κύριοι», χωρίς να αγγίξουν τίποτα. Η παράσταση λήγει στρατιωτικά: στέκονται προσοχή, ψάλλουν τον Εθνικό Υμνο και διαλύονται ησύχως…
“…Για μας πες τώρα. ΄Ασ΄τα αυτά”.
Ε, ναί, για την “ταμπακιέρα” γίνονται όλα, κακά τα ψέματα. Τα υπόλοιπα, πατρίδες, θρησκείες και συναφή ηχηρά  είναι το…περιτύλιγμα.
Θυμάμαι ένα λοχαγό στο 502 Τάγμα Εκστρατείας  στη Νάουσα (διάβαζε Τάγμα “ανεπιθυμήτων”),που με είχαν μεταθέσει, ως “κωλοφάνταρο” μετά τη βασική εκπαίδευση στην Κόρινθο. ΄Ηταν χειμώνας που φτάσαμε οι νέοι- οι “ψάρακες” στον  Αγιο Νικόλαο, κάτω από το Βέρμιο όρος. Εκεί ήταν το στρατόπεδο. Ο λοχαγός που ανάλαβε  να μας υποδεχτεί, εκφώνησε στα…όρθια και υπό συνεχή χιονόπτωση τον ακόλουθο λόγο. (Παραθέτω αποσπάσματα, όπως τα είπε ακριβώς, γιατί από τότε φρόντισα   και κατέγραφα τα λογίδριά του στο προσωπικό μου ημερολόγιο,που ήταν καταχωνιασμένο στο “σάκο”, για να μην το βρουν, όσο υπηρετούσα εκεί):
 “…Ξέρω πως ανάμεσά σας υπάρχουν και μερικά αναρχοκομμούνια,αλλά πρέπει να γνωρίζουν πως τους ξέρουμε καλά ποιοι είναι, γιατί πριν έρθουν, προηγήθηκε η φήμη τους για το τί καθίκια είναι… Αυτοί λοιπόν να μάθουν ότι η πατρίς, αν και τη μισούν,όμως,θα τους τρέφει και θα  τους  ποδένει και θα τους παρέχει όλα τα αγαθά,όσο καιρό φοράνε,αν και δεν τους αξίζει, την τιμημένη στολή του ΄Ελληνα στρατιώτη,γιατί η πατρίδα έχει μεγάλη καρδιά και,όπως είπε και ο Ιησούς Χριστός μας, ξέρει να συγχωρεί τους εχθρούς της…”
Πώς αλλάζουν οι καιροί ,ε; Οι εθνικόφονες,οι πατριώτες, οι Ελληνάρες, σήμερα βάλανε την πατρίδα απέναντι για εκτέλεση, γιατί αδυνατεί να τους χορηγεί παχυλές συντάξεις. Φαντάζομαι πως ο λοχαγός μου τότε, απόστρατος τώρα, θα ήταν ένας από κείνους,που φώναζαν στη διαμαρτυρία τους στο “Πεντάγωνο” …”άστα αυτά, για μας πες τώρα”. Και μείναμε εμείς τα “μιάσματα” οι “αναρχοκουμουνιστές” να την υπερασασπιζόμαστε σήμερα στην ανάγκη της, να παλεύουμε για τα δίκια της, να καταγγέλλουμε όλους αυτούς τους αρνισιπάτριδες ,τους υστερόβουλους, τους παρτάκηδες,που έπεσαν πάνω της να  ξεσκίσουν τις σάρκες της.
Μα, δεν έγιναν τώρα έτσι όλοι αυτοί οι πατριδοκάπηλοι.΄Ετσι ήταν πάντα.

 

 

 

Κύθηρα: Η μεγάλη αλλαγή του Γιώργου Προβόπουλου – ”Ξεκουράζομαι δουλεύοντας και νιώθω σαν παιδί”!

Ο άλλοτε διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος γύρισε σελίδα στη ζωή του – Βρίσκεται στα Κύθηρα και έχει γίνει αγρότης...

Να αφήσει την καριέρα του στις τράπεζες και να γίνει αγρότης καλλιεργώντας ελιές στα Κύθηρα, επέλεξε ο πρώην διοικητης της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος. Όπως σημειώνει ο «Βηματοδότης», ο Γιώργος Προβόπουλος είναι μάλιστα ιδιαίτερα ικανοποιημένος καθώς παρασκεύασε ένα εξαιρετικής ποιότητας αγουρέλαιο.

Συνολικά διαθέτει 370 ελαιόδενδρα, ένω σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες συμμετέχει και ο ίδιος στη συγκέντρωση των ελιών και στην παρασκευή του ελαιόλαδου. «Ξεκουράζομαι δουλεύοντας, νιώθω σαν παιδί», λέει ο ίδιος σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα.

Ολο αυτό το διάστημα από τότε που εγκατέλειψε τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας ο κ. Προβόπουλος έχει σχεδόν απομονωθεί στα Κύθηρα. Διαθέτει συνολικά 370 ελαιόδενδρα και μετέχει ως ένας απλός εργάτης στη συγκέντρωση των ελιών και στην παρασκευή του ελαιολάδου, το οποίο θεωρεί «εξαιρετικό». Οσον αφορά τα stress tests των τραπεζών, λέει ότι αισθάνεται «υπερήφανος, ικανοποιημένος και δικαιωμένος».

Απ όλα μου άρεσε περισσότερο πως ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας συμμετέχει και ο ίδιος στη συγκέντρωση των ελιών και στην παρασκευή τυυ ελαιόλαδου. Ελπίζουμε μάλιστα να  βγάζει το λάδι του σε παλιό,  πέτρινο ελαιοτριβείο, γιατί έτσι μόνο εξασφαλίζεται η ποιότητά του και ο “Μπιο” χαρακτηρισμός του.

Μπάβο στο Γιώργο Προβόπουλο και  για αυτή την επιλογή του.