ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΕΙΝΑΙ H “ΚΙΤΡΙΝΗ” ΜΑΦΙΑ!

1. α. Καρδιακά και καρκίνος θερίζουν

Υπολογίζεται ότι 17.3 εκατομμύρια θάνατοι παγκοσμίως οφείλονται σε ετήσια βάση σε καρδιαγγειακές παθήσεις

Μέχρι πρόσφατα ο καρδιαγγειακός κίνδυνος εθεωρείτο ότι επηρεάζει κυρίως τον ανδρικό πληθυσμό. Σήμερα, σύμφωνα με το World Heart Federation, κάθε χρόνο 8.6 εκατομμύρια γυναίκες πεθαίνουν παγκοσμίως από καρδιαγγειακό νόσημα και εγκεφαλικό.

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου στις ανεπτυγμένες χώρες και, κατά συνέπεια, είναι επιτακτική η συστηματική εξάλειψη των παραγόντων κινδύνου που οδηγούν σε αυτά

Αυξάνει σταθερά τα τελευταία χρόνια η επίπτωση του καρκίνου. Το 2012 καταγράφηκαν παγκοσμίως 14,1 εκατομμύρια νέα κρούσματα, το 2018 υπολογίζονται σε 18 εκατομμύρια και εκτιμάται ότι το 2025 θα φθάσουν στα 19,3 εκατομμύρια. Υπολογίζεται ακόμη, ότι οι θάνατοι από καρκίνο παγκοσμίως πλησιάζουν τα 10 εκατομμύρια ετησίως. Στη χώρα μας εκτιμάται ότι παρουσιάστηκαν 67.000 νέα κρούσματα καρκίνου και περίπου 32.000 θάνατοι ετησίως.

Σήμερα, ο καρκίνος αποτελεί και στη χώρα μας την πρώτη αιτία θανάτου, με ποσοστό 27% γενικά και 38% στις ηλικίες κάτω των 65 ετών, αφήνοντας πίσω τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

β.Πάνω από 30.000 νεκροί, άνω των 700.000 τα κρούσματα

****

Αριθμητικής παρούσης…πάσα αρχή παυσάτω.  Και τί μας λένε εδώ τα νούμερα;  ΜΟΝΟ από καρδιακές παθήσεις και καρκίνους  και ΜΟΝΟ στις αναπτυγμένες χώρες,  πεθαίνουν κάθε χρόνο πάνω από  36 εκατομμύρια άνθρωποι κάθε ηλικίας και “τάξης”.

Στον κόσμος ολόκληρο; Ουδείς γνωρίζει.

Μια άλλη στατιστική  αναφέρει πως  κάθε χρόνο στις υπανάπτυκτες χώρες τα  παιδιά  ΚΑΤΩ ΤΩΝ 5 ΧΡΟΝΩΝ, που πεθαίνουν από διάφορες αιτίες και κυρίως πείνα και ιούς,  φτάνουν  τα 5.500.000.   Και ο αριθμός των πάνω από πέντε χρόνων  παιδιών και ενηλίκων,που πεθαίνουν κάθε ημέρα από τις ίδιες αιτίες  πρέπει να είναι συγκλονιστικός και αδύνατον να υπολογιστεί, ούτε καν  κατά προσέγγιση για τους ευνόητους…τριτοκοσμικούς λόγους.

Ο ιός Κορόνα, που ενέσκηψε ξαφνικά , μέχρι σήμερα υπολογίζουν πως άφησε  πάνω από  30 χιλιάδες νεκρούς. Ο αριθμός αυτός όμως είναι λανθασμένος . Στην πραγματικότητα οι  άνθρωποι που   πέθαναν με πραγματική αιτία τον ιό ,είναι συντριπτικά λιγότεροι.

Η ίαση και μάλιστα χωρίς οι ίδιοι οι ασθενείς να γνωρίζουν πώς έχουν προσβληθεί, φτάνει το 85%. Τούτου δοθέντος και λαμβανομένου υπόψη πως  οι περισσότεροι που δηλώνονται ως θάνατοι με αιτία  τον ιό  στην πραγματικότητα είναι θάνατοι από “υποκείμενα” νοσήματα (π.χ υπήρξε κάποιο σοβαρό  πρόβλημα καρδιάς, πριν προσβληθεί ο ασθενής από τον κοροϊνό και πέθανε,  επειδή ακριβώς ήταν καρδιακός και όχι  φορέας του ιού ), γίνεται φανερό πως ο ιός είναι ΑΦΟΡΜΗ  και όχι ΑΙΤΙΑ  θανάτου.

΄Αρα,λογικά, ο αριθμός θανάτων με μοναδική αιτία τον κορόνα,είναι ελάχιστος. Σ΄αυτά, αν προστεθεί πως τα κρούσματα παγκοσμίως  δεν είναι αυτά που δίνουν, περίπου 1 εκατομμύριο, αλλά πολλά εκατομμύρια, τότε σε σχέση μόνο με νοσήματα από καρκίνο και καρδιά ,οι θάνατοι από την πανδημία  μετά από τόσα εκατομμύρια κρούσματα, είναι… μέρα νύχτα .

Τότε, γιατί τέτοιος πανικός, μια παγκόσμια  υστερία, χωρίς προηγούμενο;Οι περισσότερες χώρες διεξάγουν “σταυροφορίες”, οικονομίες καταρρέουν,  συστήματα υγείας πλήττονται ανεπανόρθωτα και  άνθρωποι σε λίγο  θα πεθαίνουν από φτώχεια και παρεμφερείς αιτίες.   Γιατί έγινε όλος αυτός ο σαματάς και επικράτησε μια άνευ προηγουμένου τρομοκράτηση και  πανικός των μαζών;

Πότε οι κυβερνήσεις διεξήγαγαν όχι “σταυροφορίες”, ακόμα και απλή ενημέρωση, αλλά συνεχή και αποτελεσματική για τον  κίνδυνο από τα φυτοφάρμακα, τις ορμόνες, τη μόλυνση της τροφικής αλυσίδας, την παχυσαρκία, το τσιγάρο, τα ναρκωτικά, το άγχος που στην κυριολεξία θερίζουν την ανθρωπότητα;  Πότε   εκπονήθηκε ένα πρόγραμμα διατροφής και ιατρικής περίθαλψης στον τρίτο κόσμο, όταν στον πολιτισμένο, οι κορονοϊοπανικόβλητοι, πετούν στα σκουπίδια τροφές ή καταναλώνουν χάπια ,κυρίως… πολύχρωμα, με τη σέσουλα;

Γιατί  οι  τόσο λίγοι   θάνατοι παγκοσμίως   με πραγματική αιτία τον κορόνα  υπολογίζονται  από τις κυβερνήσεις ως απείρως σημαντικότεροι από τα εκατομμύρια θανάτων με αιτίες άλλες ασθένειες,που θα μπορούσαν να καταπολεμηθούν αποτελεσματικά, αν οι χώρες προχωρούσαν έστω και στο 1/10 των μέτρων που έλαβαν για τον κορονοϊό;

Επιμένουμε στα αίτια που  αναφέραμε πολλές φορές σε άλλα κείμενά μας:

1.Η ανήθικη και εγκληματική τακτική του κινέζικου ολοκληρωτικού καθεστώτος να μην ανακοινώσει από την αρχή την ύπαρξη σοβαρού προβλήματος στην Κίνα. Αυτή ήταν  η βασική αιτία της εξέλιξης της ίωσης από  επιδημία σε πανδημία.

2.Η Βιομηχανία παραπληροφόρησης,  εμπορική δημοσιογραφία που στηn  ουσία είναι μαφία . Η κερδοσκοπική της μανία επέβαλαν δια ροπάλου στις μάζες και τις κυβερνήσεις   τη σύγχυση, τον πανικό, την τρομοκρατία,την έλλειψη πραγματικής και ουσιαστικής ενημέρωσης και την ανυπαρξία πίεσης στις  κυβερνήσεις  για τη λήψη πραγματικών μέτρων από την πρώτη στιγμή.

3. Η έλλειψη γνώσης και σοβαρότητας από τον ιατρικό κόσμο και τους ειδικούς  παρεμφερών  κλάδων και η  άγρα άρρωστης επικοινωνιακής δημοσιότητας από τα μέλη τους.

4. Ο δισταγμός  από την αρχή για τη  λήψη ουσιαστικών μέτρων  από τις κυβερνήσεις  για την  αναχαίτιση  του ιού. 10 ημερών καραντίνα θα είχε λύσει παντελώς το πρόβλημα.Παράδειγμα κορυφαίο ,η Ταϊβάν,που  πορεύεται ανεπηρέαστη την καθημερινότητά της, αφού αναχαίτισε από την αρχή τον ιό μα μέτρα ουσίας

5. Η ψυχολογία της μάζας.  Ανεύθυνη ,απρογραμμάτιστη, ανενημέρωτη,    επιπόλαιη με συμπεριφορές  που οδηγούν στον  πανικό, τη σύγχυση,την υστερία . Να θυμηθούμε πως στο Μεσαίωνα  οι άνθρωποι πίστευαν  πως σε κάθε τους βήμα καραδοκεί ο Διάβολος και όλες οι κοινωνίες διακατέχονταν από φόβο  και θρησκευτική υστερία. Οι Πάπες κυρίως  με την προπαγάνδα τους επέβαλαν  ισχυρό  θεοκρατικό  καθεστώς με  θύματα ολόκληρους πληθυσμούς.  Το ρόλο της θρησκευτικής εξουσίας σήμερα στην προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση τη ασκεί  στις μάζες το ίδιο επιτυχώς ο Κίτρινος  Τύπος.

2. Έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος*

Από    καρδιακή ανεπάρκεια σε ηλικία 98 ετών έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος αγωνιστής της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος. Γεννήθηκε το 1922 στην Απείρανθο της Νάξου.

***

Στο καλό κι εσύ, Μανώλη Γλέζο.

3. ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΤΡΑ
Κορωνοϊός: Μια Ελληνίδα περιγράφει το πείραμα της Σουηδίας -Προτρέπουν τον κόσμο να… πηγαίνει κομμωτήριο, δεν φορούν γάντια όλοι οι γιατροί

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με την ίδια, προσπαθεί να δώσει έμφαση στην ατομική ευθύνη χωρίς να προβεί σε απαγορεύσεις.
«Θεωρώ ότι είναι ένα είδος “στοιχήματος” που έχουν βάλει οι κυβερνώντες έτσι ώστε να θυσιάσουν όσο το δυνατόν λιγότερα προκειμένου να έχουν τις λιγότερες δυνατές οικονομικές απώλειες. Έτσι, ο παράγοντας άνθρωπος φαίνεται να έρχεται σε δεύτερη μοίρα», επισημαίνει η κ. Ευθυμίου, η οποία συνεχίζει να εργάζεται κανονικά, είναι δασκάλα και επισκέπτεται διάφορα σχολεία κάθε εβδομάδα.

***

Περίεργη ,ακατανόητη, αν μη τί άλλο η στάση μιας χώρας ,που έμπρακτα στο παρελθόν έδειξε σεβασμό στον πολίτη και τα βασικά του δικαιώματα. Ο χρόνος  θα δείξει τί ακριβώς συμβαίνει και σε αυτή τη χώρα.

4. Κύριε Τσιόδρα είσαστε επιστήμονας, όχι Δεξιός ψάλτης

Σιωπήσαμε ακόμη και τότε που ο κύριος Τσιόδρας έκανε ατυχείς εμφανίσεις σε ρόλο ψάλτη, όταν συνάδελφοί του προσπαθούσαν να πείσουν τους ηλικιωμένους να μείνουν μακριά από θρησκευτικές συναθροίσεις, δίνοντας το λάθος μήνυμα. Σιωπήσαμε και όταν ο κύριος Τσιόδρας το προηγούμενο διάστημα απέφυγε να κάνει σαφή τη στρατηγική που ακολουθείται (κάνουμε τεστ όπως λέει ο ΠΟΥ; Έχουμε τεστ; Πρέπει να προμηθευτούμε τεστ;) ακροβατώντας επικίνδυνα ανάμεσα στην επιστήμη και την πολιτική. Σήμερα όμως δεν μπορούμε να σιωπήσουμε γιατί πλέον ο κύριος Τσιόδρας κινδυνεύει να μετατραπεί ο ίδιος σε δεξιό ψάλτη της πολιτικής με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα.

Η δημοσιογράφος του Documento Αντιγόνη Μιχοπούλου, έθεσε ένα ερώτημα στον κύριο Tσιόδρα κατά τη σημερινή Συνέντευξη Τύπου, το οποίο τυγχάνει να είναι και ερώτημα δεκάδων ανθρώπων που τηλεφωνούν στην εφημερίδα. Παραθέτουμε ακριβώς το ερώτημα:

“Ένα στενό συγγενικό μου πρόσωπο-ευτυχώς νεαρό σε ηλικία – που είχε συνεχόμενες μέρες πυρετό και βήχα τηλεφώνησε στον ΕΟΔΥ για να την καθοδηγήσει. Ο ΕΟΔΥ της είπε να βρει ένα γιατρό για να την εξετάσει. Ο οικογενειακός γιατρός έχει κλείσει το ιατρείο του επειδή όπως δήλωσε φοβάται γιατί είναι μεγάλος σε ηλικία. Το συγγενικό μου πρόσωπο τηλεφώνησε σε δυο παθολόγους που βρήκε στην περιοχή της αλλά δεν δεχτήκαν να την δουν; Τι συμβουλεύετε αυτή την ασθενή και εκατοντάδες άλλους που είναι στην θέση της που δεν έχουν ούτε οικογενειακό γιατρό ούτε χρήματα για να κάνουν τεστ ; Μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να επιτηρούν μόνοι τους την υγείας τους; Δεν νομίζετε ότι είναι επικίνδυνο τόσο για τη διασπορά του ιού όσο και για την υγεία του ασθενή να μην γνωρίζει τι έχει επειδή δεν μπορεί να κάνει τεστ και να μην έχει γιατρό να τον παρακολουθεί ;”

Η απάντηση του κυρίου Τσιόδρα ήταν πως τρομάζουμε τον κόσμο. Είπε συγκεκριμένα:

“Διακρίνω μια αίσθηση (σ.σ διάθεση προφανώς θέλει να πει) να σκορπίσει τον φόβο η αγαπητή δημοσιογράφος, η οποία δεν μου αρέσει, να σας πω, ειλικρινά.” (Ντοκουμέντο).

****

Να μην επαναλαμβανόμαστε.  Δεξιός καλός, και μάλιστα…ψάλτης, υπάρχει;  Τα μέλη αυτής  της συνομοταξίας  “τσιμπάνε”  σαν το σκορπιό του μύθου εκεί που δεν το περιμένεις. Ακόμα και όταν τους προσφέρεις βοήθεια, τους κάνεις  το καλό  και χρήσιμο.  ΄Εχει μπει στο DNA  τους η κακότητα και η μισαλλοδοξία.

5,ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Κορωνοϊός LIVE (30/03): Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις

Live οι εξελίξεις για τον κορωνοϊό
Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις για τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο στο live blog του iefimerida.gr (η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα):
Πηγή: iefimerida.gr

 

Κάθε πρωί στο email σας το Newsletter του Documento για τον κορονοϊό

Συσπείρωση Δημοσιογράφων-Δούρειος Τύπος: Οχι στον αποκλεισμό (από τις διαφημίσεις)  του Documento – Οχι στα μικροπολιτικά παιγνίδια που πλήττουν τον πλουραλισμό

 

11 εκατ. ευρώ ζητούν απαντήσεις

11 εκατ. ευρώ ζητούν απαντήσεις

 

Κρίσιμα ερωτήματα για το κονδύλι που διατίθεται με απευθείας ανάθεση για την εκστρατεία ενημέρωσης για την πανδημία.

Μνήμες παλιές ανέσυρε η επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να δώσει με απευθείας ανάθεση 11 εκατ. ευρώ στην Initiative Media προκειμένου να τα διαχειριστεί (με εκπόνηση σχεδίου) στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης των πολιτών για την πανδημία.

Μνήμες από τις ένδοξες εποχές του ΚΕΕΛΠΝΟ και των κάθε λογής διαφημιστικών εκστρατειών με κοινωνικά ακριβοπληρωμένα μηνύματα σε επιλεγμένα ΜΜΕ. Πάντα (πλην της σκανδαλώδους εκστρατείας του ΚΕΕΛΠΝΟ για τον καρκίνο ως… λοιμώδη νόσο) προϋπήρχαν έκτακτες συνθήκες, π.χ. επιδημίες γρίπης, και πάντα με απευθείας αναθέσεις μοιράζονταν εκατομμύρια ακόμα και την περίοδο της χρεοκοπίας.

Πώς λοιπόν σήμερα που όλα τα ΜΜΕ από το πρωί ώς το βράδυ ασχολούνται μόνο με τον κορονοϊό να πιστέψει κανείς ότι είναι αναγκαία αυτή η πολυέξοδη διαφημιστική καμπάνια, όταν όλα αυτά τα μηνύματα δημοσιεύονται εκ του νόμου δωρεάν;

****

“Ο καυγάς για το πάπλωμα”. Εκατομμύρια θα ξεκοκαλίσει πάλι το αληταριό, η “κίτρινη” μαφία  της εμπορικής  δημοσιογραφίας.

Τρώγονται για τη μοιρασιά της  πίτας . Τους κάθισε λαχείο ο κορόνα. Γι΄αυτό και  έπαιξαν τόσα αισχρά και ανήθικα παιχνίδια με τη χειραγώγηση της μάζας.  .Δεν έχουν μπέσα, αξίες,ίχνος ηθικής.

Είναι για φτύσιμο.΄Απαντες. Ψάχνουμε για εξαιρέσεις,αλλά ακόμα δεν τις συναντήσαμε.

____________________________________________________________

 

Έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος

Έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος

Δημοσία δαπάνη η κηδεία του, η οικογένεια αντί στεφάνων καλεί αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές στη Βιβλιοθήκη Νίκου Ν. Γλέζου στ’ Απεράθου

Από καρδιακή ανεπάρκεια σε ηλικία 98 ετών έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος αγωνιστής της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος.

Θλίψη σε ολόκληρη την Ελλάδα και τον πολιτικό κόσμο για έναν από τους ανθρώπους που έχουν σημαδέψει την ελληνική πολιτική και όχι μόνο Ιστορία. Γεννήθηκε το 1922 στην Απείρανθο της Νάξου.

Ήταν πολιτικός της Αριστεράς, μάχιμος μέχρι την τελευταία στιγμής και ήρωας της Εθνικής Αντίστασης, δημοσιογράφος και συγγραφέας.

Μαζί με τον Λάκη Σάντα υπήρξαν οι πρωταγωνιστές μίας εκ των πρώτων αντιστασιακών πράξεων στην κατεχόμενη Ελλάδα την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, κατεβάζοντας τη νύχτα της 30ής προς 31ης Μαΐου 1941 τη σημαία της Ναζιστικής Γερμανίας από τον ιστό του βράχου της Ακρόπολης, στην Αθήνα.

Για το ιστορικό αυτό γεγονός που αμφισβητήθηκε ποικιλοτρόπως, παρά το γεγονός ότι είναι προσιτά στον καθένα τα αδιάσειστα στοιχεία που το επιβεβαιώνουν, διαβάστε: «Δύο ανεπιθύμητοι ήρωες», το Φάντασμα της Ιστορίας, «Εφημερίδα των Συντακτών», 29.05.2016)

Η πολιτική πορεία

Ο Μανώλης Γλέζος ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική έως και σήμερα. Υπήρξε βουλευτής και πρόεδρος της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς (ΕΔΑ), αργότερα εξελέγη βουλευτής και ευρωβουλευτής του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑΣΟΚ), βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας (ΣΥΝ) και του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ).

Από το 2014 έως το 2015 διετέλεσε ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2015 ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΛΑ.Ε αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Το μυστικό της μακροζωίας

Το 2017, αποκάλυψε σε διεθνές συνέδριο το «μυστικό» γιατί σε μεγάλη ηλικία παρέμενε έφηβος, λέγοντας πως ζούσε και για τους συντρόφους του που χάθηκαν.

«Γι’ αυτούς που δεν υπάρχουν πια. Πριν από κάθε μάχη μαζευόμαστε και κουβεντιάζαμε. Και λέγαμε: Εάν εσύ ζεις, μη με ξεχάσεις. Εάν εσύ δε σε βρει το βόλι, όταν συναντάς τους ανθρώπους στο δρόμο, θα λες καλημέρα κι από μένα. Κι όταν πίνεις κρασί θα πίνεις κρασί κι από μένα.

»Κι όταν ακούς τον παφλασμό των κυμάτων, θα τον ακούς και για μένα. Κι όταν ακούς τον άνεμο, να περνάει μέσα από τα φύλλα, κι ακούς το θρόισμα του ανέμου, θα το ακούς και για μένα. Κι όταν χορεύεις, θα χορεύεις και για μένα! Μπορώ να ξεχάσω αυτόν τον κόσμο, είναι δυνατόν;»

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» όπου νοσηλευόταν ο Μανώλης Γλέζος εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Με βαθύτατη θλίψη, η Διοίκηση του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center ανακοινώνει την απώλεια του Μανώλη Γλέζου. Ο αγωνιστής της Δημοκρατίας και σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης εξέπνευσε σήμερα 30 Μαρτίου 2020 και ώρα 13.15’, σε ηλικία 98 ετών, από καρδιακή ανεπάρκεια. Στο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center νοσηλευόταν από τις 18 Μαρτίου και παρά την εντατική θεραπευτική αγωγή, ο οργανισμός του δεν ανταποκρίθηκε.

»Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του».

Η ανακοίνωση της οικογένειας

Ανακοίνωση για τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου εξέδωσε η οικογένειά του, η οποία αντί στεφάνων καλεί να γίνουν δωρεές στη Βιβλιοθήκη Νίκου Ν. Γλέζου στ’ Απεράθου.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς, o αγωνιστής Μανώλης Γλέζος έφυγε σήμερα Δευτέρα 30 Μάρτη από την ζωή.Η οικογένειά του ευχαριστεί θερμά τη Διοίκηση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ, στο οποίο είχε νοσηλευτεί πολλές φορές στο παρελθόν, καθώς και τη Διοίκηση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, για τις άοκνες προσπάθειές τους, τις τελευταίες μέρες της ζωής του

»Η κηδεία του Μανώλη Γλέζου, λόγω των περιορισμών που ισχύουν, θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο.Γνωρίζουμε ότι οι σκέψεις των ανθρώπων που τον γνώρισαν στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, των φίλων του, των συναγωνιστών του, των συγγενών του και των συγχωριανών του, τον συντροφεύουν.

H οικογένεια παρακαλεί αντί στεφάνου να γίνει δωρεά στη Βιβλιοθήκη Νίκου Ν. Γλέζου στ’ Απεράθου
(Τράπεζα Εurobank, Αρ. Λογαριασμού: 0026-0244-12-0201196948 IBAN GR6202602440000120201196948)».

Δημοσία δαπάνη η κηδεία του Μανώλη Γλέζου

Όπως ανακοινώθηκε, με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου και Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, ύστερα από πρόταση του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, η κηδεία του Μανώλη Γλέζου θα γίνει δημοσία δαπάνη.

Επίσης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, αποφάσισε την παραχώρηση τιμής ένεκεν τάφου στο Α΄ Νεκροταφείο, στην οικογένεια του Μανώλη Γλέζου, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και τιμής στον σπουδαίο πατριώτη και
αγωνιστή με την τεράστια προσφορά στην πατρίδα και τη δημοκρατία.