ΤΡΙΤΗ ,31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020. ΔΕΛΤΙΟ… ΝΕΚΡΩΝ!

  1. ΙXNHΛΑΤΟΥΝΤΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΩΡΑ

    Συναγερμός στο «Αλεξάνδρα» -Γέννησε με καισαρική πρόσφυγας που μετά διεγνώσθη με κορωνοϊό

Πηγή: iefimerida.gr

Νοσοκομείο Αλεξάνδρα

Πρόσφυγας;  Στα Νοσοκομεία μας που τα  πληρώνει ο ΄Ελληνας πολίτης;

Εδώ και τώρα… Σπιναλόγκα . Μάνα ,παιδί και πατέρας.

Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών!  Βρόμικων και αισχρών. Με πρώτες τις φυλλάδες τους.

Κάθε λαός έχει τους κυβερνήτες, τους δάσκαλους, τους δικαστές  και τους δημοσιογράφους που του αξίζουν. “Δεν έφταιγε ο ίδιος. Τόσος ήταν”!

Κάτω τα χέρια,   Ελληνάρες   από τους πρόσφυγες.  Είναι τα δικά μας αδέρφια!

2. Hμερολόγια Καραντίνας -Γράφει ο Δημήτρης Καραντζάς: «Εύχομαι να μην κοιτάμε τους ανθρώπους στο δρόμο σαν εχθρούς»

Σκηνοθέτης των πιο συζητημένων παραστάσεων των τελευταίων ετών, των απανωτών sold out, των διθυραμβικών κριτικών. Τώρα μέσα από την καραντίνα ο Δημήτρης Καραντζάς παρακολουθεί όσα συμβαίνουν και το φαινόμενο των online παραστάσεων κάνοντας μια ενδιαφέρουσα προειδοποίηση.

Δημήτρης Καραντζάς

Αυτή είναι η Ελλάδα.  Κι αυτός εδώ ο Ελληνάρας. Της αντίφασης, της ανευθυνότητας, του αλαλούμ,της υποκρισίας. Με τον τσιγαρόμπαφο  στο στόμα,  μάς δίνει συμβουλές!

Πολλοί  τσιγαρομανείς, μάλιστα, σαν ελόγου του,  βγάζουν   τη μάσκα στο δρόμο,  για να καπνίσουν.  Τόσο γελοίοι και ανόητοι.

Πού να τη βρει την  αυτογνωσία το άτομο παραπάνω , για να αντιληφθεί πως χειρότερος ιός από τον ίδιο με ένα τσιγάρο  στο στόμα φόρα παρτίδα  που τον  βλέπουν χιλιάδες έφηβοι, αλλά και ο ίδιος φονιάς, να  δολοφονεί δίπλα του άκαπνα θύματα,  δεν υπάρχει;

Σιχτίρ , τσιγαρόδουλοι. Οι περισσότεροι από δαύτους,  ξερόλες ,  αναίσθητοι ,  φασιστοειδή.

3. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε με την Αλβανή στα Γρεβενά που έραψε 600 μάσκες δωρεάν

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Με ιδιοκτήτρια μπουτίκ στα Γρεβενά επικοινώνησε σήμερα η Κατερίνα Σακελλαροπούλου για να την συγχαρεί για την κίνησή της να ράψει 600 μάσκες δωρεάν για το νοσοκομείο της πόλης.

***

Μπράβο, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.  Δίνε τέτοια μηνύματα.  Τα χρειάζεται σήμερα αυτή η χώρα. Ειδικά  από τους θεσμούς. Οι περισσότεροι  έχουν κατεξευτελιστεί.  Χωρίς αυτοσεβασμό, αξιοπρέπεια και κύρος.

Ειδικά ,ως τώρα, ο θεσμός  του προέδρου της δημοκρατίας . Σαν  τον Κάρολο Παπούλια  και  τον Προκόπη Παυλόπουλο, που  αντί  να βρίσκονται στη φυλακή,  πρόσφεραν την  …αίγλη τους στο αξίωμα του προέδρου.

___________________________________________________

1. ΛΙΣΤΑ..ΝΕΚΡΩΝ

Η “ΚΙΤΡΙΝΗ” ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ, όλο αυτό τον καιρό “παίζει εν ου παικτοίς”.  Σκυλεύει πτώματα και ασελγεί στην έννοια άνθρωπος. Αδίστακτοι και προκλητικοί, δημοσιεύουν καθημερινά λίστες με νεκρούς από τον ιό, που όπως είπαμε και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά παράλληλα  οι λίστες  αυτές  είναι προσβολή,ασέβεια και πρόκληση για τους χιλιάδες νεκρούς καθημερινώς παγκόσμια από άλλες αιτίες.

Κάθε μέρα, το πανάθλιο αληταριό  της δημοσιογραφίας ,αποκρύπτει πως  πεθαίνουν σχεδόν  100.000 άνθρωποι ΜΟΝΟ από καρκίνο και καρδιά!  Κι αυτοί οι αριθμοί  ΜΟΝΟ στις αναπτυγμένες χώρες. Καλά διαβάσατε. 100.000 συνάνθρωποι.

Η βιομηχανία παραπληροφόρησης    είναι αυτή που έχει την κύρια ευθύνη για την έλλειψη ουσιαστικής και καθημερινής ενημέρωσης για τις αιτίες αυτών των παθήσεων. Αντίθετα,προπαγανδίζει τον τρόπο ζωής που οδηγεί στον καρκίνο και τις καρδιοπάθειες. Διαφημίσεις επί διαφημίσεων προϊόντων που είναι “απασφαλισμένες βόμβες” για την ανθρώπινη διατροφή. Φυτοφάρμακα, ορμόνες,  λίπη, αναψυκτικά, επεξεργασμένες τροφές, τσιπς, ζάχαρες, αλκοόλ…

Πάρτε χαρτί και μολύβι και μετρήστε   διαφημίσεις τους στα  διάφορα προϊόντα . Στα 100 οι 80, μπορεί και παραπάνω,  αφορούν τροφές ή άλλα προϊόντα  ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ για τον άνθρωπο το περιβάλλον, το κλίμα, Και φυσικά τεράστια τα εγκληματικά τους κέρδη.

Μέχρι και … νόστιμα φαγητά μαγειρεύουν στις οθόνες τους ασυνείδητοι μάγειροι      με   συνταγές, όπου άφοβα  χρησιμοποιούν ύλες που είναι θάνατος για τον ανθρώπινου οργανισμού.  Οι βασικές  αιτίες καρκίνου και καρδιοπάθειας που λέμε .   Κρέατα με ορμόνες, ζαρζαβατικά με φυτοφάρμακα, αλάτια, βούτυρα,  λάδι που τσιγαρίζεται  και βράζει μαζί  με το φαγητό στην  κατσαρόλα. Και…βραβεύονται  μάλιστα γα την… τέχνη του θανάτου που διδάσκουν. ΄Ενα πραγματικό έγκλημα ,την ευθύνη του οποίου έχει αποκλειστικά   η εμπορική δημοσιογραφία. Η “Κίτρινη” μαφία.

Αύριο νεκροί ,έστω κι αυτοί οι ελάχιστοι σήμερα,  δε θα υπάρχουν από τον κορόνα. Αλλά οι 100.000  θα είναι εδώ.  Οι καρδιοπάθειες και οι καρκίνοι θα  θερίζουν. Τα ζόμπι του θανάτου της δημοσιογραφίας  θα σιωπούν. Είναι το κέρδος στη μέση. Και δε θα απολογηθούν ποτέ.  Επειδή ακριβώς οι μάζες δεν έχουν μνήμη.Οι σκουπιδοφάγοι τους ξεχνούν εύκολα.  Ζουν για τη στιγμή, το σήμερα.

Εσύ είσαι  η δύναμη των εγκληματιών του Τύπου. Εσύ τους στηρίζεις με το τηλεκοντρόλ στο χέρι και τα κλικ που είναι η υπογραφή σου για συναίνεση στα εγκλήματά τους. Και δεν έχουμε καμιά διάθεση να σε λιβανίσουμε, όπως κάνουν  εκείνοι, γιατί σε θέλουν σκουπιδοφάγο, χοιρίδιο της Κίρκης.

2. ΤΟ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ
Κορωνοϊός – Ιταλία: Επιτέλους αποδίδουν τα μέτρα καραντίνας –Πέφτει ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων

***

Αν η  ακροδεξιά  ιταλική κυβέρνηση, όπως και η ελληνική και η ισπανική είχαν εφαρμόσει μιας εξ αρχής τα μέτρα, σήμερα θα πίνατε καφέ οι Αθηναίοι  στην…Αίγλη του Ζαππείου  και ο γράφων  στο όμορφο ΟΝΑΡ της Στενής με θέα το μεγάλο Βράχο.

Πληρώνουμε αμαρτίες του Μητσοτακέικου. Μια ζωή. Από πατέρα σε παιδιά η σκυτάλη της παλιανθρωπιάς, της διαφθοράς και της ανηθικότητας.

3.Βέλγιο: Μια 12χρονη πέθανε από τον κορωνοϊό -«Σπάνια περίπτωση αλλά μας αναστάτωσε»

Το έχουν για είδηση! 14.000 παιδιά πεθαίνουν ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ από πείνα και έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.  Αλλά, πρόκειται για…πηθικάκια.  Αυτή την εικόνα έχουν στο μυαλό τους.

Είδηση είναι  ο θάνατος της 12χρονης σήμερα. Αυτός μετράει στο διεστραμμένο μυαλό των κοντυλοφόρων. Γιατί αυτός πουλάει, φυσικά.

Το μάθημα υπ. αριθ. 1 της δημοσιογραφίας είναι ακριβώς αυτό: Είδηση δεν είναι να δαγκώνει σκύλος,

άνθρωπο, αλλά άνθρωπος, σκύλο!

4.Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ανησύχησαν στην κυβέρνηση με τις ουρές έξω από τράπεζες -Τι εξετάζουν

απαγόρευση κυκλοφορίας ουρά τράπεζα λάρισα

2 ολόκληρους μήνες χρειάστηκε η ακροδεξιά κυβέρνηση του Κούλη να αντιληφθεί το αυτονόητο για τις τράπεζες. ΄Οπως και για τα σχολεία και τους άλλους χώρους πολυκοσμίας, λίγες εβδομάδες πριν . Σήμερα αρχίσανε πάλι τα όργανα να παίζουν  στο σκοπό της οικονομικής κρίσης και τη ύφεσης. Αν, όμως,  όλα είχαν γίνει από την αρχή σωστά και στη σωστή τους ώρα, θα  τίναζαν σήμερα την οικονομία στον αέρα;

Ο ιός συνέπεσε με τη χειρότερη κυβέρνηση στη χώρα. Ανεύθυνη ,διεφθαρμένη,ρατσιστική, ακροδεξιά.΄Οπως μια ζωή η επάρατη  παράταξη .

Κρίμα στη χώρα!

5. ΜΕΙΩΣΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΙΟΥ
Κορωνοϊός: Ερευνα του πανεπιστημίου Θεσσαλίας δείχνει φρένο στη μετάδοση από υψηλές θερμοκρασίες

****

Μια άλλη έρευνα, λέει ακριβώς το αντίθετο. Δεν επηρεάζουν  τον ιό οι υψηλές θερμοκρασίες.

Η επιστήμη υπέστη  απερίγραπτο  ρεζιλίκι  με αυτή την πανδημία. Θα αργήσει πολύ ως φαίνεται να σταθεί αξιοπρεπώς στα πόδια της.

6.Ο POLITICO ΕΞΗΓΕΙ
Κορωνοϊός: Γιατί η Σουηδία δεν χρειάζεται να πάρει μέτρα -Ο σουηδικός (τελείως διαφορετικός από τον δικό μας) τρόπος ζωής*

****

Αν δεν έχεις πάει και δεν έχεις ζήσει στη Σουηδία, η χωματερή που λέγεται POLITIKO  θα σε είχε…ενημερώσει πως οι Σουηδοί είναι έτσι όπως τους περιγράφει. Ψυχροί, ακοινώνητοι, κλεισμένοι στις φυλακές σπίτια . Δεν πάνε σε καφετέριες, δε διασκεδάζουν, ούτε τριγυρνούν  σαν εμάς τα  Μεσογειακά σαϊνια τους  Νότιους στους δρόμους. Μόνο εμείς  ξέρουμε τί θα πει ζωή, ραχάτι και  γλέντι.

Μην πιστεύετε λέξη από όσα γράφει η φυλλάδα, αν δεν έχετε οι ίδιοι εμπειρία από τη ζωή στη Σκανδιναβική αυτή χώρα.  Είδα με τα ίδια μου τα μάτια και “σπούδασα” τη συμπεριφορά των Σουηδών.  Παραπληροφόρηση στο κόκκινο, ντελίριο ανακρίβειας και ψεύδους όλα όσα ισχυρίζεται η φυλλάδα  για ένα λαό, που είναι ευγενικός, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΤΑΤΟΣ και φυσικά …πέρα, δώθε  στο Kungstradgarden Park και το  Sodermalm.

Μάλιστα, για να βρες θέση στο μετρό  πιθανότατα δε   θα τα τα καταφέρεις. Τέτοιος συνωστισμός. Κι ακόμα χειρότερα στις καφετέριες, που μάλιστα ,γνωστοί και άγνωστοι, κάθονται  όλοι μαζί σαν μια  γνωστή παρέα από τα παλιά.

Αισχρά έντυπα. Με  fakes news,ως συνήθως.

Για  διαβάστε τον υφέρποντα  ρατσισμό,  εκτός των άλλων, στο άθλιο κείμενο:

Σχέσεις μέσω skype; Καμία αγκαλιά; Για τους Σουηδούς, αυτό δεν είναι κοινωνική αποστασιοποίηση, ούτε καν εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού. Αυτό είναι απλά η ζωή τους, η καθημερινότητά τους.

Την ώρα που οι άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εισάγουν δρακόντεια μέτρα με ταχύτατους ρυθμούς, για την μείωση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, αφήνοντας τους πληθυσμούς τους σοκαρισμένους (και ενδεχομένως καλύτερα προστατευμένους), η Σουηδία παρέμεινε αξιοσημείωτα ήρεμη στην μέση της παγκόσμιας πανδημίας.

Η εκδήλωση έντονων συναισθημάτων θεωρείται faux pas

Πώς κι έτσι; Σε δημοσίευμά του το Politico, προσπαθεί να εξηγήσει στον κόσμο το φαινόμενο αυτό. Όπως λέει, αφήστε κατά μέρος το γεγονός ότι είναι μια χώρα γνωστή για το ψυχρό ταμπεραμέντο τους, όπου η εκδήλωση έντονων συναισθημάτων θεωρείται faux pas. Στην πραγματικότητα, είναι μια χώρα που ασκεί αυτό τον τρόπο ζωής (όπως αυτόν που προσπαθεί να συνηθίσει η ανθρωπότητα εν μέσω κορωνοϊού) πολύ πριν την εμφάνιση του θανατηφόρου ιού.

Γεωγραφικά, η Σουηδία είναι η τρίτη μεγαλύτερη χώρα στην ΕΕ, αλλά ο πληθυσμός της ανέρχεται σε μόλις 10 εκατομμύρια, με τις κύριες λεωφόρους των μεγαλύτερων πόλεων να είναι σχεδόν άδειες. (Γι’ αυτό οι ξενοφοβικοί, ακροδεξιοί Σουηδοί Δημοκράτες γελοιοποιούνται από τους ντόπιους κωμικούς για το συχνά επαναλαμβανόμενο μάντρα: «Η Σουηδία είναι γεμάτη!»).

Οι Σουηδοί έχουν μάθει να διατηρούν αποστάσεις ο ένας από τον άλλον ακόμη και πριν την εμφάνιση του κορωνοϊού
Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τα δημογραφικά στοιχεία του 2018-2019, η πλειοψηφία των σουηδικών νοικοκυριών είναι νοικοκυριά ενός ατόμου χωρίς παιδιά. Μια δραματικά διαφορετική κοινωνία από την Ιταλία, για παράδειγμα, όπου διαφορετικές γενιές ζουν κάτω από την ίδια στέγη, όχι μόνο για οικονομικούς λόγους.

Οι Σουηδοι διατηρούν στην καθημερινότητα τους αποστάσεις – Ακόμη και στην στάση των λεωφορείων
Οι Σουηδοί επίσης, επιθυμούν να διατηρούν μια εντυπωσιακά ευρεία διαπροσωπική απόσταση. Όπως η σκηνή από την ταινία «Dirty Dancing», που λέει « ο χώρος μου, ο χώρος σου». Αρκεί ο καθένας να βρίσκεται σε διαφορετικές γωνίες του δωματίου. Αυτός ο κανόνας έχει εφαρμοστεί εδώ και καιρό σε όλες τις πτυχές της καθημερινής σουηδικής ζωής, από την περιπλάνηση στους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ, μέχρι την αναμονή στην στάση του λεωφορείου. Ναι, ακόμη κι όταν βρέχει.

Πολλοί Σουηδοί έχουν εκπλαγεί διαβάζοντας για τις οικογένειες στην Γαλλία που δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στην εργασία από το σπίτι και την προσπάθειά τους να δημιουργούν λεπτομερή ωριαία προγράμματα για να περάσουν την ημέρα τους χωρίς να τρελαθούν, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. («πρωινό στις 8 ακριβώς, μετά ο σύζυγός μου παίρνει τα παιδιά για να παίξουν ενώ εγώ προσπαθώ να δουλέψω λίγο. Αλλάζουμε μετά το γεύμα»). Αυτό είναι ένα συνηθισμένο Σαββατοκύριακο για τους Σουηδούς, που είναι γνωστοί με τον όρο «μικρός Λούθηρος» από την γέννησή τους, καθώς ωθούνται να εργαστούν όλο και πιο σκληρά και με πειθαρχία και αν τυχόν τολμήσουν (Θεός φυλάξοι) να κάνουν περιττά διαλείμματα ή κάτι για να νιώσουν πιο όμορφα, τότε νιώθουν ενοχές.

7. Μανώλης Γλέζος: Οταν ζήτησε από τον Ιερώνυμο να ταφεί με θρησκευτική κηδεία

Μανώλης Γλέζος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Μερικά χρόνια νωρίτερα, τον Οκτώβριο του 2015, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ενώ βρισκόταν στην Ναύπακτο, απευθυνόμενος σε κατοίκους και φορείς της περιοχής είπε πως σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Μανώλη Γλέζο, εκείνος όχι μόνο του αποκάλυψε ότι θέλει να κηδευτεί και να ταφεί χριστιανικά, αλλά του ζήτησε να φροντίσει ο ίδιος ώστε να μη συμβεί κάτι διαφορετικό.

Ο διάλογος όπως τον μετέφερε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας είναι χαρακτηριστικός: «Όταν πεθάνω, θα αναλάβετε εσείς, υπεύθυνα, και θα κάνετε εκκλησιαστική κηδεία. Δεν θα αφήσετε άλλους ανθρώπους να αναμιχθούν σε αυτό το θέμα», φέρεται να είπε στον Αρχιεπίσκοπο ο γνωστός αγωνιστής της Αριστεράς, ο οποίος, σύμφωνα πάντα με τον κ. Ιερώνυμο, του είπε πως αγαπά και σέβεται τη θρησκεία των Πατέρων.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνταν τότε το orthodoxia.info, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ένιωσε σοκ από το αίτημα του Μανώλη Γλέζου. Μάλιστα, σε τέτοιο βαθμό που ο ίδιος χαρακτήρισε τη συνάντηση «αποκαλυπτική».

***

Υπάρχουν άλλοι μάρτυρες να επιβεβαιώσουν όσα είπε ο Ιερώνυμος; Αν όντως ο Μανώλης Γλέζος διέπραξε κι αυτό  το μέγα ολίσθημα,τότε μαζεύονται πολλά. Και ανεπίτρεπτα.  Ασυγχώρητα κάποια  λάθη του.

Να μην ξεχνάμε πως ήταν υποστηρικτής της ….δημοκρατικής συνύπαρξης των άλλων κομμάτων με τους Ναζί στη Βουλή. “Ο ναζισμός αντιμετωπίζεται με πολικά μέσα”,είχε πει στη Βουλή και ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από την Αριστερά.

Κι εμείς κάναμε τότε αυστηρή κριτική  στο Μανώλη Γλέζο . Εδικά  γι΄αυτή την ανεπίτρεπτη στάση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή.

Βέβαια, ό,τι και να πεις, ο Μανώλης Γλέζος ήταν  αυτό που ήταν. Αγωνιστής. Και έντιμος. Από το είδος των Ανθρώπων που σιγά -σιγά εκλείπει  στις μέρες μας.