ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΩ!

      (ΜΟΝΙΜΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΩΣ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ)

          ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΩ!

ΙΔΟΥ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΥΦΙΣΤΑΣΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ “ΦΥΛΑΚΗ”  ΠΟΥ ΣΕ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.

 

 

Οι κυβερνήσεις μπροστά στο μεγάλο φιάσκο της αμέλειας και της ανικανότητας τους να αναχαιτίσουν  από την πρώτη στιγμή την εξάπλωση του ιού, πράγμα εύκολο και αποδεδειγμένα εφικτό (Ταϊβάν και όχι μόνο), επιστράτευσαν την “κίτρινη”  μαφία του τύπου και μια μερίδα ανόητων και εγωπαθών “επιστημόνων” και  τους ανάθεσαν …εργολαβικά το έργο   της   προπαγάνδας για τη σφοδρή τάχα επικινδυνότητα του ιού με προφανή στόχο  να κρύψουν τη δική τους ανικανότητα και την τιμωρία που τους περιμένει.

Να, το επιχείρημα της συμφοράς, που επικαλούνται. “Αν δεν είχαμε λάβει μέτρα, θα είχαμε περισσότερα  θύματα”! Δεν απαντούν, όμως, στο αυτονόητο:  Αν είχαν πάρει μέτρα νωρίς θα είχαμε καν θύματα; Κυβερνήσεις , κοντυλοφόροι και  αχυράνθρωποι  δε βγάζουν τσιμουδιά εδώ.  Δεν τολμούν να απαντήσουν,  γιατί είναι ακριβώς αυτή η απάντηση που τους βάζει τη θηλιά στο λαιμό.

Ο ιός θα περάσει.  Δεν έχουμε ούτε πόλεμο ούτε τραγικές απώλειες  ,ούτε κακοί  είναι οι οιωνοί . Στήθηκε η  “κορονοϊοπαράσταση   εξ ολοκλήρου από τη βιομηχανία παραπληροφόρησης ,τις κυβερνήσεις και  δημοσιοσχετίστες  “ειδiκούς” .

Σε  ένα μήνα, βία ενάμιση, η απειλή θα περάσει. Μέχρι  τότε ,τα κρούσματα που είναι εκατομμύρια παγκοσμίως και αποτέλεσμα των μέτρων που δεν πάρθηκαν, θα δώσουν κι άλλα θύματα. Θα κορυφωθεί η απώλεια.   Αυτό σημαίνει πως αναγκαστικά,  εδώ που φτάσανε την κατάσταση οι εγκληματίες υπεύθυνοι,   πρέπει ΟΛΟΙ να  μείνουμε  στο σπίτι. Αυστηρά και χωρίς εξαιρέσεις.

Επαναλαμβάνουμε. Δε θα υπήρχε λόγος να γίνει αυτό, αν  οι τρεις “Μαφίες” έκαναν  τη δουλειά τους  σωστά.

Μένει, όταν όλα αυτά  τελειώσουν,   να τους πάρουμε  με τις “πέτρες”. Ζητήστε την κεφαλήν τους επί πίνακι. Είναι και οι τρεις αυτές   ανήθικες συνομοταξίες,  ένοχοι για εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας.

_______________________________________________

  1. ΦΟΒΟΙ ΟΤΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΗΣ

    Kίνα – κορωνοϊός: «Εξαφανίστηκε» γιατρός στην Ουχάν, που είχε σημάνει συναγερμό για την εξάπλωση του ιού

Η δρ Άι Φεν του κεντρικού νοσοκομείου της Ουχάν

Έντονες ανησυχίες εκφράζονται για την τύχη μιας γιατρού από την Ουχάν της Κίνας, που ήταν μεταξύ των πρώτων που ειδοποίησαν συναδέλφους τους για την εξάπλωση του κορωνοϊού και η οποία φέρεται να εξαφανίστηκε.

H δρ Άι Φεν είπε ότι δέχθηκε «πολύ σκληρή, άνευ προηγουμένου επίπληξη» από αξιωματούχους του Κεντρικού Νοσοκομείου της Ουχάν επειδή ανήρτησε τη φωτογραφία ενός ασθενούς με τη λεζάντα «κορωνοϊός SARS». Η φωτογραφία αυτή κυκλοφόρησε ευρέως κι έφθασε στα χέρια του οφθαλμίατρου Λι Ουενλιάνγκ, που σήμανε συναγερμό στα τέλη Δεκεμβρίου για την εμφάνιση του νέου κορωνοϊού στην πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι και κλήθηκε μαζί με άλλους επτά ανθρώπους από την αστυνομία, η οποία τον κατηγόρησε ότι διασπείρει ψευδείς ειδήσεις μέσω του Διαδικτύου, προτού τελικά πεθάνει στις αρχές Φεβρουαρίου από την Covid-19.

Η δρ Άι είχε παραχωρήσει μια συνέντευξη σε κινεζικό περιοδικό κατηγορώντας τη διοίκηση του νοσοκομείου ότι παρέβλεψε τις πρώτες προειδοποιήσεις για τον κορωνοϊό, αλλά έκτοτε εξαφανίστηκε, σύμφωνα με την εκπομπή 60 Minutes Australia. Η φημολογούμενη εξαφάνισή της έρχεται μετά τις κατηγορίες ακόμη και από επίσημα χείλη ότι η κινεζική κυβέρνηση ότι είπε ψέμματα και συγκάλυψε κρίσιμες πληροφορίες σχεδόν σ’ όλα τα στάδια της επιδημίας στην Κίνα. Όπως επισημαίνουν διεθνή ΜΜΕ το Πεκίνο προσπάθησε αρχικά να αποκρύψει την επιδημία, τιμωρώντας τους γιατρούς που την ανακάλυψαν, αρνούμενο ότι μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο και καθυστερώντας την επιβολή καραντίνας στις πληγείσες περιοχές με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος στο αρχικό στάδιο. Και μετά, όταν άρχισε να διασπείρεται ο κορωνοϊός, το Κομμουνιστικό Κόμμα άρχισε να λογοκρίνει πληροφορίες και να επιτρέπει την παραπληροφόρηση και τη διάδοση φημών, όπως ότι Αμερικανοί στρατιώτες που είχαν μετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων της Ουχάν ίσως είχαν κουβαλήσει στην Κίνα το νέο κορωνοϊό. Ακόμη και τώρα διατυπώνονται κατηγορίες ότι πιθανώς οι αριθμοί κρουσμάτων και νεκρών που ανακοινώνονται από την κυβέρνηση πιθανώς να είναι εσφαλμένοι με κατοίκους της Ουχάν να λένε ότι μπορεί να είναι έως και δεκαπλάσιοι στην πραγματικότητα.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε πριν τη φερόμενη εξαφάνισή της η Δρ Άι είπε ότι «μετανιώνει που δεν μίλησε περισσότερο», βλέποντας στη συνέχεια τόσες ζωές να χάνονται από την Covid-19 και μεταξύ των νεκρών να περιλαμβάνονται και τέσσερις συνάδελφοί της, περιλαμβανομένου του δρος Λη.

***

Το ολοκληρωτικό καθεστώς της Κίνας  είναι ο βασικός υπεύθυνος της πανδημίας. Το λέμε συνεχώς εδώ. Από τον Οκτώβριο,μπορεί και νωρίτερα, είχε ξεκινήσει να εκδηλώνεται η έξαρση  και ως συνήθως την απέκρυψαν. Αυτή είναι η τακτική τέτοιων  των καθεστώτων.

΄Εχουν ξεκινήσει ήδη τις εκκαθαρίσεις όσων γνωρίζουν και  θέλουν να αποκαλύψουν το εγκληματικό  μυστικό  της Κινέζικης δικτατορίας. Αλίμονο,  σε όσους γνωρίζουν. ΄Οπως η τραγική γιατρός παραπάνω. Οφείλουμε όλοι οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα να ασκήσουμε πίεση στο καθεστώς να την αφήσει ελεύθερη, αν δεν την έχουν ήδη δολοφονήσει.

Θα καθίσει σε εδώλιο διεθνούς δικαστηρίου η Κινέζικη κυβέρνηση ;Πώς δε θα καθίσει! Όπως κάθισαν όλο όσοι διέπραξαν εγκλήματα  κατά της ανθρωπότητας.

 

2. ΔΡΙΜΥΤΑΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ
Τρεις ηγέτες χειρότεροι από τον κορωνοϊό -Σκίτσο που σκοτώνει, σε πορτογαλική εφημερίδα

Το σκίτσο στην εφημερίδα της Πορτογαλίας Público

Παράλογο. Γιατί μόνο οι τρεις; Η κινέζικη, ιταλική ισπανική,ελληνική, γαλλική κυβέρνηση γιατί εξαιρούνται;  Τί  μέτρα έλαβαν περισσότερα και πότε αυτές οι κυβερνήσεις;

 

3.α. Κορωνοϊός -Σωτήρης Τσιόδρας: Αν δεν είχαμε πάρει μέτρα, θα θρηνούσαμε 150 νεκρούς την ημέρα

 

Ο Σωτήρης Τσιόδρας με λευκή μπλούζα ιατρική στο νοσοκομείο

β. Νέες ουρές σε τράπεζες -Περίμεναν έξω πριν ακόμα ανοίξουν

Ουρά έξω από τράπεζα

 

“Γλώσσα λανθάνουσα, τ΄αληθή λέγει”.”  Ο λαός το διατύπωσε αλλιώς. “Θέλει η πουτ@να να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει”.

Ο τύπος εδώ στα σπάει. Κομματόσκυλο του κερατά. Θρασύς και αμετροεπής Τσιόδρας .Πιο κομματόσκυλο… πεθαίνεις!

“Αν δεν παίρναμε μέτρα” λέει, (που δεν τα πήραν, βέβαια).  Σαν αυτός να αποφασίζει. Εννοεί στο κόμμα του. Κι αυτός μέσα.  Την αλήθεια, είπε.  Δικός τους άνθρωπος είναι  και ας το παίζει …”ποιος, εγώ;”.  “Βήχας,  χρήμα και έρωτας” δεν κρύβονται.Και ο Τσόδρας από  έρωτα…καψούρα να δουν τα μάτια σου με τη Δεξιά.

Κι ακόμα ,ως … ψάλτης ,όπως δήλωσε, είναι και  μέγας ψευταράς και υποκριτής ( όλο οι θρησκευόμενοι είναι τέτοιοι). Αντί να ντρέπεται, ως υπεύθυνος της ανικανότητας όλων τους να αντιμετωπίσουν την κατάσταση λογικά και συνετά από την αρχή,   βγαίνει κι από πάνω.

΄Ετσι είναι οι κλακαδόροι. Ως πελάτες, αδίστακτοι, αλλά και απρόσεκτοι. Και είναι ακόμα πιο βαριά και εγκληματική τέτοια συμπεριφορά, όταν  λες πως είσαι επιστήμονας. Και μάλιστα σύμβουλος της εκτελεστικής εξουσίας. Η  ενοχή σου ακόμα πιο βαριά.  Κατά Πλάτωνα είναι πανουργία και διαφθορά και όχι επιστήμη, αυτή που ασκεί και με τον τρόπο που την ασκεί ,ο Τσόδρας.

Ποια και πότε  πήρατε μέτρα,άθλιοι;  Κοιτάξτε σήμερα τις τράπεζες. Δείχνει μέτρα αυτή η εικόνα παραπάνω; Πέρα απ΄αυτό. Αν τα είχατε  πάρει  όταν έπρεπε, σήμερα δε θα είχατε τινάξει την οικονομία στον αέρα. Ούτε θα είχατε σπάσει τα  νεύρα του κόσμου. Ως επιστήμονας όφειλες να ξέρεις πως ,τουλάχιστον   δυο μήνες πριν, είχατε υποχρέωση  να  λάβετε αποφασιστικά μέτρα. ΄Οτα τα πήρατε ήταν αργά. Και ήταν,  και είναι, ημίμετρα,

΄Οπως το έκανε η Ταϊβάν. Και δε θρηνεί,ούτε ένα θύμα.  Αλλά δεν το κάνατε ούτε εσείς,ούτε οι Ιταλοί,οι Γάλλοι ,οι Ισπανοί.  Κι άλλοι. Το ότι  έχετε συνένοχους ,βέβαια, ως κυβέρνηση της χώρας, δε γίνεται το έγκλημά σας ελαφρύτερο.

΄Εχετε διαπράξει έγκλημα. Και εσύ,  Τσόδρα, είσαι σε χειρότερη θέση ,μια και είσαι επιστήμονας.  Αντί να βγεις να “ξεβρακώσεις” τον Κούλη σου, του βάζεις ξεδιάντροπα πλάτες.

Θα δικαστείς σε καλές ημέρες για τη δικαιοσύνη και τους έντιμους.  Μη σε ξεγελάει ο  Σαμαράς, ο Γεωργιάδης,ο Πικραμένος και οι άλλοι της δεξιάς παρέας σου,που πάνε να τη βγάλουν καθαρή. Δε θα τη βγάλουν στο τέλος. Να το θυμάσαι.

4 . Κορωνοϊός: Ο καθηγητής Ρωμανός Γεροδήμος στο iefimerida: Τι λέει για τον κίνδυνο να ζήσουμε ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο και το «Μετά θα λογαριαστούμε»

Ρωμανός Γεροδήμος

Με τον κορωνοϊό μπήκαμε και επίσημα στον 21ο αιώνα, λέει στο iefimerida.gr ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής και Δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο Bournemouth Ρωμανός Γεροδήμος.

Εξηγεί αν αυτό που ζούμε είναι πόλεμος, μιλά για το διπλό crash test της Ελλάδας, την απειλή της Κίνας που μπορεί να οδηγήσει και σε έναν τύπο Ψυχρού Πολέμου, τον ηγετικό ρόλο του Μακρόν και πώς ο Μητσοτάκης λειτουργεί καλύτερα υπό πίεση.

Βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του στο κεντρικό Λονδίνο –από το παράθυρό του βλέπει ένα κανάλι που καταλήγει στον Τάμεση. Σε αυτή τη συνέντευξη ο Ρωμανός Γεροδήμος καταγράφει τις εξελίξεις που πυροδοτεί η πανδημία του κορωνοϊού και τις ανακατατάξεις που φέρνει σε κοινωνία, πολιτική και οικονομία. Εχοντας μόλις πριν από λίγους μήνες εκδοθεί το βιβλίο του «Ανταποκρίσεις από τον 21ο αιώνα» (Εκδόσεις Παπαδόπουλος),εκτιμά πως ουσιαστικά τώρα, αυτές τις μέρες, αρχίζει ο 21ος αιώνας όπως τον καθορίζει η πανδημία που ζούμε, μιλά για τη χρήση της λέξης «πόλεμος» για να περιγράψουμε όσα ζούμε, τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι Δημοκρατίες, τη θέση της Ευρώπης, της Κίνας, την παρακμή των ΗΠΑ, τις ευκαιρίες του Μακρόν και του Μητσοτάκη. Αλλά και για το διαδικτυακό κίνημα «Μετά θα λογαριαστούμε» και την τάση μας μονίμως να διχαζόμαστε
Πηγή: iefimerida.gr –

****

“Βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του στο κεντρικό Λονδίνο”,μας λέει η φυλλάδα. Εμείς του προτείνουμε να συνεχίζει να μένει σπίτι του και τη…μετακορονοεποχή, γιατί ελπίζουμε οι φοιτητές του,τουλάχιστον,  να τον πάρουν με τς  λεμονόκουπες  και τούτον.

Δε  θα  στήριζε    τα αφεντικά  με τους κασσανδρισμούς του;   Σε πόλεμο, λέει, είμαστε!

Καλά,  γνωρίζουν όλοι αυτοί οι αμετροεπείς  τί σημαίνει πραγματικός πόλεμος; ΄Οχι, δε γνωρίζουν. Χαρτογιακάδες είναι και  καναπεδοεπαναστάτες.  Δεν όργωσαν πεζοδρόμια,δεν είχαν φίλους πρόσφυγες και μετανάστες, δεν πήγαν σε διαδήλωση για πόλεμο . Μπλα-μπλα από καθέδρας.

Πού θα κρυφτείτε αύριο; Ρητορικό ερώτημα. Πουθενά.

Οι οπαδοί και οι σκουπιδοφάγοι ξεχνάνε. Στις  ελληνικές παραλίες που θα έρθει  σε κανα δυο μήνες ο …Γεροδήμος  παραπάνω, θα  απλώνει την κορμάρα του και θα διηγείται στις γκόμενες πως  ελόγου του  είχε … προβλέψει,  μήνες πριν,  την…καλή εξέλιξη της πανδημίας.

Εμείς ,όμως,δεν ξεχνάμε.Ας το θυμάται.

 

5. Γκουτέρες για κορωνοϊό: Είναι η χειρότερη παγκόσμια κρίση μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο

Αντόνιο Γκουτιερες

Η πανδημία του Covid-19 είναι η χειρότερη παγκόσμια κρίση μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, δήλωσε την Τρίτη ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, εκφράζοντας την ανησυχία ότι ενδέχεται να προκύψουν περισσότεροι πόλεμοι στον κόσμο.

***

΄Οταν είσαι Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, έχεις 600.000 νεκρούς στον εμφύλιο της Συρίας, εκατομμύρια πρόσφυγες και νεκρούς από πείνα και έλλειψη στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και λες αυτά που λες για τον κορόνα,     είσαι   περισσότερο ανήθικος και επικίνδυνος  από  τις κυβερνήσεις που σπεύδεις  κι εσύ ,ως συστημικός, να καλύψεις.

Να καταργήσουμε αυτά τα “μαγαζιά με τις μεγάλες και πλουμιστές βιτρίνες.΄Οχι μόνο δεν έχουν νόημα ύπαρξης, αλλά όλοι   οι Διεθνείς οργανισμοί είναι πλυντήρια εγκλημάτων.

6. ΣΤΟ Α’ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα τελέσει την εξόδιο ακολουθία του Μανώλη Γλέζου

ιερωνυμος γλέζος

Τρανοί άνθρωποι,μεγάλα λάθη. Μικροί, ανώδυνα.   Κανόνας που δεν είναι εύκολο να ανατραπεί.