ΑΥΤΗ Η ΑΤΙΜΗ ΦΑΡΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ. ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΗ, ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΩΣ…ΑΤΙΜΩΡΗΤΗ!

IEFIMERIDA.GR:

 

“Αγάπη μου, έκλεισα τις τράπεζες!»: Σαν σήμερα τα capital controls -Οι αντιδράσεις στο Twitter

Ο Γιάνης Βαρουφάκης

 

“Εφτά χρόνια έχουν περάσει από το διάγγελμα του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για δημοψήφισμα το 2015, με την παράλληλη επιβολή των capital controls.

Στις 27 Ιουνίου 2015, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε διάγγελμά του, ανακοίνωσε στους Έλληνες πολίτες πως θα γίνει δημοψήφισμα ως απάντηση στο τελεσίγραφο των Ευρωπαίων δανειστών.

Ακολούθησε μία εβδομάδα γεμάτη εντάσεις. Οι τράπεζες έκλεισαν, το χρηματιστήριο έκλεισε, επιβλήθηκαν capital controls. Χειρότερο απ’ όλα ήταν ο διχασμός στην κοινή γνώμη για το «ΝΑΙ» και το «ΟΧΙ».

Εν τέλει επικράτησε το «ΟΧΙ» με ποσοστό 61,31% και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έκανε… κωλοτούμπα και υπέγραψε το τρίτο Μνημόνιο, που ουσιαστικά είχε απορριφθεί από τους πολίτες.

Το Twitter πλημμύρισε από σχόλια για μια από τις πιο μελανές σελίδες στην πρόσφατη ιστορία του τόπου”

IEFIMERIDA.GR

***

Από την  ΚΑΤΟΧΗ και μετά , ως Χίτες, Μάυδες, Ταγματασφαλίτες, Κουκουλοφόροι, δωσίλογοι , παρακρατικοί δολοφόνοι  και διώκτες κάθε μη ανήκοντος στην επάρατη  ΕΡΕ,  όλος αυτός ο συρφετός, ψήφιζε  Δεξιά.

΄Εστειλαν τη μισή Ελλάδα στα έκτακτα στρατοδικεία και τα εκτελεστικά αποσπάσματα.  Τους εξόρισαν ως  πολιτικούς πρόσφυγες.  ΄Αλλους τους πέταξαν  στα  κολαστήρια- ξερονήσια. Στρατιές Ελλήνων,  τους  έκαναν  Μετανάστες,έφυγαν    για να γλυτώσουν.  Ατιμώρητοι ως σήμερα για όλα αυτά τα εγκλήματα.

Ως που χρεοκόπησαν  τη χώρα . Κι  αντί ο  υπεύθυνος, ο αχυράνθρωπος του  Ρώσου δικτάτορα,  Κώστας Καραμανλής, να είναι  φυλακή ,  ο Τσίπρας τον έκανε συνέταιρο στην κυβέρνηση. Τόσο αφελής και άπειρος ο Αλέξης!

Σήμερα, πάλι, έχουν…επέτειο αντίφασης και παραλογισμού.   Ωρύονται   και οδύρονται  για την κωλοτούμπα του δημοψηφίσματος!   Μιλάμε  για παράνοια.  .  Αυτοί που ψήφισαν τότε ΝΑΙ, παρουσιάζονται  έξαλλοι, γιατί ο Τσίπρας   απαρνήθηκε  τότε το ΟΧΙ  των άλλων  και προσχώρησε στο  δικό τους ΝΑΙ!

Και τους ρωτάς. Παλιάνθρωποι, με ποιον είστε τελικά;  Εσείς που ψηφίσατε τότε ΝΑΙ, μας λέτε  σήμερα  πως  θα  θέλατε να βγει η χώρα από το ευρώ ; Και κράζετε  τον  τότε πρωθυπουργό  που  έκανε αυτή την ιστορική  κίνηση  να την κρατήσει εντός;   Δηλαδή ήταν  λάθος η… κωλοτούμπα;  Θα ήταν  συνετή, πολιτική επιλογή να  δεχόταν  ο τότε πρωθυπουργός το ΟΧΙ;  Αυτό  μας λέτε;

Δε χρειάζεται επιχειρηματολογία. Δεν τον  βρίσκεις πουθενά το Δεξιό. Ως ανήθικος δεν έχεις μπέσα. Ούτε συνέπεια. Τον πιάνεις με τη γίδα στην πλάτη και  σου λέει…  δεν είναι αυτό που νομίζεις. Εσύ είσαι ο κλέφτης.

Η  Τουλουπάκη και ο Παπαγγελόπουλος πρέπει να πάνε  φυλακή που τόλμησαν να  πιάσουν στα πράσα  έναν υπεράνω υποψίας ακροδεξιό   π. πρωθυπουργό  και  τους λοιπούς κλεφταράδες του σκανδάλου Νovartis.  Τετοιο ήθος,τέτοιο ανάστημα ψυχής!
΄Εντιμο  άνθρωπο, λογικό, συνετό Δεξιό,  δε συνάντησα ποτέ στα χρόνια που ζω.  Διαφθορά και διαπλοκή είναι  άρρηκτα συνδεδεμένα με τον ιδεασμό του Δεξιού.  Απάτη και Δεξιός ένα πράμα.

Και  μια ζωή , οσάκις  κατέχουν την  εξουσία τινάζουν ,πλην των διαχρονικώς αξιών και , την μπάνκα  στον αέρα. Και πάντα τη σκαπουλάρουν. ΄Ενας Αλέξης Τσίπρας τους σώζει τελευταία στιγμή

΄Εγκλημα. ΄Υβρις!