Αχυράνθρωποι του Ρώσου δικτάτορα στην Ελλάδα: Ο αρχηγός των Ναζί Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Πάνος Καμμένος, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και επιχειρηματίες, όπως ο Ιβάν  Σαββίδης κ,α.

Ο Καμμένος συμφωνεί με τη ρωσική πρεσβεία

O Πάνος Καμμένος με γούνινο ρωσικό καπέλο

 

Συμφώνησε με ένα «like» o Πάνος Καμμένος στην προκλητική ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, η οποία ζήτησε από την Ελλάδα «να συνέλθει» και να μην επικρίνει την Ρωσία!

Την Κυριακή, η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, κατηγόρησε τους Ελληνες για αντιρωσική προπαγάνδα στον πόλεμο της Ουκρανίας και αναφέρθηκε στα θύματα του Ντονμπάς, ενώ ζήτησε από τη χώρα μας «να συνέλθει»!

****

Δεν είναι ο  μόνος Ρωσόφιλος στην Ελλάδα .  Και μάλιστα σήμερα  ο  γνωστός  “Ναζί χωρίς στολή” Πάνος Καμμένος  με την αποδοχή της προπαγάνδας της ρώσικης πρεσβείας,  φτύνει στην κυριολεξία  στα νωπά ακόμα πτώματα των Ελλήνων ομογενών που δολοφόνησαν οι Ρώσσοι εισβολείς.

Τους έχουμε όλους αυτούς τους εξωνημένους με πακτωλό ρούβλια, καταγγείλει εδώ κατά καιρούς. Παραθέτουμε στη συνέχεια ένα παλιότερο, αποκαλυπτικό   κείμενο που σήμερα γίνεται πάλι επίκαιρο και εξηγεί τη συμπεριφορά  πολλών Ελλήνων εθνικιστών (αλλά όχι μόνο) ,  απέναντι στον τρελαμένο δικτάτορα της Ρωσίας:

 

ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΣΕ… ΡΟΥΒΛΙΑ!

ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ Η ΡΩΣΙΑ

Αιφνίδια κρίση στις ελληνορωσικές σχέσεις -Απέλαση διπλωματών, απειλές

Πούτιν-Τσίπρας: Φωτογραφία Αρχείου: ΑΡ-Thanassis Stavrakis

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα άτομα αυτά (οι δύο που απελάθηκαν και οι άλλοι δύο στους οποίους απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα), διά της παροχής υλικών και χρηματικών κινήτρων, επιχειρούν να επηρεάσουν δήμους και μητροπολίτες, αλλά και να αποκτήσουν επιρροή στο Άγιον Ορος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την απρόσκοπτη άσκηση κυριαρχίας επί της ελληνικής επικράτειας από το ελληνικό κράτος. Ακόμη, κατεγράφη απόπειρα εξαγοράς κρατικών λειτουργών, η οποία, κατά τις ίδιες πληροφορίες, απέτυχε.

Επίσης, κατηγορούνται για πληροφοριακή δραστηριότητα (ο διπλωματικός όρος για την αλίευση και διακίνηση πληροφοριών) εις βάρος της Ελλάδας.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμες διπλωματικές πηγές, οι συγκεκριμένες ενέργειες υπονομεύουν τη φιλία των δύο λαών και την εικόνα της Ρωσίας στην Ελλάδα, καθώς εντάσσονται στο πλαίσιο συστηματικής προσπάθειας παραβίασης της κυριαρχίας της χώρας και του Διεθνούς Δικαίου. Επί τούτου, αναφέρεται ως παράδειγμα η προσπάθεια παρέμβασης σε ιδιαίτερα ευαίσθητα εθνικά ζητήματα και συμφέροντα της Ελλάδας στα Βαλκάνια, ειδικότερα στο θέμα της ονοματολογικής διαφοράς με την ΠΓΔΜ.

Απειλές για αντίποινα από τη Ρωσία

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό πρακτορείο IFAX, το οποίο επικαλείται το Reuters, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πρίν από λίγο ότι «θα απαντήσουμε στην απέλαση από την Ελλάδα των Ρώσων διπλωματών με τον ίδιο τρόπο».

Δεν είναι μυστικό στους “παροικούντες την Ιερουσαλήμ”  πως ο δικτάτορας της Ρωσίας εξαγοράζει αδίστακτα  χρόνια τώρα όποιον πιστεύει πως μπορεί να  βοηθήσει τους δύο στόχους της εξωτερικής πολιτικής του Τσάρου: 1. Αναταραχή στα Βαλκάνια και άσκηση ρώσικης επιρροής στην Χερσόνησο (“Ανατολικό ζήτημα”).β. Διάσπαση της Ε.Ε και καλλιέργεια  άκρατου εθνικισμού στις ευρωπαϊκές χώρες.

 Πακτωλός από ρούβλια διακινείται εδώ και χρόνια  στην Ευρώπη  σε κυβερνήσεις,  κομματικά, κυρίως εθνικιστικά, ακροδεξιά και ναζιστικά μορφώματα, αλλά και σε αριστεριστές!  Η τελευταία προσπάθεια  των Ρώσων να δημιουργήσουν αναταραχή στα Βαλκάνια και κατ΄επέκταση στην Ε,Ε  έγινε με αφορμή  το  λεγόμενο Μακεδονικό ζήτημα και την ονοματολογία των Σκοπίων.

Αυτός  ήταν και ο βασικός λόγος της απέλασης των Ρώσων διπλωματών από την προσφάτως “ανανήψασα” κυβέρνηση, που εγκατέλειψε πλέον οριστικά και αμετάκλητα τη λυκοφιλία με το δικτάτορα της Ρωσίας. Να σημειωθεί πως τις πληροφορίες για τη δραστηριότητα των Ρώσων στη Ελλάδα και τον  ξετσίπωτο  χρηματισμό, μέσω  (κυρίως) Ιβάν Σαββίδη, των εθνικιστικών και άλλων “πατριωτών”, παρακρατικών αλλά  και εκκλησιαστικών οργανώσεων , παρείχαν στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες  οι Αμερικανοί.

Υπάρχουν συγκεκριμένα ονόματα, πλην του Σαββίδη, που πρωτοστατούσαν στα συλλαλητήρια  και μάλιστα κάποιοι και με προσωπική παρουσία εδώ και μήνες, αλλά και στις ποικίλες εξτρεμιστικές  δραστηριότητες εθνικιστών, ,όπως των  Ποντιακών σωματίων, αλλά και του ναζιστικού μορφώματος της Χ.Α.

Παραθέτουμε στη συνέχεια αποσπάσματα από τις  άπειρες ,κατά καιρούς αναρτήσεις και καταγγελίες μας εδώ για τον τρόπο που ο “Τσάρος” χρηματίζει αχυρανθρώπους του και χρηματοδοτεί αφειδώς και αδίστακτα οργανώσεις ,κόμματα, μορφώματα, κυρίως εθνικιστικά, ακροδεξιά και ναζιστικά.

1. Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ, ΡΩΣΙΚΟΣ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΣ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ,Ο «ΚΑΚΟΣ ΔΑΙΜΟΝΑΣ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ(19/2/2017)

…Η χρεοκοπία της χώρα οφείλεται ως γνωστό στο συνεχή, ανεξέλεγκτο  και ντροπιαστικό δανεισμό της και στο γεγονός πω δεν αξιοποιήθηκε ποτέ οι πλουτοπαραγωγικές της δυνάμεις, ούτε υποστηρίχτηκε  μια υγιή,  ορθολογιστική πραγματική ελληνική οικονομία. ΄Ομως, η σηματοδότηση του τέλους   ξεκίνησε την περίοδο της διακυβέρνησης  της χώρας από τον τότε πρωθυπουργό  Κώστα Καραμανλή. Μέσα σε δυο θητείες, ο «ανιψιός» κατάφερε να διπλασιάσει  το χρέος και να εκτοξεύσει το έλλειμμα πάνω από 15%. Από τότε το χρέος  κατέστη μη βιώσιμο με τα γνωστά σήμερα αποτελέσματα-προβλήματα που βιώνει καθημερινά η πλειοψηφία του ελληνικού λαού,

Τη δεινή αυτή οικονομική  κατάσταση, όπως εξελίχτηκε μετά  το 2009, εκμεταλλεύτηκε  και πάλι ο ρώσικος παράγοντας  υπό την καθοδήγηση τώρα του νέου Τσάρου, Πούτιν.  Το «Ανατολικό ζήτημα» ,όπως το  καθορίσαμε παραπάνω, είναι και σήμερα ολοζώντανο και άλυτο μπροστά μας και  περιορίζεται   πια περισσότερο  στη μόνιμη ανάγκη  για έξοδο  της Ρωσίας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο,  μέσω της μοναδικής  ναυτικής πόρτας της  Ουκρανικής  Σεβαστούπολης (Κριμαία).

Ο αδίστακτος ιμπεριαλιστής της Ρωσίας, το 2014  αποφάσισε  να λύσει δυναμικά  (πάλι προσωρινά βέβαια) το  ζήτημα της εξόδου στη θάλασσα  με τη διχοτόμηση της Ουκρανίας, την ανακήρυξη των ανατολικών περιοχών της σε ανεξάρτητα κράτη και την προσάρτησή τους στη Ρωσία. ΄Ολα έγιναν για την περίφημη αυτή ναυτική  βάση της Σεβαστούπολης, χρόνιας και εξαιρετικής σημασίας για την «αρκούδα του βορά».

΄Ομως, γνώριζε πολύ καλά  ο Πούτιν πως δεν ήταν εύκολο να δεχτεί η Δύση τετελεσμένα και μάλιστα πολεμικά γι αυτό και είχε ξεκινήσει πολύ καιρό πριν το 2014 τα σχέδια για  την αποδόμηση της Ε.Ε. Το μέσο που χρησιμοποίησε τώρα ήταν ο χρηματισμός αχυρανθρώπων του στην ίδια την καρδιά της Ευρώπης. Κυρίως αμελητέων ακροδεξιών ναζιστικών και εθνικιστικών, κομματικών μορφωμάτων, αλλά και άλλων λαϊκίστικων σχηματισμών στη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα.

 Στη χώρα μας, τέτοιοι αχυράνθρωποι του Ρώσου δικτάτορα υπήρξαν  (και κάποιοι παραμένουν εισέτι) ο αρχηγός των Ναζί Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Πάνος Καμμένος («Ναζί χωρίς στολή»), στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά  επιχειρηματίες, φίλοι του Ρώσου δικτάτορα, που δραστηριοποιούνται  στην Ελλάδα, όπως ο Ιβάν  Σαββίδης κ,α.

Μέσα σε λίγα χρόνια, τα εθνικιστικά και  λαϊκίστικα αυτά μορφώματα ,κατάφεραν στην Ελλάδα  με τα ρώσικα ρούβλια να εξασφαλίσουν μια δυναμική προπαγανδιστική παρουσία από «βήματα» της βιομηχανίας παραπληροφόρησης  με αποτέλεσμα οι ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ να πετύχουν να συγκυβερνήσουν με πρωτοφανή, αγαστή συνεργασία για την πολιτική ζωή της χώρας.  Η όλη αντιπολιτευτική  τους ατζέντα στηρίχτηκε αποκλειστικά στο λαϊκισμό, τον εθνικισμό και τον αντιευρωπαϊσμό.

Με την ανάληψη  της εξουσίας,  η κυβέρνηση  Τσίπρα -Καμμένου τάχτηκε αναφανδόν (μοναδική κυβέρνηση) στην Ευρώπη υπέρ του Πούτιν και του  διαμελισμού  της Ουκρανίας. Παράλληλα,  η ίδια κυβέρνηση διαμήνυσε πως υποστηρίζει και προχωράει  ακόμα  και στην αλλαγή  της εθνικής πλεύσης της  χώρας με την πρόσδεσή της στο ρώσικο  άρμα.  Η επαναφορά επίσης του εθνικού της νομίσματος προετοιμάστηκε στη Μόσχα με τη συνεργασία των ρώσικων μυστικών υπηρεσιών και των «δραχμιστών» της κυβέρνησης.

Και όλα αυτά, ως τη στιγμή  που   και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ανακάλυψε στην πορεία το… «ανήκομεν εις την Δύσιν» (όντας Ανατολή) και   πως με τίποτα δε γίνεται να αλλάξει  η Ελλάδα στρατόπεδο. Είναι απαγορευτική επιλογή, κυρίως δια ροπάλου αμερικανικού. ΄Ετσι, όπως ήταν από την αρχή  αναμενόμενο, κι αυτή η κυβέρνηση «προσκύνησε» δυτικά, «ανέκρουσε πρύμναν» και σήμερα ομνύει πλέον όρκους ευρωπαϊκούς.

Κλείνουμε τη γρήγορη αυτή ανάλυση  με την υπενθύμιση της  προοπτικής   πως η Ελλάδα, αν είχε ποτέ  ελπίδα να απαλλαγεί από το σφιχταγκάλιασμα τη Δύσης, αυτό θα μπορούσε να συμβεί, μόνο αν είχαν αφεθεί να ολοκληρώσουν την επανάστασή τους οι ΄Ελληνες κομμουνιστές στον Ανταρτοπόλεμο.  Δεν τους το επέτρεψε, όμως,  ο Στάλιν.

Ο «κακός δαίμονας» της Ελλάδας είναι η παραδοσιακή, ρώσικη πολιτική από την εποχή των Τσάρων μέχρι σήμερα. Ακόμα χειρότερη κι από εκείνη  των υπολοίπων μνηστήρων της  στη Δύση. Και δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ πια.

2, ΛΑΦΑΖΑΝΗ, «ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ. Η ΦΥΛΑΚΑ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ» (ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ) 22/7/2017

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Λαφαζάνης: Το εναλλακτικό σχέδιο προέβλεπε εθνικοποίηση της ΤτΕ, λεφτά από τη Ρωσία και πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM 99,5» και στον δημοσιογράφο Ιάσονα Πιπίνη, υποστήριξε ότι ο ίδιος το 2015 είχε συμφωνήσει με τη Ρωσία η Ελλάδα να λάβει κάποια δισεκατομμύρια ευρώ, ως προκαταβολή για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου που προωθούσε η κυβέρνηση, στην περίπτωση που η χώρα μας έβγαινε από τη ζώνη του ευρώ. Μάλιστα, παραδέχθηκε πως ήταν αυτονόητο ο ΣΥΡΙΖΑ να είχε συζητήσει και με τη Βενεζουέλα το ενδεχόμενο να προμήθευε την χώρα μας με πετρέλαιο.

Ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε πως στην περίπτωση που η χώρα έβγαινε από το ευρώ η Τράπεζα της Ελλάδος θα εθνικοποιείτο, «θα περνούσε στον έλεγχο των Αθηνών» και θα προχωρούσε στην εκτύπωση της νέας δραχμής. Μάλιστα τόνισε πως υπήρχε η δυνατότητα να τυπωθεί η νέα δραχμή στο νομισματοκοπείο και μάλιστα είχε κατατεθεί ειδικό σχέδιο για αυτό.

Θρασύς, αμετροεπής, ανιστόρητος, υπερφίαλος. Και φυσικά εντελώς ανόητος. Ο Λαφαζάνης φυσικά.

Αντί να έχουν όλοι οι δραχμιστές εκείνης της εποχής ή έστω οι ανεγκέφαλες… «κεφαλές» (Λαφαζάνης, Βαρουφάκης, Κωνσταντοπούλου)  προσαχθεί σε δίκη, κοκορεύονται σήμερα πως πράγματι παίζανε τότε  στο γήπεδο του Μιχαλολιάκου! «Ρίχνανε νερό στο μύλο» του, αφού όλοι πια γνωρίζουν πως μια επιστροφή εκείνες τις μέρες στη δραχμή, σήμαινε εμφύλιο, σφαγή, ολοκληρωτική καταστροφή.

Κι ακόμα. Την ίδια εποχή που ο δικτάτορας της Ρωσίας έδινε εντολές στο Λαφαζάνη στη Μόσχα, για να βγάλει τη χώρα από την Ε.Ε, ο  εγκληματίας «Τσάρος» διχοτομούσε την Ουκρανία, για να κλέψει τη ναυτική βάση στην Κριμαία (Σεβαστούπολη) και σκόρπιζε το θάνατο στη χώρα, αφήνοντας πίσω του  10.000 νεκρούς και κατεστραμμένη την  οικονομία της.

Ο Λαφαζάνης, ο πανάθλιος αυτός δημαγωγός, δεν είχε ακούσει τίποτα για τα εγκλήματα  του δικτάτορα στην ταλαίπωρη Ουκρανία και  συναργαζόταν  άνετα μαζί του να σπρώξουν  την Ελλάδα εκτός  Ε.Ε;  Τόση ανηθικότητα; Τέτοιος αριβισμός;  Δε γνώριζε  πως μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, σήμαινε εμφύλιο και  ολοκληρωτική καταστροφή;

΄Ολα τα γνώριζε. Κι όμως.  Δε δίστασε ο  βρώμικος  αυτός δημαγωγός και λαϊκιστής. Κι ας ήταν σίγουρος για το τί θα επακολουθούσε στη χώρα.

  1. «ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ (28/9/2015)

‘Βόμβα» Bild: Στη Μόσχα σχεδιάστηκε η επιστροφή στη δραχμή «Ο Πούτιν έκανε πίσω την τελευταία στιγμή ενώ είχε τάξει βοήθεια στην Ελλάδα

Δε μας λένε  τίποτα καινούριο τα γερμανικά ΜΜΕ και ειδικά η  Bild, που ανακίνησε το θέμα. «Ο κόσμος το΄ χει τούμπανο» εδώ και πολύ καιρό το ζήτημα της εμπλοκής τως Ρώσων στα πολιτικά πράγματα της χώρας και ειδικά της συνεργασίας  του δικτάτορα Πούτιν με την ελληνική κυβέρνηση.  Κι αυτό δεν αφορά μόνο τα σχέδια για επιστροφή στη δραχμή αλλά και  το χρηματισμό των κομμάτων και  στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ, όπως επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει εδώ.

   ΄Οσον αφορά το θέμα «σχέδιο επιστροφής στη δραχμή» εμείς από τις σελίδες του Homo-Naturalis.gr είχαμε ήδη από το Φεβρουάριο του 2015 δημοσιεύσει τις αποκαλύψεις «βόμβα» ανθρώπων μέσα από την Κουμουνδούρου για τις κινήσεις-επισκέψεις στελεχών της κυβέρνησης στο Νομισματοκοπείο Χολαργού, όπου  αναζητούσαν τις παλιές  μήτρες για την εκτύπωση δραχμών. Παράλληλα, οι ίδιοι υψηλόβαθμοι, κυβερνητικοί παράγοντες   είχαν παραγγείλει και σε γνωστή εξειδικευμένη καναδική εταιρία (έχουμε δημοσιεύσει το όνομα) το ειδικό χαρτί εκτύπωσης  των νομισμάτων. ΄Ολες οι αποκαλύψεις έγιναν  «χαρτί και καλαμάρι» στις 19/2/2015.

Από τότε όφειλε η ελληνική δικαιοσύνη να παρέμβη δυναμικά, να  φέρει τα «πάνω κάτω», να διερευνήσει  επισταμένως και λεπτομερώς   τις καταγγελίες μας   και αν προέκυπταν, έστω και απλές ενδείξεις , να προχωρήσει στις διαδικασίες που ορίζει ο νόμος  για τις διώξεις πολιτικών προσώπων. ΄Ετσι, θα  λειτουργούσε  η δικαιοσύνη  σε οποιασδήποτε χώρα ,έστω και με στοιχειώδη σεβασμό στη δημοκρατία.

Στην Ελλάδα, βέβαια, αυτό δεν ισχύει. Η δικαιοσύνη στα ανώτατα κλιμάκια έχει αλωθεί εντελώς. Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, για παράδειγμα, αντί να εκτελεί και να περιορίζεται στα αυστηρά της δικαστικά καθήκοντα, εμπλέκεται σε κομματικά παιχνίδια, μεταμορφώνεται σε συνδικαλίστρια και  «βαμμένη» οπαδό του ΣΥΡΖΑ  και στέλνει  κομματικές επιστολές στα ανώτατα δικαστήρια των ευρωπαϊκών χωρών   ,το περιεχόμενο των οποίων  είναι αντάξιο  των προκλητικών συντεχνιακών καταγγελιών και των απαιτήσεων       των «Φωτόπουλων» και λοιπών  αρπακτικών και εργατοπατέρων.

Λίγα χρόνια νωρίτερα,  το ίδιο ανώτατο δικαστήριο «ανοίγει τον ασκό του Αιόλου» και νομιμοποιεί το ναζιστικό κομματικό μόρφωμα του Μιχαλολιάκου, για να  το οδηγήσει ως στα έδρανα της ελληνικής   Βουλής!  Την ίδια στιγμή, αξιόλογοι δικαστές με μόρφωση και προσόντα, αδρανοποιούνται και παροπλίζονται από το άλλο κομμάτι της  διεφθαρμένης και διαπλεκόμενης δικαιοσύνη, κυρίως στα ανώτατα κλιμάκια, με αποτέλεσμα απερίσπαστοι οι «ημέτεροι» να εκτελούν τις κυβερνητικές εντολές χωρίς έλεγχο και συνέπειες.

Υπήρξαν σωρηδόν καταγγελίες και από μας και από το διεθνή τύπο για χρηματισμό των ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝ.ΕΛ από το δικτάτορα Πούτιν.Ειδική καταγγελία έγινε για τον Πάνο Καμμένο, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη κ.α, που πρωτοστάτησαν στη διαπλοκή με τους Ρώσους.  Ουδείς από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές κινήθηκε να διερευνήσει τις καταγγελίες αυτές. Δε θα συνέβαινε σε καμιά, ούτε  τριτοκοσμική χώρα ,τέτοιος εξευτελισμός  του θεσμού της δικαιοσύνης.

 Στα άδυτα των μυστικών υπηρεσιών του δικτάτορα της Ρωσίας, οι αχυράνθρωποι του Πούτιν  της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝ. ΕΛ σχεδίαζαν την εκτροπή και την αλλοίωση του πολιτεύματος!  Και δε  διέπρατταν με αυτές τις ενέργειες  απλά ποινικά αδικήματα, αλλά προχώρησαν στην ουσία  στο σχεδιασμό  πολιτειακής εκτροπής και εξέθεσαν σε άμεσο κίνδυνο πέρα από τη δημοκρατία και την ειρήνη και την ασφάλεια του ελληνικού λαού. Είναι σίγουρο πως αν είχαν ευοδωθεί τα σχέδια των πραξικοπηματιών ,θα βρισκόμαστε αυτή την ώρα σε εμφύλια σύρραξη. Θα έσφαζε αδερφός τον αδερφό.

Λαφαζάνης και Βαρουφάκης ΣΗΜΕΡΑ κιόλας πρέπει να διωχθούν δικαστικά. Αύριο θα είναι αργά. Ο ανεκδιήγητος και γραφικός Βαρουφάκης  διατείνεται πως γνώριζε το σχέδιο  επιστροφής στη δραχμή με αυτό τον αντισυνταγματικό και πραξικοπηματικό τρόπο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός!

Εμείς δεν το πιστεύουμε. Οφείλει, όμως, ο Αλέξης Τσίπρας να βγει εδώ και τώρα και να μην αρκεστεί μόνο στην καταδίκη του εξωφρενικού αυτού σχεδίου, που εκπονήθηκε στα άντρα του ολοκληρωτικού καθεστώτος της Ρωσίας, καθώς και των πρωταγωνιστών του, αλλά να διακηρύξει ευθαρσώς και εντίμως πως δεν είχε σχέση ούτε  γνώση  του σχεδιασμού  και της εξέλιξης του  πραξικοπήματος. Δεν είναι δυνατόν  να ακούγεται πως ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε δώσει την εντολή  για την προετοιμασία  επιστροφής της χώρας  στη δραχμή και της εμπλοκής των Ρώσων σ΄αυτό το πλάνο  καθώς και  πως όταν τον «πούλησε» ο δικτάτορας Πούτιν,αντελήφθη τον έσχατο κίνδυνο και …»ανέκρουσε πρύμναν».

  1. ΟΙ ΡΩΣΙΚΕΣ «ΑΡΓΥΡΕΣ ΛΟΓΧΕΣ» ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥ ΝΕΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ (6/2/2017)

Στους δρόμους και πάλι οι Ρουμάνοι παρά την απόσυρση του διατάγματος για τη διαφθορά.

Καμιά σχέση με λαϊκό κίνημα δεν έχουν αυτές οι πρόσφατες διαδηλώσεις στο Βουκουρέστι. Αφορμή …θεόσταλτη υπήρξε  για κάποιους το διάταγμα  για  τη διαφθορά από τη νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση  και ο…λαϊκός ξεσηκωμός για την απόσυρσή του. Είχαν και έχουν δεκάδες άλλους ουσιαστικούς λόγους, για να ξεσηκωθούν οι Ρουμάνοι . Και δεν το έκαναν ακόμα. Ελπίζουμε να συμβεί αργότερα.

΄Οσο κι αν η ανάπτυξη σήμερα είναι ραγδαία στη χώρα, που άφησε πια πίσω της  την πάμπτωχη δεκαετία του ΄90, όμως, δεν απέφυγε και τούτη τις παγίδες της Οικονομίας της Αγοράς και τις κομπίνες, που έστησε το παγκόσμιο, ανήθικο τραπεζικό σύστημα και στην αγορά της Ρουμανίας. Και θα εξηγήσουμε  σε ποια φουρτουνιασμένα πελάγη πλέει αυτή την ώρα  η οικονομία σε  μια  χώρα που ο Τσαουσέσκου την άφησε με μηδενικό (0) χρέος. Μοναδικές «περιπτώσεις» μαζί με τη Λιβύη στον κόσμο ολόκληρο!

΄Αναυδος μένει κανείς που γνώριζε το Βουκουρέστι αμέσως μετά την πτώση του καθεστώτος Τσαουσέσκου,  αν το επισκεφτεί σήμερα . Πανάκριβα τζιπ με… φιμέ τζάμια και με πολλά άλογα μηχανής, καινούρια μοντέλα αυτοκινήτων, αγοράς αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, κυκλοφορούν στην κεντρική λεωφόρο Μακγιέρου στη πιάτσα Ρομάνα, την Κάλεα Βικτόριεϊ και τη Στέφαν Τζεμάρε.  Σαράβαλο ή έστω 10αετίας αμάξι, δύσκολα να συναντήσεις σήμερα στο Βουκουρέστι. Στη δεκαετία του ΄90, στα 10 αμάξια, τα 8 ήταν παλιά Ντάτσια της ρουμάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας (σήμερα την πήρε η Ρενό). Ταβέρνες, καφετέριες, μπαρ κατάμεστα, όλες τις ώρες της ημέρας.  Πολυτελή «ΜΟΛ» στο Κοτροτσένι και τη Μπανεάσα, κόβουν την ανάσα από την πολυτέλεια, αφού πουθενά αλλού στην Ευρώπη δεν τα συναντά κανείς. Και τα περίφημα εκείνα γκρίζα «μπλοκ» με τα αναρίθμητα  διαμερίσματα στο καθένα, άβαφα και παρατημένα παλιότερα, ορθώνονται  σαν καινούρια σήμερα με πολύχρωμα βαψίματα και ακριβές επισκευές.

Κι αναρωτιέται ο αδαής περί τα οικονομικά επισκέπτης. Πού διάβολο βρήκαν ξαφνικά τόσα λεφτά οι Ρουμάνοι, όταν λίγα χρόνια πριν, ένα μέσος μισθός 8άωρης, σκληρής δουλειάς ήταν λιγότερος απ 800 λέι (περίπου 200 ευρώ); Καθόλου δύσκολη  η απάντηση.

Η …Περέους,  η ΄Αλφα, η Γιούρομπανκ και οι λοιπές ελληνικές τράπεζες, που κατείχαν μέχρι πρόσφατα  το μεγαλύτερο μερίδιο της τραπεζικής αγοράς στη Ρουμανία, έκαναν… καλά τη δουλειά τους. ΄Όπως και με την Ελλάδα, φόρτωσαν με  εύκολα  στεγαστικά, καταναλωτικά και εορταστικά θαλασσοδάνεια τη χώρα από τη μια ως την άλλη άκρη, έτσι που σήμερα, σπάνια να συναντήσεις Ρουμάνο να μην έχει στην πλάτη του 2 και 3 επαχθή τέτοια δάνεια. Και τα πληρώνει ο Ρουμάνος. «Κάνει το σκατό του παξιμάδι», αλλά τα εξοφλεί. «Κόκινα δάνεια» λίγα έχει (ακόμα) η Ρουμανία.

Να, γιατί λέμε πως είναι περίεργο και εκ του πονηρού, που ξαφνικά κατέβηκε ο κόσμος και μάλιστα  σε λίγες μέρες μέσα στο πεζοδρόμιο, για να αγωνιστεί, για  μη βγει έξω ο αντίστοιχος Ρουμάνος …«Τσοχατζόπουλος»!  Και δεν έκαναν πρωτύτερα και ποτέ το ίδιο και μάλιστα  σε τέτοια συχνότητα για τα εκατοντάδες «φίδια που τον ζώνουν». Και ειδικά να αγωνιστεί για  «σεισάχθεια», που, όπως είπαμε, σήμερα το ασήκωτο  βάρος των δανείων είναι το υπ΄αριθ. 1 οικονομικό-κοινωνικό  πρόβλημα των πολιτών της χώρας.

 Να η αλήθεια. Μια Δεξιά-Ακροδεξιά ρουμάνικη φράξια με «αχυρανθρώπους» του δικτάτορα Πούτιν, κινεί τα νήματα της τάχα μου πρόσφατης λαϊκής εξέγερσης.  Οι «προχτεσινές» εκλογές  στη Ρουμανία, έστειλαν τους σοσιαλιστές στην εξουσία, κάτι που η  σκληρή ρουμανική Δεξιά και ο ίδιος ο επίσης δεξιός πρόεδρος Κλάους Βέρνερ Γιοχάνι  δε συγχωρούν.

Τα ποσά που διέθεσε τόσο στη Ρουμανία, όσο και στη Μολδαβία ο Ρώσος δικτάτορας παραμονές των εθνικών τους εκλογών,  ήταν τεράστια. Πακτωλός από ρούβλια έρευσε και στις δύο χώρες. Στη Μολδαβία κέρδισε το παιχνίδι. Το ρωσόφιλο, εθνικιστικό κόμμα, έγινε κυβέρνηση. ΄Οχι όμως και στη Ρουμανία. Εκεί η Δεξιά-Ακροδεξιά και φίλα προσκείμενη στο δικτάτορα, αφού με δικά του λεφτά διεξήχθη ο προεκλογικός της αγώνας,  απέτυχε παταγωδώς.

 Ο «Τσάρος της Ρωσίας» ετοιμάζεται  να ξεκινήσει επιχειρήσεις στην Υπερδνειστερία και τη Μολδαβία με στόχο να κάνει την περιοχή μα νέα Ουκρανία. Οι πρόσφατες αναζωπυρώσεις των συγκρούσεων στην Αν. Ουκρανία με δεκάδες νεκρούς, δείχνουν πως βρισκόμαστε πολύ κοντά στους νέους σχεδιασμούς  του δικτάτορα.  Η αναγκαστική ανοχή που θα  επιδείξει ο ακροδεξιός, ρατσιστής και τραμπούκος πρόεδρος της Αμερικής, τώρα που είναι ακόμα αρχή, αποτελεί τη μοναδική ευκαιρία του «Τσάρου» να ξεκινήσει τις επιχειρήσεις του, πιθανότατα την ΄Ανοιξη.

Μόνο που η  Ρουμανία δεν είναι Μολδαβία. Αν εξαιρέσει κανείς τα 3 εκατομμύρια Ούγγρους, που ζουν στην Τρανσυλβανία, ο υπόλοιπος πληθυσμός είναι ομοιογενής και συμπαγής. Η εθνική της ιστορία τονίζει μάλιστα με έπαρση και  σε όλους τους τόνους, που η χώρα  είναι η περίφημη  Βλαχία (Βλαχ=λατινόφωνος). Η «Νέα Ρώμη», που οι κάτοικοί της δεν αναμείχθηκαν ποτέ με τους Σλαύους και κράτησαν ολοζώντανη  την παραδοσιακή, λατινική  γλώσσα των ρωμαϊκών λεγεώνων από τις οποίες κατάγονται.

Ο ρουμανικός εθνικισμός «σπάζει κόκαλα». Γι΄ αυτό επισημαίνουμε πως θα είναι η   πρώτη χώρα που θα αρπάξει από το λαιμό τους Ρώσους. Η ιστορική Βεσσαραβία (Μπασαράμπ), η σημερινή Μολδαβία, είναι ρουμανική. Καμιά ιστορική  σχέση με τους Ρώσους. Η κατάληψη της Μολδαβίας και της παράνομα   αποσχισμένης με εθνικιστικό τσαμπουκά Υπερδνειστερίας, θα θεωρηθεί κατάληψη ρουμανικών  εδαφών. ΄Ετσι διδάσκονται όλοι οι  Ρουμάνοι «εξ απαλών ονύχων» στην  παραδοσιακή, σχολική τους Ιστορία. Και δε θα  επιτρέψουν, αντίθετα με τους Ουκρανούς, να χαθεί ούτε σπιθαμή απ΄ αυτά τα εδάφη.

Ο Ρώσος δικτάτορας το γνωρίζει πως εδώ θα τα βρει σκούρα. Δεν υπάρχουν ερείσματα εθνοτικά, όπως στην Αν.Ουκρανία, για να στηριχτεί πάνω τους και να δημιουργήσει τα γνωστά τετελεσμένα. Ο μόνος τρόπος που του απομένει, είναι η γνωστή  μέθοδος  της διάσπασης της εθνικής ενότητας  με τη  δημιουργία  μορφών αντεπανάστασης κατά της νόμιμης εξουσίας, τύπου  «Μεϊντάν» στο Κίεβο. ΄Ηδη το «τιμ» των Ρουμάνων, ακροδεξιών αχυρανθρώπων του ,έχει συγκροτηθεί εδώ και πολύ καιρό . Είναι η γνωστή  σε όλη την Ευρώπη  λαϊκιστική Ακροδεξιά.

Η ίδια μέθοδος του δικτάτορα , όπου εφαρμόστηκε, πέτυχε απόλυτα.  Ουκρανία, Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία ήταν οι χώρες που δοκίμασε  ο Ρώσος δικτάτορας  τέτοιες «μαϊμού»  λαϊκές εξεγέρσεις. Σ΄αυτές  για πρώτη φορά πρόσφατα δοκιμάστηκε η ισχύς και η αποτελεσματικότητα των «αργυρών λογχών» (διάβαζε ρούβλια).

Και όντως αποδείχτηκαν ισχυρές. Ακροδεξιά  στη Γαλλία, Ποντέμος στην Ισπανία, Κίνημα πέντε αστέρων στη Ιταλία, «δραχμιστές» της Ελλάδας  ήταν και είναι τα κομματικά μορφώματα που ανέδειξε η συμβολή του Ρώσου δικτάτορα στην Ευρώπη. Με την οικονομική υποστήριξή του μικρές και ασήμαντες λαϊκιστικές ομάδες, αναγορεύτηκαν σε ρυθμιστές, σε αξιόλογες πολιτικές δυνάμεις στις παραπάνω χώρες.

 Ο «Τσάρος» αναπαράγει τώρα και στη Ρουμανία τις ίδιες συμπεριφορές. Με 100 χιλιάδες κόσμο στους δρόμους της ίδιας…επαναστατικής ακεραιότητας και  συμπεριφοράς ,όπως των Αγανακτισμένων του Συντάγματος, οπαδών εν πολλοίς του ΣΥΡΙΖΙ-ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής, προσπαθεί κι εδώ να πετύχει ό,τι σημαντικό πέτυχε στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αλλά δεν  μπορεί, όμως, να μην έχει υπόψη του  ο δικτάτορας Πούτιν πως η Ρουμανία είναι μια άκρως εθνικιστική  χώρα. Αν χτες κατέβηκαν 100-150.000 στους δρόμους, εν αγνοία του πλήθους πως είναι ενεργούμενα των Ρώσων,  οι τελευταίες πρόσφατες διαδηλώσεις των εθνικιστών  στο Βουκουρέστι με σύνθημα «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΣΑΡΑΜΠΠ» (μήνυμα ισχυρό στους Ρώσους)  ήταν απείρως πιο δυναμικές και αριθμητικά υπέρτερες.

Οπότε, το σίγουρο είναι πως εδώ θα τα  βρει  μπαστούνια  ο «Τσάρος». Η περιοχή πάνω από το Δούναβη, ήταν από παλιά ο τάφος της δύναμης του ιμπεριαλισμού, από την εποχή των Δακών και των Ρωμαίων. Η Ιστορία επαναλαμβάνεται και όχι ως φάρσα που νομίζουν οι αφελείς. Αλλάζουν πρόσωπα, εποχές. Κίνητρα, αποτελέσματα-συνέπειες είναι ακριβώς ίδια

Γράφαμε για τις εθνικιστικές αυτές  κινητοποιήσεις των Ρουμάνων σστις 26 Οκτώβρη 2016.

«Αφήσαμε τη διακυβέρνηση του κόσμου στα χέρια των χειρίστων. Και όχι μόνο σήμερα. Ανέκαθεν  η ανθρωπότητα κυβερνάται ή από ανόητους και ανίκανους  ή από εγκληματικές φυσιογνωμίες.

Αυτή την ώρα, παρανοϊκά άτομα με επιρρέπεια  στο έγκλημα, που ηδύνονται στο αίμα και τον όλεθρο, έχουν αναλάβει τα πόστα της διακυβέρνησης χωρών με πυρηνικό οπλοστάσιο. Οι δικτάτορες της Ρωσίας και της Β. Κορέας   είναι πρώτοι στη λίστα του κακού.

Και δεν απειλούν απλώς. Ο  δικτάτορας Πούτιν  έχει αναλάβει  προ πολλού   εγκληματική  δράση, τόσο στην Ουκρανία, όσο και στη Συρία. Και ήδη προετοιμάζει και άλλες όμοιες άφρονες και αιματηρές  επεμβάσεις στη Βαλτική, αλλά και κοντά στη…γειτονιά μας.

Το περασμένο Σάββατο στο Βουκουρέστι πραγματοποιήθηκε  εντυπωσιακή διαδήλωση  εθνικιστών με αίτημα την επιστροφή της Βεσσαραβίας    (Basarabia στα Ρουμάνικα)  . Ακροδεξιοί, Ναζί, αλλά και ανεγκέφαλοι υπερπατριώτες Ρουμάνοι σε ένα πρωτοφανές εθνικιστικό ξέσπασμα- παραλήρημα ,απαιτούσαν εδώ και τώρα την ένωση της Μολδαβίας με τη μητέρα Ρουμανία.

Στο μεταξύ, μέσα στη Μολδαβία,  εδώ και πολύ καιρό, έχει ξεσπάσει ένας πραγματικός εμφύλιος μεταξύ εκείνων που αυτοπροσδιορίζονται ως Ρώσοι και όσων υποστηρίζουν πως είναι Ρουμάνοι. Η ρώσικη και η ρουμανική γλώσσα που μιλιέται επίσημα από τους κατοίκους, είναι πέρα από «κόκινο πανί» και πιστοποιητικό  ταυτότητας για τις δυο εθνότητες.

Υποκινητής όλης αυτής της αναστάτωσης, που έχει πλέον εξελιχθεί σε   έκρυθμη κατάσταση και στο Βουκουρέστι και στο Κισινάου είναι ασφαλώς ο δικτάτορας της Ρωσίας, ο οποίος είναι πλέον ή σίγουρο πως θα παίξει και στη Μολδαβία το ίδιο αισχρό παιχνίδι που ξεκίνησε και ολοκλήρωσε  στην Αν. Ουκρανία. Η μέθοδός τους είναι γνωστή. Αφού θα προκαλέσει  αιματηρό εμφύλιο στην πάμπτωχη Μολδαβία, θα βάλει τους αυτοαποκαλούμενους Ρώσους εθνικιστές  της μικρής χώρας να ζητήσουν βοήθεια από τη μάνα Ρωσία και ο δρόμος για εισβολή θα έχει ανοίξει.