ΒΟΛΙΒΙΑ. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΖΑΝΙΝΕ ΑΝΙΕΣ. ΧΟΥΝΤΑ “ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΛΗ”

 PULSE ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΑΪ
Νέα δημοσκόπηση: Με 14 μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖA

****

Πήραμε σχεδόν το σύνολο του υλικού της δικής μας δημοσκόπησης, που είχαμε εξαγγείλει εδώ και καιρό.   Ελπίζουμε να επεξεργαστούμε και  κάποια  υπόλοιπα  στοιχεία   που έρχονται και   ως την Κυριακή   να  ανεβάσουμε τα αποτελέσματα.

Εκ των προτέρων, πάντως,  λέμε από όσα διαπιστώσαμε ως τώρα πως δε θα είναι τόσο η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα, που θα εκπλήξει, όσο   η απάτη που διαπράττουν οι δημοσκοπικές εταιρίες κατ΄εντολή φυσικά εκείνων που τις πληρώνουν, για να τους παραδίδουν συγκεκριμένα  αποτελέσματα.

Μιλάμε ,πέρα από την πολιτική απάτη και για καραμπινάτα ποινικά  αδικήματα. Κανονικά η υπόθεση των δημοσκοπήσεων είναι μια μαύρη ιστορία στον τόπο μας και θα έπρεπε να έχει απασχολήσει  εδώ και χρόνια τη δικαιοσύνη, αλλά και τα κόμματα.  ΄Ομως, τα περισσότερα (ειδικά τα μεγάλα) ,επειδή ακριβώς έχουν χ@σμένη τη φωλιά τους,  δεν τολμούν να καταγγείλουν τις εταιρίες. Τους έχουν ανά πάσα στιγμή στο χέρι.

Οπότε,συνεχίζουν να εξαπατούν το κόσμο και  φυσικά να εισπράττουν σεβαστά ποσά απ΄τους πελάτες τους, ανάλογα με το πόσο “πέτσινα” πρέπει να είναι τα αποτελέσματα που θα υπογράψουν και θα παρουσιάσουν..Πραγματικό σκάνδαλο,ανάμεσα στα τόσα που έχουν ζώσει τη χώρα. Και με ποιο να πρωτοασχoληθεί κανείς;

________________________________________-

  1. ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

    Αναβρασμός στα πανεπιστήμια: Ξύλο και φωνές στις συνελεύσεις, τραυματισμοί φοιτητών

Αναβρασμός στα πανεπιστήμια

Σε αναταραχή βρίσκονται τα πανεπιστήμια της χώρας, λόγω των επεισοδιακών συνελεύσεων που πραγματοποιούνται για το ζήτημα των καταλήψεων.

***

“΄Εσπειραν ανέμους,  θερίζουν θύελλες”. Νομοτέλεια. Κι ακόμα δεν είδαν τίποτα.

2. Επαναστατική Αυτοάμυνα»: Δημόσια τοποθέτηση του 46χρονου καταζητούμενου

Με ένα πολυσέλιδο κείμενο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο καταζητούμενος για συμμετοχή στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα» υπογραμμίζει πως η Οργάνωση «έχει πάψει να υφίσταται ως πολιτικό σώμα, οργανωτική διεργασία και πρακτική δραστηριότητα ήδη από το 2017» ενώ ισχυρίζεται πως οι δύο συλληφθέντες δεν είχαν σχέση με «με προηγούμενες ή μελλούμενες παράνομες πολιτικές δραστηριότητες».

Στο κείμενο που ανάρτησε, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, επικρίνει «τα καθεστωτικά μέσα προπαγάνδας, που αναλαμβάνουν να σπείρουν τα σενάρια των διωκτικών μηχανισμών» εμφανίζοντας «τους δυο συλληφθέντες κι εμένα μαζί ως μέλη της ένοπλης οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα, που ετοιμάζαμε, σύμφωνα με τις εικασίες της «αντι»-τρομοκρατικής νέες επιθέσεις».

…Στην ανάρτησή του μεταξύ άλλων μιλά για «καταφανώς αστήριχτη απόπειρα του κράτους να παρουσιάσει τους συλληφθέντες μαζί μ’ εμένα ως ένοπλη πολιτική οργάνωση» λέγοντας πως «αποτελεί έκφραση ιστορικού ρεβανσισμού» και «παρότι η Επαναστατική Αυτοάμυνα δεν έχει δώσει σημεία ύπαρξης για μια σημαντική περίοδο».

***

Τέλος το σόου Χρυσοχοϊδη.  “΄Ωδινεν όρος και έτεκε μυν”! Και όταν  σβήνουν τα φώτα στη σκηνή, σβήνει μαζί και ο μύθος.

Αυτός ο λαός! Το λέει πάλι σοφά. “Κάθε θάμα τρεις ημέρες. Το μεγάλο τέσσερις”! Το δικό τους με το ζέρτζελο της σύλληψης των …φοβερών και αιμοβόρων  τρομοκρατών, που  τελικά τους βγήκαν συνηθισμένοι ληστές     ,  δεν κράτησε ούτε μία!

3. α. Σε ΑΤΜ και παντοπωλείο οι τελευταίες ληστείες με εισβολή οχήματος

Σε ΑΤΜ και παντοπωλείο οι τελευταίες ληστείες με εισβολή οχήματος

β. Νέα ληστεία με εισβολή αυτοκινήτου σε κατάστημα στη Μεσογείων

Νέα ληστεία με εισβολή αυτοκινήτου σε κατάστημα στη Μεσογείων

Οι ληστείες αυτές και άλλα περίπου 35  διάφορα περιστατικά  εγκληματικότητας τα τελευταία 24ωρα στην Αθήνα και Πειραιά…επιβεβαιώνουν επακριβώς, όσα λίγες ημέρες πριν  έλεγε ο Χρυσοχοϊης και…διαψεύδουν τις δικές μας αναφορές στο ίδιο θέμα.

Υπουργός Προστασίας του Πολίτης:   “Το σύνθημά μας είναι:  Κανονικότητα,  Νόμος και τάξη”.

Εμείς. 11/11/2019: “Στο μεταξύ,  η εγκληματικότητα στην Ελλάδα  χτυπάει κόκινο καθημερινά. Σεις, όμως,  το χαβά  σας.  Οι εντυπώσεις στην τηλεόραση μετράνε.  Για την καθημερινή παραβατικότητα  που βράζει, τα Μέσα της Δεξιάς Παραπληροφόρησης τσιμουδιά”.

Μπορείς να κοροϊδεύεις μια φορά όλους. ΄Ολες τς φορές όλους, αποκλείεται, κύριε Χρυσοχοϊδη μας.

 

4. Το «καρφί» του Τσίπρα για ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το 2020

Χτες ο  Ευάγγελος Αντώναρος,σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. Θα είναι εγωιστικό να πούμε πως  και οι δύο  μάλλον ενημερώνονται κι από το  Homo-Naturalis.gr;(΄Ετσι κι αλλιώς, πολλά θέματά μας τα κοινοποιούμε  στα περισσότερα  κομματικά γραφεία).   Λογικό θα το χαρακτηρίζαμε.

Το τονίζουμε  από την πρώτη στιγμή πως ο Κούλης δε θα μακροημερεύσει κυβερνητικά. Και εξηγήσαμε  τους λόγους .Με επιχειρήματα. ΄Οχι  ως ευσεβείς πόθους των Καραμανλικών και των Συριζαίων.

 

5.Δίκη Αρτέμη Σώρρα: “Θεωρούσαν ότι είναι γιος του… Απόλλωνα “.

***

Αν ήταν σώνει και καλά γιος Ολύμπιου   θεού, μπορεί να ήταν   του ΄Ηφαιστου …εκ μοιχείας.  Ο Απόλλωνας, θεός  του φωτός και του κάλλους, αποκλείεται να έκανε  παιδί  σαν το Σώρρα. Στο μυαλό πρώτα.

 

6. Νέα επεισόδια στη Βολιβία

Νέα επεισόδια στη Βολιβία - Εκλογές χωρίς Μοράλες εξετάζει το κόμμα του

Με τα φέρετρα των πέντε νεκρών από τα επεισόδια της Τρίτης στην κεφαλή της πορείας, χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές βγήκαν την Πέμπτη στους δρόμους της Λα Πας, με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να τους διαλύσει.

Δικαιοσύνη! Δικαιοσύνη!» φώναζαν οι διαδηλωτές, κατηγορώντας τις αρχές ότι είχαν ανοίξει πυρ δύο ημέρες νωρίτερα εναντίον ανθρώπων που είχαν αποκλείσει το διυλιστήριο της Σενκάτα, μερικά χιλιόμετρα από τη Λα Πας. Ωστόσο, η μεταβατική κυβέρνηση αποποιείται οποιαδήποτε ευθύνη.

«Μας έκαναν κόσκινο από τις σφαίρες», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρουφίνο Κόπα, αγρότης, 42 ετών, που συμμετείχε στη διαδήλωση εναντίον της αυτοανακηρυχθείσας μεταβατικής προέδρου Τζανίνε Άνιες.

«Απαιτούμε δικαιοσύνη, δεν θέλουμε αυτή η κυρία να είναι πρόεδρος», είπε μια αυτόχθων με το μικρό παιδί της, οκτώ μηνών, στην πλάτη, ζητώντας να μην κατονομαστεί διότι φοβάται ότι θα υποστεί αντίποινα.

Ο συνολικός απολογισμός της μετεκλογικής κρίσης έφθασε έτσι τους 32 νεκρούς, οι 29 εκ των οποίων έχασαν τη ζωή τους μετά την παραίτηση του Μοράλες, κατ’ απαίτηση του στρατού. Έκτοτε, υποστηρικτές του διαδηλώνουν καθημερινά στους δρόμους της Λα Πας και πόλεων της επαρχίας.

Ο Μοράλες καταγγέλλει ότι ανατράπηκε με πραξικόπημα της ρατσιστικής δεξιάς και έχει αφήσει να εννοηθεί ότι ενδέχεται να επιστρέψει σύντομα στη Βολιβία.Η Άνιες, πρώην γερουσιάστρια της δεξιάς, 52 ετών, έχει τη δυνατότητα να προκηρύξει εκλογές με προεδρικό διάταγμα, εάν τα συντηρητικά κόμματα δεν καταφέρουν να συνεννοηθούν με την πλειοψηφία.

***

Η ακροδεξιά Τζανίνε Άνιες με την επικουρία του στρατού, όχι μόνο επιβάλει   δια πυρός  και σιδήρου το “νόμο και την τάξη” στη χώρα,  αλλά προγραμματίζει  και… ελεύθερες-δημοκρατικές εκλογές! (Μας έπεισε).

Μια δεύτερη Βενεζουέλα κατάντησαν και τη Βολιβία οι Δεξιοί. Και στις δυο χώρες  με τις ευλογίες  των Αμερικανών.

7. Φυσάω καρφί τον καπνό στα μάτια σου…

edsyn
Πέτρος Μανταίος.

«Φυσάω καρφί τον καπνό στα ξέθωρα απ’ τα γεράματα μάτια σου και σε ρωτάω κοιτώντας τη φίλη μου “σου γουστάρει η γκόμενα;”» (Κατερίνα Γώγου, «Η καταγωγή της οικογένειας». Από τη συλλογή «Τρία κλικ αριστερά»). Το γνώρισα αυτό το τραγικό παιδί. Γύρω στο ’80. Ημασταν μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκη τραβεστί. Μηνυτής, αστυνομικός, επί ξυλοδαρμώ, στη Συγγρού. Δηλαδή, στην πιάτσα των τραβεστί, στη Συγγρού, αστυνομικός εδάρη από εκδιδόμενη. Διά το… αληθές, ο μηνυτής δεν ενεφανίσθη και ο κατηγορούμενος (δικαζόταν με το αντρικό του όνομα) αθωώθηκε. Η αλήθεια; Ο κατηγορούμενος είχε δαρεί. Γνωστή ιστορία: Μηνύεις για να μη μηνυθείς! Μάρτυρες υπεράσπισης: Η Κατερίνα, ο Κώστας Ταχτσής, ο Αντώνης Ταβάνης και ο επιγραφόμενος· μόνος πλέον επιζών εκ των τεσσάρων.

****

Κατερίνα Γώγου! Μια ψυχούλα…παραστρατημένη.  Το πλήρωσε ακριβά.  Κι αργότερα η Μυρτώ η κόρη της. ΄Εζησε από παιδί  τα τραγικά αδιέξοδα της ζωής της μάνας της και το επίσης …προδιαγεγραμμένο     τέλος της.  Σίγουρα επηρεάστηκε  αρνητικά.  Κι έφυγε κι εκείνη νωρίς.

Να προσθέσω και τη δική μου μαρτυρία  πλάι σε αυτήν παραπάνω για την  “καταραμένη” ποιήτρια.

Γράφαμε (1/6/2017)

. Κατερίνα Γώγου: Η ασυμβίβαστη ποιήτρια που αυτοκτόνησε στα 53 της γεννήθηκε σαν σήμερα

Κατερίνα Γώγου: Η ασυμβίβαστη ποιήτρια που αυτοκτόνησε στα 53 της γεννήθηκε σαν σήμερα

“Η Κατερίνα Γώγου γεννήθηκε μια ζεστή μέρα σαν σήμερα το 1940.  Ξεκίνησε από μικρή την καριέρα στην ηθοποιΐα, ενσαρκώνοντας πολλούς «αφελείς» ρόλους, αλλά αργότερα στράφηκε στην ποίηση.

Στα 5 της ξεκίνησε να παίζει σε διάφορες παιδικές παραστάσεις και πολλοί την χαρακτήρισαν ως παιδί-θαύμα.

Ως παιδάκι έζησε την Κατοχή και τον Εμφύλιο. Τα εφηβικά της χρόνια στιγματίστηκαν από έναν αυστηρό πατέρα, που ωστόσο υποστήριξε το όνειρό της και τη βοήθησε να σπουδάσει στη σχολή του Τάκη Μουζενίδη, η οποία εθεωρείτο μια από τις καλύτερες της εποχής.

H πολιτικοποιημένη στάση της, η περιθωριακή συνείδησή της και οι κοινωνικές ανησυχίες χαρακτηρίζουν τις ποιητικές της συλλογές”.

Η Κατερίνα Γώγου και η κόρη της Μυρτώ είχαν μια τραγική κατάληξη. Το ιδεολογικό τους αδιέξοδο, η αδυναμία να διαχειριστούν, να  αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα, τις πήραν από κάτω. Τα ναρκωτικά ήταν  η συνέπεια.

 

Και  στις 19/9/2015 με αφορμή τότε το θάνατο της Μυρτούλας:

 ΓΙΑΤΙ  ΚΑΙ ΣΥ, ΒΡΕ ΜΥΡΤΟΥΛΑ;
 Νεκρή βρέθηκε η Μυρτώ Τάσιου, κόρη της Κατερίνας Γώγου Η Μυρτώ Τάσιου είχε έρθει ταξίδι στην Αθήνα

Κατερίνα Γώγου – Ιδιώνυμο 1980 (Αποσπάσματα)

“πως τσούκου τσούκου

αργά μεθοδικά μας αλλοιώνουνε

να καθορίζουμε τη στάση μας στη ζωή

από το στυλ της καρέκλας.”

Νεκρή βρέθηκε η κόρη της Κατερίνας Γώγου, Μυρτώ Τάσιου

Πάει και η Μυρτούλα! Πώς έφυγε τόσο νωρίς; Γιατί βιάστηκε να ταξιδέψει  γρήγορα, όπως η μάνα της; Τί τραγικές φιγούρες και οι  δυο αυτές  γυναίκες!
Γνώρισα την Κατερίνα Γώγου στα τέλη   της δεκαετίας του  ΄70 στα Εξάρχεια. Από τότε γίναμε καλοί  φίλοι και για  καιρό  μετά μείναμε έτσι.
Μια χρονιά, θαρρώ το 1980 ή ΄81 , την κάλεσα σε μια εκδήλωση σε  ένα Λύκειο του Περιστερίου, που ήμουνα διορισμένος.  Κάναμε μια φιλολογικο-πολιτική βραδιά στο κινηματογράφο  «ΕΛΕΝΑ» και η Κατερίνα έδωσε πραγματικό «ρεσιτάλ» , όχι τόσο  με τον πολιτικό, όσο με τον  ποιητικό της λόγο. Θυμάμαι τα κορίτσια («Θηλέων» ήταν ακόμα εκείνο το Λύκειο), να έχουν πέσει πάνω της, να τη ρωτάνε,να την καλούν για καφέ στο «Μαθητικό Στέκι» ,που είχαμε φτιάξει στο Μπουρνάζι.  ΄Ενα πανηγύρι ήταν εκείνη η εκδήλωση. (Θα το θυμούνται όσα «κορίτσια» διαβάζουν αυτές τις γραμμές σήμερα).
Στη Μυρτούλα, εφηβάκι τότε, της έκανα μάθημα στο σπίτι. Μένανε κάπου στη Φυλής. Η Κατερίνα, η μάνα της και η Μυρτώ. Φτώχεια και των γονέων. Ούτε τα τσιγάρα τα δικά της και της μάνας της  δεν είχε η Κατερίνα να αγοράσει (και κάπνιζαν και οι δυο σα φουγάρα). Δεν τα πήγαινε καλά στο σχολείο η Μυρτώ και η  η Γώγου με παρακάλεσε να την παρακολουθώ στα μαθήματά της. Κάθε μέρα ,εκτός Σαββατοκύριακου,  πήγαινα καμια ώρα τα απογεύματα και  πάλευα να τη στρώσω. Μάταια. Μόνο να ζωγραφίζει ήθελε. Ατίθασο, δύσκολο παιδί,δεν μπορούσες να την κουμαντάρεις με τίποτα.
Μετά ήρθε το μεγάλο κακό. Την πήραν από κάτω  τη Γώγου   οι «ουσίες». ΄Επινε ό,τι έβρισκε.΄Ολες τις ώρες ήταν φτιαγμένη. Δεν μπορούσες πια να επικοινωνήσεις μαζί της με τίποτα. Προσπαθούσα να κρατήσω μακριά απ΄αυτούς τους «δαιμόνους» τη Μυρτώ. Με το άγριο με το καλό. Της έφερνα παράδειγμα τη μάνα της και τον απόλυτο εξευτελισμό που βίωνε στο κέντρο της Αθήνας, τις ατέλειωτες ώρες που  ζήταγε με μανία να βρει «πράμα».Τί κατάντημα ανθρώπου!
Μετά έφυγα για έξω.  Τις έχασα και τις δύο. Μάνα και κόρη. ΄Εμαθα για την αυτοκτονία της Κατερίνας  από τις εφημερίδες. Και τώρα το ίδιο για τη Μυρτώ. Μια άφατη  θλίψη με έπιασε σήμερα με την είδηση του θανάτου της Μυρτούλας.
Αλλά γιατί;  ΄Ηταν «καθαρή» η Μυρτώ,δεν έπαιρνε τέτοια πια. Περνούσε καλά στην Ιταλία, είδα στη συνέντευξή της.Τί συνέβη;
΄Οπως και να έχει, «καλό ταξίδι»και σε σένα «μικρούλα» μου.  Εκεί στη γειτονιά των αγγέλων θα είσαστε  κοι οι δυο, μάνα και κόρη, πιο ήσυχες και αγκαλιασμένες για πάντα. Αγαπούσε τόσο πολύ η μια την άλλη,
Α,  δώστε και μια μεγάλη αγκαλιά και  στο Γιαννάκο μου . ΄Εφυγε κι αυτός τόσο νωρίς.  Σας αγαπούσε κι εκείνος. Τον πρόσεχε παιδάκι  η Μυρτώ, στις βόλτες μας τότε στο πεδίο του ΄Αρεως.
Στο καλό, Μυρτούλα! Στο καλό παιδιά!