ΓΕΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΓΔΑ ΦΥΣΣΑ.

Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ

   ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ   ΤΟΥ ,  Ο   ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΣ.

*****

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΜΙΑ  ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΦΙΑ-ΑΛΗΤΕΙΑ !

__________________________________

Δεν πήγε η Μάγδα Φύσσα στο Προεδρικό Μέγαρο

ΜΑΓΔΑ ΦΥΣΣΑ

Στο Προεδρικό Μέγαρο στη γιορτή για την 47η επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας οι Γεωργιάδης, Βορίδης, Πλεύρης και Μπογδάνος.

Η Μάγδα Φύσσα αρνήθηκε να παρευρεθεί.

 

“Αρνήθηκε την προσπάθεια εξίσωσης (δεξιά – αριστερή τρομοκρατία). Κάλεσαν δύο χαροκαμένες μανάδες (μάνα Φύσσα & μάνα Αξαρλιάν) για να τους βγει η εξίσωση, περιφέροντας τες σαν την αρκούδα στο παζάρι”.

 

Μπογδάνος – Πρετεντέρης
***

Μπράβο, Μάγδα Φύσσα. Συνεχίζεις να δίνεις  μαθήματα  ήθους, συνέπειας και αγωνιστικότητας. Υποκλινόμαστε!

____________________________________

                                           ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1. Πολιτικοί, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι και πολλές άλλες προσωπικότητες -Ολες οι κυρίες που βρέθηκαν στη δεξίωση στο Προεδρικό

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

 

Ιδιαίτερα κομψή η κυρία Γεννηματά με μαύρο φόρεμα αρχαιοελληνικού στιλ. Εδώ με τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα

Η επικεφαλής της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου, με μαύρο φόρεμα

Η Σοφία Μπεκατώρου (δεξιά) με την Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους

“Ξεχώρισαν οι γυναικείες προσωπικότητες από όλο το φάσμα της κοινωνίας στη χθεσινή δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την 47η επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Η φιλοσοφία της φετινής εκδήλωσης για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ήταν «Η δημοκρατία μας χωράει όλους», γι’ αυτό και στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου προσκλήθηκαν εκτός φυσικά των πολιτικών αρχηγών, των εκπροσώπων της πολιτικής ζωής και των αντιστασιακών, περίπου 130 άτομα, αλλά και συμβολικές προσωπικότητες από όλο το φάσμα της Κοινωνίας των Πολιτών. Επιστήμονες που αναπτύσσουν πρωτοπόρες τεχνολογίες στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Υγείας, της Γενετικής. Επαγγελματίες από τον παραγωγικό τομέα της οικονομίας που διακρίνονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως οινοποιοί, βιοτέχνες και αγρότες. Καθηγητές σχολείων από την ενδοχώρα και τα ακριτικά μας νησιά, οι οποίοι δοκιμάστηκαν με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, καθώς και μαθητές που διέπρεψαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Αθλητές, αλλά και πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι έχουν καταφέρει να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία.

ο «παρών» έδωσαν επίσης, η μητέρα του Θάνου Αξαρλιάν που δολοφονήθηκε από τη «17 Νοέμβρη», Σταυρούλα Αξαρλιάν, ο Γιώργος Μομφερράτος, γιος του επίσης δολοφονηθέντος εκδότη από τη «17Ν», Νίκου Μομφεράτου.

Λαμπερές παρουσίες στην εκδήλωση για την επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας
Οικοδέσποινα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου η οποία στην ομιλία της έστειλε πολλαπλά μηνύματα και απάντησε και στις τουρκικές προκλήσεις των τελευταίων ημερών με τις εξαγγελίες Ερντογάν για την κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Καλεσμένη της ΠτΔ και η Σοφία Μπεκατώρου, η γυναίκα που με την εξομολόγησή της για το βιασμό που υπέστη έγινε ουσιαστικά η κινητήριος δύναμη για το ελληνικό #metoo. Ηταν η δική της εξομολόγηση που έκανε την αρχή και έδωσε σε πολλές άλλες γυναίκες το κουράγιο να αποκαλύψουν τις δικές τους ιστορίες κακοποίησης και να καταγγείλουν τους θύτες.

Η μητέρα του δολοφονηθέντος Θάνου Αξαρλιάν, Σταυρούλα με τον Γιώργο Μομφερράτο, γιο του επίσης δολοφονηθέντος εκδότη από τη «17Ν», Νίκου Μομφεράτου ήταν επίσης καλεσμένοι της ΠτΔ.

Ανάμεσα στους καλεσμένους και ηθοποιοί, όπως η Κάτια Δανδουλάκη, αλλά και η Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους που πρωταγωνίστησε στο κίνημα #metoo στο θέατρο. Εκεί και η Σμαράγδα Καρύδη”.

iefimerida.gr

***

Παρέλαση φαιδρότητας και κρετινισμού.  Μια απίστευτη ,εκτός των άλλων , ενδυματολογική γελοιότητα.

Πως το λέει ο λαός;  “Πάρ΄τον ένα και χτύπα τον άλλο”!

“Η δημοκρατία μας χωράει όλους”,  ήταν λέει το φετινό σύνθημα της  Σακελλαροπούλου. Σας χωράει θα λετε. Εμείς  δε θα πάρουμε. Και  ας είμαστε παραπάνω από τους μισούς ΄Ελληνες.

Ούτε θέλουμε να χωρέσουμε  στα λαγούμια  της  Δημοκρατία  σας, ούτε, τέτοιοι αρουραίοι  που είστε , θέλουμε να σας βλέπουμε.  Ούτε καν  ζωγραφιστούς.

Σημειώστε το. Θα μας βρείτε σύντομα μπροστά σας. Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.

 

 

“Με τη φετινή τελετή για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας αναδείχτηκαν οι δυσκολίες της συνύπαρξης στην κορυφή των πολιτειακών θεσμών προσώπων με αποκλίνουσες απόψεις για τη Δημοκρατία, τους θεσμούς και το κοινωνικό κράτος.

Οταν πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για το αξίωμα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας είχε κατά νου τρεις διαφορετικούς στόχους. Πρώτα να αποφύγει μια νέα θητεία του «καραμανλικού» Προκόπη Παυλόπουλου (τον οποίο εξάλλου ο ίδιος δεν είχε ψηφίσει, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των βουλευτών του κόμματός του), να επέμβει στους εσωτερικούς συσχετισμούς του ΣτΕ, απομακρύνοντας τη μη δεξιά και μη συντηρητική πρόεδρό του, αλλά και να μπερδέψει την αξιωματική αντιπολίτευση που είχε εξαρχής δεχτεί μια ανανέωση της θητείας Παυλόπουλου.

Από τους τρεις στόχους επιτεύχθηκαν οι δύο πρώτοι. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν πάτησε την πεπονόφλουδα και κράτησε θέση αρχών, ψηφίζοντας την ανώτατη δικαστικό, την οποία εξάλλου η κυβέρνησή του είχε προκρίνει για πρόεδρο του ΣτΕ, αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία της σε ζητήματα δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Ομως από την περίοδο της προεδρικής εκλογής έχει αλλάξει σημαντικά το πολιτικό τοπίο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πολιτεύεται κάτω από τους όρους που της επιβάλλει η ακροδεξιά πτέρυγά της που έχει αναδειχτεί σε δεξαμενή σκέψης της επίσημης Δεξιάς.

Σε αυτές τις συνθήκες, το πλαίσιο στο οποίο καλείται να λειτουργεί η Προεδρία της Δημοκρατίας είναι ασφυκτικό. Κάθε απόκλιση από τις προδιαγραφές Γεωργιάδη-Βορίδη-Μπογδάνου επισύρει την οργή του φανατισμένου διαδικτύου και των μέσων ενημέρωσης της λίστας Πέτσα.

Το σημαντικότερο είναι ότι πίσω από το ζήτημα αυτό κρύβονται μια βαθύτερη μετάλλαξη της ελληνικής κοινωνίας που αναδεικνύεται καθημερινά, καθώς και μια υπόγεια αντίθεση που ξεπερνά τον κομματικό ανταγωνισμό, θέτοντας για ακόμη μία φορά το δίλημμα ανάμεσα σε ένα κράτος σύγχρονο, με κοινωνική δικαιοσύνη, ανεκτικότητα και ανθρωπιά και από την άλλη μεριά ένα μισαλλόδοξο όχημα στα χέρια ακροδεξιών, εθνικιστών και εμβολιομάχων”.

β. Ο Νίκος Δένδιας δεν προσυπέγραψε το Προεδρικό Διάταγμα για τις παρασημοφορήσεις -Δεν υπέβαλε πρόταση

Η απονομή τιμητικών διακρίσεων ανήκει στις αρμοδιότητες της Προέδρου της Δημοκρατίας και προτάσεις για την επιλογή προσώπων στα οποία μπορούν να απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις υποβάλλει το Συμβούλιο Ταγμάτων Αριστείας και εκδίδεται Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο προσυπογράφεται από τον υπουργό Εξωτερικών και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

iefimerida.gr

***

“…ψηφίζοντας την ανώτατη δικαστικό, την οποία εξάλλου η κυβέρνησή του είχε προκρίνει για πρόεδρο του ΣτΕ, αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία της σε ζητήματα δικαιωμάτων του ανθρώπου”!

***

Τί κι αν το διέψευσε ο Δένδιας  πως δεν έχει καμιά σχέση με τον αποκλεισμό του διασώστη  Ιάσονα .  (Διασταυρωμένο απολύτως κι από μας). Η Σακελλαροπούλου εκτελούσε εντολές   “από ψηλά”.

Οι  φυλλάδες του διπολισμού  της “Αριστεράς”, πατώντας όπως πάντα σε δυο βάρκες, εδώ και καιρό, (όπως με τον εμβολιασμό και όχι μόνο),  πασκίζουν  “με νύχια και δόντια” να ξεπλύνουν  τα βαριά και ουκ ολίγα  αμαρτήματα της  Κατερίνας Σακελλαροπούλου.  Την “κολυμπήθρα του Σιλωάμ”, όπως πάντα, έστησαν και ανανεώνουν κάθε τόσο το  “λάλον και ιαματικόν  ύδωρ” της, η  φυλλάδα  Συντακτών κα το Ντοκουμέντο.

Χαρακτηρίζουν οι άθλιοι και κατάπτυστοι κοντυλοφόροι ΜΗ ΔΕΞΙΑ την Σακελλαροπούλου!  Και  προχωρούν και σε  ανυπόστατες, ως σκόπιμες,  εκτιμήσεις  για του λόγους  που η “φαμίλια” διάλεξε τη διαπλεκόμενη  π. πρόεδρο του ΣτΕ για τον υψηλό θώκο.

Πρόκειται, άραγε,  για την ίδια ασθένεια του “διπολισμού” από την οποία πάσχει και η πρόεδρος της Δημοκρατίας; Κι αυτή σε δυο βάρκες πατάει.  ΄Η συμβαίνει κάτι άλλο;

Γιατί  αν δεν είναι Δεξιά και μάλιστα Ακροδεξιά η κυρία,  με ποια ιδεοληπτική  ιδιότητα “πάτησε  προσοχή”  μπροστά στο τείχος του αίσχους;΄Η με ποιο σκεπτικό κάλεσε στη χτεσινή δεξίωση όλο εκείνον  τον ακροδεξιο-ναζιστικό συρφετό  της παρέας του Μητσοτάκη;

Εν τάξει. Επαγγελματίες είναι οι άνθρωποι, δε λέμε.  Ζουν από το ψεύδος.  Δουλειά τους να το καλλιεργούν για να αποδίδει.

Οπότε, όντως, δεν μπορούν να τα βάζουν με όλους. Η Σακελλαροπούλου έχει τους δικούς της φαν.  Κυρίως του  νεοφασιστικού,  ρατσιστικού ελληνικού METOO.  Να μην ψαρέψουν κι εδώ πελάτες τα μαγαζάκια;

΄Ο,τι βγάλουν. Και οι πενταροδεκάρες, καλές είναι. ΄Αλλωστε,  δεν είπε ποτέ ο Βαξεβάνης και ο Παππάς  πως έχουνε την ίδια γεμάτη τσέπη με το Ράπτη.  Ανταγωνιστές είναι οι άνθρωπο. Αλλά  στο ίδιο συνάφι.   ΄Εμποροι.

Δε  μοιράζονται δα και τα κέρδη.  Κάθε μαγαζί,  κάθε επιχείρηση,   έχει τη δικιά του, μικρή ή μεγάλη ,  πούγκα. Εμπόριο είναι αυτό.

Πεζεβέγκηδες οι πανάθλιο! . Και το χειρότερο  “παίζουν” από Αριστερά. Ακόμα πιο ανήθικοι από τους άλλους ανήθικους.

 

 

3. Φαίδων Βόβολης, ο γιατρός που οργανώνει τις διαδηλώσεις αντιεμβολιαστών -Έκανε πολιτικό κίνημα

“Ένας γιατρός καρδιολόγος, αντιεμβολιαστής, επικεφαλής του Κινήματος «Ελεύθεροι Ξανά», ο Φαίδων Βόβολης, είναι ο άνθρωπος που διοργάνωσε την πρόσφατη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, κατά των εμβολίων του κορωνοϊού, και όλα δείχνουν ότι έχει πολιτικές φιλοδοξίες.

Ο καρδιολόγος, με δική του κλινική στην Κηφισιά, μέσω των αναρτήσεών του στο Facebook κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να εμβολιάσει όλο τον κόσμο, υποχρεωτικά, και διοργάνωσε τη διαδήλωση των αντιεμβολιαστών στο Σύνταγμα, κατά την οποία, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, οι συμμετέχοντες δεν τηρούσαν αποστάσεις και οι μάσκες ήταν ελάχιστες σε σχέση με το πλήθος που βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας, κρατώντας ελληνικές σημαίες, λάβαρα και εικόνες της Παναγίας.

Οι συγκεντρωμένοι, μάλιστα, προέβησαν σε ρίψη μάρμαρων, πετρών, φωτοβολίδων και εκρηκτικών μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν έμπροσθεν του Μνημείου Αγνώστου Στρατιώτη. Έγιναν 25 προσαγωγές και 4 συλλήψεις.

Η συγκέντρωση οργανώθηκε μέσα από τη σελίδα του εν λόγω καρδιολόγου, στο Facebook, με τίτλο «Ο Φαίδων καλεί τους Έλληνες».

Ο Φαίδων Βόβολης, σε τοποθετήσεις του στα social media, υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι αποκλείεται από τα Μέσα Ενημέρωσης, λόγω πολιτικών παρεμβάσεων, ενώ τον τελευταίο καιρό τα έχει βάλει και με την Ιερά Σύνοδο, κατηγορώντας την για υποταγή στην κυβέρνηση, με φόντο τη διαχείριση της πανδημίας.

«Χριστόδουλε, αυτοί σε διαδέχθηκαν. Φασισμός προς κληρικούς και ΥΠΟΤΑΓΗ στην κυβέρνηση απο την Ιερά Σύνοδο», έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook.

Αν και γιατρός, στις αναρτήσεις του καταγγέλλει τα «παπαγαλάκια» που διαδίδουν πως ο ίδιος έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, κάτι που όπως ο ίδιος δηλώνει δεν πρόκειται να συμβεί, αφού «μόνο και μόνο από τον αστείο τρόπο που επιβάλλει το σύστημα ένα σκεύασμα ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΠΟΤΕ».

Δεν διστάζει μάλιστα να υποστηρίξει ότι τα εμβόλια είναι πειραματικά, αλλά ακόμη και αν δεν ήταν, δεν επρόκειτο και πάλι να εμβολιαστεί καθώς, όπως αναφέρει, «δεν κινδυνεύω στην ηλικία, στην κατάσταση υγείας και από τη χαμηλή θνητότητα του ιού!».

Τέλος, συγκρίνει την πανδημία και τα μέτρα κατά της διασποράς με τον ναζισμό, μιλώντας για «νέο Ράιχ» και «υγειονομικό απαρτχάιντ».

Στο πειθαρχικό του ΙΣΑ μετά τη δήλωση «κοροϊδεύουν τον κόσμο»
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), με ανακοίνωσή του, το 2020, καταδίκασε τις απόψεις που εξέφρασε ο γιατρός καρδιολόγος και μέλος του, Φαίδων Βόβολης, σχετικά με τον κορωνοϊό.

Η ανάρτηση του Φαίδωνα Βόβολη η οποία προκάλεσε αντιδράσεις:

«ΑΣΦΑΛΩΣ και ΔΙΑΦΩΝΩ με τα μέτρα αυτά. Κοροϊδεύουν τον κόσμο. Με 500 κρούσματα και 15 νεκρούς έκλεισαν μέσα μία χώρα… ΕΛΕΓΧΟΥΝ το μυαλό σας μέσω ΜΜΕ. Είναι και τεστ πειθαρχίας. ΜΗΝ τους αφήνετε. Έχουν βάλει αναμεταδότες πολλούς (και συναδέλφους μου) να σας τρομοκρατούν. Όσοι γιατροί είναι γνώστες της παθοφυσιολογίας, απλά γελάνε με όλα αυτά! Δεν μιλάμε για θεωρίες συνωμοσίας εδώ, αλλά για το ότι οι αριθμοί δεν βγαίνουν!

Οι αναλύσεις που διαβάζετε είναι αστείες…»

***

΄Οπως συμβαίνει στα διαζύγια. Ποτέ δε φταίει  μόνο ο ένας για το χωρισμό. ΄Αντε να είναι τα ποσοστά συμμετοχής στην ευθύνη  διάλυσης μιας σχέσης,  40/60%

Στην περίπτωση του γιατρού ,έχουμε  τέτοια ποσοστά.  60% απ΄όσα λέει, είναι αλήθεια. Και τα 40% ανυπόστατα.

Ως  γιατρός,  βέβαια,  δεν είναι υποχρεωμένος να  ξέρει ιστορία. Τώρα, όμως, ήρθε η ώρα  να συμβουλευτεί τις σελίδες της εκείνες , που η επιστήμη του Θουκυδίδη περιγράφει και κρίνει τις “άπειρες”  επιδημίες και πανδημίες ανά τους αιώνες. Αλλά και τη διαχείρισή τους από τις εξουσίες  και τις συμπεριφορές των λαών

Επίσης,  μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία αποτελούν και  τα εμβόλια σε κάθε εποχή  με το ξέσπασμα των  επιδημιών . Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός είναι τρόπος που όχι μόνο οι λαϊκές μάζες, αλλά  κυρίως οι σκεπτικιστές , σαν το γιατρό σήμερα ,  υποδέχονταν τις έρευνες και τις παρασκευές των εμβολίων.

Πάντα, ίδια και απαράλλαχτα. Και όμοιες παλαβομάρες. “Κάνουν πειράματα, θα γίνουμε αγελάδες,  ποντίκια, ζόμπι”  Τέτοια (*)

Η Ιστορία  επαναλαμβάνεται ΑΥΤΟΛΕΞΕΙ. Αλλάζουν μόνο εποχές και πρόσωπα.

Αυτό δεν το γνωρίζει ο γιατρός.΄Οπως επίσης  αγνοεί τη διαπίστωση πως  η γνώση της ιστορίας, προφυλάσσει τον άνθρωπο ,εκτός των άλλων, κι  από τη γελοιοποίηση.  Ο κύριος Φαίδων  είναι στο τσακ. Μια …κορονική  ανάσα  πριν τη φαιδρότητα. Ας το έχει υπόψη του.

 

 

4. ΄Ενα πάρα πολύ ισχυρό κύμα καύσωνα, που θα θυμίσει τις μεγάλες ζέστες του 1987, αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα τις προσεχείς ημέρες, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

΄Ερχεται δριμύ κύμα ζέστης, με 45άρια και διάρκεια 7 με 10 ημέρες
Πηγή: iefimerida.gr

***

΄Οπως πάντα. Οι Γκεμπελίσκοι   επενδύουν  (οικονομικά κυρίως)  στον τρόμο τον πανικό, τη σύγχυση. Ακόμα και με ό,τι πιο φυσιολογικό υπάρχει στον κόσμο, το διαστρέφουν σε αφύσικο και τρομακτικό.   Το φαινόμενο το χειμώνα να κάνει κρύο  και παγωνιά και το καλοκαίρι  ζέστες  και καύσωνες,  το μεταστρέφουν σε Αρμαγεδώνα, σε απειλή  και τρόμο.

΄Ετσι σκότωσαν  πάνω από  1.000  ανθρώπους το 1987.  ΄Εχουμε αναπτύξει το θέμα εδώ. Με ντοκουμέντα. Ατιμώρητοι τόσα χρόνια μετά.

Το έκαναν επίσης πρόσφατα και με την πανδημία. Πολλά από τα θύματα,  έχουν θύτες όχι τον ιό, αλλά  τους άθλιους  κοντυλοφόρους. Τρομοκράτησαν τον κόσμο, σκύλευαν και συνεχίζουν με λίστες  νεκρών.

 Κάνουν το ίδιο με πλημμύρες, σεισμούς, καύσωνες.  Φαινόμενα φυσικά, διαχρονικά  και ανυπέρβλητα.

Ο τρόμος είναι ψωμί τους . Και οι Αρμαγεδώνες   “παντεσπάνι” τους.

 

 

(*) Ο Μαγιορκίνης απαντά στους «παρανοϊκούς ιδεασμούς» των αντιεμβολιαστών με ένα σκίτσο

“Με μια βρετανική γελοιογραφία άλλης εποχής, ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης επιχειρεί να καταδείξει πως ο φόνος, αλλά και οι παρανοϊκοί ιδεασμοί γύρω από τα εμβόλια δεν είναι πρωτοφανής υπόθεση της εποχής μας.

Την ώρα που η παγκόσμια κοινότητα πασχίζει να πείσει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να εμβολιαστούν έναντι του κορωνοϊού, ο Γκίκας Μαγιορκίνης θυμίζει πως η φοβία και οι υπερβολικές αντιδράσεις μερίδας της κοινής γνώμης απέναντι στην ιατρική δεν είναι καινούριο φαινόμενο.

Το έργο «τρύπημα της αγελάδας ή οι υπέροχες συνέπειες του εμβολιασμού», του γελοιογράφου Τζέιμς Τζίλρεϊ, δημοσιεύθηκε στις 12 Ιουνίου 1802 και απεικονίζει μια τρομοκρατημένη γυναίκα, η οποία περιβάλλεται από ανθρώπους που μετατρέπονται σε αγελάδες.