ΓΙΑ ΑΙΣΙΟΝ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΕΣ ΤΟ… 3023 !

Αν θέλουμε οι μελλοντικές γενιές να υποδεχτούν κι εκείνες  νέους χρόνους  και να γιορτάζουν ακόμα πρωτοχρονιές,   το “τρένο”  περνάει μέσα από πέντε “εκ των ων ουκ άνευ” σταθμούς.  Πέντε προτεραιότητες, που αν δε τεθούν σήμερα  ( είναι κιόλας αργά), ως στόχος  μοναδικός και όρος απαράβατος για την επιβίωση του Ανθρώπου,   ίσως το 3023 να μη φτάσει ποτέ.

Για να υπάρξει 3023  είναι δική μας ευθύνη το 2023.   Και ΔΕ θα συνεχίζουν οι νέες χρονιές να έρχονται ανελλιπώς και αδιαλείπτως ,ΑΝ:

1.  Ο κόσμος όλος   ΔΕ  γίνει   μια απέραντη  ΠΑΤΡΙΔΑ. Οι εχθροί   θα πρέπει να έχουν (και έχουν) όνομα.   ΄Εθνη, κράτη, φυλές, γλώσσες, θρησκείες.

2. Η διακυβέρνηση  του ενωμένου αυτού κόσμου, ΔΕΝ αφαιρεθεί  από τα  τα χέρια ΕΝΟΣ ή ΟΛΙΓΩΝ.  Δικτάτορες, ακροδεξιοί, θεοκράτες, όπως ο Πούτιν, ο  Σι Τζινπίνγκ, ο Τραμπ, ο Κιμ Τζονγκ-ουν (Κιμ Γιονγκ Ουν), Ο Άσαντ, οι Αγιατολάχ,οι Άραβες βασιλιάδες, πρίγκιπες  και  Σεϊχηδες, αλλά και οι κυβερνητικές  ολιγαρχίες  υπό τον μανδύα  του   λεγόμενου δημοκρατικού  συστήματος  , πέρα από όνειδος και οπισθοδρόμηση σε  έναν τέτοιο κόσμο, αν συνεχίζουν να υπάρχουν, όπως σήμερα, θα αποτελούν το μεγαλύτερο κίνδυνο για την εξαφάνιση του ανθρώπινου είδους.

3. Ο ΝεοΓκεμπελισμός με τη  σημερινή καταλυτική παρουσία του ,ως πολυεθνική  βιομηχανία παραπληροφόρησης-παραπλάνησης και χειραγώγησης των μαζών,  που κατασκευάζει υπηκόους αντίστοιχης νοοτροπίας- συμπεριφοράς με εκείνους  του ΄Οργουελ στο “1984”, ΔΕΝ κατεδαφιστεί  συθέμελα. Στη θέση του θα πρέπει να οικοδομηθεί  ο Τύπος, ως εργαλείο  γνήσιας πληροφόρησης- ενημέρωσης των πολιτών   με βάση τις φυσικές, ανθρωποκεντρικές αξίες των κοινωνιών.

4. Η μηδενική ανοχή σε παράγοντες ,συστήματα και πρόσωπα ,που εμποδίζουν  τη φυσική εξέλιξη του  κλίματος και στρέφουν μια οργισμένη  φύση εναντίον του ίδιου  του ανθρώπου, ΔΕΝ αποτελέσει  χρέος όλων των συνειδητοποιμένων πολιτών. Η ουδετερότητα και η  απραξία είναι εγκλήματα  καθοσίωσης.

5.΄Ομως,  βασική προϋπόθεση ανάδειξης και επιτυχίας όλων των παραπάνω…βασικών προϋποθέσεων, είναι η  συγκρότηση της ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ. Καμιά αλλαγή δεν μπορεί να προωθηθεί με τα παλιά μοντέλα ανατροπής και εξέλιξης.  Οι βίαιες επαναστάσεις από καθεστωτικές δυνάμεις, που ανατρέπουν άλλες, το ίδιο  καθεστωτικές με τις πρώτες, ιστορικά αποδείχθηκαν ατελέσφορες. Και, φυσικά, ανίκανες να εξαφανίσουν τη συστημική αντίληψη περί διακυβέρνησης των κοινωνιών. Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, Η ΑΛΛΑΓΗ, Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ  ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ, ΑΤΑΞΙΚΕΣ, ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ, ΑΝΤΙΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΕΣ, ΑΘΡΗΣΚΕΣ ΚΑΙ ΑΦΥΛΕΣ, θα οικοδομηθούν από τη ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ.  Τα μέλη της θα είναι εκείνα  που  θα “αλώσουν” το σύστημα,  ΜΕΣΑ ΑΠΟ  ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΟΥ ΑΠΟ   ΘΕΣΕΙΣ “ΚΛΕΙΔΙΑ” ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΟΥΝ. ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ  ΤΩΝ  ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ ,  ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΟΡΙΣΑΜΕ. 

Υ.Γ Μελλοντικά και αν  οι περιστάσεις το επιτρέψουν, θα μιλήσουμε αναλυτικά και πιο συγκεκριμένα  για την ΟΜΑΔΑ ΣΟΦΩΝ,  η ύπαρξη της οποίας αποτελεί όρο και προϋποθέση  SINE QUA NON για την επιβίωση του Ανθρώπoυ .        

 

–