ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ .Ο “ΕΤΕΡΟΣ”, ΔΕΞΙΟΣ ΡΟΥΒΛΙΟΤΡΑΦΗΣ , “ΚΑΠΑΔΟΚΗΣ”

Γιώργος Τράγκας: Με ιδιόχειρη διαθήκη μοίρασε πολυτελή ακίνητα και εκατομμύρια σε μετρητά

 

.Γιώργος Τράγκας: Οι τρεις γάμοι με την ίδια γυναίκα (Photos) | Gossip-tv.gr

Όπως αναφέρεται, είχε συντάξει την διαθήκη στο Μονακό -όπου και κατατέθηκε- πριν από τέσσερα χρόνια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Γιώργος Τράγκας κληροδοτεί το 42% από την περιουσία του στον γιο του, Γιάννη Τράγκα, το 35% στην τελευταία του σύζυγο, Μαρία Καρρά, και το 23% στον γιο του, Φρέντι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα μετρητά υπολογίζονται σε 10 με 12 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία μοιράζονται αναλογικά στα τρία παραπάνω πρόσωπα.

Επίσης, επέλεξε να δωρίσει κάποια από τα μετρητά του, σε φιλανθρωπικά ιδρύματα όπως η εκκλησία της Ελλάδος και το φιλανθρωπικό ίδρυμα της Σαρλίν στο Μονακό.

Στη διαθήκη περιγράφονται αναλυτικά τα πολυτελέστατα ακίνητα στην Κυανή Ακτή( βίλα με πισίνα και θέα στη Γαλλική Ριβιέρα), στο Παρίσι( στην οδό Victor Hugo, κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου), στο Μονακό (4 ακίνητα), στη Νέα Υόρκη, στο Μαϊάμι, στην Αθήνα και στη Μύκονο (2 ακίνητα). Όπως αναφέρεται, στη διαθήκη των 15 σελίδων σημειώνει πως δεν θέλει να υπολογιστούν σε αυτή περιουσιακά στοιχεία που είχε δωρίσει εν ζωή στο γιο του, Γιάννη και την τρίτη σύζυγό του, στα οποία δικαιωματικά ο γιος του Φρέντι θα μπορούσε να διεκδικήσει μερίδιο.

****

 

Όποιος φαντάζεται  πως θα επιβιώσει ,πως  θα συνεχίσει να υπάρχει στις μελλοντικές κοινωνίες ,ένα σύστημα σαν αυτό που έκανε πάμπλουτους,  τύπους υποκόσμου  σαν τον  Γιώργο Τράγκα  (δε δίστασε   να ασελγήσει   ακόμα και   σε έναν από τους ιερότερος θεσμούς, αυτόν της ενημέρωσης -πληροφόρησης ) είναι βαθιά νυχτωμένος. Αν παραμείνουν αυτές οι αισχρές παθογένειες του πολιτικού και κοινωνικού μας συστήματος και μετά από 50 χρόνια ,τότε  ας κλαίνε κι ας οδύρονται   οι γενιές που έρχονται . Θα σημαίνει πως είναι, όπως εμείς ,το ίδιο χαχόλοι και  ανίκανοι ,  αφού   επιτρέψαμε  σε ένα  απόβρασμα  σαν τον  Γ. Τράγκα να φτύνει ατιμώρητος  τα  δικά μας ιερά και όσια και ανενόχλητος να παίζει εν ου παικτοίς,  δεκαετίες ολόκληρες.

Τα έχουμε γράψει επανειλημμένα. Μιλήσαμε  εκτενώς για τα μεγάλα του εγκλήματα . Καταλήστεψε το δημόσιο χρήμα, χρηματίστηκε  ασύστολα από το δικτάτορα της Ρωσίας,   επιλέχτηκε από τον Κώστα Καραμανλή να θολώσει τα νερά για τη δική του άτιμη προσχώρηση  στο στρατόπεδο  του Τσάρου ,   χώθηκε  σε όλες τις βρώμικες  δουλειές της παραπληροφόρησης .   Και έκανε μια τεράστια περιουσία   για την  προέλευση της οποίας  δεν κλήθηκε ποτέ  να απολογηθεί .  Πόθεν έσχε τόσο χρήμα;

Aυτός,  λοιπόν, το μέγα λαμόγιο, ο ακροδεξιός, ο κρυφοναζιστής ,ο   ρατσιστής, ο εθνικιστής και  υποκριτής πρώτης,  πέθανε ατιμώρητος.  ,΄Οπως, βέβαια, οι περισσότεροι από τα “λευκά κολάρα”. Και όχι μόνο άφησε αυτή την τεράστια περιουσία στους πίσω του,  αλλά , θα το έχουν και καμάρι τους πως υπήρξε ο…άνθρωπός  τους!

Με τέτοιες πομπές  θα ήταν έγκλημα   να παραδοθούν κοινωνίες  σε άλλες γενιές. Είμαστε εμείς  τώρα υπεύθυνοι γι ΄αυτό. Ας τις κατεδαφίσουμε κι ας τις οικοδομήσουμε  εξ αρχής . Σωστά τούτη τη φορά.