ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΘΑ ΣΟΥ ΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΑΘΗ

1. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέδεσε ευθέως την περίοδο Τσοχατζόπουλου με την  περίοδο Μητσοτάκη 

Άκης Τσοχατζόπουλος: Συγκινεί η φωτογραφία από το κρεβάτι του νοσοκομείου – Το «ευχαριστώ» της συζύγου του

 

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης

 

 

Δωρεάν φωτογραφίες με Rafale

 

2. Κώστας Καραμανλής: Η απουσία του από τη Βουλή και η επιστολική ψήφος

 

 

Ο Καραμανλής έδειξε την πόρτα της εξόδου στον Μητσοτάκη

“Μεγαλώνει ο πονοκέφαλος στο Μαξίμου για το σκάνδαλο των υποκλοπών μετά και την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος άδειασε μεγαλοπρεπώς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο πρώην εκπρόσωπος των κυβερνήσεων Καραμανλή, εκτίμησε ότι «ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να σταθεί άλλο στη θέση του, αλλά ούτε και ως πρόεδρος της Ν.Δ.» για να υποστηρίξει ότι ο Κώστας Καραμανλής «αποδοκίμασε απερίφραστα και πέρα από οιαδήποτε αμφισβήτηση την τακτική του κουκουλώματος και το αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο δυσώδες θέμα των παρακολουθήσεων και του έδειξε την πόρτα της εξόδου».

Τόνισε, εξάλλου, ότι μετά την «απαίτηση Καραμανλή να πέσει άπλετο φως, ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να σταθεί άλλο ως πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ».

*****

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Το τρις και  το πλειστάκις;

Στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κάναμε παλιότερα σκληρή κριτική,  γιατί το ανώριμο της ηλικίας του τότε, αλλά και το κακό κομματικό περιβάλλον του ,  παρέσυραν τον Αλέξη Τσίπρα σε εξωφρενικές ,πολλές φορές,   πολιτικές κινήσεις  και στην εκφορά  δημαγωγικού και ξύλινου λόγου.  ΄Ηταν η εποχή των Αγανακτισμένων.   ΄Ενα  θυμωμένο  σύμφυρμα ,  ιδεολογικά αποστεωμένο,  πολλοί  από τους οποίους   στο τέλος,  μετακόμισαν ,κυρίως  στο Μιχαλολιάκο,  το Λαφαζάνη και την  Κωνσταντοπούλου

΄Εκτοτε,  ο Αλέξης Τσίπρας απεκδύθη εκείνον  τον παλιό  εαυτό  ,απέδειξε στην πορεία πως έχει και στέρεο  πολιτικό λόγο, αλλά και τσαγανό να σταθεί με  σθένος και σύνεση σε  κρίσιμες στιγμές  και  αντίξοες καταστάσεις    (π. χ δημοψήφισμα) ΄Ηταν  αυτός  ο λόγος, που και η δική μας ιστορική άποψη άλλαξε και  βλέπουμε πλέον  θετικά την πολιτική πορεία του Αλέξη Τσίπρα. Και  θα τολμούσαμε να πούμε αυτή την ώρα πως είναι το μοναδικό πολιτικό κεφάλαιο  . Θα μπορούσε,μάλιστα,   να βγάλει τη χώρα από την κρίση, που είναι πολυσήμαντη  .Πέρα  από οικονομική και πολιτική,  είναι και κρίση  αξιών, αρχών και θεσμών.

Εν τούτοις και στα χρόνια αυτά της θετικής πορεία του,  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διέπραξε  μια σειρά  σοβαρών λαθών, τα οποία πολλές φορές επισημάναμε εδώ και επικρίναμε αυστηρά  αυτές τις αδικαιολόγητες πολιτικές συμπεριφορές και παλινωδίες.  Δε θα σταθούμε σήμερα σε άλλα, ακατανόητα για μας,  λάθη της Αντιπολίτευσης,   παρά μόνο σε  δύο, που ανέδιξε η επικαιρότητα   με την  πρόσφατη συζήτηση στη βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης.

 

 

 

1. Από την πρώτη στιγμή που η μαφιόζικη ομάδα της Ν.Δ  με επικεφαλής το γόνο της πλέον διεφθαρμένης κομματικής  φαμίλιας στον τόπο, σχημάτισε κυβέρνηση και ο εξ απορρήτων αχυράνθρωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη,  ο υπουργός ΄Αμυνας  Ν. Παναγιωτόπουλος ξεκίνησε  να προκαλεί κατά τρόπο πρωτοφανή  τον Ερντογάν,  μιλούσαμε εδώ συνεχώς και αδιαλείπτως (οι μόνοι)   για το σχέδιο των   εξοπλισμών και τις τεράστιες αγορές    στις οποίες ετοιμάζονταν να προχωρήσουν.   Λίγο μετά τις καταγγελίες μας εκείνες και ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξωθούσε τα πράγματα στα άκρα,  στήνοντας σκηνικό πολέμου  σε Αιγαίο και  Μεσόγειο,  πέταξε τη βόμβα του εξοπλιστικού προγράμματος, η αγορά του οποίου σε 3 χρόνια  μέσα κόστισε  περισσότερα από  15 δισ!  Πρωτοφανή ποσά   για την Ελλάδα, μια   φτωχή χώρα που σε λίγα χρόνια  μέσα αντιμετώπισε δύο χρεοκοπίες  (η τελευταία, τρέχουσα).

΄Εκτοτε, δε σταματήσαμε να καταγγέλλουμε   το μεγάλο αυτό σκάνδαλο  της διασπάθισης δημοσίου χρήματος  που τίναξε την οικονομία στον αέρα και για τις επόμενες δεκαετίες και τα τεράστια  ποσά σε μίζες, που εισέπραξαν οι εμπλεκόμενοι, Κυριάκος Μητσοτάκης και   παρακοιμώμενοί  του . Τα ποσά αυτά σύμφωνα με τις δικές μας πηγές , φαίνεται να  είναι τεράστια .Θα  έρθουν στο φως μια μέρα, όσο κι αν κοιμούνται σήμερα  ήσυχοι οι δράστες της μεγάλης διαφθοράς. Θα μιλήσουν οι Γάλλοι κάποια στιγμή. Και μόνο μια απλή σύμπτωση, αρκεί να φέρει το σκάνδαλο στο φως. Ο Τσοχατζόπουλος έτσι την πάτησε. Από μια χρεοκοπία της Γερμανικής    βιομηχανίας υποβρυχίων   και τις καταγγελίες  των  ορκωτών  λογιστών (*).

Τρία χρόνια  ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑ ΑΥΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ. Και ξαφνικά , χτες,  ο Αλέξης Τσίπρας πέταξε τη βόμβα.  Κατηγόρησε ευθέως τα μέλη  της μαφιόζικης ομάδας της κυβέρνησης πως  διέπραξαν   νέο  μεγάλο σκάνδαλο με τους εξοπλισμούς. Και διαβεβαίωσε   πως , ως κυβέρνηση,   θα ελέγξει κάθε ευρώ  που χάθηκε.

Εμείς, δε θα θριαμβολογήσουμε. ΄Όπως για παράδειγμα κάνει  εβδομάδες τώρα ο Βαξεβάνης για τις αποκαλύψεις του με τις υποκλοπές.   Ούτε διαφημίσεις παίρνουμε ούτε από ματαιοδοξία  μας διακατέχει.   Λυπούμαστε, όμως,  που για άλλη μια φορά  ένα κόμμα στην Ελλάδα, το μοναδικό (ακόμα) που στέκει καθαρό από σκάνδαλα, ούτε βλέπει,  ούτε ακούει. Τίποτα περισσότερο δε θα πούμε .Αλλιώς , θα επαναλαμβάνουμε  όσα,  τόσες φορές, καταγγείλαμε εδώ.

Να  κάνουμε, όμως , δύο βασικές παρατηρήσεις:

α. Στα εξοπλιστικά ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε  το μεγαλύτερο χαρακίρι απ΄ όλα τα άλλα, ως σήμερα, που δεν είναι και λίγα. Δε μίλησε την ώρα που έπρεπε και δεν κατέβασε τον κόσμο στους δρομους.

β. Οι υποκλοπές ήταν η υποσημείωση στη σελίδα των σκανδάλων. Οι περισσότεροι από τους παρακολουθούμενους είχαν με τον ένα ή  με τον άλλο τρόπο  σχέση με το σκάνδαλο των εξοπλισμών. Αυτός ήταν ο λόγος που έστησε ο Κούλης τη βιομηχανία παρακολουθήσεων. Τα εξοπλιστικά. ΄Ηταν (και είναι) ο φόβος και ο τρόμος του. Τί θα βγει, πότε κι από ποιους προς τα έξω.   Σε αυτό  όφειλε να εστιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ.  Στο σκάνδαλο των εξοπλισμών.  Και γι  αυτό το λόγο να προχωρούσε σε κατάθεση πρότασης δυσπιστίας.  Με ενσωματωμένο, όχι κυρίαρχο,   το σκάνδαλο των υποκλοπών.

 

 

 

2. Ο Κώστας Καραμανλής αποδείχτηκε  ο κακός δαίμονας του ΣΥΡΙΖΑ.   Ο Αλέξης Τσίπρας έχασε χιλιάδες πολίτες που προσχώρησαν στην ΑΠΟΧΗ ,πρώτα  εξαιτίας  της ΟΜΕΡΤΑ που συνήψε  με το ανιψιό  και στη συνέχεια για τη συγκυβέρνηση  με τον   ακροδεξιό και πουτινιστή  Πάνο  Καμμένο.  Δυο ταφόπλακες.

Ο Κώστας Καραμανλής με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι οι μοιραίοι  για τη χώρα διατελέσαντες πρωθυπουργοί στη Μεταπολίτευση. Ο πρώτος  χρεοκόπησε τη χώρα για να ταϊσει μέχρι σκασμού τη γαλάζια ακρίδα.  Κι αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να τον στείλει φυλακή, έπαιξε  εν ου παικτοίς. ΄Εκανε συμφωνία μαζί του να  θέσει τον υπόδικο π. πρωθυπουργό  σε  δικαστικό απυρόβλητο και σε αντάλλαγμα  εκείνος, να του παραχωρήσει τον Καμμένο για να κάνουν  συγκυβέρνηση.

Τώρα,  πάλι ο Κώστας Καραμανλής παίζει σε δυο ταμπλό. Από τη μια διαρρηγνύει τα ιμάτια του για τις υποκλοπές του Κυριάκου κι από την άλλη σπεύδει, για  να μην παρεξηγηθεί  και τον στηρίζει  και μάλιστα με  επιστολική ψήφο. Τέτοια αισχρότητα και υποκρισία !   Κι ακόμα, ως αυτή τη στιγμή,  δε βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ να τον καταγγείλει.  Και όχι μόνο. Παζαρεύουν, ακούγεται,  στην Κουμουνδούρου να βάλουν στις λίστες τους υποφήφιο τον Αντώναρο. Αχυράνθρωπο  του Κώστα Καραμανλή.

(*) Υποβρύχια, Προανακριτική και άσκηση ποινικής δίωξης

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατέθεσε μήνυση κατά του γνωστού γερμανικού περιοδικού Der Spiegel με αφορμή δημοσίευμα του περιοδικού τον Φεβρουάριο του 2011, που τον συνέδεσε με την υπόθεση δωροδοκιών της εταιρείας κατασκευής υποβρυχίων Ferrostaal.

Σύμφωνα με τη δικαιοσύνη, ο πρώην υπουργός δέχθηκε καταθέσεις μεγάλων ποσών σε προσωπικό του λογαριασμό του από εκπρόσωπο εταιρείας εξοπλιστικών συστημάτων και δήλωσε υπέρογκα ποσά που δόθηκαν για ανακαίνιση της οικίας του επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αμφισβητούσε την εγκυρότητα των στοιχείων που αφορούσαν την περιουσιακή του κατάσταση.