ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΡΩΣΟΥ ΧΙΤΛΕΡ. ΕΠΙΚΗΡΥΞΤΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣ!

wanted Φωτομοντάζ | Pixiz

Μεντβέντεφ: «Παρακολουθήστε προσεκτικά τους ουρανούς»

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ εξαπέλυσε νέες απειλές προς το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Μεντβέντεφ: «Παρακολουθήστε προσεκτικά τους ουρανούς» | tanea.gr

“Νέες  απειλές του  Μεντβέντεφ προς το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο λόγω του εντάλματος σύλληψης που έχει εκδοθεί κατά του  Πούτιν.

Σχολιάζοντας την απόφαση του ΔΠΔ ο Μεντβέντεφ προειδοποίησε ότι θα έχει «φρικτές συνέπειες για το διεθνές δίκαιο» και έγραψε στο Telegram: «Φοβούμαι κύριοι, ότι όλοι είναι υπόλογοι στον Θεό και στους πυραύλους.

«Παρακολουθήστε προσεκτικά τους ουρανούς»

Είναι λίαν εφικτό να φανταστεί κανείς τη στοχευμένη χρήση ενός υπερηχητικού πυραύλου Onyx από ρωσικό πολεμικό πλοίο στη Βόρεια Θάλασσα κατά του δικαστηρίου στη Χάγη. Φοβούμα ότι δεν μπορεί να καταρριφθεί».

Ο Μεντβέντεφ προειδοποίησε επίσης τους δικαστές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου «να παρακολουθούν προσεκτικά τους ουρανούς», αποκαλώντας το δικαστήριο «έναν αξιολύπητο διεθνή οργανισμό».

Πώς αντέδρασε ο Μεντβέντεφ για το ένταλμα σύλληψης

Προκλητική ήταν η αντίδραση του πρώην προέδρου της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος παρομοίασε το ένταλμα σύλληψης κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν… με χαρτί υγείας. «Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Δεν χρειάζεται να εξηγήσω πού πρέπει να χρησιμοποιηθεί αυτό το χαρτί», έγραψε στα αγγλικά ο Μεντβέντεφ στο Twitter, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με ένα εικονίδιο από χαρτί υγείας.

Με διάθεση ειρωνείας και υποβάθμισης του γεγονότος, αντέδρασε η Μόσχα στην απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να εκδώσει ένταλμα σύλληψης κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγορώντας τον ότι είναι υπεύθυνος για εγκλήματα πολέμου που φέρεται να διαπράχθηκαν στην Ουκρανία”.

****
Δε μιλάμε πια για ένα εγκληματικό και μαφιόζικο καθεστώς. ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ   ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΒΑΡΙΑ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ .  ΨΥΧΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ!
Ο Χίτλερ δεν τόλμησε ποτέ να ξεστομίσει τέτοιες απειλές. Κι ας ήταν και τούτος παρανοϊκός. Οι Ρώσοι έχουν ξεπεράσει προ πολλού τους Γερμανούς,  παλιούς Ναζί.
ΕΠΙΚΗΡΥΞΤΕ ΤΟ  ΝΕΟ ΧΙΤΛΕΡ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ.  ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ, Ο…ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΚΑΙ Ο “ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ” ΤΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΣΟΥΝ ΠΙΣΘΑΓΚΩΝΑ.  ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ  ΓΙΑ ΑΛΛΗ  ΑΝΑΒΟΛΗ.  ΚΑΘΕ  ΜΕΡΑ,  ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ . ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ. ΣΕΙΡΑ ,ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ,  ΕΧΕΙ Ο ΕΠΙΣΗΣ ΤΡΕΛΑΜΕΝΟΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ . ΙΔΙΑ ΣΤΟΦΑ, ΙΔΙΟΣ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ, ΙΔΙΑ ΔΙΑΣΤΟΦΗ.
____________________________________________________________________________

1.ΦΤΙΑΞΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΝΑ ΣΕ ΧΡΥΣΩΝΕΙ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΥΠΟΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΟΙ ΝΕΕΣ  ΠΕΤΣΟΛΙΣΤΕΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ.
Η ΕΥΔΑΠ πρόσφερε  1.000.000 ευρώ διαφήμιση σε sites από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως την 9η Νοεμβρίου 2022. Ενδεικτικά, κάποια   ποσά:
  • Mononews… 45.000 ευρώ
  • όμιλος DPG (newsbomb, CNN κ.α.)… 43.000 ευρώ
  • Political… 39.000 ευρώ
  • Liberal… 39.000 ευρώ
  • bnb daily… 28.200 ευρώ
  • Αnatropinews… 27.200 ευρώ
  • Newsit… 20.000
  • News 247… 13.000 ευρώ
  • Protothema… 12.000 ευρώ
  • Zougla… 8.500 ευρώ
  • anattica… 3.710 ευρώ
  • Ethnos… 2.500 ευρώ
  • ieidiseis… 1.000 ευρώ

Οι Data Journalists σημειώνουν χαρακτηριστικά:

«Στις λίστες της για το διαδίκτυο, εντοπίσαμε ένα άγνωστο στο ευρύ κοινό σάιτ, μάλιστα συνδρομητικό, το bnb daily που φαίνεται να έλαβε 28.200 ευρώ. Όταν, για παράδειγμα, το Newsit δεν ξεπέρασε τις 20.000 και το ieidiseis τα 1.000 ευρώ. Το bnb daily προμοτάρεται ως επιχειρηματικό site, αλλά από τη στιγμή που είναι συνδρομητικό, δημιουργείται ένα κρίσιμο ερώτημα σχετικά με το ποια ανταπόκριση μπορεί να υπάρχει για ένα διαφημιστικό banner για την ΕΥΔΑΠ;

»Ένα άλλο άγνωστο στο ευρύ κοινό site, το Αnatropinews, έλαβε 27.200 ευρώ, όταν το News 247 δεν ξεπέρασε τις 13.000 ευρώ. Επίσης, μια ΜΚΟ με τίτλο «Συμμαχία για την Ελλάδα» έλαβε διαφημιστική δαπάνη 9.500 ευρώ, ενώ το site «anattica» πήρε 3.710 ευρώ, σύμφωνα με τις επίσημες λίστες που φέρνουμε στο φως.»

Η δεύτερη λίστα είναι για ακόμα 532.000 ευρώ που μοιράστηκαν σε εφημερίδες το πρώτο 9μηνο του 2022, από την 1η Ιανουαρίου 2022 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Εδώ να δείτε διαφορές που δεν δικαιολογούνται με τίποτε, με κανένα κριτήριο.

  • Παραπολιτικά (όμιλος)… 111.000 ευρώ
  • ΝΕΑ, ΒΗΜΑ… 55.500
  • Καθημερινή… 43.500
  • Πρώτο Θέμα… 32.000
  • Παρασκήνιο… 19.800
  • Real Group… 18.000
  • One Voice… 12.000
  • Κόσμος 2022… 10.000 ευρώ (περιοδικό)
  • Μπαμ… 10.000
  • Καρφί… 5.000
  • Εφημερίδα των Συντακτών… 4.000
  • Lifo… 4.000
  • Kontra… 2.500
  • Ριζοσπάστης… 2.500

Σύμφωνα με τους Data Journalists, «σημαντικές δυσαρμονίες, όμως, εντοπίζονται με το χαμηλής δυναμικότητας έντυπο One Voice με 12.000 ευρώ, την εφημερίδα Μπαμ με 10.000 ευρώ και την εφημερίδα Παρασκήνιο με 19.800 ευρώ. Πώς η ΕΥΔΑΠ εξηγεί αυτά τα ποσά, όταν για παράδειγμα o όμιλος Real φαίνεται να έλαβε μόλις 18.000 ευρώ και η Εφημερίδα των Συντακτών, με δεδομένη τη δυναμική της, το ποσό των 4.000 ευρώ, ενώ άλλα σημαντικά έντυπα δεν είναι καν στη λίστα;».

***

Αν η Εφημερίδα Συντακτών παραπονιέται γιατί τους δώσανε  4 χιλιάρικα και τα Παραπολιτικά τσεπώσανε 111 .000,  εμείς εδώ ,ένα σάιτ  με δυναμικότητα  την  ισχυρότερη στους ιστότοπους και τα έντυπα του  συγγενικού χώρου, πόσα έπρεπε να μας καταβάλουν;

Το αναφέραμε ειρωνικά σε ανώτατο στέλεχος της ΕΥΔΑΠ που τηλεφωνήσαμε για να επιβεβαιώσουμε την αξιοπιστία στις νέες λίστες με τα κλεμένα   και να ζητήσουμε εξηγήσεις.  Και   ο πανάθλιος αυτός χαρτογιακάς με το  “λευκό κολάρο”   με σοβαροφάνεια  και  περισσό θράσος  μας απάντησε : “Μα, εσείς δηλώνετε πως δε δεχόσαστε κανενός είδους διαφήμιση από ιδεολογία και επιλογή».

Ναι, μαύρη και παμφάγα ακρίδα του γαλάζιου σμήνους. Δε δεχόμαστε διαφημίσεις (και προς τιμή μας)  από ιδεολογική συγκρότηση και επιλογή.  Ούτε υπηρετούμε αφεντικά και συμφέροντα. Αλλά, τα λεφτά που μοίρασες στο γκεμπελικό αληταριό, είναι δικά μας λεφτά.  Και οφείλουν να τα επιστρέψουν μια μέρα οι Τράγκες της παραπληροφόρησης. Κι εσύ να πας φυλακή.

Και …άκου.  Θα έρθει σύντομα η ημέρα που θα τιμωρηθείτε. Η χώρα, αν οδηγήθηκε στο  έσχατο σημείο ταπείνωσης και εξευτελισμού που βρίσκεται  αυτή την ώρα, είναι επειδή,  ακριβώς,  όλοι σεις στα λαγούμια του υπόκοσμου που συμφύρεστε  ως  τρωκτικά του είδους,   μένετε ατιμώρητοι.

Κι  αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί  άλλο.  Θα το δεις και δε θα τρίβεις μόνο τα μάτια σου.  Θα εύχεσαι   να βγει  από τον τάφο του ο πεθαμένος γονιός σου,   να μπεις εσύ ο ζωντανός.   Εδώ θα είμαστε.

2. Εξελίξεις: Ο πρώην τρόφιμος της Κιβωτού που έκανε ψευδείς καταγγελίες, εξέδιδε την 14χρονη από τη δομή στη Ν. Σμύρνη

Ελλάδιος, πρώην τρόφιμος της Κιβωτού του Κόσμου

 Ο  αληταράς   κατήγορος του Αντώνιου ,που η Τατιάνα με τον Εισαγγελάτο της , τον είχαν με το αζημίωτο αναγορεύσει σε …αξιόπιστο μάρτυρα για να έχουν την αποκλειστικότητα στην παραγωγή  λάσπης εναντίον του ιδρυτή και “ψυχή” της Κιβωτού!   Να μη μείνουμε μόνο  στο ανίερο ζεύγος . ΄Ολο το συνάφι του γκεμπελικού κρετινισμού,  κατακρεούργησε τον Αντώνιο και την παπαδιά του.  Πώς αλλιώς θα έμπαινε  άλλη μια πισίνα στη βίλα του Ευαγγελάτου και του Χατζηνικολάου;

Δεν περιμένουμε συγγνώμη .  Η ζημιά έγινε.  Η ανθρωποφαγία επιτελέστηκε. Το “ψαχνό”   της Κιβωτού πήγε, όπως το είχαν σχεδιάσει (γι αυτό στήθηκε όλη   η πανάθλια σκευωρία)  σε όσα αρπακτικά  κατασκεύασαν την ενοχή του ζεύγους, για να   περάσει η περιουσία της Κιβωτού   στα  τσιράκια του Κυριάκου .

Τί απομένει; Είπαμε .Η τιμωρία. Τα θρασίμια, όπου  κι αν   κρύβονται,  θα  πληρώσουν. Είναι το  ηθικό χρέος κάθε έντιμης  και αξιοπρεπούς κοινωνίας.

3. Βόλος: Πρόστιμο 120.000 ευρώ στην 75χρονη που πέταξε στα σκουπίδια τέσσερα νεογέννητα γατάκια

Δεν είναι για γέλια. Είναι για κλάματα και  οργή.  «Φτηνοί στ΄ αλεύρι και ακριβοί στα πίτουρα» οι…θεσμοφύλακες και άτεγκτοι  υπηρέτες  της δικαιοσύνης.

Μου λέει κανείς , γιατί πια να φροντίζει  ή να ταϊζει αδέσποτα ένας φιλόζωος, αν κινδυνεύει  ανά πάσα στιγμή κι από οποιαδήποτε καταγγελία  που κάθε ανεγκέφαλος θα κρίνει κακοποιητική για το ζώο , να  τον τραβολογάνε, να πάει φυλακή ή να πουλάει σπίτια για να ξεχρεώσει τα πρόστιμα;

Βρήκαν πανούργα μέθοδο  οι λογής βάρβαροι για να αποτρέπουν  τον κόσμο να δείχνει έμπρακτη και πραγματική   αγάπη  για τα ζώα. Τα…προστατεύει ο νόμος ,που επιβλάλει την  αδιαφορία  σε όσους   έχουν λογική και μέτρο στη  ζωοφιλία τους.

4. Μπιλ Γκέιτς:  Η τεχνητή νοημοσύνη είναι τόσο σημαντική όσο το κινητό και το Internet

Φωτογραφία: AP Images

Ως την πιο σημαντική τεχνολογική εξέλιξη των τελευταιών δεκαετιών χαρακτηρίζει την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης (AI) ο Μπιλ Γκέιτς.

Ο συνιδρυτής της Microsoft σε ποστάρισμα του σε μπλογκ την Τρίτη, τη χαρακτήρισε μάλιστα τόσο θεμελιώδη όσο τη δημιουργία του μικροεπεξεργαστή, του προσωπικού υπολογιστή (pc), του Ίντερνετ και του κινητού τηλεφώνου.

«Θα αλλάξει τον τρόπο που οι άνθρωποι εργάζονται, μαθαίνουν, ταξιδεύουν, λαμβάνουν υγειονομική περίθαλψη και επικοινωνούν ο ένας με τον άλλον», τόνισε.

Ο Γκέιτς αναφερόταν στην τεχνολογία που χρησιμοποιούν εργαλεία σαν το ChatGPT, ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης που έχει αναπτύξει το αμερικανικό ερευνητικό εργαστήριο OpenAI και έχει προγραμματιστεί να απαντά σε ερωτήσεις μέσω διαδικτύου χρησιμοποιώντας φυσική γλώσσα, περίπου όπως ένας άνθρωπος.

Η ομάδα πίσω από το ChatGPT έλαβε μια γενναία επένδυση πολλών δις δολαρίων από τη Microsoft τον περασμένο Ιανουάριο.

Στο «χορό» της ανάπτυξης chatbot, όμως, η Microsoft και η OpenAI δεν είναι μόνες, με την Google να έχει αναπτύξει το «αντίπαλον δέος», που ονομάζεται Bard.

Όπως ανέφερε η Zoe Kleinman, συντάκτρια στο τεχνολογικό ρεπορτάζ του BBC, χρησιμοποίησε το Bard, που φαίνεται να είναι πιο μπροστά από τον ανταγωνιστή του, καθώς δίνει απαντήσεις ακόμα και σε τρέχοντα ζητήματα, όπως μια συνοπτική εξιστόρηση των σχέσεων Κίνας-Ρωσίας ενόψει της συνάντησης Σι Τζινπίνγκ και Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ έδωσε απάντηση ακόμα και στο φιλοσοφικό ερώτημα «ποιο είναι το νόημα της ζωής», σύμφωνα με την ίδια. Άλλοι που δοκίμασαν το Bard διαπίστωσαν πως έκανε μια «καλή» αν και «τυποποιημένη» δουλειά στο να συνθέσει ένα ποίημα με θέμα τα δέντρα και την άνθισή τους.

Η Βιολογία και το «ανθρώπινο» γράμμα με παραλήπτη έναν πατέρα με άρρωστο παιδί
Σύμφωνα με τον Γκέιτς, οι συναντήσεις με την OpenAI έχουν ξεκινήσει ήδη από το 2016. Όπως είπε, προκάλεσε την ομάδα που έφτιαξε το ChatGPT να περάσει ένα αυξημένης δυσκολίας τεστ σε θέματα Βιολογίας, με τον όρο να μην έχει «εκπαιδευτεί» ειδικά σε κάτι τέτοιο. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, επιτυγχάνοντας ένα σχεδόν άριστο σκορ, σύμφωνα με τον Γκέιτς.

Υπήρξε, όμως, και νέα «δοκιμή», με τον Γκέιτς να ζητά από την AI να απαντήσει σε έναν πατέρα που είχε άρρωστο παιδί. «Έγραψε μια απάντηση πιθανόν καλύτερη από αυτήν που θα δίναμε όσοι βρισκόμασταν στο δωμάτιο», είπε ο Γκέιτς.

«Ήξερα ότι μόλις είχα δει την πιο σημαντική πρόοδο στην τεχνολογία μετά το GUI».

Η Γραφική Διεπαφή Χρήστη (Graphical User Interface, GUI) είναι ένα σύνολο εικονικών στοιχείων, που επιτρέπει στο χρήστη να επικοινωνεί με εικόνες και όχι μόνο με κείμενο και συγκεκριμένες εντολές, αποτελώντας σημείο-κλειδί στην ανάπτυξη των υπολογιστών, οδηγώντας στην ανάπτυξη των λειτουργικών συστημάτων Windows και Mac OS.

Το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης – Το «καμπανάκι» για τις φτωχές χώρες
Ο Γκέιτς αναφερόμενος στο μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης σημείωσε πως «θα καταστεί ιδιαίτερα σημαντική για τις φτωχές χώρες, όπου συμβαίνει η συντριπτική πλειονότητα των θανάτων σε παιδιά κάτω των 5 ετών», καθώς «στις χώρες αυτές οι άνθρωποι συχνά δεν έχουν καν την ευκαιρία να επισκεφθούν έναν γιατρό, με την τεχνητή νοημοσύνη να προσφέρει βοήθεια σε αυτούς τους γιατρούς που τελικά επισκέπτονται, να γίνουν πιο παραγωγικοί».

Άλλα παραδείγματα χρήσης της AI θα μπορούσαν να αφορούν τη διενέργεια επαναλαμβανόμενων ενεργειών όπως η συμπλήρωση εγγράφων ή η λήψη σημειώσεων, σύμφωνα με τον συνιδρυτή της Microsoft.

«Ωστόσο οι δυνάμεις της αγοράς δεν θα προσφέρουν την τεχνητή νοημοσύνη για να συνδράμει τους φτωχότερους, το αντίθετο είναι πιο πιθανό», είπε, καλώντας τις κυβερνήσεις και όσους ασχολούνται με τη «φιλανθρωπία» να χρησιμοποιήσουν την AI με τέτοιο τρόπο, ώστε να «μειωθούν οι ανισότητες».

***

Πριν ακόμα κι από την πάταξη της μάστιγας της πείνας και των ασθενειών που αποδεκατίζουν πληθυσμούς,  οι θεσμοί θα είναι εκείνοι που θα πετάξουν στα ύψη.  Εκεί που  οι φορείς τους ανέκαθεν,  όχι μόνο δεν μπόρεσαν  να τους σηκώσουν ψηλά. ,αλλά τις περισσότερες φορές , ο πήχης  βρισκόταν στη γη.

Δικαιοσύνη, τύπος, κυβέρνηση, εκπαίδευση θα περάσουν σύντομα στα χέρια  και τους  “καλωδιωμένους” εγκέφαλους των Ρομπότ. Φτάνει μόνο η “ομάδα των σοφών και συνετών”  να προφτάσει. Να μην αφήσουν  την Τεχνητή Νοημοσύνη να περάσει στα χέρια των υπερφίαλων και  μισάνθρωπων  τεράτων της καπιταλιστικού Συστήματος ,