ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΙΝΑΣ. ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ!

Ξεκινά σήμερα η G20 στη Ρώμη “

Έχουμε δρόμο να διανύσουμε και πρέπει να επιταχύνουμε το βήμα προς όλους τους κλιματικούς μας στόχους», επανέλαβε για μία ακόμη φορά χθες ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος δεν σταματά να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον ενδεχόμενο «μιας κλιματικής καταστροφής», ενώ θεωρεί ότι οι χώρες της G20 φέρουν «ιδιαίτερη ευθύνη».

Οι χώρες της G20, στην οποία συμμετέχουν η Βραζιλία, η Κίνα, η Ινδία, η Γερμανία και οι ΗΠΑ, αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 80% του παγκόσμιου ΑΕΠ, το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού και εκλύουν περίπου το 80% του διοξειδίου του άνθρακα.

«Έχουμε ακόμη τον χρόνο για να βάλουμε τα πράγματα στον σωστό δρόμο και αυτή η σύνοδος της G20 είναι μια ευκαιρία να το πράξουμε», υπογράμμισε ο Γκουτέρες.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι είχε ζητήσει στις αρχές Οκτωβρίου «μια δέσμευση από τη G20 σχετικά με την ανάγκη να περιοριστεί η άνοδος της παγκόσμιας θερμοκρασίας στον 1,5 βαθμό Κελσίου», τον πιο φιλόδοξο στόχο της Συμφωνίας του Παρισιού.

«Δεν θα σταματήσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη στη Ρώμη ούτε σε αυτή την COP», παραδέχθηκε από την πλευρά του ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον από το αεροπλάνο που τον μετέφερε στην ιταλική πρωτεύουσα. «Το περισσότερο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι να καθυστερήσει η αύξηση της θερμοκρασίας».

Σε αυτό το πλαίσιο, ως ποιο σημείο οι ηγέτες των μεγαλύτερων οικονομικών παγκοσμίως είναι έτοιμοι να δεσμευθούν για να εγκαταλείψουν τον άνθρακα;

Ο Τζόνσον πρόσθεσε ότι επέμεινε «στη δυνατότητα να εξέλθουμε από τον άνθρακα» στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε χθες με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος, όπως και ο ομόλογός του της Ρωσίας, θα συμμετάσχουν στη G20 μέσω βιντεοσύνδεσης.

Το Πεκίνο φάνηκε να υποχωρεί λίγο όταν τον Σεπτέμβριο δεσμεύθηκε να σταματήσει να κατασκευάζει στο εξωτερικό εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με άνθρακα. Όμως η Κίνα, όπως και πολλές αναπτυσσόμενες χώρες, εξαρτάται πολύ από τον άνθρακα, που εκλύει μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα, για να μπορέσει να γυρίσει σελίδα, ιδίως στον τρέχον πλαίσιο της ενεργειακής κρίσης.

Τζόνσον: Ο πολιτισμός μπορεί να καταρρεύσει τόσο γρήγορα όσο η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία
Οι παγκόσμιοι ηγέτες πρέπει να εντείνουν τη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, προειδοποίησε χθες Παρασκευή ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εν όψει της G20, τονίζοντας ότι ο πολιτισμός μπορεί να καταρρεύσει τόσο γρήγορα όσο η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, αν δεν γίνουν περισσότερα”

****

Η Κίνα  τα τελευταία χρόνια  με  τον τρόπο που το  καθεστώς και οι ηγέτες της αντιμετωπίζουν την παγκόσμια κοινότητα, αλλά και τον ίδιο τον Κινέζικο λαό  στη  χώρα του,  δείχνουν παντελή έλλειψη σεβασμού στην έννοια ΄Ανθρωπος .  Και έχουν διαπράξει  ουκ ολίγα    εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας . Να θυμίσουμε μόνο  το μέγα έγκλημα στην πλατεία   Τιενανμέν  του Πεκίνου  με τη σφαγή των φοιτητών (1989) για το οποίο δεν απολογήθηκαν ποτέ οι δράστες, ούτε τιμωρήθηκαν.

Φυσικά,  ακόμα κι αυτή την ώρα   διώκονται , φυλακίζονται  και  βασανίζονται  άγνωστος αριθμός  ακτιβιστών, αντιπάλων του καθεστώτος   .Αλλά και  η μουσουλμανική μειονότητα των Ουιγούρων βρίσκεται εδώ και χρόνια αντιμέτωπη με συστηματικές διώξεις στην Κίνα. Η  τύχη αυτής της κοινότητας δείχνει να είναι ίδια με εκείνη  στα Βαλκάνια  και συγκεκριμένα σε χώρες της π. Γιουγκοσλαβίας με το ανήκουστο έγκλημα ,τη σφαγή στη  Σρεμπρένιτσα το 1995  (γενοκτονία)  με 8 χιλιάδες εκτελεσμένους (αγόρια και άντρες).

  

΄Η υπερθέρμανση  του  πλανήτη που οφείλεται κατά κύριο λόγο στις αναπτυγμένες  και  αναπτυσσόμενες   χώρες και κυρίως στην Κίνα με τη χρήση άνθρακα από τα εργοστάσιά τους  (εκλύουν  μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα)  είναι υπεύθυνες   κατά κύριο λόγο για το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής.  Οι χώρες της G20 ,  που συμμετέχουν  Βραζιλία, η Κίνα, η Ινδία, η Γερμανία και οι ΗΠΑ, εκλύουν περίπου το 80% του διοξειδίου του άνθρακα!

Η Κίνα ,σε αντίθεση με άλλες χώρες που είναι κι αυτές  υπεύθυνες για την τεράστια καταστροφή της φύσης, δε φαίνεται  μέχρι στιγμής να συγκινείται. Με απύθμενη θρασύτητα  συνεχίζει να προκαλεί την υφήλιο με  την εγκληματική της τακτική ,αφού  αρνείται ακόμα και  να συζητήσει οποιαδήποτε αλλαγή  του σημερινού  της στάτους στην παραγωγή της.  Αυτό σημαίνει πως  το δικτατορικό  καθεστώς της Κίνας, θα είναι αυτό που δε θα διστάσει  πάλι  να  κάνει  ό,τι έκανε και  το καλοκαίρι του 2019 με την εξάπλωση του Coronavirus. Να σκοτώσει ξανά κόσμο, που θα μετριέται σε πολλά εκατομμύρια.

 

Η πανδημία του Covid-19 που στοίχισε ως τώρα άγνωστο αριθμό θυμάτων  (υπολογίζεται πως είναι οι νεκροί   ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια) είναι κι αυτό άλλο ένα έγκλημα του κινεζικού καθεστώτος.     ΄Εγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

΄Οταν, το  καλοκαίρι του 2019,  ξέσπασε   στην πόλη Ουχάν της κεντρικής Κίνας    η επιδημία, το καθεστώς απέκρυψε το μέγεθος της επικινδυνότητας από την εξάπλωσή της και σε σκοτεινή συνεργασία (πιθανότατα οικονομική συναλλαγή )με τον περίφημο ΠΟΥ δεν ενημέρωσαν έγκαιρα και  ως όφειλαν  την παγκόσμια κοινότητα.  ΄Ετσι ,μέχρι και τον Ιανουάριο του 2020, κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν πήραν  οι χώρες για να αντιμετωπίσουν  την εισβολή  του ιού.  Η επιδημία ήταν  θέμα ελάχιστου χρόνου πλέον να γίνει  πανδημία   με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα . Πέρα από τα εκατομμύρια θύματα ,  επηρέασε αμετάκλητα και άλλαξε  τη ζωή των ανθρώπων  σε όλο τον πλανήτη.

Κι ακόμα,  δεν έχει υποστεί την παραμικρή τιμωρία.   Ούτε το καθεστώς, αλλά ούτε   οι υπεύθυνοι του  ΠΟΥ που συνεργάστηκαν μαζί του και  απέκρυψα τη μάστιγα. Και ως γνωστό η ατιμωρησία οδηγεί στο θράσος και τη διάπραξη χειρότερων εγκλημάτων.

΄Ηδη , από την πρώτη στιγμή που λειτουργήσαμε, μιλούσαμε εδώ και έκτοτε δε σταματήσαμε, ως σήμερα  να  καταγγέλλουμε τη στυγνή δικτατορία  σε αυτή τη χώρα ,της οποίας   το καθεστώς , μάλιστα,  έχει το θράσος να αυτοαναγνωρίζεται ως  κομμουνιστικό.  Γράφαμε το 2010:

KINEZΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ 2010.Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ!
22.01.10
Γκάο Ζισένγκ. Οι αρχές ενημέρωσαν την οικογένεια του δικηγόρου ότι έχει εξαφανιστεί από τον Σεπτέμβριο, όμως βρισκόταν υπό κράτηση από τον Φεβρουάριο του 2009

Ο Γκάο Ζισένγκ, ένας από τους κορυφαίους Κινέζους δικηγόρους που ασχολούνται με παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εξαφανίστηκε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση και εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να έχασε τη ζωή του από τα βασανιστήρια.

Η κινεζική κυβέρνηση είχε κάποτε περιλάβει αυτόν τον 44χρονο αυτοδίδακτο δικηγόρο στους 10 κορυφαίους νομικούς της χώρας. Στα νιάτα του ήταν μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος, όμως αργότερα ήρθε σε απ΄ ευθείας σύγκρουση με την εξουσία και τα τελευταία χρόνια έχει επανειλημμένα χαρακτηρίσει βάρβαρους τους Κινέζους ηγέτες και τους έχει παρομοιάσει με νονούς της Μαφίας. Υπερασπιζόταν μέλη της απαγορευμένης οργάνωσης Φαλούν Γκονγκ και χριστιανικές εκκλησιαστικές οργανώσεις που λειτουργούν παράνομα (ο Γκάο είναι ενεργό μέλος της χριστιανικής κοινότητας του Πεκίνου). Οι διώξεις του από τις κινεζικές αρχές τού έχουν προσδώσει αίγλη μεταξύ των υπέρμαχων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσα και έξω από την Κίνα και το 2008 ήταν υποψήφιος για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία ενημέρωσε τους συγγενείς του δικηγόρου πως ο Γκάο εξαφανίστηκε στις 25 Σεπτεμβρίου, ενώ έκανε ένα περίπατο… Όμως ο δικηγόρος βρισκόταν υπό κράτηση από τον περασμένο Φεβρουάριο και αμέσως εκφράστηκαν φόβοι για τη ζωή του, ότι μπορεί να τον «εξαφάνισαν» οι δυνάμεις ασφαλείας, καθώς είχε υποβληθεί επανειλημμένα σε βασανιστήρια όταν είχε συλληφθεί παλιότερα. Μια παγκόσμια διακήρυξη υπέρ της απελευθέρωσής του στον ιστότοπο www. freegao. com είχε συγκεντρώσει μέχρι χθες σχεδόν 126.000 υπογραφές.

Η κυβέρνηση έκλεισε το δικηγορικό γραφείο τού Γκάο στο Πεκίνο το 2005, όταν ο δικηγόρος ζήτησε μέσω του Ίντερνετ να σταματήσουν να στέλνονται σε στρατόπεδα αναμόρφωσης τα μέλη της Φαλούν Γκονγκ. Επιχείρησαν να τον κάνουν να σωπάσει επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή για ανατρεπτική δραστηριότητα σε μια δίκη που διεξήχθη τον Δεκέμβριο του 2006 κεκλεισμένων των θυρών. Όμως εκείνος κυκλοφόρησε το 2007 την αγγλική μετάφραση του βιβλίου του «Μια πιο δίκαιη Κίνα» και το 2008, πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, δημοσιοποίησε ανοικτή επιστολή στην οποία εφιστούσε την προσοχή του αμερικανικού Κογκρέσου στη «συνεχιζόμενη καταστροφή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα». Τα τελευταία χρόνια είχε διαμαρτυρηθεί κατ΄ επανάληψη για τις διαρκείς παρενοχλήσεις από την αστυνομία του ιδίου και της οικογένειάς του. Στις 4 Φεβρουαρίου, πέρυσι, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν στο σπίτι του στο Σαανσί. Τον προηγούμενο μήνα η σύζυγός του, η Γκενγκ Χε, και τα δύο παιδιά τους είχαν καταφέρει να διαφύγουν στις ΗΠΑ. Η Γκενγκ Χε είπε ότι άνθρωποι στο Σαανσί είδαν τον Γκάο το περασμένο καλοκαίρι συνοδεία δώδεκα αστυνομικών. Τώρα οι αρχές τούς λένε ότι εξαφανίστηκε. «Ακόμη κι αν είχε διαπράξει κάποιο τρομερό έγκλημα», λέει ο αδελφός του, «και πάλι η οικογένειά του θα είχε δικαίωμα να ξέρει τι του συνέβη. Όμως ουδείς γνωρίζει κάτι, δεν μας μιλούν και δεν δέχονται να μας συναντήσουν».

ΤΑ ΝΕΑ

_____________________________________________

                                                                  ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1.α. Θεσσαλονίκη: «Συναγερμός» από το ΑΠΘ για το ιικό φορτίο στα λύματα -«Κύμα πανδημίας ανεμβολίαστων»

Πρύτανης ΑΠΘ: Κύμα πανδημίας των ανεμβολίαστων.

“…Συνεπώς, επισήμανε, ο πρύτανης του ΑΠΘ «ευλόγως η επιστημονική κοινότητα θεωρεί ότι το κύμα αυτό αποκαλείται κύμα πανδημίας των ανεμβολίαστων, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία νοσηλευόμενων στις MEΘ και ασθενών που αποβιώνουν αλλά και η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων της περιόδου, η οποία βρίσκεται κοντά στα 40 έτη» και «η εμβολιαστική κάλυψη στις νεότερες ηλικιακές ομάδες έχει περιθώρια να αυξηθεί σημαντικά».

β.Το παράδειγμα του Ισραήλ -Η τρίτη δόση μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο σοβαρής Covid και θανάτου, τι έδειξε μελέτη

***

Ο ατομιστής ,  ο παρτάκιας , “ο έχων κέντρο του κόσμου εαυτόν” , κατά κανόνα ,είναι και ανεγκέφαλος.  Η συμπεριφορά όσων δεν εμβολιάζονται δεν έχει να κάνει με ιδεολογία.  Οι θρησκευτικές ή  “συνωμοτικές” πεποιθήσεις δεν είναι ιδεολογία.  Είναι   παρενέργεια και απόκλιση  νοσηρού  μυαλού και ιδεασμοί που έχουν τη ρίζα τους  κυρίως στον εγωισμό, την άγνοια και τη διαστροφή του χαρακτήρα.

Ο ανεμβολίαστος  δε θέτει σε κίνδυνο τον εαυτό του  μόνο. Το έγκλημα του δεν είναι πως εξαιτίας της παράνοιάς του, μπορεί  να  πάθει και ο ίδιος το κακό .(Είναι ο γνωστός  αστόχαστος   τύπος  που σκέφτεται πως  “σε μένα δε θα συμβεί”).    Το πλέον ασυγχώρητο είναι πως δε νοιάζεται για το παιδί δίπλα του, που ανέμελο  εκτίθεται στον έσχατο κίνδυνο, ακόμα και του    θανάτου    από το    θράσος και τον εγκληματικό  εγωισμό ενός πανηλίθιου.

Δυστυχώς,  οι κυβερνήσεις, που  χρειάζονται κι αυτές  τις εγκληματικές ψήφους  αρνούνται να κάνουν τον εμβολιασμό υποχρεωτικό. Αν  γνωρίζεις πως έχει aids  και εν τούτοις δε διστάζεις να  κοιμηθείς με παρτενέρ  υγιή,  θεωρείσαι, και δικαίως  εγκληματίας. Αν είσαι επικίνδυνος  ψυχοπαθής, σε μαζεύουν.  Ο ανεμβολίαστος   κυκλοφορεί ως  απασφαλισμένη βόμβα .  Και οι δημαγωγικές  κυβερνήσεις  αδιαφορούν.   Δε διστάζουν να παίξουν ΚΑΙ σε αυτό το άθλιο παιχνίδι  για άγρα ψήφων.

 

2. α.Θύμα χρόνιας κακοποίησης από τον δολοφόνο της η 48χρονη, λένε μάρτυρες

εφσυν

“Το σκηνικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου περιέγραψε άτομο από το οικείο περιβάλλον της 48χρονης Νεκταρίας που έπεσε το πρωί της Παρασκευής νεκρή από το μαχαίρι του εν διαστάσει συζύγου της στο προαύλιο ξενοδοχείου στην τοποθεσία Περιστεράς, έξω από την Ιεράπετρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 54χρονος έλεγε ότι θα σκοτώσει την εν διαστάσει γυναίκα του, χωρίς ωστόσο να τον πιστεύουν. Το θύμα είχε εκφράσει το φόβο της στις Αρχές και σε φιλικά πρόσωπα.

Όπως ανέφερε στο Mega η φίλη του θύματος, οι εντάσεις με τον δράστη ήταν συχνές, με τον 54χρονο να έχει απειλήσει και να έχει χτυπήσει στο παρελθόν την άτυχη γυναίκα, η οποία, σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, φέρεται να είχε απευθυνθεί στην αστυνομία.

β. Γυναικοκτονία στην Ιεράπετρα: Ο 54χρονος είχε στήσει καρτέρι στην πρώην σύζυγο -Γιατί τη σκότωσε, μαρτυρίες που σοκάρουν

iefimerida.gr

“Είχαν ενδοοικογενειακά προβλήματα», δήλωσε μία συγγενής του 54χρονου στην εκπομπή «TLive», σημειώνοντας πως το θύμα «κυκλοφορούσε με τον καλύτερό του φίλο, είναι μια μικρή περιοχή, θα μπορούσε να βγαίνει εκτός. Δεν μπορείς να βγαίνεις κεντρικά στην Ιεράπετρα και να πίνεις καφέ ή ρακές με αυτόν τον άνθρωπο, τον καλύτερο φίλο του άντρα σου», τονίζοντας πως δεν δικαιολογεί την πράξη του 54χρονου.

Γιατί τη σκότωσε
Οπως υποστήριξε, αιτία του φονικού ήταν το τρίτο άτομο και η σχέση που είχε συνάψει το 48χρονο θύμα με τον καλύτερο φίλο του 54χρονου, ενώ ερωτηθείσα για το πόσο καιρό είχαν δεσμό, υποστήριξε πως «στην αρχή δεν είχε ακουστεί, αλλά τώρα τελευταία είχε ακουστεί καλά».

***

Διαλέξαμε δυο  φυλλάδες της εμπορικής δημοσιογραφίας  με το ίδιο θέμα.   Δεν ασχολούνται ποσώς με τα αίτια που οδήγησαν σε νέο φόνο ΝΕΑΣ γυναίκας  (ανθρωποκτονία)   με σχέση φονιά-θύματος, ερωτική.

‘Εστω μια κουβέντα  πως η ΜΟΝΑΔΙΚΗ αιτία κι αυτού του φόνου είναι η κατάρα των  ρόλων των φύλων. Οι έρωτες των μυθιστοριογράφων , οι μοιχείες του Παύλου , το  ιδιοκτησιακό  καθεστώς του γάμου, οι κοινωνικές  απαιτήσεις  για τον  άντρα και τη γυναίκα. Κουβέντα    σε ένα απλό ερώτημα :  Αν έλειπαν όσα αναφέραμε, ως παθογένειες μιας σχέσης,  θα γινόταν  ποτέ όμοιος φόνος;  Και  φυσικά ούτε καν ως   ευχή  να φτάσουμε κάποτε στις άφυλες κοινωνίες, που θα εξαλείψουν εντελώς  τέτοια φαινόμενα  βίας.

Δείτε, όμως  η καθεμιά  τί φροντίζει να δώσει , για να ταϊσει τους σκουπιδοφάγους της , που είναι  και οι “εργοδότες ” τους .Ο,  τι ζητάει η καρδούλα τους, το προσφέρουν  και με το παραπάνω.  Αλλιώς, δεν έχει λόγο ο χαχόλος να τους  ακουμπάει τον οβολό  του και  με το κλικ του να μην   ευχαριστηθεί το έδεσμά του.

 

efsyn  και iefimerida,λοιπόν.

Η πρώτη, με   φανατικούς οπαδούς ,υποστηρικτές  της γνωστής ,ιστορικής ευχής    του  ακραίουν”φεμινισμού”  παλιότερα και σήμερα  του ακροδεξιού μορφώματος  ΜΕ #ΤΟΟ  , “του σουτιέν και της κυλόττας”,  “καλός άντρας ο νεκρός άντρας”  (ως βίαιο το αρσενικό,  λόγω γονιδίων!)

Η δεύτερη, πιστή  στο δρόμο που χάραξε η πατριαρχο-φαλλοκρατία.  Με πληθυσμό σκουπιδοεπισκεπτών, πιστών στο δόγμα   “ο τίμιος   σύζυγος , αν θέλει να έχει το κούτελο καθαρό,   σφάζει στο κότσι  την άπιστη  κυρά του, που θα τολμούσε, μάλιστα,  να τον απατήσει και  με τον καλύτερό  του φίλο”.

Αλλά, για να  λέμε και του στραβού το δίκιο,   όλα χωρίς διακρίσεις  και αποκρύψεις ,άρρωστο είναι επίσης και του Ντοκουμέντο του Βαξεβάνη  που   λίγο καιρό πριν , έγραφε σε τίτλο του  “ΜΙΑ ΝΕΑ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ”,  όταν  ένας  παππούς σκότωσε τη βαριά άρρωστη  σύζυγό του, για να την απαλλάξει από τους  πόνους  και μετά αυτοκτόνησε και ο ίδιος.  Τόσο ασεβής  ο Κωστάκης.

3. Ο Μπαμπινιώτης «διορθώνει» τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ για το Meta -Ο ακριβής ορισμός της λέξης «μετά»

Ο καθηγητής Γλωσσολογίας, Γιώργος Μπαμπινιώτης

iefimerida.gr

“Ο Μπαμπινιώτης διορθώνει τον Ζούκερμπεργκ
Με μια σύντομη ανάρτησή του, ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης δίνει την ακριβή σημασία της λέξης, η οποία μάλλον δεν ερμηνεύεται τόσο απλοϊκά, όσο πιστεύει ο Αμερικανός.

Όλα ξεκίνησαν από την ΜΕΤΑ-ΦΥΣΙΚΗ στην φιλοσοφία, που εξετάζει ό,τι είναι «πέρα από” την εμπειρική πραγματικότητα και τον αισθητό κόσμο, την μετάβαση σε έναν υπερβατικό κόσμο, τον κόσμο τής «πρώτης φιλοσοφίας» που μελετά το «εἶναι», την ουσία των όντων. Ο όρος μεταφυσική προέκυψε τυχαία από τον Ανδρόνικο τον Ρόδιο, σχολάρχη τού Περιπάτου, τής Αριστοτελικής Σχολής που το 70 π.Χ. κατέταξε «την πρώτη φιλοσοφία» μετά το έργο που έφερε τον τίτλο «Φυσικά». Πρώτοι οι Νεοπλατωνικοί χρησιμοποίησαν τον όρο «τὰ μετὰ τὰ Φυσικὰ», απ’ όπου η μεταφυσική» γράφει ο καθηγητής.

«Από την φιλοσοφική έννοια τής μετα-φυσικής αποσπάστηκε το μετά να δηλώνει ως α΄συνθετικό ό,τι είναι «πέρα από», ό,τι «υπερβαίνει» κάτι ή και ό,τι «εστιάζει» το ενδιαφέρον σε κάτι (μετα-μοντέρνος, μετα-δομισμός, μετα-λογική, μετα-γλώσσα, μετα-μαθηματικά, μετα-νεοτερικότητα κ.ά.)» προσθέτει.”

***

Ο Μπαμπινιώτης, όπως έχουμε πολλές φορές γράψει, δεν είναι γλωσσολόγος με επάρκεια. Είναι  έμπορος λεξικών.  Σοβαρά συγγράμματα   γλωσσολογίας δεν έχει.  Λεξικά κυκλοφορεί και πουλάει ,  μέσω ακατάσχετων ποταμών διαφημίσεων,  τα οποία, ως γνωστό,  δεν είναι τίποτα περισσότερο από αντιγραφή  το ένα του άλλου.  Στην ουσία είναι  κλοπή   “ξένης πνευματικής ιδιοκτησίας” και μάλιστα των κλασικών και παλιών, γνωστών  γλωσσολόγων λεξικογράφων.

Ο  ,εκτός των άλλων και …Δεξιός Ψάλτης, Μπαμπινιώτης , ως έμπορος , δε χάνει ποτέ την  ευκαιρία να είναι στην  επικαιρότητα της αγοράς  με οποιοδήποτε  τρόπο  για διαφήμιση. Σήμερα, βγήκε  για να…διορθώσει το    Ζούκερμπεργκ, επίσης αδίστακτος και εγκληματικός   καπιταλιστής – εκμαυλιστής των κοινωνιών ,που μετονόμασε το fb  σε meta.

΄Οντως, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως είναι επιτυχής η επιλογή αυτού του όρου,  που εμπεριέχει επακριβώς όσα  ο πονηρός έμπορος υπόσχεται να προσφέρει και  “ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ” με  την παγκόσμια πολυκερδοφόρα πλατφόρμα του. Καλύτερη  επιλογή  “ταμπέλας”  δε θα μπορούσε να υπάρξει.

Και τί κάνει ο Μπαμπινιώτης;  Βγαίνει με ένα απίστευτο και άσχετο μπλα -μπλα και διορθώνει (!)  χωρίς ,βέβαια , ΚΑΝΕΝΑ επιχείρημα το νονό της πολυεθνικής. Και όσα αναφέρει ενισχύουν ακόμα περισσότερο την επιλογή    Ζούκερμπεργκ “Meta”. Αλλά ο ίδιος δεν το αντιλαμβάνεται.  Απλά τα λέει, για να ακουστεί.  Ούτε γνωρίζει πως πρόκειται για μια  έννοια που    παραπέμπει στο metaverse  στη  νέα, δηλαδή, πολιτική της εταιρείας που συνδυάζει την εικονική πραγματικότητα με τις τεχνολογίες  σε εργασία και διασκέδαση.

Θα  συμβουλεύαμε ,λοιπόν, τον λαλίστατο και δοκησίσοφο έμπορο  λεξικών να σιωπά. ΄Ετσι ,μόνο, θα συνεχίζει να εξασφαλίζει το “χρυσό” που κονομάει τόσα χρόνια με το σκάρτο εμπόρευμά του.

Εμείς μάλιστα, όπως και παλιότερα του είχαμε ζητήσει ,επιμένουμε  να μας εξηγήσει την ετυμολογία και τη σημασία της λέξης ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ. Αυτή τη γνωρίζει, είμαστε βέβαιοι, πολύ καλά.  Καθώς  και  ο γιος του ο…Δημητράκης Μπαμπινιώτης, επίσης πανεπιστημιακός , ως ο πατέρας τους με την…αξία του, βεβαίως, βεβαίως!

 

 

4.Σοκάρουν οι αποκαλύψεις Καρεμπέ: Είχαν τον προπάππου μου σε κλουβί στο ζωολογικό κήπο, τον έβαζαν να κραυγάζει σαν ζώο

Ο Κριστιάν Καρεμπέ

Η Φρίκη χωρία σχόλια:

 

“Ο Κριστιάν Καρεμπέ συγκλόνισε μιλώντας για τον προπάππου του ο οποίος φυλακίστηκε σε ζωολογικό κήπο στη Γαλλία και στη Γερμανία και παρουσιάστηκε εκεί ως ζωντανό έκθεμα.

Σκηνές αποτροπιαστικές, ανατριχιαστικές, αδιανόητες. Και όμως διαδραματίζονταν μόλις 90 χρόνια πριν, όταν άνθρωποι πιο σπάνιων φυλών γίνονταν ζωντανά εκθέματα. Ενας από αυτούς ο προπάππος του Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος το 1930 οδηγήθηκε από τη Γαλλία στη Γερμανία για να γίνει έκθεμα σε ζωολογικό κήπο.

Οι αποκαλύψεις του Καρεμπέ σοκάρουν.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής έχει καταγωγή από τη Νέα Καληδονία. Πρόκειται για γαλλική επικράτεια στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Το 1931 ο προπάππους του Κριστιάν Καρεμπέ, Γουίλι ταξίδεψε από την Νέα Καληδονία στο Παρίσι μαζί με άλλους συμπατριώτες του. Το πρόσχημα ήταν ότι θα εκπροσωπήσουν τη Νέα Καληδονία και θα συναντηθούν με ανθρώπους της Γαλλικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ίδιος ο πρώην παίκτης και σημερινός σύμβουλος του Ολυμπιακού στη Γερμανική «NDR», όχι απλά δεν τους υποδέχθηκαν σαν εκπροσώπους κράτους, αλλά τους έβαλαν σε ένα κλουβί ζωολογικού κήπου και τους μετέτρεψαν σε ζωντανά εκθέματα.

Τους έκαναν ζωντανά εκθέματα
Σύμφωνα με την μαρτυρία του Κριστιάν Καρεμπέ, τους φυλάκισαν στον ζωολογική κήπο και τους ανάγκαζαν να υπακούν σε ό,τι τους ζητήσουν. Όταν υπήρχε κοινό για να τους δει έπρεπε να κουνάνε τα μπαστούνια τους, να δείχνουν τα δόντια τους και να κραυγάζουν σαν άγρια ζώα. Ουσιαστικά έγιναν «ζωντανά εκθέματα», ως κανίβαλοι.

Όταν οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου αποφάσισαν ότι δεν τους χρειάζονται πια, δεν τους άφησαν να φύγουν, αλλά τους πούλησαν στον ζωολογικό κήπο του Αμβούργου. Στη Γερμανία παρουσιάστηκαν ως «οι τελευταίοι κανίβαλοι των νοτίων θαλασσών.

Στον ζωολογικό κήπο του Χάγκενμπεκ, έγιναν το κύριο θέμα διασκέδασης με αποτέλεσμα η φήμη τους να εξαπλωθεί τόσο, που προσκλήθηκαν στο Oktoberfest που αποτελεί τη μεγάλη γιορτή για την πόλη του Μονάχου.

Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις στη Γερμανία
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Κιριστιάν Καρεμπέ για πολλά χρόνια δεν γνώριζε την ιστορία του προπάππου του. Όπως αποκάλυψε, τα έμαθε μέσα από ένα μυθιστόρημα που εκδόθηκε το 1998 με τίτλο «Cannibale» του συγγραφέα Ντιντιέ Ντάεντιχ.

Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στη Γερμανία. Μάλιστα ο τηλεοπτικός σταθμός που έκανε το ρεπορτάζ προσπάθησε να φέρει σε επικοινωνία τους ανθρώπους του ζωολογικού κήπου με τον Κριστιάν Καρεμπέ, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ εξαιτίας της καθυστέρησης του Χάγκενμπεκ να απαντήσει στην πρόταση.

Την ίδια ώρα οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου δέχονται έντονες πιέσεις. Από την πλευρά του ο υπεύθυνος πολιτιστικών αρχών της πόλης του Αμβούργου τόνισε για το θέμα: «Είναι επιτακτική ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε και εμείς ως κοινωνία το αποικιακό παρελθόν μας, να το αντιμετωπίσουμε και να το επεξεργαστούμε ενεργά με τους απογόνους των θυμάτων».

Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο ζωολογικός κήπος στο Αμβούργο δεν δέχεται πρώτη φορά επικρίσεις. Πριν από περίπου δέκα χρόνια, ένας άλλος πρώην αστέρας της εθνικής Γαλλίας, ο Λιλιάμ Τουράμ, είχε επιμεληθεί μιας έκθεσης για τα όσα πέρασαν οι λαοί της Αφρικής της Ασίας και της Αμερικής από τους αποικιοκράτες.

Μάλιστα είχε επισκεφτεί τον ζωολογικό κήπο του Αμβούργου και παρατήρησε ότι ακόμα και σήμερα υπάρχουν γλυπτά ζώων, αλλά και ανθρώπων. «Στην είσοδο υπάρχουν γλυπτά ζώων, αλλά και γλυπτά Ινδών και Αφρικανών δίνοντας στους επισκέπτες να καταλάβουν ότι θα δουν όχι μόνο ζώα αλλά και ανθρώπους», ήταν τα λόγια του.

 

5.Το 20% των Ρώσων θεωρούν ότι τα βασανιστήρια είναι επιτρεπτά

 

Ρώσοι αστυνομικοί, άνδρας και γυναίκα

Κάτι που…παρέλειψαν, όπως μας ενημέρωσε φίλος από το Κίεβο να παρουσιάσουν τα ρώσικα πρακτορεία στην παραπάνω είδηση.  Αυτό το 20%  των υπέρμαχων των βασανιστηρίων , δήλωνε επίσης    εθνικιστές…πατριώτες,  όπως σε άλλη ερώτηση απάντησαν.  Λεπτομέρεια, δηλαδή  το γεγονός ,πως είναι οπαδοί  και ψηφοφόροι  του δικτάτορα Πούτιν. Ο “Τσάρος” που κουβαλάει 700.000 νεκρούς ΜΟΝΟ στη Συρία  και στο εσωτερικό της χώρας, συλλαμβάνει, φυλακίζει,  βασανίζει, δολοφονεί  εκατοντάδες αντιπάλους του και ακτιβιστές.