ΔΥΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ “ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΕΣ ΒΟΜΒΕΣ” ΄Η ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ; (2ο)

                                         (Η συνέχεια  του χτεσινού)

Οι δυο αυτές δικαστικές αποφάσεις,  διαβάζονται αλλιώς.  Οι χειραγωγημένοι  «Ντογιάκοι»  στον ΄Αρειο Πάγο και στο Ειδικό δικαστήριο, έλαβαν εντολή  να  νομιμοποιήσουν  αυτές  τις προκλητικές  αποφάσεις, ΤΩΡΑ, μέσα   στην κρίσιμη ,προεκλογική περίοδο και   για    συγκεκριμένους λόγους. Εξηγούμε:

Ούτως  ή άλλως,  είναι πασιφανές πως το ένα εκατομμύριο δανειολήπτες και πριν την απόφαση του Αρείου Πάγου,  ήταν  χαμένες ψήφοι για την κυβέρνηση. Το γνώριζε και η κουτσή Μαριώ. Οι συμφωνίες Κυριάκου Μητσοτάκη και Τραπεζιτών από την πρώτη  στιγμή,  ήταν αυτές που άνοιξαν  τον ασκό του  Αιόλου.  Ως τότε ,υπήρχε η προστασία  της πρώτης κατοικίας ,την οποία ο Κυριάκος φρόντισε,  ακριβώς γι αυτό, για να εξοφλήσει  τα γραμμάτια στους εντολοδόχους του,  να την εξαφανίσει.  Αυτονόητο, λοιπόν, πως ούτε   μια ψήφος δανειολήπτη  δε θα πήγαινε στο  θύτη  τους. Το αντιλαμβάνονται κανείς και με στοιχειώδη κρίση.

΄Ομως,  «ουδέν κακό, αμιγές καλού»  για την κυβέρνηση.  Το νόμισμα έχει  δυο όψεις.  Από τη μια,  οι ήδη  χαμένες ψήφοι, που δεν κερδίζονται με τίποτα τώρα πια.  Από την άλλη,όμως,  η συσπείρωση   της Δεξιάς πελατείας.  Θυμηθείτε τί είπε ο ανεκδιήγητος  εκείνος Πορτοσάλτε.  «Αν δεν πάρουν αυτά τα σπίτια οι Τράπεζες, εγώ την άλλη ημέρα, θα σταματήσω να πληρώνω τη δόση μου” Υπάρχει μαρτυρία πιο διαυγής από τούτη για το ποιον  ενός τέτοιου Κρετίνου;

Ο Δεξιός,  όπως λέμε επανειλημμένα ,είναι ο σκορπιός  του μύθου, με  γονιδιακή τη διάθεση, «αναγκαστική», παβλοφική  επιρρέπεια να σκοτώνει. Είναι αυτή η  βασική ιδιότητα  που ενώνει  τον κόσμο της παράταξης. Ο φανατικός Δεξιός χαίρεται  με την καταστροφή  του άλλου, με τον πνιγμό του μετανάστη ,με τη συμφορά  του αδύνατου.  Είναι ο πυρήνας της ιδεοληψίας και του χαρακτήρα   του ,τέτοια συμπεριφορά.

Να βλέπει  το γείτονα-δανειολήπτη, που είναι και Συριζαίος, να  του  παίρνουν το σπίτι , είναι η μεγάλη του χαρά.  Και αυτή  την άφατη  ικανοποίηση,   τού την πρόσφερε ο Μητσοτάκης.  Θα του την ανταποδώσει με την ψήφο του.   Ο ίδιος, δεν κινδυνεύει ,βέβαια, να  χάσει  σπίτια (αλλιώς, θα ψήφιζαν  κι αυτοί ΣΥΡΙΖΑ),αφού  οι δικές του  κατοικίες,  δεν είναι προσημειωμένες.  Είναι μέγα λαμόγιο ο Δεξιός. ΄Εβαζε ένα  ερείπιο αποθήκη ως υποθήκη ,έπαιρνε μιλημένα  δάνεια μέσω του κομματικού κυκλώματος και  έχει εξασφαλίσει και τα νώτα του  και τα δάνεια που υπεξαίρεσε.

Η άλλη, τώρα,  δικαστική  απόφαση  που ο  Κυριάκος Μητσοτάκης  περίμενε  πώς και πώς , αλλά χρειαζόταν  ο δικός της, τυπικός ,  δικανικός χρόνος για να εκδοθεί, ήταν  αυτή του ειδικού δικαστηρίου. Η καταδίκη του Συριζαίου Νίκου Παπά.  Και  συνέπεσε …εντελώς   τυχαία κι αυτή,  να βγει παραμονές εκλογών!

Μια τέτοια απόφαση, θα διδάσκεται στο Μέλλον στις νομικές σχολές, ως μνημείο  όχι μόνο συνειδητής   δικαστικής πλάνης, αλλά πρωτίστως  διαφθοράς, εξάρτησης – διαπλοκής εξουσιών και καιροσκοπισμού . Ο λόγος  είναι απλός και απολύτως  ξεκάθαρος.

Η  κυβέρνησης της Δεξιάς  τα τελευταία  χρόνια έχει εξαγοράσει με τη γνωστή γκεμπελική  μέθοδο  σχεδόν το 80% της μιντιακής βιομηχανίας  και το 100% των (κατ΄ευφημισμό)  εταιριών δημοσκοπήσεων.   Κάτι που δεν είχε τολμήσει να κάνει  καμιά κυβέρνηση ως τώρα. Ούτε, φυσικά και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, όσο ασκούσε την εξουσία.

Και αυτό ήταν το μεγάλο λάθος του κόμματος της σημερινής Αντιπολίτευσης. Αντί ως κυβέρνηση ,να πάρει από τα χέρια των εμπόρων την πληροφορία, αντί να οικοδομήσει Τύπο και όχι βιομηχανία παραπληροφόρησης στη χώρα, έδωσε άδειες να ανοίγουν τέτοια μαγαζιά,  κατάμαυροι επιχειρηματίες ,όπως ο Αλαφούζος, ο Μαρινάκης, ο Κυριακού, ο  Σαββίδης. (Ελπίζουμε τούτη τη φορά ως κυβέρνηση  να μη διπράξει το ίδιο έγκλημα δυο φορές).

Πλήρωσε, βέβαια,  ο ΣΥΡΙΖΑ την ίδια του  την αφροσύνη.  Βρέθηκε στο έλεος της  μιντιακής ,μαφίας στη δίνη μιας  προκλητικής  γκεμπελικής προπαγάνδας  της  αδίστακτης  συμμορίας εκδοτών και καναλαρχών,  που έκτισε  ένα αδιαπέραστο  τοίχος προστασίας της  κυβέρνηση και  προσωπικά του  Κυριάκου Μητσοτάκη . Ο τελευταίος ,  ως  αντάλλαγμα,  σε διάστημα λίγο  μόνο ετών, τους έκανε ζάμπλουτους!    Και όχι μόνο.  Στο τέλος, …”εκεί που τους   χρωστάγανε τους  πήραν και το βόδι”. Η εντολοδόχος  ομήγυρη  των δικαστών, έβαλε και τον Παπά φυλακή,  αντί τη συμμορία που ασέλγησε στην έννοια της ελευθεροτυπίας και  κρατάει όμηρο   ΤΟΝ ΤΥΠΟ.

Η καταδίκη του Νίκου Παπά  πυροδότησε  κλίμα φοβερής έντασης . Δεν είναι μια απλή πόλωση, που θα περνούσε σύντομα . Στην πραγματικότητα, άνοιξε μέγα βάραθρο ανάμεσα στη Δεξιά και την Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δικαστές  που πήραν εντολή να καταδικάσουν  τον π.  υπουργό,  έδωσαν αυτό που ζητούσε ο Μητσοτάκης.  Το  πολυπόθητο έναυσμα   της ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ,   που θα έφερνε   τη συσπείρωση  των οπαδών όλης της Δεξιάς  με  τη διεύρυνση του υφιστάμενου χάσματος  εδώ και δεκαετίες στους δύο κόσμους.

Ο φανατισμός των  Δεξιών και η θριαμβευτική ρεβάνς,  μετά  την απόφαση της καταδίκης του Συριζαίου μεγαλόσχημου κομματικού στελέχους,  θυμίζει παραμονές έκδοσης της απόφασης του ειδικού δικαστηρίου για τον Ανδρέα Παπανδρέου.  ΑΛΛΑ ΚΑΙ  ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ,  ΤΗΝ  ΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΠΑΣΜΟ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ  ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΤΟ 1949.    ΚΑΙ  ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ,ΑΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΠΑΝ  ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ,ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ  ΝΑ  ΣΦΑΞΟΥΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΙΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. Μην ξεχνάμε πως η Δεξιά, εξικνούμενη ως τη Χρυσή Αυγή, δεν έχει τέτοιες αναστολές.  «Θα το ξανάκανε»,  όπως το διακήρυξαν επανειλημμένα ο Νίκος Μιχαλολιάκος  και ο Παύλος Μαρινάκης.

Με την απόφαση της καταδίκης του Νίκου Παπά στο χέρι, ο Κυριάκος  Μητσοτάκης  έστειλε  ένα ισχυρό  μήνυμα προειδοποίησης  και απειλής σε  όλη τη Δεξιά ,συμπεριλαμβανομένης και της Χ.Α  με το ακόλουθο περιεχόμενο:  ” Είμαστε  δυο διαφορετικοί κόσμοι. Εμείς κι εκείνοι. ΄Οσο με  κρατάτε στην εξουσία, έχουμε το πάνω χέρι. Η στήριξη είναι αμφίδρομη. Και   ενωμένοι,  δεν μας τρομάζει κανείς.   Ελέγχουμε  τις εξουσίες και τους θεσμούς. Μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, όπως για τέσσερα χρόνια το αποδείξαμε.

Αν χαθεί  αυτή η ενότητα,  αν αύριο ο Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός,   έχουμε  τελειώσει , ως παράταξη. Ο Πολάκης τους, το  διακήρυξε  ηχηρά και επίησημα. ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ.   Κι αν   πέσω , θα πέσω με πάταγο, αλλά θα σας πάρω μαζί μου.  Η  Δεξιά σε όλο της το φάσμα,  όλα αυτά τα χρόνια, δεν έχει απλά λερωμένη τη φωλιά της. ΄Εχει διαπράξει εγκλήματα καθοσίωσης. Και όχι  μόνο τα ανώτατα  και τα ανώτερα  στελέχη μας.   Και οι απλοί οπαδοί.  Ο καθένας με το δικό του τρόπο. ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΕΜΕΝΑ, ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΕΤΕ  ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ.  ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΑΓΩΝΑ”!!

Το λέγαμε στην αρχή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να είναι ανιστόρητος,.”αδιάβαστος” και περιορισμένων διανοητικών ικανοτήτων. ΄Εχει,  όμως, ένα μεγάλο ατού στα χέρια του. ΔΥΝΑΜΙΚΟ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ. ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο  ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ.