ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ . ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ…ΤΡΙΑ!

Θάνατος και αλλαγή. Αλλαγή και θάνατος. Τα δύο σίγουρα και σταθερά για κάθε θνητό. Κανείς δεν τους ξέφυγε,  ούτε ποτέ  θα γίνει στον αιώνα τον άπαντα σε αυτό τον κόσμο. ΄Ολα τριγύρω αλλάζουνε κι ας φαίνονται ίδια πως μένουν .  Και ο θάνατος παραμονεύει του καθενός τη μέρα.  (Για καλό, λέμε εμείς.  Κι ας τα ξορκίζουν αμφότερα , όσοι αστόχαστα  βολεύονται  να ρίχνουν ρίζες  και αρνούνται να περπατήσουν στο τεντωμένο  σκοινί του ακροβάτη που σε πάει και σε άλλους κόσμους).

Αυτά στη φιλοσοφική, πανανθρώπινη  διάστασή τους. Αλλά,  για τους ΄Ελληνες υπάρχει και μια τρίτη βεβαιότητα.   Μια πραγματικότητα αξεπέραστη και  σταθερή σαν να είναι νόμος της φύσης πια. Νομοτέλεια.  Ιστορική αλήθεια  από εκείνες που φαίνονται  και δια γυμνού οφθαλμού.

Θα  θυμίσουμε γεγονότα-τραγωδίες   με  χαρακτηριστικά επαναλαμβανόμενης   τραγικότητας  για τον τόπο . Κάντε  μόνοι σας τους συνειρμούς. Βρείτε ποιοι τα προκάλεσαν και ποιος ο λόγος. ΄Ολα,  πασιφανή , ακόμα και χωρίς ιστορικό κολαούζο.

  1. Μικρασιατική καταστροφή (1922)
  2. Φασιστική εισβολή Μουσολίνι-Χίτλερ στη χώρα. Κατοχή (1940-1944)
  3. Τρόμος και φρίκη. Ανελέητες σφαγές, σφοδρές συγκούσεις, αποκεφαλισμοί-παλουκώματα , εκτελέσεις, βαρβαρότητες, βασανισμοί , φυλακίσεις, εξορίες, πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων (1946-1974)
  4. Πρώτη χρεοκοπία της χώρας και οι τραγικές της συνέπειες τα χρόνια που ακολούθησαν (2008)

     5. Δεύτερη (αποκρυβείσα ως τώρα)   χρεοκοπία της χώρας  και  φτωχοποίηση σε  μεγάλη κλίμακα  της ελληνικής κοινωνίας     που γίνεται   όλο και πιο φανερή  μέρα, με την ημέρα. Κατάλυση κάθε έννοιας Δικαίου και  χαρακτηριστικά Πολιτείας του κομματικού Μητσοτακικού καθεστώτος στο ελληνικό κράτος.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Θα επαναληφθούν  τραγωδίες  με ιστορική  βεβαιότητα και στερεοτυπικά χαρακτηριστικά ,  αν εκείνοι που προκάλεσαν, ως παράταξη , όλα τα δεινά παραπάνω, συνεχίζουν να διαφεντεύουν τις τύχες αυτής της δύστυχης χώρας.

Καλά μυαλά στους ΄Ελληνες!