ΔΩΣΙΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΠΑΛΟΥΚΩΜΑΤΑ, ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΥΤΤΑΡΙΚΟ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΥ

  1. Χριστόφορς Σεβαστίδης:

Ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορος Σεβαστίδης

“Η Δικαιοσύνη είναι έννοια σύμφυτη με την επιείκεια και τον ουμανισμό. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του κρατουμένου Δ. Κουφοντίνα, του οποίου η ζωή κινδυνεύει άμεσα μετά από πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας και να λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας του”.

2. Ισίδωρος Ντογιάκος:

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος

“Τέτοιου είδους ενέργειες κλονίζουν συθέμελα το κύρος της Δικαιοσύνης στη συνείδηση των πολιτών και προκαλούν ιδιαίτερα αρνητικά σχόλια σε βάρος της, Η επίμαχη ενέργεια της ΕΔΕ  είναι «καθ’ όλα αμφιλεγόμενη και χωρίς εμφανή κίνητρα, παραβιάζουσα κατάφωρα την αρχή της ισονομίας”

3.Παύλος Μαρινάκης

Μετά τον σάλο διέγραψε ένα παλιότερο tweet του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Παύλου Μαρινάκη, το οποίο έγραφε: «Τσίπρα αν ζούσαμε στον εμφύλιο από μένα θα πήγαινες».

***

Βγαλμένος λες από  φωτογραφικό άλμπουμ  Γυμνασιαρχών    στις δεκαετίες ΄50-΄60 ο Ισίδωρος  Ντογιάκος.   Και …τί να πεις για τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Παύλο Μαρινάκη, πλην  εκέινου, του …δεξιοδικού στα αδιέξοδα  “Θου, Κύριε φυλακήν τω στόματί μου”.  Αμφότεροι ,ως εικόνα  και   Δεξιοτραφή  συλλογιστική  και  αντίληψη ,δεν είναι παρά  η οδυνηρή και γνωστή από την ιστορία   απάντηση, γιατί σήμερα πεθαίνει  και μάλιστα με τον οδυνηρό τρόπο που τελειώνει τη ζωή του, ο απεργός πείνας και δίψας Δημήτρης Κουφοντίνας.

Κι από την άλλη,  ζυγίστε πάλι, ως εικόνα αλλά και ως ιδεολογική  συγκρότηση,  τον Χριστόφορο Σεβαστίδη. Τον πρόεδρο της  ΄Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων  με όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή του για τον τρόπο που οφείλουν  Πολιτεία και  θεσμοί  να αντιλαμβάνονται τον πολιτικό και δικαικό πολιτισμό.

Το έχουμε επανειλημμένα και ιστορικά τεκμηριώσει.  Η Δεξιά είναι ιδεοληψία. Σε καμιά περίπτωση ιδεολογία.  Η τελευταία έχει σχέση με  αυτό ακριβώς που αναφέρει  ο  Χριστόφορος Σεβαστίδης.  Ουσία της είναι ο ουμανισμός ,ο ανθρωποκεντρισμός και οι παρεπόμενες από τούτες τις βασικές , λοιπές  αξίες της ζωής.

Και  τέτοιες αρετές   που κοσμούν τους φορείς ανθρωπισμού και ουμανισμού είναι  η επιείκεια, η συγχωρητικότητα,  τα “σπλάχνα οικτιρμών”, η ανεξικακία.     Τα  αντίθετα ακριβώς  από εκείνα που κουβαλούν οι θερμοκέφαλοι  φορείς της Δεξιάς ιδεοληψίας. Κακότητα, μοχθηρία, χαιρεκακία,   εκδικητικότητα .

Ποιοι νομίζετε, αν όχι  τέτοιοι τύποι   στα πέτρινα εκείνα  χρόνια της Κατοχής και του Αντράρτικου ,   έβαζαν τις κουκούλες ,σήκωναν το δάχτυλο για να υποδείξουν στους Ναζί τους… εχθρούς του ΄Εθνους  Αντιστασιακούς ;  Ποιοι, ως  Χίτες και Μάυδες, παλούκωναν κεφάλια,  βασάνιζαν,  εκτελούσαν εν ψυχρώ  αθώους, βίαζαν, λήστευαν λεηλατούσαν, κακοποιούσαν ασύδοτοι και  τρελαμμένοι;

Ποιοι άλλοι , αν όχι τέτοια τέρατα   στα κατοπινά χρόνια της Δεξιάς  που “όλα τα έσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά” , δολοφόνησαν τον Μπελογιάννη και τους συντρόφους του, το  Λαμπράκη, τον  Πέτρουλα, τον  Τεμπονέρα, την Κανελλοπούλου, τον Κουμή, τον Γρηγορόπουλο , το Φύσσα;

Ατελείωτη  η λίστα των θυμάτων της επάρατης και απάνθρωπης  Δεξιάς. Και ατιμώρητοι ως τώρα οι θύτες.   Σαν να είναι τσιφλίκι τους αυτή η χώρα, σα να μην έχουν να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν.

Ουδείς τόλμησε, να δικάσει και να καταδικάσει αυτούς   τους φονιάδες. Η ατιμωρησία τους παραμένει μοναδικό φαινόμενο της Ιστορίας  σε χώρα  με   κοινοβουλευτική δημοκρατία. Επειδή  στην Ελλάδα, όταν  κυβερνά η Δεξιά , η κοινοβουλευτική αυτή  δημοκρατία,  μεταμορφώνεται σε τέρας  δικτατορίας.

Είναι ακριβώς αυτές οι εγκληματικές παρενέργειες τέτοιου καθεστώτος  που ζούμε σήμερα.  Εκείνο που βιώνει στο πετσί του  τούτη την ώρα ο θανατοποινίτης του Κυριάκου Μητσοτάκη , απεργός  πείνας και δίψας,    Δημήτρης Κουφοντίνας

__________________________________________

                   ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η νέα μας πανελλαδική δημοσκόπηση ξεκινάει σήμερα.  Ελπίζουμε να την ολοκληρώσουμε σε δύο τουλάχιστον εβδομάδες.

Ακούραστοι, αλληλέγγυοι, συνεπείς οι φίλοι και συνεργάτες  που ανάλαβαν πάλι τέτοιο σπουδαίο  και επίπονο έργο.   Να είστε πάντα  γεροί.  Και με τσαγανό ψυχής και μυαλού, όπως μέχρι τώρα.

______________________________________________