ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ-ΔΗΜΟΣΙEΥΜΑΤΑ

1. ΤΣΙΠΡΑΣ: “ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ”!  ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΤΗΝ… ΠΙΣΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΗΣ  20ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ.

 

2.   ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, ΠΑΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΜΟΙΑΖΕΙ  Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ .

 

3.  ΣΕ ΝΕΟ  ΦΙΛΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ Η  “ΘΥΓΑΤΕΡΑ  ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ”

 

4. ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ/ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ,ΧΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤ΄ ΑΜΠΑΡΙΑ

 

_________________________________________________________________________

1. ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Μέρκελ: Εκταμίευση μετά τη θετική αξιολόγηση

Η Ελλάδα υποσχέθηκε να επιταχύνει την εφαρμογή της συμφωνίας του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου για την παράταση της δανειακής της σύμβασης και να αποστείλει έναν ολοκληρωμένο, λεπτομερειακό κατάλογο μεταρρυθμίσεων στους εταίρους τους στην ευρωζώνη μέσα στις επόμενες ημέρες, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ, μετά το τέλος της επταμερούς συνάντησης. Μεταρρυθμίσεις οι οποίες συνάδουν με τις υπάρχουσες δεσμεύσεις της Ελλάδας ζήτησε και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Μέρκελ: Εκταμίευση μετά τη θετική αξιολόγηση

Μετά τη συνάντηση, η Γερμανίδα καγκελάριος επισήμανε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης είναι έτοιμοι να συναντηθούν το ταχύτερο δυνατόν για να αξιολογήσουν τις μεταρρυθμίσεις που θα προτείνει η Ελλάδα. Η Αγκελα Μέρκελ απέφυγε να προσδιορίσει την ημερομηνία της ενδεχόμενης εκταμίευσης νέας δόσης στο πλαίσιο του προγράμματος, λέγοντας ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τη θετική αξιολόγηση των ελληνικών προτάσεων.

«Είχαμε μια ήρεμη και συλλογική συζήτηση», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, επισημαίνοντας ότι όλες οι πλευρές δεσμεύτηκαν για την εφαρμογή της συμφωνίας του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.

«Σε πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης δεσμευτήκαμε να επιταχύνουμε την εφαρμογή του προγράμματος και η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να επιδείξει πλήρη υπευθυνότητα ως προς τις μεταρρυθμίσεις», είπε. Η Μέρκελ γνωστοποίησε πως τις επόμενες μέρες η ελληνική κυβέρνηση θα αποστείλει μια ολοκληρωμένη λίστα με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις και πρόσθεσε πως ο Ελληνας πρωθυπουργός διευκρίνισε πως οι πολιτικές συζητήσεις μεταξύ των θεσμών θα διενεργούνται στις Βρυξέλλες.

«Δεν πρόκειται για έναν πρώτο κατάλογο, αλλά για μια ολοκληρωμένη λίστα με μεταρρυθμίσεις», τόνισε η Μέρκελ, κάνοντας λόγο για προσωπική δέσμευση από πλευράς του Έλληνα πρωθυπουργού να στείλει άμεσα τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων.

Όσον αφορά την εκταμίευση οικονομικής δόσης, η Γερμανίδα καγκελάριος ξεκαθάρισε πως αυτό θα γίνει στη βάση της αξιολόγησης και θετικής αποτίμησης του προγράμματος.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να προτείνει μεταρρυθμίσεις οι οποίες συνάδουν με τις υπάρχουσες δεσμεύσεις της προς τους πιστωτές της και να επιταχύνει την διαδικασία εφαρμογής της συμφωνίας για να επιτύχει την εκταμίευση περαιτέρω οικονομικής βοήθειας.

«Οι μεταρρυθμίσεις αυτές πρέπει να εξεταστούν, να αξιολογηθούν… ώστε να είναι συμβατές με τις δεσμεύσεις της Ελλάδας», είπε ο Ολάντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά την επταμερή συνάντηση. «Πρέπει να επιταχύνουμε τη διαδικασία. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο», επέμεινε
ο ίδιος.

Θα ακουστούν ένα σωρο μπλα-μπλα. Η κυβέρνηση (ήδη ο Τσίπρας το διέπραξε) θα θριαμβολογεί  πως η συνάντηση ήταν μια… νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη, μέσα στο κομματικό μόρφωμα θα αρχίσουν πάλι το γνωστό  θέατρο των αντιπολιτευόμενων συνιστωσών “εγώ θα κάνω πως σε δέρνω, εσύ θα κάνεις πως πονάς” (και ουδείς από τους διαμαρτυρομένους θα σηκωθεί,βέβαια,να φύγει)  και έτσι θα τελειώσει κι αυτή η φάση του  νέου κυβερνητικού…θριάμβου .Και μάλιστα προσωπικά του πρωθυπουργού.

Τα πράγματα, όμως, είναι καθαρά, απλά, μιλάνε μόνα τους.  Το αποτέλεσμα της συνάντησης είναι αυτό ακριβώς που  συνόψισε  η Μέρκελ:

” Όσον αφορά την εκταμίευση οικονομικής δόσης, η Γερμανίδα καγκελάριος ξεκαθάρισε πως αυτό θα γίνει στη βάση της αξιολόγησης και θετικής αποτίμησης του προγράμματος”

Σε απλά ελληνικά, αν οι υπουργοί εξωτερικών της ευρωζώνης αξιολογήσουν θετικά τις μεταρρυθμίσεις σας, θα πάρετε κάποια χρήματα. Αλλιώς, πάτε “φούντο” . Ποιο τρένο, επομένως, ξανάβαλε  στις ράγες ο Τσίπρας ,όπως έλεγε στις Βρυξέλλες;

Δυο τινά θα συμβούν τις επόμενες ημέρες: 1. Θα βάλουν στην κυβέρνηση  δημαγωγίες και λαϊκισμούς     στην πάντα   και ως…βρεγμένες γάτες  θα εφαρμόσουν κατά γράμμα το  συμφωνημένο στο  Eurogroup πρόγραμμα της 20ης Φεβρουαρίου . ΄Ετσι μόνο θα πάρουν λεφτά. 2. Δε θα εφαρμόσουν στο ακέραιο το πρόγραμμα, θα κάνουν πάλι τα γνωστά τερτίπια (“κότες” έξω και “λιοντάρια” μέσα), θα τα “πάρουν κρανίο” στην επιτροπή αξιολόγησης και θα κλείσουν τη στρόφιγγα εντελώς από την Ευρώπη.

Μέσες λύσεις δε φαίνεται να στέκονται. Νέες κοροϊδίες για επικοινωνιακούς λόγους της κυβέρνησης ( για να δουλεύει ,δηλαδή, τους ψηφοφόρους της και να κερδίζει χρόνο) δε θα σταθούν.  “Ιδού η Ρόδος ,ιδού και το πήδημα”, όπως άρεσε   μεταφορικά να παραληρεί  από τα μπαλκόνια των προεκλογικών εξαγγελιών ο σημερινός πρωθυπουργός.

_________________________________________________________________________

2. “Αυτοί είναι οι 10 λόγοι για τους οποίους ο Βαγγέλης ΔΕΝ γίνεται να αυτοκτόνησε”

2891ee331534a30668edd79a7d71d288

1. Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, φάνηκε πως περπάτησε 800 μέτρα μακριά από τη σχολή, με σκοπό να αυτοκτονήσει. Ένας άνθρωπος που θέλει να αυτοκτονήσει, δεν περπατάει σχεδόν ένα χιλιόμετρο για να κρυφτεί και να αυτοκτονήσει. Και ακόμα και να το κάνει, με 800 μέτρα ποδαρόδρομο, το μυαλό χαλαρώνει και ηρεμείς και έπειτα ζυγίζεις αλλιώς τα πράγματα.

2. Φάνηκε πως το σώμα του Βαγγέλη ήταν φαγωμένο στον ώμο και το πρόσωπο από σκυλιά. Πως γίνεται τα σκυλιά να μην κατασπάραξαν όλο το σώμα παρά μόνο ένα μικρό μέρος; Πως γίνεται τα αδέσποτα να μύρισαν ένα πτώμα και τα σκυλιά τα εκπαιδευμένα της αστυνομίας, να μη μύρισαν τίποτα;

3. Ένα σώμα που είναι 40 μέρες στο ίδιο σημείο όπως λένε… αμετακίνητο, προφανώς και θα αφήσει υγρά, και κατά συνέπεια, το γρασίδι από κάτω θα σαπίσει κι αυτό. Στην προκειμένη περίπτωση, το γρασίδι ήταν καταπράσινο. Άρα ο νεαρός, δεν βρισκόταν 40 μέρες εκεί, αλλά κάποιος τον μετέφερε εκεί.

4. Το γεγονός πως ο Βαγγέλης ήταν αριστερόχειρας, το γνώριζαν όλοι στη σχολή. Οπότε για να φανεί αυτοκτονία, έβαλαν το μαχαίρι στο αριστερό του χέρι, κι έκοψαν τη δεξιά φλέβα. Τόσο απλά.

5. Οι βασανιστές του, προφανώς και τον είχαν κάπου κρυμμένο για μέρες (είτε νεκρό είτε ακόμα ζωντανό) και αποφάσισαν να τον σκοτώσουν γιατί με τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, ο Βαγγέλης αν γλίτωνε… θα μιλούσε και θα τα έλεγε όλα. Οπότε… «ή σε σκοτώνουμε ή αυτοκτονείς».

6. Ο συγκάτοικος του Βαγγέλη, είπε οτι έφυγε βιαστηκά από την εστία, χωρίς το κινητό του. Ενώ μαθαίνουμε τώρα, πως πριν χαθεί, μιλούσε επί 2 ώρες με τη μητέρα του.

7. Κάποιος που αυτοκτονεί και υποφέρει… αφήνει ένα σημείωμα. Να πει ποιος φταίει που τον οδήγησε στο σημείο να αυτοκτονήσει. Ο Βαγγέλης δεν άφησε τίποτα. Δεν τον άφησαν να αφήσει τίποτα!

8. Ένα πτώμα σε αποσύνθεση, δεν είναι ικανό να αναδείξει τίποτα! Ούτε αποτυπώματα, ούτε DNA, ούτε σημεία βιασμού, ούτε γδαρσίματα, ΤΙΠΟΤΑ. Αυτοί που φταίνε, ήξεραν πως αν το πτώμα βρεθεί τις πρωτες 2-3 μέρες, θα δείξει πολλά. Τον μετέφεραν εκεί αφού το σώμα βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση. Μόνοι τους τα ήξεραν όλα αυτά; Νέα παιδιά οργάνωσαν το τέλειο έγκλημα; Σε ποιόν μίλησαν; Ποιός τους βοήθησε;

9. Η παρέα των Κρητικών, έψαχνε τον Βαγγέλη στα καφενεία, με τη φωτογραφία του στο χέρι, 6 (έξι) μόλις ώρες αφού εξαφανίστηκε. Πως είναι δυνατόν να θεωρείς κάποιον χαμένο… ενω λείπει απλώς 6 ώρες από τη σχολή και βλεπεις πως εχει ξεχάσει το κινητό στην εστία, όμως έχει πάρει τα κλειδιά; Που σημαίνει πως θα γυρίσει. 6 ώρες είχε να φανεί… και τον θεωρούσαν  εξαφανισμένο… Στάχτη στα μάτια των κατοίκων. Στάχτη στα μάτια του περιπτερά. Στάχτη στα μάτια των θαμώνων των καφενείων. Σου λέει «οταν έρθουν τα κανάλια, να πουνε οτι τον ψάχναμε απο την πρώτη ώρα… επείδη τρελαθήκαμε από την αγωνία μας για τον ΦΙΛΟ μας».

10. Όποιος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, δείχνει το πρόσωπό του στην κάμερα. Μίλησαν 5-6 παιδιά, με πρόσωπο στην κάμερα. Αθώα παιδιά. Και μίλησαν και 5 Κρητικοί, με γυρισμένη πλάτη, να βλέπουμε τα μαύρα Κρητικά δερμάτινα μπουφάν.

Απόλυτα λογικά ακούγονται όλα αυτά, ακόμα και στους μη ειδκούς. Από την πρώτη στιγμή φάνηκε πως μάλλον ήταν μια στημένη αυτοκτονία. Και είναι απορίας άξιο πώς όλα αυτά τα στοιχεία  που συμπεριλαμβάνονται στον παραπάνω κατάλογο, δεν  τα είδε ο ιατροδικαστής.

Φαίνεται πως έχουμε πάλι μια νέα υπόθεση “΄Αλεξ” και πως ΠΑΛΙ η αστυνομία δεν  έκανε καλά τη δουλειά της. Και στα δύο αυτά φονικά που συντάραξαν την ελληνική κοινωνία, δεν μπόρεσε οι αρμόδιοι να βρουν άκρη ,ενώ οι δράστες είναι δακτυλοδεικτούμενοι και στο φονικό της Βέροιας και σ΄αυτό  (πιθανότατα) τώρα στα Γιάννενα.

________________________________________________________________________

3. Νέο επεισόδιο στο «σίριαλ» Κωνσταντοπούλου-Χρυσής Αυγής – Τι είπε και εξόργισε και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Nick Paleologos / SOOC 
 

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ της στάσης που τηρεί η πρόεδρος της Βουλής έναντι της Χρυσής Αυγής σημειώθηκε στη συνεδρίαση της Διάσκεψης των προέδρων.

Μια μέρα μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Βουλής κατά την διάρκεια της συζήτησης του ν/σ για την ανθρωπιστική κρίση και παρά τις ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί ακόμη και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου έναντι της ΧΑ, η πρόεδρος της Βουλής επανήλθε.

Ο προφυλακισμένος βουλευτής Χρήστος Παππάς, που πήρε άδεια από τον Κορυδαλλό, προκειμένου να μετάσχει στην Διάσκεψη, βρήκε ευκαιρία να εξαπολύσει επίθεση για τις «άδικες φυλακίσεις» του ίδιου και των «συναγωνιστών» του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηυκε πως είναι αντισυνταγματικό να μην τους επιτρέπεται να παραβρίσκονται σε συνεδριάσεις της Βουλής και να απολαμβάνουν τα βουλευτικά «προνόμια» και ότι ψήφιση νομοσχέδιων με τους ίδιους να είναι απόντες από την Ολομέλεια δεν είναι έγκυρη. Επανέλαβε τα περί «πολιτικών διώξεων» και απευθυνόμενος προς την πρόεδρο της Βουλής είπε:

«Οι δρόμοι μας είναι διαφορετικοί, από αλλού έρχεστε εσείς και από αλλού εγώ και δεν θα συναντηθούμε ποτέ. Ωστόσο διάβασα με ενδιαφέρον μια πρότασή σας για τη συμμετοχή μας στην ψηφοφορία».

Σύσσωμοι σχεδόν οι παριστάμενοι βουλευτές αντέδρασαν τονίζοντας πως η Χρυσή Αυγή δεν διώκεται ως πολιτική οργάνωση αλλά ως εγκληματική. Ανάμεσά τους οι Γιάννης Μπαλάφας κια Νίκος Φίλης από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι Νικήτας Κακλαμάνης και Ευάγγελος Μεϊμαράκης από την ΝΔ, ο Σπύρος Λυκούδης από το Ποτάμι, ο Θανάσης Παφίλης του ΚΚΕ και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος από το ΠΑΣΟΚ.

«Η Ολομέλεια έχει ήδη αποφασίσει για την λειτουργία της και το πώς θα αντιμετωπίσει το παράδοξο των προφυλακισμένων βουλευτών» είπαν μεταξύ άλλων.

Ωστόσο η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρενέβη λέγοντας: «Η νομιμότητα και η Δημοκρατία πρέπει να τηρούνται ακόμα και για όσους την αντιμάχονται».

Η εντολή Τσίπρα στη Ζωή

Πληροφορίες του iefimerida.gr επισημαίνουν ότι η πρωτοβουλία τηςπροέδρου της Βουλής χθες Τετάρτη να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, προκάλσε την αντίδραση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.

Κατά την διακοπή, ο Πρωθυπουργός κάλεσε την κυρία Κωνσταντοπούλου στο γραφείο του και της έδωσε ρητή εντολή να πάρει πίσω το αίτημα για ονομαστική «χωρίς να το συζητήσει περαιτέρω».

H  Ιστορία εδώ και πολύ καιρό αναγνωρίζει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου με  τρεις επονείδιστες ιδιότητες:  1.  “Θυγατέρα του Νίκου Κωνσταντόπουλου”. 2 ΄Ατομο παραληρηματικής και ανεξέλεγκτης συμπεριφοράς  3. (το χειρότερο απ΄όλα) ΣΥΝΡΕΡΓΑΤΗΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ.

΄Αλλα λόγια περιττεύουν.

_________________________________________________________________________

4. ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΙΟ BULLYING ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ
Αποκάλυψη σοκ: Απειλούσαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη με τη δημοσίευση φωτογραφιών και βίντεο από τα βασανιστήρια που του έκαναν
Αποκάλυψη σοκ: Απειλούσαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη με τη δημοσίευση φωτογραφιών και βίντεο από τα βασανιστήρια που του έκαναν

«Δίναμε συχνά σφαλιάρες στο κοπέλι, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα για εμάς. Έτσι κάνουμε εμείς στον τόπο μας. Δίνουμε σφαλιάρες στο πρόσωπο για να γελάσουμε. Ο Βαγγέλης κάποιες φορές γελούσε».

Κι όμως, η φράση ανήκει σε έναν από τους τέσσερις φοιτητές της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων που φέρονται να έκαναν χοντρές πλάκες στον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Και σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», αυτός δεν είναι ο μόνος που έχει ομολογήσει στην Ασφάλεια Ιωαννίνων τους τραμπουκισμούς σε βάρος του αδικοχαμένου Βαγγέλη.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ομάδα των νεαρών από την Κρήτη όχι μόνο βασάνιζε τον Βαγγέλη, αλλά τραβούσε σε βίντεο και φωτογραφίες τα «κατορθώματά» της, απειλώντας ότι θα τα δώσει στη δημοσιότητα. Το σοκαριστικό αυτό υλικό, στο οποίο απεικονίζονται οι Κρητικοί να κάνουν άγριο bullying στον άτυχο φοιτητή, βρίσκεται στα χέρια των Αρχών και θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η απειλή δημοσίευσης των όσων συνέβαιναν μπορεί να βάραινε ακόμα περισσότερο την ψυχολογία του θύματος.

Ο «αρχηγός» των Κρητικών πρωταγωνιστούσε σε επεισόδια στη Σχολή

Οπως τονίζουν μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο» αρμόδιες πηγές, ο φερόμενος ως «αρχηγός» της ομάδας των Κρητικών μία ημέρα πέρυσι έκοψε υπό την επήρεια μέθης τα δέντρα που υπήρχαν στο προαύλιο της Σχολής, ένα άλλο βράδυ πήγε μαζί με την παρέα του -μέλη της οποίας φέρονται να ασκούσαν bullying στον Βαγγέλη- στα μπουζούκια και αφού μέθυσαν όλοι μαζί άρχισαν να προκαλούν φθορές στο κατάστημα και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού να καλέσει τον διευθυντή της σχολής ζητώντας του να του καταβληθούν τα χρωστούμενα, ενώ ένα άλλο βράδυ ο «αρχηγός» της παρέας κατανάλωσε και πάλι μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και άρχισε να σπάει τα πάντα στο δωμάτιό του στην Εστία της σχολής.

 

 Γράφαμε στις 5/5/2011 και σήμερα, μετά τις αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά των Κρητικών στη σχολή στα Γιάννενα  απέναντι στο Βαγγέλη,  ξαναϋπογράφουμε εκέινο το κείμενο και ζητάμε: 1. Να εξαντληθεί κάθε επιείκεια της δικαιοσύνης απέναντι σ΄αυτούς τους βασανιστές. 2. Οι συνετοί και “όξω καρδιά” Κρητικοί, που πίνουμε τα κρασάκια μας τα καλοκαίρια (ειδικά  στον “΄Αγιο”, την Ιεράπετρα, το Μύρτος ) να  βάλουν μπροστά  επιτέλους την υπόσχεσή τους: Να ξεμπροστιάζουν τους “παλικαράδες” (“τα παλικάρια της φακής”, όπως τους αποκαλούν ) και να  αποδυθούν σε αγώνα ενημέρωσης του κόσμου στο νησί για την ανάγκη εγκατάλειψης και περιφρόνησης αυτής της τοπικιστικής (και όχι μόνο)  νοοτροπίας των Κρητικών.
                  ΗΟΜΟ- NATURALIS.GR (25 Μαϊου 2011)
 “…Το τραγικό περιστατικό με την 16χρονη φανερώνει τις επικίνδυνες διαστάσεις που εχει πάρει η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ απο ανηλικους. Το τελευταίο εξάμηνο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, μεταφέρθηκαν 25 ανήλικοι σε κατάσταση οξείας μέθης”.(MME)
Είναι γνωστό πως η Κρήτη πρωτοστατεί σε εγκληματικές συμπεριφορές (κυρίως ναρκωτικά, αλκοόλ, όπλα), οι οποίες χαρακτηρίζουν  ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού . Σαν να είναι μεταδοτικός “ιός” αυτές οι συμπεριφορές εκκολάπτονται και ενδημούν από τη μια ως την άλλη άκρη του νησιού και προσβάλουν εύκολα και καταλυτικά τη συντριπτική πλειοψηφία ντόπιων και “επήλυδων”.
Δεν έχει παρά να δει κανείς στατιστικά και συγκριτικά πώς καταλήγουν  σε 4-5 χρόνια σπουδών στο νησί φοιτητές από άλλα διαμερίσματα της χώρας, που έρχονται να σπουδάσουν εδώ. Οι ρακές και οι πάφοι γίνονται ο βασικός τρόπος διασκέδασης και εκτόνωσης  σε σημείο που πολλοί απ΄αυτούς, όταν επιστρέφουν πια στα “σπίτια” τους να έχουν καταντήσει «κανονικά» πρεζόνια ή αλκοολικοί.
΄Ενας  επίσης ιδιόμορφος και άκρως επικίνδυνος τοπικισμός, που …ευδοκιμεί στο νησί, αποχαυνώνει στην κυριολεξία τους  ντόπιους σε σημείο, που  να μην είναι αστείο αλλά να εννοούν πως «εδώ είναι Κρήτη, δεν είναι Ελλάδα» ! Αν προστεθεί σ΄αυτά και η διαφορετικότητα “αξιών” που παλαιόθεν επικράτησε και διατηρείται ακέραιη μέχρι σήμερα (ψευτοανδρισμός, περίεργη αίσθηση της «τιμής», ευθιξία,  βεντετισμοί, ακόμα και   ενδυματολογικές προτιμήσεις), αντιλαμβάνεται κανείς πως τα πράγματα είναι σοβαρά και πως το απόστημα έχει σπάσει πια εδώ και καιρό. Δεν πάει άλλο.
Εχέφρονες Κρητικοί υπάρχουν. ΄Εχουμε πολλούς τέτοιους φίλους. Δεν είναι καιρός να βγουν προς τα «έξω» δυναμικά και να καταδικάσουν –πολεμήσουν αυτές τις συμπεριφορές; Τι έχουν να φοβηθούν;
 Το νησί «μας» είναι πολύ όμορφο και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας (20 καλοκαίρια στο νησί δεν είναι και λίγα), για να το αποχωριστούμε   και να το παραχωρήσουμε στους άφρονες.

 

 

΄