ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΜΗΤΣΑΚΟ, ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ!

Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ

   ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ   ΤΟΥ ,  Ο   ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΣ.

*****

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΜΙΑ  ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΦΙΑ-ΑΛΗΤΕΙΑ !

_____________________________________

 

Ο Κυριάκος δε χρειάζεται συστάσεις. Είναι γνωστός στο πανελλήνιο, ως πρωθυπουργός και γιος του πλέον διεφθαρμένου “πολιτικού” της χώρας από συστάσεως ελληνικού κράτους.  Ο  δικός μου ο  Μητσάκος,  παντελώς άγνωστος, πέρα από την Ανδρίτσαινα  και τα περίχωρά της.

Συμμαθητής μου στο Γυμνάσιο και Λύκειο Ανδρίτσαινας με  καταγωγή  από  τα πάνω χωριά του  Ναού.  Πέρα από το ρίμα που κάνει το όνομά τους – Κυριάκος και Μητσάκος- δεν έχουν τίποτα άλλο κοινό. Εκτός, αν αναγνωρίζεται, ως κοινός κρίκος,  το γεγονός πως ο  παλιός συμμαθητής μου  από της ενηλικιώσεως του και μετά, όπως ο ίδιος  ξιπάζεται , ψηφίζει πάντα Δεξιά!

 

 

Μας  έστειλε μια μπύρα και μια  κόκα κόλα   κέρασμα στο τραπέζι μας που τρώγαμε με το γιο μου στην ταβέρνα του Μπασκόζου στην Ανδρίτσαινα. ΄Οπως κάθε χρόνο και φέτος κατεβήκαμε  2-3 ημέρες   ” χατζήδες”,  για προσκύνημα  στους “΄Αγιους Τόπους”  της παιδικής μας  αθωότητας.

Δεν τον αναγνώρισα.  Ούτε στην  αρχή από μακριά,  ούτε μετά που ήρθε στο τραπέζι μας. Τον ευχαρίστησα  για το κέρασμα και έγιναν  οι αποκαλύψεις. ΄Ηταν ο  Μητσάκος, ο ξάδερφος του Μητσάρα. Τους λέγαμε έτσι στο σχολείο, για να τους ξεχωρίζουμε. Πρωτοφανές , αν και πρώτα ξαδέρφια, μοιάζανε σαν δίδυμα αδέρφια!

 

 

“Λένε πως είσαι κουμουνιστής, Νιιίκο.   Γιατί μάτι μ; ” Με μάλωσε,   με τη γνωστή βαριά , πελοποννησιακή προφορά του.   “Εσύ  παιδί,  ήσουνα της  εκκλησίας ,  έψελνες στον ΄Αγιο Νικόλα,  θυμάμαι.  Τί σου κατσικώθηκε,  λεβέντη μου και μου ΄γινες αντάρτης ;”

-Μητσάκο,  είμαι ΚΑΙ  κομμουνιστής,    ναι. Αλλά, από εκείνους που περιμένουμε πως ο πραγματικός κομμουνισμός, θα επικρατήσει  μια μέρα στις μελλοντικές κοινωνίες. Ως σήμερα, δεν έπιασε το μπόλι πουθενά.  ΄Οσο για αντάρτης, είναι κρίμα, που δε ζούσα τότε.  Θα ήμουνα σίγουρα. ΄Οπως σίγουρο είναι  πως και ελόγου σου   θα ήσουν  Χίτης ή με τους Μάυδες.    Εσύ  με τους κακούς και τους καταραμένους, εγώ με τους καλούς και τους ευλογημένους.  Γέλασε,  γιατί το πήρε για αστείο.

 

 

-Λοιπόν, παλιέ ,καλέ συμμαθητή , πάρε μολύβι και χαρτί και  γράφε:  32 διαμερίσματα που ΄χει στην κατοχή  και την κυριότητα  ο  Κούλης σου επί 400 (το λιγότερο) ευρώπουλα ενοίκιο το μήνα το καθένα , ως λογιστής που είσαι, για λογάριασε, τι εισπράττει μηνιαίως.   Βγαίνουν  κάπου 12 χιλιάρικα…κολλαριστά το μήνα  ή κάνω λάθος; Και δε λογαριάζω  τις υπόλοιπες νομιμοφανείς αποδοχές του.

Για τα άλλα τα κλεμμένα, το “μαύρο”, της διαφθοράς  χρήμα, δε μιλάω . Γιατί εκεί, αν ποτέ μάθεις πόσα …ποσά   έχει καβατζωμένα ,  θα “τρίβεις μάτια”  συνεχώς  και αδιαλείπτως  για την  υπόλοιπη ζωή σου. ΄Αστα όλα αυτά.  Θα μείνουμε στα νοίκια. Και όντως.  12 χιλιάρικα, μόνο από ενοίκια,  είναι  πολλά τα λεφτά,  Μητσάκο,  του Κυριάκου.

Εσύ,  είπες ,  λογιστής  με  δυο παιδιά άνεργα από  το ’10  ως σήμερα και με γυναίκα “νοικοκυρά” λαμβάνεις, μου  λες,   930 ευρώ μηνιαίως. Και  δεν έχεις   δικό σου σπίτι.

Στο μεταξύ άκου. Πήγα ,σήμερα  Βασιλόπουλο να πάρω το βιολογικό λάδι που έπαιρνα σε μπουκάλι,  ούτε καν λίτρο και από  6 ,50 το βρήκα στο ράφι 9.80 ευρώ. Δεν το πήρα.  Περνάω απέναντι στη Wind  να βάλω το πρόγραμμα  “400 προς όλους και  4ο μηνύματα”  με 12 ευρώ, και  από σήμερα  πήγε   15, μου κάνει η κοπελιά!   Και για να έρθω στην Ανδρίτσαινα, βαρέθηκα να  μετράω  διόδια, κάθε 2 χιλιόμετρα.

Αυτό σημαίνει Μητσάκο πως εσύ με τα 900 ευρώ το μήνα,  4  νομάτοι που είστε στο σπίτι, θέλετε μόνο για τα κινητά σας και το ιντερνέτ,  ένα 80αρι. Για ένα σκάρτο κιλό  λάδι,   στις δυο εβδομάδες , αν το  λαχταρήσεις  βιολογικό ,για νοστιμιά, αλλά και για  να μη σου  γίνει καρκίνος στο στομάχι, θέλεις ,άλλα  20 ευρώ.  Πάει το κατοστάρικο στο φτερό.  Και με τα άλλα  800,που σου μένουν,  πλήρωσε ενοίκιο, λογαριασμούς, φάτε, πιέστε έξω ένα καφέ, δώσε και ένα   χαρτζιλίκι της μιζέριας  στα παιδιά και στη συνέχεια τράβα το Φθινόπωρο  και ρίξ’ το, όπως το καυχιέσαι,  “δαγκωτό”  στον Κούλη!

Και για να καταλάβω . Γιατί  παραπονέθηκες που τα τελευταία  20  χρόνια, καλοκαίρια τη βγάζεις  στο χωριό ;  Χωρίς θάλασσα και μπάνια, μάλιστα,  για τα “ρεματικά” σου, στριμωγμένοι 4 άνθρωποι  στο σπιτάκι του μακαρίτη του γέρου σου που το έφτιαξε  ως σεισμόπληκτος του  ΄65, ένα δωμάτιο, όλο κι  όλο  και μια μικρή κουζίνα;

Μητσάκο, δε λέω πως με τον Αλέξη θα έτρωγες με “χρυσά κουτάλια”. Αλλά μόνο και μόνο , επειδή ο Αλέξης δεν εισπράττει  12.000 από  τα κλεμμένα του πατέρα του, ενοίκια, όπως ο  γόνος της φαμίλιας , είναι λόγος  αυτός για σένα   να μην τον ξαναρίξεις  δαγκωτό στον Κούλη. Επί λόγου τιμής στο λέω. Και δίχως  κανένα διάφορο.

Συμπέρασμα.

  Αναμφισβητητο. Για λόγους  τσίπας και αξιοπρέπειας ,άνθρωπος στην Ελλάδα με κάτω από 2. 000 ευρώ απολαβές το μήνα, πρέπει να “κόβει χέρι” ,αν πάει  στην  κάλπη  και δώσει ψήφο  στον Κυριάκο  Μητσοτάκη. Τελείωσε.

Τσίπα  έχεις κι αξιοπρέπεια, ρε  Μητσάκο;  Μην  το ξανακάνεις το έγκλημα. Μην έρθω του χρόνου πάλι τέτοιο καιρό Ανδρίτσαινα, σε βρω πάλι στου Μπασκόζου και μου πεις “Οκτώβρη , τό  ΄ριξα πάλι Μητσοτάκη”.

Παίρνεις κόσμο στο λαιμό σου, αδερφέ.    Μαζί και τα παιδιά σου.  11 χρόνια άνεργα να τα χαρτζιλικώνεις   παλικάρια πια,  με “τάλιρα και δεκάρικα” να πιούν ένα  φρέντο .Και  μοναδικές τους διακοπές  να είναι αυτές  στην Ανδρίτσαινα,  που καλοκαίρι, αν και όμορφη,  με υψόμετρο 800,  δε είναι  για  νέους σαν τα παλικάρια σου, να μένουν για πάνω από μια εβδομάδα.

Εγκληματείς χρόνια ,Μητσάκο. Και μυαλό δε βάζεις!