ΕΜΠΟΡΙΚΗ “ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ” . Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΣΚΟΣΜΙΑ ΜΑΣΤΙΓΑ-ΑΠΕΙΛΗ!

α. H ισραηλινή κυβέρνηση ζήτησε απαντήσεις από τέσσερα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία με το ερώτημα αν γνώριζαν την επίθεση της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου. Τα Μέσα αρνήθηκαν ότι γνώριζαν εκ των προτέρων την επίθεση.

Την Πέμπτη, η ισραηλινή κυβέρνηση επικοινώνησε με τους New York Times, το CNN, το Associated Press (AP) και το Reuters, αφότου ένας ισραηλινός εποπτικός οργανισμός μέσων ενημέρωσης, το HonestReporting, δημοσίευσε πληροφορίες σχετικά με φωτορεπόρτερ που απασχολούνταν σε αυτά τα Μέσα ενημέρωσης.

«Αυτοί οι δημοσιογράφοι ήταν συνεργοί σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. οι ενέργειές τους ήταν αντίθετες με την επαγγελματική δεοντολογία», ανέφερε το Γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού σε ανάρτησή του στο X.

 

«Μέσα στη νύχτα το GPO (Κυβερνητικό Γραφείο Τύπου) εξέδωσε επείγουσα επιστολή προς τους προϊσταμένους των γραφείων των ΜΜΕ που απασχολούσαν αυτούς τους φωτογράφους και ζήτησε διευκρινίσεις για το θέμα. Η Εθνική Διεύθυνση Δημόσιας Διπλωματίας ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα.

«Η Εθνική Διεύθυνση Δημόσιας Διπλωματίας στο PMO βλέπει με απόλυτη βαρύτητα ότι οι φωτορεπόρτερ που συνεργάζονται με διεθνή ΜΜΕ συμμετείχαν στην κάλυψη των βίαιων πράξεων δολοφονίας που διέπραξαν τρομοκράτες της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στις κοινότητες δίπλα στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε η ανάρτηση.

β. Σατιρική εκπομπή του Ισραήλ χλεύασε το BBC για τη Γάζα – «Πώς θα σκοτώνουμε Εβραίους χωρίς παιδιά για ασπίδες;»

«Είναι άδικο. Τόσο άδικο».

 Το BBC ζήτησε συγγνώμη για «ψευδές ρεπορτάζ» σχετικά με την επέμβαση των IDF στο νοσοκομείο Σίφα
Παρουσιαστής του δικτύου έδωσε διαφορετική εκδοχή για την επέμβση των Ισραηλινών στο νοσοκομείο, σε σχέση με αυτή που είχαν ανακοινώσει

 

 

Στέφανος Κασσελάκης, Έφη Αχτσιόγλου, Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος
iefimerida.gr
Με νέο άρθρο της η Εφημερίδα των Συντακτών στηλιτεύει τα πεπραγμένα του Στέφανου Κασσελάκη και τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά το άρθρο με το οποίο καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση, η ΕφΣυν ανήρτησε ως κύριο νέο άρθρο με τίτλο το διαζευκτικό «Λύση ή διάλυση» η ΕφΣυν επισημαίνει ότι κανείς δεν είναι αναμάρτητος για την κατάσταση διάλυσης στην οποία οδηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ από την ημέρα εκλογής του νέου προέδρου.ΣΥΡΙΖΑ: Η Εφσυν καλεί τον Τσίπρα να παρέμβει -Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός, οφείλεις να μιλήσεις πριν είναι αργά
Περιγράφει τον ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα ως «ένα κόμμα χωρίς μέλλον, που καταστρέφει τον εαυτό του, και φυσικά αυτούς που αλληλοσπαράσσονται». Για να διερωτηθεί: «Θέλουν ένα τέτοιο κόμμα όσοι σήμερα βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ και όσοι ενδιαφέρονται γι’ αυτόν; Είναι όλοι υπό την επήρεια ενός αυτοκτονικού συνδρόμου χωρίς τέλος; Αυτή την εντολή έλαβε ο νέος πρόεδρος από τους εκλογείς του, όταν με τις ενέργειές του πυροδοτεί τη διαλυτική κατάσταση;»

Η ΕφΣυν απευθύνεται στον Στέφανο Κασσελάκη λέγοντας πως αν πιστεύει ότι το «άλλαξέ τα όλα, Στέφανε» σημαίνει να μην αφήσει τίποτα όρθιο; «η σωστή και έντιμη επιλογή θα ήταν να φτιάξει ένα δικό του κόμμα κι όχι να μεταλλάξει -ή να διαλύσει, εκ του αποτελέσματος- ένα άλλο».

Για να καταλήξει η ΕφΣυν στο άρθρο της: «Η σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ είναι ιστορική. Δεν κρίνεται απλώς η υπόθεση των υπό διαγραφή τεσσάρων, που ούτως ή άλλως φεύγουν. Κρίνεται αν θα υπάρχει αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα και κυρίως ως κόμμα εξουσίας. Ως συνέχεια αυτού που δημιούργησε -με τη συνεισφορά όλων- ο Αλέξης Τσίπρας. Όλα τ’ άλλα είναι υποσημειώσεις για τον ιστορικό του μέλλοντος». (iefimerida.gr)

 

δ. Επεισόδιο στη δίκη Πισπιρίγκου: Φραστική επίθεση από συγγενείς της στον Κουσουλό, προσήχθη ο δημοσιογράφος

Επεισόδιο στη δίκη Πισπιριγκου

«Πάνω στα παιδιά μου έχεις κάνει καριέρα, που τα είχα στο νεκροκρέβατο, και θα έρθει εδώ να μου κουνήσει το δάχτυλο; Και έχει και τρία παιδιά το παλιόπαιδο. Συλλάβετέ τον!»

****

Για να είμαστε ακριβείς και δίκαιοι. Τα επικινδύνως αλλοιωμένα    προϊόντα της  δικής μας εδώ   εμπορικής δημοσιογραφίας, όπως η παραπληροφόρηση-παραπλάνηση, η προπαγάνδα (το ψεύδος και η απάτη εν ολίγοις)  δεν είναι  αποκλειστικής  εγχώριας εκτροφής-παραγωγής  και διάθεσης. Εν άλλοις, μοναδικά.  Όλα τα προϊόντα αυτού του είδους  της Αγοράς  ακολουθούν τους κανόνες και τις πρακτικές  της   παγκοσμιοποίησης, αφού  ταυτοποιούνται   ως   αγαθά (!)  άμεσης ανάγκης (διάβαζε υποπροϊόντα κατανάλωσης),  όπως είναι η πληροφόρηση, η είδηση η ενημέρωση , η ψυχαγωγία.    Και δεν έχουν απλώς  κατακλύσει την υφήλιο.   Νέμονται αποκλειστικά το μεγαλύτερο μερίδιο της παγκόσμιας Αγοράς, αφού  την ελέγχουν και   διαμορφώνουν τίς ανάγκες της κατά το δοκούν.

Μπορεί να στήνουν ακόμα  και πολέμους. Η εισβολή για παράδειγμα στο Ιράκ, είναι αποκλειστικό έγκλημα  των Μέσων Μαζικής προπαγάνδας ,υστερίας  και αποχαύνωσης, παγκοσμίως.   Χωρίς τη μεταφορική δύναμη  της παγκόσμιας αυτής  βιομηχανίας, που έχει τη στήριξη της  τεχνολογίας   και των  υπαλλήλων  της, να φτάσει ως και το τελευταίο χωριό της Αφρικής , ο Τζορτζ Μπους με τις κατασκευασμένες κατηγορίες περί χημικών  όπλων  δε θα τολμούσε ούτε το δάχτυλο να κουνήσει στο Σαντάμ Χουσεϊν.

Ο  Τσάρος  της Ρωσίας Πούτιν, περισσότερα από 20 χρόνια, που κατέχει την εξουσία  και την ασκεί κυριολεκτικά ως δικτάτορας, αν δεν είχε εξαπολύσει  μέσω των  εξαρτημένων από το καθεστώς του  Μέσων παραπληροφόρησης , μια πρωτοφανή στην ιστορία του Τύπου  εθνικιστική προπαγάνδα για  τη διάδοση και τη στήριξη των εγκληματικών του σχεδίων, ούτε το 2014 ούτε το 2023, θα τολμούσε  να εισβάλει σε ξένο έδαφος,  ούτε να επεμβαίνει στα πολιτικά πράγματα της Ουκρανίας, να εξαγοράζει  και να επιβάλει  αχυρανθρώπους, τύπου Γιανουκόβιτς , να συμπεριφέρεται ως ηγεμόνας και πάτρωνας  της τραγικής χώρας.

Σήμερα,στην Ισραηλινο-Παλαιστινιακή σύγκρουση, γινόμαστε μάρτυρες ενός  νέου  εγκλήματος  με δράστες τους υπαλλήλους  της ίδιας επαίσχυντης βιομηχανίας και μάλιστα  από τα λεγόμενα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Εξαγορασμένοι ανταποκριτές μεγάλων πρακτορείων    είχαν έλθει  σε συνεννόηση  με  τους επικεφαλής της Χαμάς, πριν τη σφαγή, για  να έχουν αυτοί  την αποκλειστικότητα  της μετάδοσης της είδησης και της θηριωδίας κατά  του άμαχου πληθυσμού, έναντι των εμπορικών ανταγωνιστών τους! Μπορεί  να μην το χωρεί  ανθρώπου νους, αλλά  είναι  η πραγματικότητα. Και δεν είναι η πρώτη φορά.

΄Η, από την άλλη, το …έγκυρο  ΒΒC όλες αυτές τις εβδομάδες της σύρραξης έδωσε πραγματικό  εγκληματικό ρεσιτάλ  ισαποστακισμού, παραπλάνησης και παραπληροφόρησης. Ούτε λίγο ούτε πολύ, τάχτηκε, αν όχι αναφανδόν, με τον … εύσχημο τρόπο  σε τετοιες περιπτώσεις, υπέρ της δολοφονίας του άμαχου πληθυσμού στα κιμπούτς  που επέδραμαν οι Τζιχνατιστές.

Στη χώρα μας,  η ίδια καταλυτική  δύναμη   της  βιομηχανίας παραγωγής  προϊόντων  προπαγάνδας  μαζικής αποβλάκωσης και λοβοτομής,  αλώνει καθημερινά και  εν ριπή οφθαλμού την  άμορφη μάζα, καταλύει ισχυρά οχυρά και γκρεμίζει υψηλά  τείχη.  Η ισχύς της  φάνηκε ιδιαίτερα τα τελευταία  χρόνια,  με  τη μέθοδο του ολοκληρωτικού καθεστώτος Μητσοτάκη  που αντέγραψε κατά γράμμα εκείνη του  Γκέμπελς   χωρίς καμία  διαφοροποίηση.   Η Μητσοτακική  Δεξιά με τα ανθηρά   οικονομικά της κέντρα ,  αντί να επιβάλει  καθεστώς λογοκρισίας με κίνδυνο  να χαρακτηριστεί  Απριλιανή , την επέβαλε, (εξ)αγοράζοντας το σύνολο σχεδόν του ντόπιου  γκεμπελικού υπόκοσμου, αλλά     και κατά καιρούς  «πρόθυμους» ανταποκριτές ξένων Μέσων προπαγάνδας και αποβλάκωσης.

Πέρα από τις φανερές και πολυσυζητημένες για τα παζάρια τους  εξαγορές  των  γνωστών παραδοσιακών   εμπορικών  δημοσιογραφικών εταιριών, μια  χρυσοφόρα κομματική επένδυση στο χρηματιστήριο της  Ν.Δ  και πρωτοφανής, υπήρξε κι εκείνη  με τις πλαστές   δημοσκοπήσεις, που     αντέστρεψαν το πολιτικό κλίμα και έδωσαν στο καθεστώς δυο εκλογικές νίκες.   Νίκες που εξασφαλίστηκαν    με   την απομάκρυνση από το εκλογικό σώμα, τουλάχιστον 1 εκατομμυρίου ψηφοφόρων που προστέθηκα στην παλιότερη ΑΠΟΧΗ, η οποία  σήμερα αριθμεί  σχεδόν το μισό εκλογικό σώμα.

Αξίζει να επισημάνουμε, εν παρόδω  πως σε αυτού του είδους το συνεταιρισμό , εισήλθε εδώ και χρόνια  και η γνωστή πεμπτοφαλαγγίτικη   ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ.  Η πονηρή κολεκτίβα με την ασφαλή μέθοδο  “μια στο καρφί και μια στο πέταλο” (και… με αυτούς και με τους άλλους και με τους παραπέρα ), υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους προμηθευτές ψήφων  στη Δεξιά,  κυρίως από το Κέντρο και τη λεγόμενη  «κινούμενη άμμο» του εκλογικού σώματος.  Παράλληλα, με την ίδια τακτική των ίσων αποστάσεων  ή της υποβάθμισης, ακόμα και αποσιώπησης εγκλημάτων  στη διάρκεια της πρώτης κυβερνητικής θητείας Μητσοτάκη (π.χ δεύτερη χρεοκοπία), πρόσφερε με το δικό της τρόπο,  άνεση και χώρο  να αναπτύξει το μητοστακικό κράτος σε πολλούς τομείς ανεξέλεκτες  δραστηριότητες (π.χ  άχρηστοι  εξοπλισμοί).

Η παγκόσμια  εμπορική  δημοσιογραφία  ακολουθεί την ίδια   μέθοδο του  Χιτλερικού καθεστώτος, που του εξασφάλισε   για χρόνια εύκολη  πρόσβαση στις μάζες και  καταλυτική  ηθική απονεύρωση   του συνόλου του γερμανικού  πληθυσμού  με τη  ναζιστική, εγκληματική   προπαγάνδα.  ΄Εχουμε ξαναγράψει πως  ο Χίτλερ θα ήταν ανύπαρκτος χωρίς τον Γκέμπελς, τη συμβολή του οποίου αναγνώριζε και εκτιμούσε απόλυτα το ανθρωπόμορφο τέρας της ναζιστικής Γερμανίας.

Τα αποτελέσματα αυτής της αντιγραφής  είναι απολύτως ορατά στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια της Μητσοτακικής επέλασης  και της ασέλγειας  που διέπραξε    σε έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της Δημοκρατίας, τον Τύπο. ΄Οχι μόνο εξασφάλισε το καθεστώς Μητσοτάκη    την ατιμωρησία του

-για τους 20.000 νεκρούς  εκτός ΜΕΘ της πανδημίας, θύματα της κατασπατάλησης του δανεικού  χρήματος σε μαϊμού εξοπλισμούς   με  στόχο τις  μίζες και τα μπόνους

– των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο Novartis  και των υποκλοπών

-για τα θύματα των Τεμπών και τους νεκρούς μετανάστες της Πύλου

(μένουμε μόνο σε ελάχιστα από τα μύρια),αλλά του  πρόσφερε τη δυνατότητα με την εξασφάλιση άνετης εκλογικής νίκης (αν δεν ήταν  νόθα)  να επαναλάβει  τα ίδια, ίσως και χειρότερα  εγκλήματα στη δεύτερη συνεχόμενη  θητεία του καθεστώτος.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Το φαινόμενο της εξάρτησης από κέντρα της  εμπορικής δημοσιογραφίας  και η μετάλλαξη του Τύπου σε  βιομηχανία παραπληροφόρησης και προπαγάνδας είναι,  κι ας μην το αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι, η χειρότερη μάστιγα παγκοσμίως. Απειλές, όπως ο πυρηνικός πόλεμος,  η κλιματική αλλαγή, η φτωχοποίηση πληθυσμών, η τρομοκρατία, όλων των ειδών, πρωτοστατούσης  της κρατικής (ως ανεξέλεγκτη), δεν εμπερικλείουν την επικινδυνότητα και τις άμεσες καταστροφικές  συνέπειες  της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ    που είναι γνωστή ως ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ.

Ελεύθερες κοινωνίες, συνειδητοποιημένων  πολιτών  στη θέση της μάζας και του οπαδού ,δεν προκειται να υπάρξουν, αν πρώτα δεν καραφέρουμε να  βρούμε τρόπους να αναπτυχθεί και να επικρατήσει στην παγκόσμια κοινότητα  ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ.  Εκείνος που  δεν μπορεί και δε θα έχει καμιά σχέση με τη σημερινή  μπίζνα που οι ίδιοι οι  οι επιχειρηματίες  και οι υπάλληλοί τους  έχουν το θρασος να την αποκαλούν…ΤΥΠΟ!